Pește de apă sărată: tot ce trebuie să știți înainte de a obține unul

Pește de apă sărată: tot ce trebuie să știți înainte de a obține unul

La un moment dat, toți cei care sunt acum un expert într-un anumit animal sau hobby nu știa absolut nimic despre ei. Peștii de apă sărată și acvariile lor pot părea inaccesibile și complicate, dar adevărul este că oricine poate face acest lucru cu doar un pic de îngrijire și atenție. Începerea poate părea descurajantă, iar multe ghiduri nu ajută să săriți în preocupări tehnice și jargon, așa că am creat acest punct de plecare pentru a vă ajuta să înțelegeți ce vă aflați în.

În legătură cu o postare: Cele mai bune acvarii

Apă dulce sau pește de apă sărată

Să începem cu elementele de bază, explicând ce este un pește de apă sărată. După cum probabil știți, Pământul are mult mai mult apă decât pământul, dar nu toată această apă este exact aceeași. Există multe habitate diferite de apă care sunt acasă pentru multe specii diferite, dar, în general, acestea pot fi împărțite în două tabere: apă dulce și apă sărată.

  • Habitate de apă sărată

Majoritatea apei de pe pământ pot fi considerate apă sărată, deoarece este apa care conține sare și alte minerale. Gândiți-vă la modul în care gusturile mării și modul în care nu vă va ajuta să vă stingeți setea - care este apă sărată. Se estimează că peste 70% din apa de pe planeta Pământ este apă sărată, acest lucru poate sugera că cele mai multe animale acvatice sunt, de asemenea, apă sărată.

  • Habitate de apă dulce

Un corp de apă este considerat un habitat de apă dulce atunci când conține o concentrație de sare mai mică de 1%. După cum vă puteți imagina, acest lucru este relativ rar. Cu toate acestea, este interesant de observat că există o cantitate disproporționată de pește care trăiește în habitatele de apă dulce. Se crede că 41% din totalul peștilor cunoscuți sunt peștii de apă dulce. În general, există două tipuri de corpuri de apă dulce de apă dulce, cum ar fi iazurile și corpurile curgătoare de apă, cum ar fi râurile.

Așa cum probabil că ați dat seama, un pește de apă sărată este un pește care provine dintr-un habitat care are o concentrație ridicată de săruri, cum ar fi un recif de corali, în timp ce un pește de apă dulce provine dintr-un habitat care are o concentrație scăzută de săruri, astfel ca un lac. Această diferență fundamentală înseamnă că peștii de apă dulce și peștii de apă sărată nu pot împărtăși un habitat. Dacă doriți să aveți amândouă, trebuie să fiți dispuși să creați și să mențineți două medii foarte diferite.

Ce are nevoie de un acvariu cu apă sărată

Înființarea unui acvariu cu apă sărată necesită cercetări detaliate despre peștii și nevoile lor individuale. În timp ce peștii de apă dulce necesită tratament pentru a elimina în continuare unele minerale dăunătoare din apă, cum ar fi clorul, peștele de apă sărată vor avea nevoie, în general, să adăugați minerale. Diferitele habitate vor necesita amestecuri diferite pentru a-și recrea compoziția lor și va trebui să cumpărați mixul corect pentru că nu puteți face singur. Alte lucruri care sunt esențiale pentru acvariul dvs. includ:

  • Un rezervor cu o capotă
  • Un capac dacă salturi de rasă
  • Substrat
  • Un filtru
  • Un termometru
  • Un hidrometru
  • A proteine ​​skimmer Pentru a elimina deșeurile organice
  • Eventual un sistem de iluminat
  • Eventual un sistem de încălzire
  • Și, desigur, nu uitați soluția de sare marină corespunzătoare

Postări asemănatoare: Cel mai bun termometre de acvariu și Cele mai bune Hoods Aquarium

