Cum se face un scaun cu rotile pentru câini: un ghid de diy

Câinii, ca și oamenii, pot beneficia de utilizarea unui scaun cu rotile atunci când sunt răniți sau paralizați. Indiferent dacă puii dvs. are nevoie de un scaun cu rotile pentru motive de reabilitare pe termen scurt sau va necesita un scaun cu rotile pentru tot restul vieții sale, puteți învăța Cum să faci un scaun cu rotile pentru câini care va satisface nevoile sale.

Un scaun cu rotile de câine DIY vă va ajuta pe animalele de companie să se deplaseze în mod liber și să-i ofere un sentiment de normalitate pe care viața fără scaun nu poate. Poti cumpara Scaune rotile de caine comerciale, dar sunt scumpe. Dacă sunteți într-un buget strâns, un scaun cu rotile de casă poate fi cea mai bună opțiune.

Un scaun cu rotile Doggy va permite animalului dvs. să câștige cea mai mare parte a mobilității sale înapoi și îl va păstra activ și sănătos. În funcție de puterea câinelui dvs. și de starea generală de sănătate, este probabil că va putea să se bucure de multe dintre activitățile pe care le-a făcut înainte de a fi limitate la scaun. Fie că este vorba de plimbări zilnice scurte sau un joc de preluare, veterinarul dvs. va fi capabil să vă spună dacă câinele dvs. este de până la provocare.

Cum să faci un scaun cu rotile pentru câini
Un ghid de DIY

Cum să faci un scaun cu rotile pentru câini

Înainte de a face cainele dvs. un scaun cu rotile, trebuie să aveți o conversație cu medicul veterinar. Acestea vă vor ajuta să decideți ce tip de scaun va fi cel mai bun pentru câinele dvs. și să depășească orice preocupare a sănătății și / sau de siguranță pe care ar putea fi nevoie să le luați în considerare.

Există câteva caracteristici esențiale pe care le are nevoie de scaun cu rotile DIY și aceste cerințe se pot schimba în funcție de starea câinelui dvs. Pentru câini fără capacitate de a-și folosi membrele, vor trebui să fie pe deplin acceptate și, în mod ideal, au un scaun cu rotile.

Pentru câinii cu utilizare parțială a membrelor lor, vor avea nevoie de un președinte quad care poate fi ajustat pentru a oferi diferite niveluri de sprijin. Este important să vă asigurați că obțineți scaunul rulant drept pentru starea câinelui dvs. Scaunul potrivit va permite animalului dvs. de companie nu numai să fie confortabil, ci și să-i dea o gamă completă de mișcare.

Un scaun cu două roți (cum ar fi cea ilustrată mai sus) este concepută pentru a vă oferi sprijinul câinelui pe capătul din față, fie din spate. Aceste tipuri de scaune sunt proiectate să fie fără greutate pe umeri, în timp ce susținând pe deplin greutatea animalului dvs. de companie. De obicei, ne gândim la scaune cu două roți care susțin un capăt din spate al puilor, dar pot fi, de asemenea, proiectați pentru a susține capătul frontal dacă este ceea ce are nevoie de puști.

Scaune quad Oferiți sprijin câinilor cu probleme de mobilitate în toate cele patru membre. Acestea pot fi foarte utile pentru reabilitare după operație, deoarece puteți ajusta nivelul de asistență pe care președintele îl furnizează. Scaunele quad permit picioarelor câinelui să atingă terenul în timp ce oferă suport, astfel încât să se poată recupera treptat.

DE ASEMENEA: Ghidul veterinar pe scaune cu rotile pentru câini (9 lucruri de știut)

câine într-un scaun cu rotile

Cum să vă măsurați câinele pentru un scaun cu rotile

Trebuie să obțineți măsurătorile corecte pentru a garanta o plimbare confortabilă și confortabilă atunci când învățați cum să faceți un scaun cu rotile pentru câini. Lucrul pe care îmi place să-ți fac propriul scaun cu rotile este că puteți face schimbări și actualizări dacă observați că toate zonele se ciocnesc sau vă rănesc animalele de companie.

Iată domeniile cheie pe care trebuie să le măsurați pentru a asigura potrivirea perfectă:

  • Înălțimea spatelui de la șold la podea
  • Lungimea de la lamele de umăr la baza coada
  • Distanța interioară de la călcâiul picioarelor din față până la degetele de la picioare din spate
  • Piept tot drumul în jurul piciorului din față
  • Înălțimea față, de sus a umerilor la podea
  • Lățimea umerilor, măsurarea dreaptă nu este curbată în jur
  • Lățimea șoldurilor, măsurarea dreaptă nu este curbată în jur
  • Înghițită la podea

Cum să faci un scaun cu rotile pentru câini

Alegerea tipului potrivit de scaun cu rotile canine pentru a se potrivi nevoilor câinelui și stilului de viață este esențială. Prima întrebare de întrebat este dacă câinele dvs. are nevoie de sprijin complet sau de sprijin parțial? Această decizie va defini ce fel de scaun pe care îl veți face.

