Cum să radeți un câine (în 10 pași)

Yorkshire Terrier fiind ras de un groomer

Un câine bine îngrijit arată sănătos și atractiv, dar mulți proprietari de animale de companie nu sunt siguri cum să radă un câine. Cu toate acestea, îngrijirea este mai mult decât o modalitate de a vă menține câinele frumos. Îngrijirea regulată menține sănătatea câinelui și este extrem de importantă pentru rasele de lungă durată.1 Dacă aveți un timp greu de a ajunge la groomer, este în afara bugetului dvs. sau restricțiile sociale împiedică accesul la groomerul dvs. obișnuit, vă puteți rade singur câinele.

Înainte de a începe, nu uitați să vă luați timpul. Asigurați-vă că câinele dvs. este bine odihnit, hrănit și exercitat, mai ales dacă nu este obișnuit cu un bărbierit. Doriți să creați un mediu care este conceput pentru succesul atât al dvs., cât și al câinelui dvs.

Cum să radeți un câine: un ghid pas cu pas

1. Adunați-vă uneltele de îngrijire a câinelui

Câine fiind îngrijit pe o masă

Odată ce începeți procesul de îngrijire, nu doriți să vă opriți pentru a găsi un pieptene sau foarfece. Să vă pregătiți prin strângerea de instrumente înainte de a obține câinele. O să ai nevoie:

  • Șampon de câine
  • Prosop
  • Uscător de păr
  • Perie și / sau pieptene
  • Câine de îngrijire a câinelui Clippers cu o lamă # 10 (mașini de tăiere umană se supraîncălzește ușor și poate trage părul câinelui.)
  • Câine îngrijirea foarfecelor
  • Leash
  • Masa de îngrijire sau masă / blat

Câteva instrumente opționale pe care le-ați putea dori sunt o scurtă pereche de foarfece pentru părul dintre tampoanele de labe, foarfece curbate pentru a crea formă și foarfece de textură Dacă vă simțiți fantezist.

2. Șampon și uscați câinele

Înainte de a începe rasul, câinele dvs. are nevoie de o curățare amănunțită. Șampon câinele cu apă caldă și Șampon de câine blând Pentru a îndepărta noroiul și murdăria. O baie îndepărtează resturile care pot fi lovite sau înfundați mașinile de tăiat. De asemenea, face mai ușor să perie prin păr.

Fii atent în jurul ochilor și urechilor. Utilizați un prosop pentru a absorbi ușor apă și pentru a usca câinele. Utilizați un uscător de păr Pe setarea răcoroasă pentru a usca complet părul în timp ce periați ușor prin intermediul încurcăturilor și nodurilor inițiale.

3. Scoateți nodurile

Puneți câinele pe Tabelul de îngrijire sau blat. Câinele ar trebui să fie la înălțimea taliei. Este posibil să fie necesar să faceți unele ajustări pe baza dimensiunii câinelui dvs. Dacă tabelul are un braț, atașați leșia la braț pentru a ajuta la menținerea câinelui în poziție cu capul ridicat. Scopul este de a păstra câinele la o înălțime confortabilă pentru dvs., oferind acces la unghiurile necesare pentru un bărbierit bun. Asigurați-vă că lesa nu este prea strânsă și că nu vă lăsați niciodată câinele atașat la masa de îngrijire nesupravegheată.

Îndepărtați nodurile și tangurile cu o perie sau pieptene, deplasându-se în direcția creșterii părului.2 Acordați o atenție deosebită picioarelor și coadă, unde nodurile tind să se formeze.

4. Îndepărtați părul între tampoanele de labe

După ce ați pieptănat corpul, pieptenează părul între tampoanele de labe, deplasându-se părul spre exterior, unde este mai ușor accesat. Dacă aveți o pereche de foarfece mici, utilizați-le pentru a tăia acest păr chiar sub înălțimea tamponului. Încă mai poți tăia acest păr chiar dacă nu ai foarfece mici, dar va trebui să fii mai atent.

Aceasta este o zonă sensibilă, deci fi blândă. Foarfecele ascuțite Asigurați-vă că nu trageți părul câinelui. Cu toate acestea, păstrați un ochi pe vârf, astfel încât să nu picătură pielea.

5. Ornamente în jurul restului labei

Așezați laba pe suprafața mesei. Dacă lucrați cu mai multe perechi de foarfece, puteți folosi o pereche mai mare pentru a tăia părul în jurul labei, modelând părul la laba când mergeți. Îndepărtați toate cele patru picioare.

6. Rade subbelul

Este timpul ca câinele îngrijit de mașini și un bărbierit. Cele mai multe groomi primesc cele mai bune rezultate cu un nr. 10 Blade. Aceste lame lasă părul aproximativ 1.5mm, care sa dovedit a ajuta la reducerea bacteriilor pe piele în comparație cu lamele mai scurte.3

Dacă nu aveți un nu. 10 lama, err pe partea prea lungă decât prea scurtă decât prea scurtă.

