Certificare de cetățenie bună: tot ce trebuie să știți

AKC Canin Bun Citizen Programul oferă o bază solidă de formare comportamentală pentru câinele dvs., dar vine și cu unele avantaje suplimentare neașteptate. Iată tot ce trebuie să știți despre programul CGC de la cum să vă înscrieți la unele dintre aceste avantaje.

Care este programul de cetățenie bun de canin?

Programul Canin Bun Citizen a fost introdus în mod oficial de Clubul Kennel American din 1989. De la început, aproape de un milion de câini au participat la programul de comportament CGC atât ca precursor la programe mai avansate, cât și ca o oportunitate de formare comportamentală.

Abilitățile pe care câinele dvs. îl vor învăța în programul de cetățean bun canin sunt concepute pentru a le învăța cum să se comporte într-un mod acceptabil din punct de vedere social, motiv pentru care programul este adesea denumit "clasă în maniere bune" pentru câini.

Beneficiile CGC

Există mai mult de câteva beneficii pentru a obține câinele CGC instruit și testat:

  • Un tovarăș de animale care se comportă mai bine.
  • Un puști cu o capacitate mai bună de a comunica și de a vă înțelege.
  • O legătură mai puternică cu tine.
  • O bază solidă de ascultare care poate fi aplicată la orice altă abilitate sau folosită singură.
  • Face cainele un mare ambasador pentru alți câini din comunitate.
  • Formarea CGC este, de asemenea, un pas necesar pentru multe tipuri de "locuri de muncă câine", în special pentru câinii care intenționează să furnizeze servicii de terapie.
  • În cele din urmă, face ca un mediu mai sigur, pentru că vă oferă o capacitate mai bună de a controla animalul într-o varietate de situații.

Înainte de a intra în el și # 8230;

Înainte de a vă înscrieți pentru programul de cetățean bun al AKC cu câinele dvs., există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți.

Găsiți o clasă de formare CGC

Dacă sunteți interesat să luați o clasă locală de formare CGC cu Pook-ul dvs., cel mai bun loc pentru a căuta o sesizare este Clubul dvs. local AKC Dog. Deoarece CGC este un program american Kennel Club, veți găsi cele mai multe informații despre programele locale prin intermediul acestora.

De asemenea, este posibil să puteți găsi clase non-AKC care să învețe abilitățile necesare pentru trecerea testului CGC și o altă opțiune pentru a explora dacă aveți un timp dificil de a găsi o clasă AKC pentru a se potrivi programul dvs. Doar asigurați-vă că clasa pe care o alegeți va învăța câinele dvs. aceleași abilități ca cele incluse în programul de formare AKC CGC (vom ajunge la acele momentan).

Rețineți că atunci când vă înscrieți în clasa AKC CGC, acea clasă încorporează de obicei testarea finală cu un evaluator CGC aprobat în program. Dacă luați un program de formare non-AKC CGC, va fi de până la dvs. să găsiți și să organizați un evaluator CGC pentru a vă evalua câinele pentru testul AKC Canine Cetățenie.

Găsiți un evaluator CGC

Dacă alegeți să luați un curs alternativ de formare sau să vă învățați câinele dvs., veți avea nevoie de abilitățile CGC, va trebui să organizați un evaluator de cetățean de canină pentru a vă testa câinele după ce și-au stăpânit pregătirea.

Din nou, Clubul dvs. local AKC Breed va fi cel mai bun loc pentru a obține recomandări pentru evaluatori, dar puteți căuta și prin Directorul AKC de evaluatori CGC aprobați. Va fi de până la tine pentru a selecta un evaluator și pentru a aranja câinele dvs. să ia testul CGC cu ei.

Înainte de a ajunge prea mult în fața noastră, cu toate acestea, să aruncăm o privire la ceea ce cere studenții săi de cetățean Canine.

10 puncte focale canine Program de cetățeni

10 puncte focale canine Program de cetățeni

Există zece puncte principale de concentrare în programul de cetățean bun canin. Pentru a-și câștiga CGC, câinele dvs. trebuie să stăpânească fiecare sarcină și să îndeplinească această sarcină atunci când este testat de un formator oficial AKC CGC certificat fără eșec sau concediere.

