Oriental toad bellied: profilul speciilor

Oriental Toad Bellied (Bombina Orientalis)

Nativ la paduri de orez și înalte din Asia de Sud și sud-estul, toadele orientale de incendiu au o culoare verde și negru strălucitoare pe spatele lor sălbatic și portocaliu strălucit și negru pe partea inferioară a acestora. În ciuda numelui său, acest amfibian este din punct de vedere tehnic a broască, nu un broasca. O caracteristică care diferențiază broaștele de la toads sunt broaștele au o piele aspră, texturată. Și, în timp ce această broască are pielea bumpy, este una dintre excepții.

Oriental toads bellied de incendiu sunt creaturi mici, colorate, care sunt animale de companie potrivite pentru începători. Nu veți putea să o țineți prea mult, dar ele sunt interesante de observat. Acestea nu sunt greu de îngrijit, deși fac o cantitate echitabilă de muncă pentru a menține.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Oriental Toad Bellied

Nume stiintific: Bombina Orientalis

Dimensiunea adulților: 2 centimetri lungime

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Oriental comportament de broască și temperament

Culorile luminoase ale acestor broaște sunt un avertisment pentru prădători pentru a rămâne departe, inclusiv oameni. Pielea ei excreție o toxină. Această broască inteligentă își anunță toxicitatea față de potențialii prădători prin clipește burta strălucitoare, aprinsă. Cei mai mulți prădători recunosc că astfel de culori strălucitoare indică faptul că consumul acestei broaște particulare le poate face rău.

În timp ce este oarecum toxic pentru oameni, manipularea regulată a frontalului răcheață orientală orientală orientată nu este recomandată deoarece secretă otravă din piele. Această toxină nu este suficient de puternică pentru a ucide sau a daune grav unui om, cu toate acestea, poate induce sensibilitatea pielii. Dacă otravă este pe mâna ta și ți-ai pus degetul în ochi, poate provoca durere, deci evitați manipularea acestei creaturi dacă aveți niște tăieri pe mâini. Întotdeauna spălați-vă mâinile înainte și după atingerea acestora sau curățarea rezervoarelor lor, deoarece toate broaștele au o piele sensibilă care poate reacționa la uleiuri sau săpunuri pe piele.

Datorită toxicității lor potențiale, nu găzduiți aceste broaște cu alte animale. Curățarea regulată și modificările apei vor ajuta la menținerea toxinelor în rezervor.

Toaletele înflorite de incendiu nu au limbi extensibile, astfel încât ei să-și folosească gura și cei mai buni pentru a-și apuca mâncarea și a-l face în gură. Îți va mușca rar - dacă o face, degetul tău a fost probabil confundat pentru mâncare.

Locuind toad oriental de incendiu

La minim, obțineți un rezervor de 10 galoane pentru incinta acestui animal. Puteți găzdui două sau trei broaște într-un rezervor de această dimensiune. Dacă primiți mai multe broaște, planificați aproximativ 4 galoane de spațiu de rezervor pe broască. Acvariile orizontale sau lungi oferă mai mult spațiu de podea pentru dimensiunea lor. Un capac sigur este o necesitate. Aceste broaște mici mici vor încerca să scape dacă au o șansă. Partea de sus ar trebui să permită o ventilație adecvată.

Un rezervor semiaquat este un ideal stabilit cu o treime la jumătate din rezervor ca zonă de teren, iar restul ar trebui să fie de aproximativ două până la patru centimetri de apă. Puteți decora zona de teren cu roci netede.

Apa ar trebui să aibă un filtru și sunt necesare modificări frecvente de apă. Utilizați numai apă învechită dechlorinată sau apă de primăvară îmbuteliată în rezervor. Aceste broaște produc o mulțime de deșeuri, deci va trebui să faceți schimbări frecvente parțiale de apă.

Așteptați să curățați bine cusca o dată pe săptămână. În timpul curățării, plasați broasca într-un al doilea rezervor securizat. Curățați rezervorul și mobilierul. Clătiți bine cu apă caldă, nu utilizați detergenți sau substanțe chimice. Pentru a ușura curățarea, obțineți cadă detașabilă sau bazine pentru fiecare parte. De asemenea, puteți utiliza pietriș neted pe partea de apă, precum și plantele vii sau artificiale.

Căldură

Un încălzitor nu este de obicei necesar, deoarece aceste broaște pot gestiona temperatura standard a camerei umane, deși temperaturile ușor mai calde sunt ideale, aproximativ 75 până la 78 F. Utilizați un termometru pentru a evalua cu precizie temperatura. Configurați o zonă de basking cu o lampă de putere redusă setată timp de 12 ore pe zi, oglindiind ciclul de zi și de noapte. Puteți utiliza o covor de căldură sub-rezervor sub porțiunea terestră a incintei pentru a încălzi rezervorul - dacă păstrați materialul umed substrat, cele două împreună vor ajuta la creșterea umidității rezervorului.

