Este timpul să mergeți la iluminarea cu led-uri pe rezervorul dvs. De recif?

Rezervorul de recif

De-a lungul anilor, iluminarea rezervorului de recif a progresat de la fluorescent la VHO la halogenura metalică la fluorescente compacte la (în cele din urmă) Diode emise de lumină (LED-uri). Ori de câte ori un produs nou lovește piața, acestea sunt în mod normal relativ scumpe (cineva trebuie să plătească pentru cercetare și dezvoltare). Prețurile coboară atunci când produsul dezvoltă o cerere și o lovitură de concurență, deoarece mai multe companii încep să ofere noul produs. Pentru a începe cu, Lumini cu leduri au fost oferite doar ca lumini lunare adăugate la corpurile existente pentru a fi utilizate numai pe timp de noapte. Pe măsură ce popularitatea lor a crescut, iar costul lor au venit producătorii au început să ofere corpuri într-o mare varietate de dimensiuni și forme.

Primele LED-uri nu au fost de nicăieri în apropierea a ceea ce un rezervor de recif sărat ar fi necesar până la lumeni, temperatura de culoare corelată (CCT) și / sau indexul de redare a culorilor (CRI). Dezvoltarea LED a crescut la o rată remarcabilă în ultimii ani, atât în ​​culori disponibile, cât și în intensitatea luminii. Există acum 8000k Lumină și LED-uri actinice utilizate în iluminarea acvariului. Vor fi disponibile 14000k LED-uri disponibile în curând. Compară prețurile pe LED-uri cu LED-uri cu apă sărată.

Cum funcționează LED-urile

Partea stângă marcată P are bule pozitive (protoni) - marcajul drept marcat n are bule negative (electroni) - zona centrală arată unde se întâlnesc protoni și electroni, cu săgeți care părăsesc cutia în acest moment, marcate cu lumină. Junction (regiunea de epuizare) este marcată deasupra secțiunii N. Electronii curg printr-un fir care leagă secțiunea P la terminalul pozitiv al bateriei și printr-un alt fir care leagă terminalul negativ al bateriei în secțiunea N N.

LED-urile diferă de sursele tradiționale de lumină în modul în care acestea produc lumină. Într-o lampă cu incandescență, un filament de tungsten este încălzit de curentul electric până când acesta strălucește sau emite lumină. Într-o lampă fluorescentă, un arc electric excită atomii de mercur, care emit radiații ultraviolete (UV). După lovirea stratului de fosfor pe interiorul tuburilor de sticlă, radiația UV este transformată și emisă ca lumină vizibilă.

Un LED, în contrast, este o diodă semiconductoare. Se compune dintr-un cip de material semiconductat tratat pentru a crea o structură numită o joncțiune p-n (pozitiv-negativ). Când este conectat la o sursă de alimentare, curentul curge din partea P sau Anod la n-lateral sau catod, dar nu în direcția inversă. Carierele de încărcare (electroni și găuri electronice) curg în joncțiunea de la electrozi. Când un electron întâlnește o gaură, acesta intră într-un nivel de energie mai scăzut și eliberează energie sub formă de foton (lumină).

Lungimea de undă specifică sau culoarea emisă de LED depinde de materialele utilizate pentru a face dioda.

LED-urile roșii se bazează pe arsenid de galiu de aluminiu (Algaas). LED-urile albastre sunt fabricate din nitrură de galiu de indiu (Ingan) și verde din fosfura de galiu de aluminiu (Algap). Lumina "albă" este creată prin combinarea luminii roșii, verzi și albastre (RGB) sau prin acoperirea unui LED albastru cu fosfor galben.

* Descrierea modului în care LED-urile funcționează curtoazia U.S. Departamentul. de energie. Compară prețurile pe LED-uri cu LED-uri cu apă sărată.