Ca regulă generală, un rezervor de apă sărată nu trebuie să fie mai mic de 30 de galoane, deoarece un rezervor mai mic va suferi mai mult de la cele mai mici fluctuații ale calității apei. Cu toate acestea, adevărul este că specificațiile exacte ale acvariului dvs. depind de nevoile peștilor dvs. Acest lucru necesită o cercetare detaliată. Lucrurile pe care trebuie să le știi despre peștele dvs. includ:

  • Condițiile preferate de sare și minerale și cum se creează
  • Temperatura lor preferată
  • Condițiile de lumină preferate
  • Cât de mari primesc
  • Cât de mult spațiu au nevoie
  • Ce substrat preferă
  • Dacă sunt agresivi
  • Alte pești cu care sunt compatibile cu
  • Alte pești cu siguranță nu sunt compatibile cu
  • Orice alte cerințe speciale pe care le pot avea

Mulți entuziaști de apă sărată vor recomanda, de asemenea, să investiți într-un generator de energie de urgență sau o sursă de alimentare neîntreruptă (UPS). Acest lucru este necesar pentru a vă proteja peștele și habitatul de a fi afectate de o întrerupere a alimentării. Modificările inevitabile ale temperaturii și deficiențele de oxigen care vor apărea dacă rezervorul dvs. este fără putere prea lung va ucide adesea peștele. În timp ce s-ar putea să nu se întâmple astăzi sau mâine, când se va întâmpla o întrerupere în cele din urmă, veți fi extrem de bucuros să aveți o copie de rezervă.

În legătură cu o postare: Cel mai bun substrat de acvariu

Pește în acvariul de apă sărată

Există alte tipuri de acvariu cu apă sărată

Una dintre numeroasele bucati de a avea un acvariu cu apa sa salva este ca si cum ai putea adauga a Live Rock sau creați un sistem de recif pentru a trăi cu peștele dvs. și pentru a le face să se simtă mai mult acasă. După cum vă puteți aștepta, gestionarea unui ecosistem de corali poate fi un pas dificil de luat și este, în general, sfătuit după ce ați reușit cu un rezervor numai pentru pește, cunoscut sub numele de rezervor de FO sau un pește numai cu rezervor de rock live, care este cunoscut sub numele de rezervor de păsări de păsări.

Un rezervor de păsări este un rezervor cu o stâncă care a venit de la ocean. Această stâncă este acoperită cu o viață marină mică, care poate beneficia de ecosistemul pe care încercați să îl creați. De exemplu, algele de pe stâncă poate acționa ca un filtru natural pentru rezervor, deși veți mai fi nevoie să o curățați, precum și o sursă de alimente pentru anumite pești. Pentru începători cu experiență de pește de apă dulce și care doresc un pic de provocare, un rezervor de păsări poate fi o idee bună.Există câteva tipuri diferite de rock live, deci veți dori să cercetați ceea ce este mai bine pentru rasele de pește.

Proprietarii de pește cu apă curată mai experimentați pot dori să se deplaseze de la tancurile FO și FOWLR prin introducerea recifelor de corali vii la un rezervor. Dacă intenționați să construiți un sistem de recif, trebuie să știți că:

  • Coralii trăiesc, respirând animale care au nevoie de îngrijire și atenție. Aceasta va include temperaturi speciale de apă și minerale.
  • Peștele dvs. nu poate fi compatibil cu recifele de corali. Recifele de corali sunt, la urma urmei, doar un habitat de apă sărată și un pește dintr-o altă formă de habitat de apă sărată nu vor prospera cu corali.
  • Alți pești vor prospera în mod special cu, sau chiar au nevoie, un recif de corali sau alte organisme marine. Clownfish, de exemplu, va avea nevoie de un fel de anemonă potrivită pentru a-și numi acasă.
  • Există multe tipuri diferite de corali care pot fi mai mult, sau mai puțin, compatibile între ele și pot avea niveluri diferite de dificultate.