Începeți în spatele subbelului, lăsând zona rectală pentru puțin mai târziu. Se deplasează spre partea din față a subbelicului, începând fiecare cursă spre față, deplasându-se spre spate în direcția creșterii părului.4

Subbelizia devine cu ușurință urină sau fecale pe ea, deci este important să împiedicați părul să crească prea mult timp. Materia fecală poate lipi, cotorând părul și obstrucționarea mișcărilor intestinale normale.5 Deoarece covorașul de păr, poate, de asemenea, să remorchini pe piele și să capci bacteriile care provoacă iritații sau infecții.6

7. Rade spatele câinelui și părțile laterale

Câine pe o masă fiind îngrijită cu mașini de tăiat

Încă se mișcă în direcția părului, se rade din partea din față a spatelui, lângă gât, spre osul coada. Părul crește de pe spate spre coadă și apoi începe să se îndoaie până la burtă. Urmați această curbă naturală pentru a păstra rezultatele chiar și atractive.

Faceți ambele părți ale corpului, continuând să urmeze direcția creșterii părului și a curbei corpului câinelui.7 Fiți foarte atenți în zone de piele subțire, cum ar fi armpiturile și creasta, unde membrele din spate se întâlnesc cu trunchiul. Aceste zone pot fi ușor denegate, în special la câinii mai în vârstă, deci mergeți încet și cu precauție în aceste zone.

8. Rade pieptul

Utilizați aceeași metodă - după direcția creșterii părului și a curbei corpului câinelui - pentru a rade pieptul. Utilizați mâna pentru a ridica ușor bărbia câinelui, astfel încât să puteți începe în partea de sus a gâtului și să lucrați în jos pe piept. Părul din această zonă poate crește în direcții diferite.8 Reglați unghiul unghiului de tuns pentru a menține rasul în direcția creșterii părului.

9. Coada

Pietre părul de pe coadă. Utilizați foarfece pentru a fixa părul pe coadă, în jurul bazei coada și zona rectală. Este important să păstrați părul scurt, astfel încât materia fecală să nu colecteze.

10. Capul

Îndepărtați părul în jurul feței unui câine alb

Pietre părul de pe cap, îndepărtând orice nod în jurul ochilor și pe urechi. Urechile și ochii sunt zone sensibile, deci va trebui să utilizați foarfece. Îndepărtați părul în jurul ochilor în care lacrimi colectează folosind foarfece mici dacă le aveți. Încercați să păstrați gura câinelui închis în timp ce tăiați în jurul gurii. Ridicați urechile pentru a tăia părul la intrarea în ureche. Din nou, fi păr foarte prudent în jurul urechilor și ochilor. Dacă câinele dvs. este ușor de excitat și rambunptiv, poate fi cel mai bine să părăsiți aceste zone pentru un groomer profesionist.

Un cuvânt final

Îngrijirea câinilor are nevoie de timp și răbdare de la tine și de câine. Încercați să păstrați experiența pozitivă pentru amândoi. Dacă vreunul dintre voi are un timp greu sau de a fi frustrat, încercați o altă zi. Cu toate acestea, cu puțină practică, vă veți simți mai confortabil și veți putea să aveți grijă de nevoile de îngrijire a câinelui dvs.

  1. Cadieu E, Neff Mw, Quignon P, și colab. Variația stratului în câinele domestic este guvernată de variante în trei gene. Ştiinţă. 2009-326 (5949): 150-153. DOI: 10.1126 / Science.1177808
  2. Welle Mm, Wiener DJ. Foliculul de păr: o revizuire comparativă a anatomiei și fiziologiei de foliculare a părului Canine. Toxicol Patol. 2016-44 (4): 564-574. DOI: 10.1177/0192623316631843
  3. Messaen, Y, Maclellan, JD și Pellue, DH. Evaluarea numărului de unități de formare a coloniilor pe pielea câinilor după tăierea părului cu două dimensiuni de lame de tuns. Jurnalul American de Cercetare Veterinară. 2019-80 (9): 862-867Doi: 10.2460 / AJVR.80.9.862
  4. Welle Mm, Wiener DJ. Foliculul de păr: o revizuire comparativă a anatomiei și fiziologiei de foliculare a părului Canine. Toxicol Patol. 2016-44 (4): 564-574. DOI: 10.1177/0192623316631843
  5. Apple Valley Animal Spitalul. Constipație și obstacinătate. Avvets.COM. Accesat la 19 martie 2021.
  6. Watson, E și Niesttat, L. Leziuni osoase în extremitățile distale ale câinilor cu covoare de păr strangulare. Radiologie veterinară și ultrasunete. 2020. DOI: https: // Doi.Org / 10.1111 / VRU.12924
  7. Welle Mm, Wiener DJ. Foliculul de păr: o revizuire comparativă a anatomiei și fiziologiei de foliculare a părului Canine. Toxicol Patol. 2016-44 (4): 564-574. DOI: 10.1177/0192623316631843
  8. Tomkins LM, McGreevy Pd. Părul de păr în câine (Canis Familiaris), Partea a II-a: Asimetrie. Înregistrarea anatomică. 2010-293 (3): 513-518. DOI: 10.1002 / AR.21077
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să radeți un câine (în 10 pași)