Ce și cum să hrăniți câinii însărcinați și care alăptează

Câinii gravide necesită o mulțime de îngrijire și atenție. Unul dintre cele mai importante aspecte care se concentrează pe dieta dvs. de câine gravidă. Dar ce să hrănească un câine însărcinat și apoi ce să hrănească un câine de îngrijire medicală? Știind acest lucru și ce alimente să includă în dietă în timpul perioadei de gestație și după naștere vă poate ajuta câinele să aibă un așternut complet și sănătos.

Pregătiți-vă pentru sarcină

Pregătirea pentru sarcina câinelui dvs. implică mai mult decât a știi pur și simplu ce să hrănească un câine însărcinat. Iată A Ghidul complet de sarcină pentru câini Aș recomanda să citiți. În cele din urmă, dacă doriți să vă reproduceți câinele de sex feminin, evaluarea stării corpului în avans este importantă. Cerințele fizice care vin cu sarcină și asistență medicală pot fi greu pentru câinii care nu sunt în stare perfectă sau cel puțin o sănătate bună.

Chiar dacă câinele dvs. este subponderal sau supraponderal, poate provoca unele probleme în timpul sarcinii. Câini subponderali poate avea o problemă cu mâncarea suficientă pentru a sprijini nevoile nutriționale ale puiilor și însăși în același timp. Câinii supraponderali pot avea o muncă dificilă.

De aceea, dieta echilibrată alimentată în cantități adecvate este importantă înainte de reproducere. Obțineți câinele dvs. în formă bună pentru sarcină și puteți evita multe probleme de sănătate. Deci, ce să hrănească câinii însărcinați și ce să hrănească un câine de îngrijire medicală? Iată ce trebuie să știți.

De asemenea, citiți: Cum să identificați sarcina falsă la câini

Ce să hrănească un câine gravid

Ce și cum să hrăniți câinii însărcinați și care alăpteazăȘtiind ce să hrănească un câine însărcinat va fi cheia pentru a avea atât povestea ta de sex feminin, cât și o formă de vârf. Dieta pentru câinii însărcinați trebuie să fie bogată în nutriție și să vă hrănească câinele în mod corespunzător în timpul sarcinii vă poate ajuta să evitați problemele cum ar fi Eclampsie (scăderea calciului din sânge) sau chiar și așternuturi mai mici și un risc mai mare de moarte pentru catelus. Calendarul și cantitatea de alimente vor fi, de asemenea, diferite.

Orientări dietetice

Înainte de a vă structura dieta de companie, fiți conștienți de toate Stadiile de sarcină câine. Perioada de gestație pentru câini este de 9 săptămâni și în acel moment va trebui să modificați dieta câinelui în funcție de săptămâna în care se află.

În primele 4 săptămâni, puteți să vă hrăniți câinele așa cum ați fi în mod normal cu mese regulate, fără a crește cantitatea de alimente. După aceea, până în săptămâna 5, ar trebui să măriți cantitatea de alimente din dieta de câine gravidă 20-30%.

Până săptămâna 6, puii ei vor începe să crească și capacitatea de stomac a câinelui vă va micșora. Asta înseamnă că trebuie să începeți să o hrăniți mai des, în cantități mai mici. De trei ori pe zi ar trebui să fie minimul, dar puteți face, de asemenea, 4-5 ori pe zi. Cu toate acestea, ar trebui, de asemenea, să continuați să măriți treptat cantitatea de alimente date.

Până în săptămâna 8, ar trebui să vă hrăniți câinele gravidă cu aproximativ 50% mai multor alimente decât înainte de sarcină. Datorită muncii primite, în ultima săptămână de sarcină, va începe să refuze alimentele și să mănânce mai puțin. Unele catelusi mănâncă cu aproximativ 25% mai puțin decât în ​​săptămâna precedentă și, în ultimele două zile, mulți dintre ei vor înceta să mănânce cu totul.

Trebuie să țineți cont întotdeauna ce să hrăniți un câine însărcinată și formulele exacte sau rețete pe care le utilizați. Dacă vă hrăniți alimentele de câine comercial pentru animalele de companie în timpul sarcinii, căutați alimente foarte digerabile sau chiar alimente sensibile la stomac. Acest lucru îl poate ajuta să obțină cea mai nutriție din alimentele sale cu un risc mic. Premiul de calitate pentru câini de calitate sunt deosebit de bune pentru câini în ultimele trei săptămâni de sarcină și după muncă.

Știți ce să hrănească un câine de îngrijire medicală pentru a produce mai mult lapte, deoarece pooch-ul dvs. va pierde în greutate după naștere, dar nevoile ei nutriționale vor crește. În funcție de dimensiunea gunoiului, câinii de îngrijire medicală ar putea avea nevoie de 2-3 ori cerințele normale de alimente pentru a-și susține puii. De asemenea, trebuie să vă asigurați că câinele dvs. de îngrijire medicală are întotdeauna apă la dispoziție și că bea o mulțime de ea, deoarece aceasta poate ajuta-o să genereze mai mult lapte pentru a alimenta gunoiul.