Eficacitatea tipică luminoasă și caracteristicile de culoare ale LED-urilor albe actuale

Cum se compară LED-urile albe disponibile în prezent cu sursele tradiționale de lumină în ceea ce privește caracteristicile de culoare și eficacitatea luminoasă? Lămpile cu incandescență standard oferă aproximativ 15 lumeni pe WATT (LM / W), cu o temperatură de culoare corelată (CCT) de aproximativ 2700 K și indice de redare a culorilor (CRI) aproape de 100. Energie lămpi fluorescente compacte de energie (CFLS) produc aproximativ 50 lm / w la 2700-3000 k cu un CRI de cel puțin 80 de ani. Eficacitățile tipice ale dispozitivelor LED disponibile în prezent de la cei mai importanți producători sunt prezentate mai sus. Îmbunătățirile sunt anunțate în mod regulat de industrie. Vă rugăm să rețineți că eficacitatea enumerată mai jos nu includ pierderile de driver sau termice.

* Diagrama de mai sus este un pic mai departe acum, deoarece LED-urile din gama de 8000k și de mai sus sunt acum disponibile.

* Surse: Fișa tehnică a producătorului, inclusiv Cree Xlamp XR-E, Philips Lumileds Rebel, Philips Lumileds K2. Compară prețurile pe LED-uri cu LED-uri cu apă sărată.

Avantajele LED-urilor

Deci, care sunt avantajele iluminării rezervorului LED REEF? Pentru a fi sigur, puterea redusă și durata lungă de viață a becurilor LED (unii producători pretind până la 50.000 de ore) sunt puncte de vânzare definite. Utilizatorii LED au fost, de asemenea, rasiți la cantitatea scăzută de căldură produsă, ceea ce ajută la menținerea temperaturilor apei rezervoare, precum și efectul "strălucitor" produs de LED-uri.

Care sunt dezavantajele? O posibilitate ar putea fi prețul de cumpărare, dar dacă factorul în viața lungă a bulbilor și cantitatea scăzută de energie electrică necesară pentru a conduce luminile, s-ar putea să economisiți bani pe parcursul lungului lung. Intensitatea luminii poate fi un alt dezavantaj pentru un rezervor de recif cu corali tari.

Un exemplu comparativ ar fi sistemul de iluminat 24 "Marineland Pro Lighting cu 24 de ore, cu un total de 246 wați (1 150W 14.000k HQI lampă, 4 lămpi de 4 24 watt T-5) și 2 1 LED-uri lunare Watt. Comparați prețurile pentru aproximativ 560 de dolari și 23 "Ecoxotic Panorama LED cu 54 LED-uri albe 8.000 ° K și 18 Actinic Blue 460nm LED cu un total de 73 wați Compară prețurile pentru aproximativ 760 dolari.

LED-urile durează până la 50.000 de ore) (11 ani la 12 ore de iluminat / zi), în timp ce HQI`s și T-5s durează aproximativ 1 an. Costul de înlocuire pentru becurile de înlocuire HQI este de aproximativ 60 de dolari, iar costul de înlocuire pentru T-5`s este de aproximativ 16 USD fiecare ($ 64 / Yr). Chiar dacă nu luați în considerare costul economiilor de putere, pachetul LED este doar despre pauză chiar și cu fixarea HQI & T-5 timp de trei ani.

Mulți utilizatori de lumină cu LED-uri au remarcat o reducere aproape imediată a Algele de neplăcere creștere în rezervoarele lor.

Viitorul pentru LED-uri

În prezent, nu există prea multe becuri LED care sunt proiectate special pentru utilizarea rezervorului de recif. Ce se întâmplă în mod normal este: un bec cu proprietăți specifice (CRI, CCT) este dezvoltat pentru o altă utilizare decât pentru utilizarea acvariului. La momentul acestei scrieri, sunt becuri LED în intervalul de 8000K care sunt utilizate pentru iluminarea rezervorului de recif. Nu există nici o îndoială că becurile mai mari vor fi dezvoltate în viitorul apropiat, ceea ce va funcționa și mai bine pentru acvarii. Compară prețurile pe LED-uri cu LED-uri cu apă sărată.

Cele mai bune seturi de iluminat cu LED-uri pentru rezervoarele de recif
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este timpul să mergeți la iluminarea cu led-uri pe rezervorul dvs. De recif?