Care este costul unui acvariu cu apă sărată

Una dintre preocupările principale cu privire la acvariile de apă sărată este costul lor. Acvariile de apă dulce nu numai că sunt considerate mai ușor de îngrijit, deși, desigur, acest lucru depinde de rasa pe care o alegeți, dar peștii obișnuiți de apă dulce sunt, de asemenea, mai ieftini. Unele sunt la fel de ieftine ca $ 5.

Pe de altă parte, acvariile marine, care sunt un alt nume pentru acvariile de apă sărată, sunt, în general, mai scumpe, deoarece necesită mai multe, echipamente specializate. Peștii înșiși pot costa în jur de 20 de dolari, dar, în general, vor fi mai mari de 50 de dolari. Din păcate, peștele tău nu poate trăi o viață fericită și sănătoasă, fără a cheltui destul de mulți bani, cel mai probabil sute de dolari. Vestea bună este că o mulțime de costuri este în avans, dar este recomandat să discutați cu un proprietar sau expert de pește existent de apă de apă pentru a vă oferi o idee despre cât de mult aveți nevoie de buget.

Coral recif și pești tropicali

Cum hrăniți un pește de apă sărată

Vestea bună este că hrănirea peștilor de apă sărată nu este neapărat mai scumpă sau mai dificilă decât hrănirea peștilor de apă dulce. Ar trebui să puteți cumpăra fulgi de pește disponibil în comerț, dar, de asemenea, doriți să luați în considerare suplimentarea acestor fulgi cu alte alimente și tratamente pentru a oferi o anumită varietate.

Varietatea este importantă pentru majoritatea animalelor pentru a se asigura că primesc substanțele nutritive de care trebuie să prospere. Alături de fulgi de pește, puteți lua în considerare hrănirea peștilor de apă sărată:

  • Brine creveți
  • Vierme de sânge
  • Viermi albi
  • Creveți
  • Inima de vită
  • Tubifex viermi
  • Microupi
  • Algae Wafers
  • Foi de Nori de Nori
  • salată verde
  • Brocoli
  • Suc de fructe
  • Mazăre

Multe dintre aceste alimente pot veni înghețate sau înghețate, dar puteți cumpăra și unele dintre ele trăiesc, ceea ce este important pentru rasele de pește care se bucură de insecte de vânătoare să mănânce. Dacă sunteți în stare să le mențineți, poate fi, de asemenea, o idee bună să creșteți cu atenție nivelurile sănătoase de alge în rezervor pe care peștele dvs. îl va gălui. Ca întotdeauna, este esențial să cercetați ce rasă particulară de pește cele mai multe nevoi și preferă.

În legătură cu o postare: Alimentatoare automate de pește

Cum îți pasă de un pește de apă sărată

În timp ce o mulțime de costuri de a obține pește de apă sărată vine atunci când investești mai întâi în pește și echipamentul lor, munca grea tocmai a început. Trebuie să vă asigurați că habitatul de pește rămâne optim pentru sănătatea și fericirea lor, iar acest lucru ia teste regulate și schimbări de apă.

După cum vă puteți imagina, programul exact și sarcinile pe care trebuie să le întreprindeți depind de nevoile de pește, roci vii sau recife de corali. Dar, pentru a vă oferi o idee despre lucrarea de care aveți nevoie pentru a vă menține rezervorul dvs., aici sunt câteva modalități sugerate de îngrijire a unui rezervor de apă sărată:

  • Hrăniți peștele în fiecare zi
  • Verificați temperatura apei în fiecare zi
  • Observați pentru orice probleme potențiale de sănătate sau probleme de rezervoare în fiecare zi
  • Testați calitatea apei folosind o varietate de teste o dată pe săptămână
  • Răspundeți la schimbările legate de calitatea apei și îngrijorările de sănătate imediat

În legătură cu o postare: Kituri de testare a apei de acvariu

Ca parte a observațiilor dvs. zilnice, cauzele potențiale ale alarmei includ:

