Cum de a tăia părul câinilor ca un pro

îngrijirea animalelor de companie

Cât de mult cheltuiți pentru a obține câinele îngrijit profesional? Ați dorit vreodată că există un alt mod, unul care nu a implicat lăsarea de haina câinelui dvs. să crească până când au fost un amestec între o minge de bumbac și un covor?

Ei bine, din fericire există un alt mod - dând prietenului tău blând o tunsoare acasă. Nu numai că funcționează mai ieftin pentru a lua această abordare, dar este, de asemenea, mult mai ușor decât credeți probabil.

Urmați aceste sfaturi și în curând veți tăia părul câinelui ca un pro.

Pregătirea perfectă este cheia

Ca și în cele mai multe sarcini fiind pregătite în mod corespunzător, este cheia succesului. Luând timp pentru a colecta echipamentul de care aveți nevoie, pregătirea zonei pe care o utilizați și Pregătiți-vă animalul face o mare diferență față de procesul de tăiere și rezultatul general.

Tăierea părului câinelui

Alte lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a începe tăierea sunt:

  • Aflați ce vă aflați Câinele ar trebui să arate - Nu vrei să începi cu un câine vechi de oi englezești și să termini cu un pudel.
  • Decideți dacă utilizați Clippers sau foarfece - luați în considerare lungimea hainei câinelui dvs., cât trebuie să fie tăiate și propriile niveluri de încredere cu fiecare tip de echipament înainte de a decide.
  • Dacă utilizați Clippers, alegeți cele mai ciudate cele mai liniștite pentru a opri câinele să săriți și să fiți nervoși când îi porniți. Asigurați-vă că mașinile de tăiat sunt ascuțite și bine lubrifiante înainte de a începe tăierea.
  • Dacă utilizați foarfece, asigurați-vă că sunt ascuțite și că aveți foarfece care sunt potrivite pentru lungimea și grosimea hainei câinelui. De asemenea, aveți nevoie de foarfece mai mici, pentru tăierea zonelor sensibile.
  • Înțelegeți haina câinelui dvs. - uitați-vă la direcția creșterii părului în diferite zone. Vedeți unde părul este cel mai rău, unde va fi cel mai dificil să tăiați și unde există obstacole pentru a evita (caracteristici faciale, sfarcuri, genitalia și ghearele, de exemplu)

În legătură cu o postare: Câine de îngrijire a câinelui Clippers

Tăierea cu mașini de tăiat

Clippers sunt ideale pentru câinii cu părul scurt sau cei care au nevoie de un makeover mai extreme. Ele sunt, de asemenea, ideale pentru proprietarii care sunt nervoși despre abilitățile lor. Utilizarea pieptenilor de ghidare Snap pe ghidare nu numai că asigură un finisaj nici măcar nu oferă câinelui dvs. o anumită protecție împotriva mâinilor de agitare.

Pentru a obține finisajul perfect:

  • Spălați-vă și spălați haina câinelui pentru a scăpa de tangle, covorașe și aglomerări de păr și reduce riscul de a fi prins și de a trage părul.
  • Lucrați cu părul câinelui pentru a produce un finisaj natural fără linii dure.
  • Lucrați de la gât la piciorul din spate pe o parte și apoi faceți același lucru din nou pe cealaltă parte.
  • Lucrați încet pentru a evita crearea de linii și pentru a reduce riscul ca câinele dvs. să devină nervos și să se miște brusc.
  • Țineți câinele ușor în timp ce tăiați, mai ales atunci când tăiați în jurul zonelor sensibile.
  • Discutați cu câinele dvs. în timp ce vă tăiați, dați-le o mulțime de laudă.
  • Luați în considerare utilizarea foarfecelor rotunde pentru a completa zone trick, cum ar fi labele și fețele.
  • Dați câinele dvs. tratați când ați terminat

Postări similare: Cel mai bun șampon de catelus și Cel mai bun câine tratează

Tăierea cu foarfece

Pentru Câini de păr lung, Clippers poate să nu fie potrivite, mai ales dacă doriți doar să le dați o declanșare. În aceste cazuri, foarfecele sunt mai bune. În general, procesul de tăiere este același. Dar, există câteva lucruri semnificative de reținut dacă doriți ca tăierea finalizată să arate profesional.

  • În mod ideal aveți nevoie de foarfece de îngrijire dreaptă pentru tăierea de bază, foarfece curbate pentru rotunjirea straturilor de păr, foarfece de conservare a zonelor problematice și pentru a da haina câinelui un finisaj mai natural și siguranță sau foarfece rotunjite pentru acele zone delicate.
  • Decideți cât de scurt doriți să tăiați haina câinelui înainte de a începe tăierea. După ce începeți, utilizați degetele ca un ghid pentru a crea o finisare mai consistentă.
  • Începeți în față și lucrați spre partea din spate a câinelui dvs., lăsând zone mai dificile și sensibile până la ultima.
  • Utilizați foarfece subțiere pe zone care sunt groase, grele sau predispuse la covoare.
  • Lucrați încet și ușor și evitați să țineți foarfecele la un unghi abrupt în care punctele sunt aproape de piele.
  • Dacă tăiați părul scurt și nu sunteți sigur cât de aproape de piele sunteți, atunci păstrați un pieptene între foarfece și pielea câinelui dvs. pentru a oferi o barieră de siguranță.

În legătură cu o postare: Câine îngrijirea foarfecelor

ingrijirea cainelui

Amintiți-vă, aceasta nu este o sarcină care poate fi grăbită. Dacă câinele dvs. începe să obțină nerăbdător sau skittish, ia o pauză să le dați niște agitație și un tratament și apoi începeți din nou. Cu o practică veți găsi timpul perfect al zilei, când câinele este cel mai relaxat și dispus, iar procesul va fi chiar mai ușor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a tăia părul câinilor ca un pro