Paradise pește (albastru paradis gurami) profilul speciilor

Peștele originar care a început hobby-ul de pește tropical, Paradise pește

Mulți spun că peștișor de aur sunt primul pește de companie, deoarece există înregistrări care datează din 500 până la 2000 de ani. Cu toate acestea, atunci când vorbești despre prima specie de pește afișată în acvariu, circa la mijlocul anilor 1800, Paradise Fish au fost frumusețile vicioase care au făcut hobby-ul tropical de pește de apă dulce să prindă și să se țină ca o distracție populară. Acest pește este încă printre cele mai pline de farmec, dar nastic, care acționează de toate speciile găsite în hobby de acvariu de apă dulce.

Prezentare speciala

Nume comune: Blue Paradise Fish, Paradise Gurami, Blue Paradise Gourami

Nume stiintific: Macropodus opercularis

Dimensiunea adulților: 4 inci

Speranța de viață: 6 până la 8 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Osfronemidae
Asia de Sud-Est
Semi-agresiv
Toate zonele
20 galon
Omnivore
Bubble Nest Breeder
Uşor
5.8 la 8.0
5 până la 30 dgh
61 până la 79 f

Origine și distribuție

Acest pește paradis se găsește într-o gamă considerabil largă de Asia de Sud-Est. În China, se găsește de la est în bazinul râului Yangtze la bazinul râului Pearl, în Hong Kong și pe insula Hainan. De asemenea, se produce în Taiwan, Northern și Central Vietnam, nord-estul Laos, Cambodgia, Malaezia, Japonia, Insulele Ryukyu și Coreea. De asemenea, a fost introdus în afara domeniului său nativ, iar populațiile găsite și în Madagascar și Statele Unite.

Au fost multe dezbateri și multe scrise, în ambele reviste științifice și de hobby. Controversa se învârte în jurul valorii de faptul că peștele din tancurile de hobbyist astăzi este încă aceeași specie ca cea care există în sălbăticie - viabilitatea sălbatică a peștilor captivi rămâne o întrebare. Deși datele sunt neconcludente, se pare că varietatea comună a peștilor pe care o cunoaștem astăzi este la fel ca și peștele care înoată în câmpurile de orez din Asia.

Culori și marcaje

Trei specii separate sunt denumite colectiv ca peștele paradis care sunt păstrate în mod obișnuit în acvariul de acasă. Ele arata foarte asemanatoare unul cu cealalti, dar se disting de formele cozilor lor. Macropodus opercularis are o coadă furcată- Macropodus chinensis are o coadă rotunjită - și Macropodus cupanus are o coadă ascuțită cu mai multe raze care se extind de la mijlocul său.

Toate cele trei specii sunt bandate cu dungi de culoare viu, care apar diferit în funcție de unghiul luminii care se încadrează asupra ei. Aceste benzi sunt alternative albastre sau verde cu portocaliu sau roșu. Există, de asemenea, numeroase mici mici de albastru negru sau metalic împrăștiate peste corpul peștelui. În toate cele trei specii, aripioarele ventrale sunt întotdeauna portocalii.

În captivitate, există două soiuri inginerie genetic. Există un soi albino, numit Albino Macropodus, care a fost proiectat de un crescător comercial în Germania în 1933. Are ochi roz și dungi albe, roz și albastre. Cealaltă tulpină este o varietate mai întunecată numită varietatea "Concolor".

Tankmates

Într-un cadru comunitar, Macropod trebuie să fie speciile dominante. Nu ar trebui să fie păstrat cu alte pești robust care să facă o provocare, deoarece se va lupta cu alte pești dominanți. Cu toate acestea, dacă ceilalți sunt mai mari și agresive Macropod se va ascunde și vor ceda adesea stresului.

Tânărul de pește Paradise poate fi păstrat în grupuri, dar în timp ce se maturizează bărbații să devină combativi cu alți bărbați - orice bărbat mai mic poate fi atacat. Bărbații, în general, nu se întâlnesc împreună cu excepția cazului în care rezervorul este foarte mare, cu o mulțime de decor pentru ascunderea și retragerea.

Bărbații care nu sunt ținute în afară se vor angaja în luptă agresivă, făcli de blocare și dăunează permanent unul altuia. Dacă păstrați un mic grup mixt, este necesar să păstrați doar un singur bărbat și femeie ca o pereche în propriul rezervor. Când femelele sunt mai tinere și nu teritoriale, uneori este posibilă păstrarea unui grup de femei împreună.

Un amestec de pește neutru de personalitate care nu sunt similare în forma corpului este obiectivul ideal pentru orice coleg de rezervoare posibile. Aveți grijă în selecții și fiți pregătiți să ajustați tovarășii ori de câte ori este necesară o schimbare.

Tankmatele bune pot fi mai mari pești, cum ar fi goldfish, precum și mediu non-agresiv la Gouramis mare, specii ciprinide robuste, caracteristici mai mari, tip de eartheater Geofagus Cichlids, Loricarid somn din America de Sud, mare Synodontis catfish și loțiuni mari. Evitați să le adăpostiți cu orice pește lent sau pește cu aripioare lungi curgătoare.