  • Semne de paraziți
  • Schimbări fizice în peștele dvs. care pot include letargie, pierderea apetitului, schimbările de culoare și problemele cu ochii sau aripioarele lor
  • schimbări fizice ale oricăror alte organisme vii, cum ar fi roci vii, corali sau nevertebrate
  • Resturi, cum ar fi alimente neobișnuite, în substrat
  • Algele nedorite
  • Apă tulbure
  • Filtre înfundate

Ar trebui să păstrați un jurnal sau un jurnal pentru a urmări condițiile din interiorul acvariului. Aici puteți scrie și rezultatele testelor săptămânale de apă. Ar trebui să testați:

  • ph
  • Salinitate
  • Temperatura
  • Alcalinitate
  • Amoniac
  • Nitrat
  • Nitrit
  • Calciu
  • Iod
  • Fosfat

Dacă aceste teste sau observațiile dvs. sugerează o necesitate Curățați rezervorul, Ar trebui să o faceți cu atenție prin curățarea fiecărei părți a habitatului. Mulți experți sugerează, de asemenea, să implementați o rutină de curățare bi-săptămânală, indiferent de observațiile dvs. În general, curățarea temeinic a unui habitat vă va cere să:

  • Algele de curățare din rezervor și echipamente
  • Curățați și puteți înlocui, substratul
  • Echipamente curate
  • Ștergeți în afara rezervorului
  • Schimbați apa, asigurându-vă că este specificațiile potrivite înainte de a returna peștele

Butterfly Fish

Există vreun pește bun de apă sărată pentru începători

După ce ați citit acest ghid, vă puteți simți mai nervos decât oricând despre deținerea și îngrijirea unui pește de apă sărată, așa că am vrut să compilam o listă de pește relativ ușor de îngrijire, pe care îl puteți încerca dacă sunteți un începător complet. Aceste pești de apă sărată sunt puțin mai aproape, în cazul în care vă încurcați și nu ar trebui să solicitați un rezervor mai mare de 4 picioare. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să verificați cu un expert cu experiență cu experiență de apă sărată înainte de a vă lua decizia finală.

  • Firefishul, care este un pește mic, pașnic care îi place să se ascundă în roci și are doar nevoi moderate de curent și de iluminat.
  • Bi-Color Blenny, care îi place să se ascundă în roci și este, în general, pașnic, deși poate alege pe alte gobi și gobi mai mici.
  • Păsajul de creveți galbeni, care se bucură de burrowing, sărituri și înotul activ, dar poate fi, de asemenea, puțin agresiv pentru membrii propriilor specii.
  • Butterflyfishfishul lui Klein, care, spre deosebire de faptul că este un flutureflyfish, are o dietă relativ simplă, dar nu se va prospera într-un sistem de recif.
  • Frumusețea corală Angelfish, care este cea mai ușoară dintre angelfish și frumos să se uite, dar poate fi puțin agresiv.
  • Ocellaris Clownfish, care va necesita o anemonă adecvată și nu poate împărtăși un rezervor cu nici o specie agresivă.
  • Cardinalul Pajama, care se bucură să trăiască cu propriul lor tip, dar va crea o ierarhie interesantă de vizionat în comunitatea sa.

Nu toate aceste specii vor funcționa bine împreună și fiecare poate avea cerințe de îngrijire individuală pe care trebuie să le cunoașteți. Cu toate acestea, în comparație cu un alt pește de apă sărată, ar trebui să fie ușor de îngrijit și să facă prieteni mari pentru un începător. În cele din urmă, nu fiți speriat să sari în îngrijirea peștilor de apă sărată. Dacă sunteți dispus să puneți în cercetare, timp și efort, nu este nimic care să vă împiedice să vă configurați și să vă bucurați de un acvariu frumos și de succes cu apă sărată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pește de apă sărată: tot ce trebuie să știți înainte de a obține unul