Transportul unei păsări de companie prin poștă: pro și contra

Portret of Talking Parrot cu păsări de cioc de portocale în cutie de plastic în fundal

Interesați de adoptarea unei păsări de companie, dar pasărea pe care doriți să o cumpărați este destul de departe de dvs? S-ar putea să vă plimbați să vă expediați pasărea. Pe scurt, transportul o pasăre vii nu este o decizie bună și există mai multe motive pentru care. Să aruncăm o privire asupra riscurilor implicate în transportul unei păsări și examinați posibilele rezultate de a fi expediate la dvs

Caracteristicile de păsări

Toate tipurile de păsări și mai ales papagali, sunt creaturi extrem de inteligente și sensibile. Pentru a explica în continuare acest punct, considerați că unele specii de parrot au fost testate și găsite că posedă capacitățile mentale și emoționale ale copiilor mici umani. Ați plasa un copil mic într-o cutie întunecată și să le trimiteți într-o locație nouă, luând câteva ore sau chiar zile pentru ca ei să ajungă la destinație? Probabil ca nu!

Deoarece păsările pot deveni accentuat atât de ușor, de transport maritim poate fi extrem de dăunător sau chiar fatal pentru ei. Stresul poate reduce drastic un răspuns imunitar de păsări, făcându-le mult mai susceptibili la boli și boli decât în ​​mod normal ar fi. Nu numai că aceasta înseamnă că ar putea contracta un număr de Tulburări comune în timp ce sunt în drum spre tine, dar ei pot refuza să mănânce, ceea ce poate provoca pierderea rapidă în greutate și amenințarea cu moartea, în special în păsările tinere. În plus, cutii de transport maritim nu sunt locurile foarte sanitare care să fie blocate pentru perioade lungi de timp. Păsările sunt creaturi foarte igienice și pot contracta o serie de infecții dacă sunt forțați să fie în contact cu excrementele și murdăria. Imaginați-vă că aveți o pasăre expediată doar pentru a găsi la sosirea sa că are o infecție cu stafina sau un alt fel de comunicație, zoonotic tulburare? Atunci, nu numai că ai fi responsabil pentru îngrijirea unei păsări bolnave, te-ai pune pe tine, familia ta și orice alte animale de companie expuse riscului de a se îmbolnăvi după ce a fost expus la suferința păsărilor.

Situația stresantă

Stresul poate avea, de asemenea, alte efecte nedorite asupra unei păsări. Ia în considerare faptul că multe păsări de companie, atunci când sunt stresate sau traumatizate, dezvoltă obiceiul nedorit pene scufundat. Acesta este un comportament distructiv care nu numai că semnalează daune neurologice într-o pasăre de companie, dar le-ar putea lăsa o mizerie goală și jalnică dacă își scot toate penele. La rândul său, acest lucru poate lăsa o pasăre expusă elementelor și, încă o dată, mai susceptibilă la boală și boală. În timp ce multe păsări pot fi reabilitate de obiceiurile lor, uneori, deteriorarea mentală și emoțională sunt atât de severe încât nu se recuperează niciodată și își scutură pene pentru tot restul vieții lor.

Un motiv final pentru a nu transporta o pasăre este că, în timpul procesului de expediere, pasărea ar putea fi expusă la orice număr de factori care ar putea lua o taxă pe sănătatea sa, în afară de boală și stres - acestea pot include expunerea la toxine, temperatură la cald și rece extreme sau chiar daune fizice în cazul unui accident în drum. În timp ce există servicii de transport maritim care vor nava animale vii, este puțin probabil ca angajații lor să fie instruiți să răspundă nevoilor de specialitate ale unei păsări, ceea ce poate face lucrurile și mai periculoase dacă ceva nu merge bine.

În concluzie, cel mai bun lucru pe care îl puteți face dacă vă uitați la adoptarea unei pasări este fie alegeți pasărea în sus pentru a vă putea monitoriza noul prieten cu pene și să vă adresați nevoilor sale în timp ce călătoriți acasă sau localizați o pasăre care este în imediata apropiere a dvs. În mod normal, este destul de ușor să localizați un crescător local de păsări, și mult mai ușor să transportați o pasăre din câteva orașe, mai degrabă decât câteva state departe sau chiar mai departe. Alegerea unei păsări locale are avantajul suplimentar de a avea crescătorul păsării la dispoziția dvs. pentru a răspunde la orice întrebări pe care le-ați putea avea și, fără îndoială, cea mai bună alegere pentru cei care sunt noi pentru păstrarea păsărilor de companie. Veți avea nevoie de tot ajutorul pe care îl puteți obține în timp ce vă obișnuiți să trăiți cu noul prieten cu pene!

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pepperberg, Irene M. Psihologia comparativă a inteligenței: aproximativ treizeci de ani mai târziuFrontiere în psihologie vol. 11 973. 19 mai. 2020, DOI: 10.3389 / FPSYG.2020.00973

  2. Hofmann, Tanja și colab. Impactul mediului de locuințe asupra sistemului imunitar în găini: o revizuireAnimale: Un jurnal de acces deschis de la MDPI vol. 10,7 1138. 5 Jul. 2020, DOI: 10.3390 / ANI10071138

  3. Diverse boli ale păsărilor de companie. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Transportul unei păsări de companie prin poștă: pro și contra