Agresiv

Paradisul de pește nu sunt colegi de rezervor bun cu peștele lor. De fapt, ei sunt chiar urâți, ripping la cozi și uneori uciderea altor pești mai mici chiar și de propriul lor fel. Similar cu Bettas În dispoziție, peștii Paradise sunt beligeranți și prădători. Ei preferă să trăiască singuri, dar vor accepta alte specii de pești atâta timp cât sunt o afacere bună mai mare și non-agresivă.

Paradise Habitat și îngrijire

Paradisul de pește este foarte adaptabil și se poate adapta la aproape orice stare de apă. Dimensiunea acvariului pentru un juvenil ar trebui să fie de cel puțin 20 de galoane. Pe capătul opus al spectrului, acvariul dvs. poate fi un iaz de curte de 5000 de galoane pline de Koi. Aceste pești pot gestiona o mare varietate de fluctuații de temperatură din vreme, dar plantele live sunt întotdeauna o necesitate în orice mediu de pește de pește paradis.

Paradise Dieta de pește și hrănirea

Paradisul de pește sunt omnivore care vor accepta majoritatea alimentelor. Cu toate acestea, ei necesită o dietă bine echilibrată să rămână sănătoasă. În sălbăticie, acești prădători se hrănesc cu pești mici și animale acvatice mici, cum ar fi nevertebrate. În A iaz, ei vor mânca cu lăcomie atât de țânțar, cât și orice materie vegetală care se întâmplă să cadă în iaz.

Într-un acvariu interior, hrăniți o dată sau de două ori pe zi și alimentați generos. Algele bazate pe fulgi sunt esențiale, în plus față de alimentele cu carne. Hrăniți alimentele mici în direct ori de câte ori este posibil. Suplimentarea ar trebui să includă viermi albi, viermi de sânge și creveți de saramură.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Peștele de paradis de sex masculin sunt mai mari decât femelele și au modele de culoare mai luminoase și mai puternice. Aripile lor sunt, de asemenea, mai lungi și mai mari decât femelele. Toate cele trei specii de pești de paradis sunt bandați cu dungi de culoare viu, dar toate aceste dungi sunt, de asemenea, intensificate hormonale la bărbat în timpul curte.

Reproducerea peștelui paradis

Reproducerea acestei specii nu este dificil. Pentru crescătorii de condiționare, sunt recomandate alimente vii, precum și fulgi pe bază de alge de înaltă calitate sau alimente pelete. Rețineți că este important să hrăniți femeia în mod tare și cu mult înainte de a încerca să o spargă, deoarece ea va refuza alimentele timp de până la două săptămâni în timp ce ține ouăle.

Păstrați bărbatul și femeia într-un mediu separat, cu mici oferte de alimente vii și congelate de mai multe ori pe zi. Atunci când sunt alimentate bine, femelele ar trebui să înceapă să completeze cu ouăle, apărând foarte plumb. Femelele care nu sunt încă pregătite pentru ouărea de ouă ar trebui să fie ținute departe de bărbații de crescători, deoarece bărbații au un temperament urât și pot mutila sau chiar să-și omoare femelele dorite.

Ca majoritatea peștilor din familia de pește labirint, Paradise Fish sunt constructori de cuiburi bubble. Bărbatul construiește un cuib de bule, o femeie și apoi apără cuibul la moarte. Frecvent, bărbații își construiesc cuiburile sub o frunză. După reproducere, femeia ar trebui să fie îndepărtată din rezervor sau să riscați din nou femeia care este ucisă de bărbat.

Pentru a reproduce peștele Paradise, puneți-le într-un rezervor separat de reproducere de aproximativ 20 de galoane în dimensiune. Ar trebui să fie configurată cu apa la un nivel foarte scăzut, doar aproximativ 6 până la 8 inci. Când prăjirea are acces ușor la aerul de mai sus, organul labirintului din prăjit se poate dezvolta în mod normal. Parametrii normali de chimie a apei sunt fine, dar ridicați temperatura la între 80 și 84 grade Fahrenheit. Puteți adăuga un filtru de burete cu aer mic sau o anumită filtrare a turului, dar curentul rezervorului trebuie să fie minim.

Timpul de incubație variază în funcție de temperatură. În general, prăjirea va apărea între 30 și 50 de ore, dar pot dura până la 96 de ore. Când păzești cuibul, bărbatul nu va mânca. Dar odată ce începe să mănânce alimente, bărbatul ar trebui să fie îndepărtat, deoarece ar putea să mănânce prăjirea care iese din cuib. Pentru sănătatea bărbatului, lăsați-l în poziție ca o gardă judecătorească atâta timp cât el cere. În acest fel, hormonii săi protecții se vor supune în mod natural - îndepărtarea acestuia prea devreme va fi o provocare inutilă pentru sănătatea sa.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

În cazul în care Paradise Fish face apel la dvs. și sunteți interesat de pește similar pentru acvariul dvs., consultați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Paradise pește (albastru paradis gurami) profilul speciilor