Ușoară

Aceste broaște nu au cerințe specifice de iluminare, altele decât un ciclu de zi și de noapte. Mulți experți sunt de acord că această specie nu are nevoie de iluminare UVB. Cu toate acestea, unii experți declară că o doză mică de UVB zilnic nu poate face rău și ar putea ajuta la absorbția de calciu. Cel mai important, această specie necesită umiditate. Uneori prea multă lumină poate usca carcasa, care poate deteriora pielea sensibilă a animalului. Perioadele de lumină extinse pot, de asemenea, să sublinieze broasca.

Umiditate

Umiditatea este esențială pentru această specie, astfel încât să alegeți un substrat care vă va ajuta să mențineți umiditate ridicată și să o păstrați umezi prin pulverizarea în fiecare zi cu o sticlă de apă. Scopul pentru o umiditate de 65 la 80% în orice moment. Un manometru de higrometru sau de umiditate vă va ajuta să verificați nivelurile de umiditate. Dacă aveți dificultăți în menținerea umidității pe cont propriu, investiți într-un domn sau umidificator pentru incinta dvs. Puteți să o automatizați, setați-l să se dezactiveze la intervale temporizate sau când sunt detectate niveluri de umiditate scăzută. Dacă toate celelalte eșuează, broasca poate obține, de asemenea, o hidratare și umiditate adecvată din partea acvatică a incintei sale.

Substrat

Substratul este lenjeria sau căptușeala pentru partea de jos a cuștii de animale de companie. SPHAGUM MOSOS, coji de nucă de cocos și solul ecologic, de îngrășăminte, sunt substraturi excelente pentru partea terestră a cuștii de broască. Furnizați o adâncime de aproximativ 2 până la 4 inci, deoarece toadele înfundate de incendiu se aprinde adesea. Includ mușchi umede, alte plante și unele zone care se ascund în porțiunea de teren a rezervorului.

Ce plante sunt sigure pentru reptile sau amfibian?

Alimente și apă

Oriental Toads Bellied Bellied vor mânca a Varietate de articole de pradă, inclusiv greieri, Alte insecte, cum ar fi viermi de ceară și viermi de ferestre și pește de alimentare mici, cum ar fi Guppies. Evitați hrănirea viermilor, deoarece exoscheletul lor dur poate fi prea greu pentru a digera. Nu hrăniți niciodată insectelor sălbatice - adesea au paraziți, pesticide și erbicide.

Gut-load sau hrăniți articolele de pradă alimente nutritive înainte de a le hrăni cu animalul dvs. de companie. Praf elementele pradă cu o pulbere multivitamină. În general, broaștele au un bun apetit și nu ar trebui să aibă probleme să mănânce în captivitate. Hrăniți broaște tinere o dată pe zi. Adulții trebuie doar să mănânce de două până la trei ori pe săptămână. Hrana la fel de mult ca acești amfibieni vor mânca în aproximativ 15 minute. Țineți un ochi pe forma corpului de broască. Amintiți-vă că supraîncărea este probabil mai mult decât substanță. Broaștele sunt consumatoare oportuniste. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie nu primește prea rotund și, dacă da, reduceți frecvența hrănirii.

Apa utilizată în rezervor nu trebuie să aibă clor sau cloramină, care poate fi în apă de la robinet municipal. Pentru a fi în siguranță, utilizați un produs de alimentare cu animale de companie realizat pentru îndepărtarea clorului și a cloraminei, care poate dăuna sau ucide broasca dvs. de companie.

Probleme comune de sănătate

Boala roșie a piciorului, cauzată de o infecție parazitară, este o condiție comună în broaștele captive pentru animalele de companie, inclusiv broaște orientale de foc. Broaștele sau broaștele cu această boală se dezvoltă înroșirea picioarelor ca simptom precoce. Alte semne includ nespecifică sau leneș.

Majoritatea broaștelor sunt susceptibile la infecții fungice. Căutați inflamația pe fața sau o substanță asemănătoare cu bumbac pe piele.

Boala roșie a piciorului și infecțiile fungice sunt tratate dacă sunt prinse timpurii. Tratamentul necesită o vizită la un Exotice veterinar care are experiență cu amfibieni.

Alegerea toad oriental de foc

Acest animal mic și ușor de îngrijire face un animal excelent pentru un proprietar de frog de începători. Cea mai bună opțiune pentru cumpărarea unuia este un crescător de amfibieni de renume, care vă poate spune istoria animalului și orice condiții de sănătate pe care le-ar putea avea. Ele pot costa de la 15 până la 25 de dolari.

O broască sănătoasă are ochi clar. Deși majoritatea broaștelor sănătoase au o piele netedă, se așteaptă ca broaștele orientale de foc, să aibă o piele brută. Dacă îl puteți urmări, mâncați înainte de a decide, aceasta este ideală - majoritatea broaștelor nu vor refuza alimentele decât dacă nu se usuce. Steagurile roșii de boală de broască sau potențialul zootehnie săracă includ letargie, probleme de respirație sau dacă abdomenul său pare umflat.

10 cele mai bune animale de companie exotice pentru spații mici

Diferite specii de broaște

Dacă sunteți interesat de acest animal ca un animal de companie, este posibil să doriți să luați în considerare alte broaște similare cu toad oriental de foc:

În caz contrar, verificați tot celălalt broască profiluri.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oriental toad bellied: profilul speciilor