Următorul lucru de luat în considerare este dimensiunea câinelui tău. Cu cât este mai mare câine, cu atât trebuie să fie scaunul rulant mai puternic și mai mare. De asemenea, va trebui să vă gândiți dacă câinele dvs. este la înălțimea și greutatea sa matură. Dacă nu este, aveți două alegeri - fie construiți un nou scaun cu rotile în viitor, fie construiți un scaun reglabil acum.

Iată o listă de instrumente și elemente pe care trebuie să le aveți la îndemână atunci când învățați cum să faceți un scaun cu rotile pentru câini:

  • Văzut pentru a tăia conducte
  • Conducte (materiale dependente de greutatea câinilor și dimensiunea)
  • Fabric pentru a crea o șa
  • Roți (dimensiune adecvată)
  • Conectori de conducte
  • Lipici (dependent de materialul de conducte)

MAI MULT: Boala discului intervertebral la câini

câine cu scaun cu rotile

Este dificil să dea instrucțiuni despre cum să construim un scaun cu rotile pentru câini, pentru că va trebui să satisfaceți scaunul la specificațiile exacte ale câinelui. Iată un scurt ghid despre pașii pe care trebuie să o urmați.

Pasul 1: Construiți cadrul

În primul rând, trebuie să vă construiți cadrul. Sunteți cel mai probabil să utilizați pvc conducte pentru acest proiect, iar cea mai ușoară modalitate de a vă construi cadrul va fi un amestec de lipici și "PVC T pentru a crea forma ideală.

Amintiți-vă când construiți cadrul dvs. că nici o parte a structurii nu trebuie să se frece pe câine, deoarece ar putea provoca răni sau disconfort. Vă recomand schițând mai întâi designul Pentru a vă ajuta să decideți cantitatea de conducte și numărul de conectori pe care veți avea nevoie.

Pasul 2: Roți

Pe măsură ce cadrul dvs. este construit din conducte, adăugarea roților este relativ simplă. Găuriți niște găuri în conducte pentru a permite ca roțile să fie atașate în siguranță cu o piuliță și un șurub. Asigurați-vă că roțile dvs. se mișcă liber, dar oferă suport solid și nu se învârte.

Selectați roțile care vor fi cele mai bune în mediul tipic al câinelui. De exemplu, dacă locuiți în țară și câinele dvs. își petrece cea mai mare parte a timpului în afara mersului pe jos de iarbă sau alpinism peste diferite tipuri de teren, roțile mai puternice cu o suprafață de rulare mai bună vor fi cea mai bună alegere.

Pasul 3: Creați șaua

În funcție de nivelul dvs. de calificare, este posibil să doriți să construiți un cadru de șa de căptușeală folosind conducte pentru a vă oferi câinele cu sprijinul ideal; Permiteți în același timp activități de baie. Acest lucru vine, de asemenea, cu beneficiul de a exista mai puține șanse de răni și disconfort de la o șa pe bază de țesături.

Dacă acest lucru este dincolo de nivelul de calificare - o șapă bazată pe țesături este cel mai bun lucru cel mai bun - veți dori să tăiați găuri în șa pentru picioarele câinelui și asigurați-vă că oferă cât mai mult sprijin zonei pelvine. Ar trebui să puteți atașa cablajul în cadrul dvs. cu unele măiestrie de cusut sau legături de cabluri.

Câine Exemple de scaune cu rotile

Am găsit câteva exemple minunate de scaune cu rotile pentru câini de casă cu instrucțiuni pas cu pas. În timp ce probabil că va trebui să faceți unele ajustări pentru a satisface nevoile specifice ale câinelui, aceste proiecte DIY vă pot oferi o anumită inspirație.

Primul este de la Canalul YouTube al puilor:

Make-and-build-dog-chestii.COM împărtășește, de asemenea, un design simplu cu instrucțiuni pas cu pas și imagini ale procesului. Această resursă oferă opțiuni pentru rasele mici, medii și mari. Ele arată, de asemenea, instrucțiuni pentru construirea câtorva tipuri diferite de scaune cu rotile câine, astfel încât să puteți obține idei pentru cel mai bun scaun cu rotile pentru puii dvs.

Câine-dogaholic.COM discută procesul de proiectare în profunzime și împărtășește o listă de cumpărături care ar trebui să vă ajute să vă pregătiți pentru acest proiect DIY în mod corespunzător. Nu numai că ele indică instrucțiunile pas cu pas, dar acest articol include, de asemenea, un ghid video ușor de urmărit.

Întregul proces de decizie asupra tipului de scaun are nevoie de câine, măsurându-l și, în cele din urmă, construirea scaunului cu rotile poate fi o experiență rapidă și ieftină. Trebuie doar să faceți o mică cercetare și să vă consultați medicul veterinar pentru a vă asigura că vă oferiți pupa cu o plimbare confortabilă și sigură.

Citiți următorul: 6 sfaturi veted despre cum să aibă grijă de câini de rang înalt

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se face un scaun cu rotile pentru câini: un ghid de diy