Nutrienți importanți

Este întotdeauna cel mai bine să discutați cu medicul veterinar Ce să hrăniți un câine însărcinată înainte de a crea o dietă. Dar țineți cont de faptul că în diferite etape ale sarcinii ei, câinele dvs. va necesita cantități diferite de alimente; Nevoile nutritive vor diferi ușor. Dacă faceți hrană pentru câini de casă pentru câinii însărcinați, în loc să utilizați Kibble comerciale, concentrați-vă asupra alimentelor pe care le preferă să se asigure că continuă să mănânce suficient.

Proteină

Proteina este o sursă vitală de aminoacizi pentru câinele dvs. și care este importantă pentru ea pentru a susține dezvoltarea sănătoasă a puiilor ei. Încercați să vă alimentați câinele de înaltă calitate în timpul sarcinii și alăptării. Cea mai bună sursă de proteine ​​pentru câini este carnea, deci concentrați-vă pe pui, curcan, carne de vită, miel și pește (atâta timp cât nu este alergic la oricare dintre aceste ingrediente). Ouăle și produsele lactate sunt, de asemenea, bune surse secundare de proteine ​​de calitate.

Gras

Cererea mai mare a caloriilor poate fi satisfăcută prin creșterea aportului de grăsime al câinelui. Acest lucru ar trebui să se facă în special în săptămâna 6 de gestație. În acel moment, ar trebui să măriți consumul de carne roșie cu conținut mai mare de grăsimi și să micșorați consumul de carne slabă sau de carne albă. Asta înseamnă lipirea de carne de vită, miel sau carne de porc ar fi alegerea optimă.

Acizi grași

Acizii grași Omega-3 sunt foarte importanți pentru câinele dvs. însărcinată, deoarece ajută la dezvoltarea creierului fetal și a nervilor. Ele sunt, de asemenea, bune pentru vedere. Cele mai bune surse de acizi omega-3 sunt pește ca somon, dar puteți include și Suplimente de ulei de pește În dieta câinelui tău.

Vitamine

Vitaminele importante pentru un câine gravidă includ vitamina C, vitamina D și folatul, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de vitamina B9. Vitamina C poate ajuta la ajutarea absorbției fierului în sistemul câinelui dvs., dar ajută și la clădirea țesutului și poate sprijini sistemul imunitar. Cele mai multe fructe, legume și carne de organe sunt ridicate în vitamina C.

Vitamina D ajută la absorbția adecvată de calciu. Unele dintre alimentele bogate în vitamina D sunt macrouul de somon și conserve, precum și produsele lactate și ouăle.

Folat are un rol important în oprirea defectelor multiple de naștere. Carne de porc, păsări de curte și ficat sunt surse bune de folat, dar trebuie să fii atent cu ficat, deoarece este, de asemenea, bogat în vitamina A, care poate dăuna fătului în doze mari. Câinii mari nu ar trebui să ingestime mai mult de 5.000 mg de vitamina un zilnic, câini medii mai mult de 2.000 și câini mici mai mult de 1.000 mg.

Minerale

Chiar dacă toate mineralele sunt importante, calciu, fier și fosfor sunt cele mai necesare minerale pentru câini în timpul sarcinii și asistenței medicale. Fierul poate ajuta foarte mult în formarea de celule roșii din sânge și prevenirea anemiei, care este comună în timpul sarcinii câinelui. Produse din carne, cum ar fi carnea de vită și carnea de porc, precum și carne de organe ca inima de carne de vită, ficatul și rinichii sunt cele mai bune surse de fier.

Calciul este necesar pentru dezvoltarea dinților și a oaselor în făt. Calciul este și mai important pentru câinii care alăptează pentru a produce mai mult lapte. Cele mai bune surse de calciu sunt oase de carne. Cu toate acestea, ar trebui să evitați hrănirea oaselor câinelui după săptămâna 7 până după muncă, deoarece aceasta poate duce la unele probleme de sănătate cum ar fi inerția uterină.

Phosfor poate susține, de asemenea, dezvoltarea osoasă în puii și împiedică problemele de sănătate osoase la câinele gravid, deoarece corpul va trage de calciu din oasele ei dacă nu este disponibilă din surse alimentare. Cele mai bune surse de fosfor sunt toate țesuturile animale, precum și ouăle și peștele.

LEGATE DE: 7 sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru sarcina câinelui dvs

Structurarea dietei de câine gravidă

Structurarea dietei de câine gravidă

Planificarea ce să hrănească un câine însărcinat sau ce să hrănească un câine de îngrijire medicală pentru a produce mai mult lapte nu este atât de diferit de planificarea dietei regulate de companie. Consultați cu un veterinar și asigurați-vă că urmați câteva linii directoare simple. Dieta însărcinată și de îngrijire a câinelui ar trebui să fie bine echilibrată, cu o cantitate crescută de alimente și este posibil să aveți nevoie să schimbați timpul de alimentare.

