Alfabetizarea se îmbunătățește la copiii care citesc la câini, descoperă noul studiu

Un studiu recent a determinat că studenții de clasa a doua care citesc cu voce tare la câinii de terapie au arătat o îmbunătățire semnificativă a atitudinilor lor despre lectură.

Studiul, efectuat la Institutul de Interacțiune al Universității de Tufts pentru Animal, apare în Jurnalul de educație pentru copilărie online, înainte de imprimare. Puteți citi despre Studiul de aici.

La copii, există adesea o corelație directă între abilitățile de citire și atitudinile pozitive despre școală și performanțe academice bune.

Cercetătorii care desfășoară acest studiu au căutat să afle dacă intervenția asistată de animale ar putea contribui la îmbunătățirea în continuare a abilităților și atitudinilor de alfabetizare. Deci, au dezvoltat un program după școală în care copiii citesc cu voce tare la câini.

Autorul corespunzător al studiului a fost Deborah Linder, D.V.M., Directorul asociat al Institutului de Tufts pentru Interacțiunea Animalelor Umane și Profesor Asistent de Cercetare la Școala de Medicină Veterinară la Universitatea de Tufts.

Potrivit lui Linder, studiile anterioare au evaluat efectul câinilor de terapie asupra alfabetizării copiilor, dar numai în afara cadrului academic.

Acest studiu a căutat să studieze fenomenul în interiorul unui cadru academic, unde factorii de stres prezent la școală ar prezenta. Stresorii includ, în general, lucruri precum teama de feedback negativ și de situații sociale dificile.

De asemenea, citiți: Ghidul final pentru creșterea copiilor cu câini - 17 lucruri pe care fiecare părinte trebuie să le cunoască

Evaluarea performanței și a perspectivelor

Tânărul citește cartea la câinele său american BulldogPentru a se califica pentru acest studiu, fiecare copil a fost obligat să îndeplinească liniile directoare pentru abilitățile de alunecare a clasei.

În acest studiu pilot, elevii au fost împărțiți în două grupe: unul care ar citi la un câine de terapie timp de 30 de minute o dată pe săptămână și un grup de control care tocmai a urmat procedura standard și curriculum. Studiul a avut loc peste șase săptămâni.

Abilitățile de citire a studenților au fost evaluate la fiecare două săptămâni, iar atitudinile lor despre lectură au fost evaluate la început și la sfârșitul programului.

Competențele lor de înțelegere a citirii au fost măsurate în conformitate cu orientările dictate de indicatorii dinamici ai abilităților de literație timpurie de bază (Dibeli). Păstrarea în conformitate cu evaluarea Dibels, copiii citesc pasajele cu voce tare pentru un minut, iar profesorii lor și-au evaluat abilitățile și înțelegerea în timp ce citesc.

Atitudinile de citire au fost evaluate utilizând sondajul de atitudine elementară (ERAS). Acest sondaj a pus 10 întrebări despre lectura academică și 10 întrebări despre citirea recreativă. Elevii au selectat răspunsuri pictografice ale expresiilor variind de la "foarte supărat" la "foarte fericit."

LEGATE DE: Studiul arată că copiii cu câini sunt mai puțin stresați

Rezultatele studiului

În timp ce citirea scorurilor și atitudinilor despre recreere (în afara școlii), citirea nu a modificat semnificativ în nici un grup, Grupul de copii care citesc cu voce tare la câini a arătat o îmbunătățire semnificativă a atitudinilor lor față de lectura academică.

Cercetătorii cred că, în timp ce acești studenți la nivel mediu nu au manifestat îmbunătățiri în abilitățile de lectură, rezultatele pot diferi dacă același program este încercat cu elevii de nivel de lectură sub medie.

În studiile viitoare, cercetătorii pot, de asemenea, să modifice alți factori ca frecvența citirii la câini și durata programelor.

Lisa Freeman, D.V.M, Ph.D. este directorul Institutului de Tufts pentru Interacțiunea Umană și Profesor la Salonul de Medicină Veterinară Cummings. Potrivit Freeman, unul dintre cele mai importante aspecte ale încercării de a îmbunătăți abilitățile de citire la copii este motivat să se angajeze în citirea în primul rând.

Rezultatele acestui studiu indică faptul că câinii care sunt prezenți în stabilirea academică au oferit probabil mai multă motivație copiilor să practice și să funcționeze bine în exercițiile lor de alfabetizare. Acest lucru ar trebui să contribuie la informarea viitoarelor studii și programe similare în intervenția asistată de animale.

Linder a primit o Grand de la Universitatea de Tufts pentru a studia dacă citirea la câini poate îmbunătăți abilitățile de citire și anxietatea mai mică la copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 care se luptă cu lectura. Obiectivul studiului este de a evalua anxietatea înainte și după program și de a măsura abilitățile de citire și implicarea cititorilor care se luptă care citesc cu voce tare față de colegi vs. Cei care citesc cu voce tare câinilor de terapie.

Citiți următorul: Câinii de terapie pot ajuta copiii cu autism

Referinţă:

  1. Deborah E. Linder, Megan K. Mueller, Debra M. Gibbs, Jean a. Alper, Lisa M. Freeman. Efectele unei intervenții asistate de animale la aptitudinile și atitudinile de citire în studenții de clasa a II-a. Jurnalul de Educație pentru Copii timpurii, 2017; DOI: 10.1007 / s10643-017-0862-X
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alfabetizarea se îmbunătățește la copiii care citesc la câini, descoperă noul studiu