Alimente pentru a include

Asigurați-vă că câinele dvs. însărcinat primește o mulțime de Carne de înaltă calitate. Puteți da carnea de câine pe os în timpul sarcinii sau carne tocată cu osul în el. Acest lucru va primi proteina, grăsimile și calciul necesar. Carnea de vită este probabil cea mai bună alegere. De asemenea, adăugați mai multe feluri de organe la dieta ei, deoarece acestea sunt cele mai nutritive alimente dense. Amintiți-vă să includeți și mai multe oase și carne de organe după sarcina câinelui.

Ouăle sunt o mare sursă de proteine ​​și minerale și ar trebui să adăugați un ou la fiecare masă de hrană pentru câini gravidă de casă pe care o faceți. Produsele lactate precum brânzeturile și iaurtul pot fi, de asemenea, o parte regulată a dietei câinelui dvs. O lingură de iaurt poate face ca masa de câine să fie mai gustoasă și să o ofere cu unele probiotice pentru o digestie mai bună.

Includeți boabe sănătoase în dieta câinelui dvs. deoarece acestea sunt o mare sursă de folat, fibre și fier, care sunt importante pentru câinii gravide și de îngrijire medicală. Ovăzul, semințele de in ar fi și orezul brun sunt boabe deosebit de bune pentru a hrăni un câine însărcinat.

Peștii grași, cum ar fi somonul, precum și uleiul de pește, în general, ar trebui să fie incluși în dieta câinelui dvs. deoarece sunt bogați în acizi grași esențiali de omega-3.

Unii veterinari holistici susțin că Raspberry Red poate ușura munca și poate ajuta cu livrare rapidă. De asemenea, poate ajuta la producția de lapte în timpul lactației, așa că încercați să o includeți în dieta câinelui dvs. Fenicul poate fi, de asemenea, bun pentru creșterea producției de lapte.

Alimente pentru a evita

În timp ce omega-3s și ulei de pește sunt bune, ar trebui să evitați ulei de ficat de cod deoarece este prea bogat în vitamina A. Urmăriți cantitatea de vitamină A Vă dați câine însărcinată din alte alimente, cum ar fi pește, ouă, cartofi dulci și morcovi.

În afară de asta, amintiți-vă că trebuie să limitați aportul de calciu în timpul Ultimele 3 săptămâni din sarcina câinelui tău. Cele mai multe alte alimente pe care le-ați alimentat în mod normal câinele dvs. sunt complet fine și ar trebui incluse deoarece varietatea este importantă într-o dietă pentru câinii însărcinați și îngrijiți; scăderea poftei de mâncare poate deveni în curând o problemă.

Hrană pentru câini de casă pentru câinii gravide

Ce să hrănească un câine gravidCând știi ce să hrănească un câine însărcinat sau ce să hrănească un câine care alăptează pentru a produce mai mult lapte special, nu trebuie să rămâi întotdeauna la mărcile comerciale pentru câini. Dacă ați consultat cu medicul veterinar și aveți o idee bună cum să faceți în mod regulat alimente pentru câini de casă echilibrată în mod obișnuit, aceasta poate fi o dietă excelentă pentru câinii însărcinați și de îngrijire medicală. Pur și simplu urmăriți toate substanțele nutritive și calorii; Este crucial.

* Deoarece majoritatea mâncărurilor de casă de casă vor fi bune pentru câinele dvs. însărcinată, verificați Sfaturi de top Dog Sfaturi Secțiunea pentru mai multe idei despre ceea ce puteți găti pentru pooch-ul dvs.

Gustări de carne de vită de înaltă calorii

Această rețetă este ridicată în calorii, dar este, de asemenea, bogată în alte substanțe nutritive bune, iar câinele dvs. va iubi gustul acestuia.

Ingrediente:

  • 1 kilogram de carne de carne de vită la sol
  • 12 ouă
  • 1 ceașcă de fulge de masă
  • 1 cană de ovăz gătită
  • 1/8 oz. de brânză cremată
  • 1 ceasca de unt de arahide
  • 1 lingură de melasă

Pregătirea:

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să gătești carnea și să scapi toate ouăle. Amestecați aceste două lucruri împreună și adăugați toate celelalte ingrediente. Amestecați-le complet și formați bile de lingură de dimensiuni din amestec. Dacă aveți un câine mai mic, faceți mingea de lingurițe de dimensiuni mari.

Plasați toate bilele pe o foaie cookie și înghețați-i. Le puteți servi în orice moment, după ce le-ați dezghețat. Rețineți că acestea sunt gustări și nu trebuie să dați mai mult de trei la câinele dvs. zilnic.

Citiți următorul: 15 sfaturi despre sarcina câinelui și la călcâi pentru a vă ajuta prin proces

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce și cum să hrăniți câinii însărcinați și care alăptează