Punctul de testare # 1: Acceptarea unui străin prietenos

Primul punct de testare din testele de evaluare CGC este dacă câinele dvs. va permite unui străin prietenos să se apropie și să vorbească cu ajutorul manipulatorului într-un tip normal, de zi cu zi. Pentru a face acest lucru, evaluatorul va merge până la dvs. într-un mod prietenos, fără a acorda atenție câinelui dvs. Ei își vor scutura mâinile și vor schimba felicitările.

Pentru a trece acest punct de testare: PET dvs. nu trebuie să afișeze nici o resentimente față de evaluator.

Punctul de testare # 2: Ședința politicoasă pentru mângâiere

Cel de-al doilea punct de testare este dacă puiul dvs. va permite unui străin prietenos să le atingă în timp ce sunt cu manipulatorul lor. Pentru a face acest lucru, ar trebui să vă așezați câinele de lângă tine, iar evaluatorul va petrece câinele pe cap și corpul lor. Aveți voie să discutați cu câinele dvs. în timpul acestei evaluări, iar câinele dvs. poate sta la locul de companie dacă preferă.

Pentru a trece acest punct de testare: La fel ca mai sus, câinele dvs. nu trebuie să afișeze nici o timiditate sau resentimente față de evaluator.

Punctul de testare # 3: Aspect și îngrijire

Al treilea test este dacă câinele dvs. este primit de îngrijire și examinare, cum ar fi cei care pot suferi la un groomer sau la medicul veterinar. Acest punct de testare oferă, de asemenea, timpul evaluatorului pentru a evalua curățenia și îngrijirea animalului dvs. de companie pentru a fi siguri că sunt sănătoși.

În timpul acestui test, ar trebui să oferiți peria obișnuită a câinelui dvs. evaluatorului, astfel încât să vă poată peria cu atenție câinele. Examinatorul va examina apoi urechile lor și va ridica fiecare picior de pe teren. Vi se permite să discutați cu câinele dvs. în timpul acestei evaluări, iar câinele dvs. nu trebuie să dețină nici o poziție specifică.

Pentru a trece acest punct de testare: Câinele dvs. trebuie să fie în stare sănătoasă și prezentabilă și trebuie să fie toleranți la examinarea evaluatorului.

Punctul de testare # 4: Out pentru o plimbare (mersul pe un plumb liber)

Cel de-al patrulea punct de testare este dacă sunteți în măsură să vă controlați câinele în timp ce mergeți pe o leșie. Veți începe cu câinele dvs. lângă dvs. și în timp ce mergeți, puii dvs. ar trebui să rămână angajați cu dvs. și să vă urmați mișcările după cum doriți. Rețineți că câinele nu trebuie să fie perfect în sincronizare cu dvs. și nici nu trebuie să stea de fiecare dată când vă opriți; Cu toate acestea, dacă preferați câinele dvs. să stați la fiecare oprire, sunteți bineveniți să le faceți acest lucru.

Pentru a trece acest punct de testare: Câinele dvs. trebuie să rămână receptiv și să nu lase nici o îndoială că sunt atenți la tine pe tot parcursul testului.

Punctul de testare # 5: Mersul pe o mulțime

Cel de-al cincilea test este dacă animalul este capabil să se deplaseze confortabil prin trafic pietonal și este capabil să se plimbe și să treacă îndeaproape de ceilalți pe stradă fără semne de excitare, resentimente sau timiditate. Puteți încuraja câinele și laudă-le sau pur și simplu discutați cu ei în acest punct de testare.

Pentru a trece acest punct de testare: Câinele dvs. trebuie să poată trece aproape de ceilalți, fără a fi tras împotriva leșiei lor, fiind înfricoșătoare sau încercând să sară pe oameni.

Punctul de testare # 6: Stați, în jos și rămâneți la comandă

Cel de-al șaselea punct de testare este dacă pooch-ul dvs. este capabil să urmeze o comandă de ședere și în jos atunci când este dată și dacă sunt capabili să rămână în poziție. Veți începe cu câinele dvs. de partea dvs. fie în poziția "Sit", fie în poziția "în jos". Trebuie să le cereți apoi să efectueze o comandă "Sit" și o comandă "Down". Veți opri apoi lesa pentru o linie lungă de lungă durată și lăsați animalul într-o poziție de ședere (puteți să le așezați sau să rămâneți pentru această comandă.)

Evaluatorul vă va cere apoi să vă oferiți câinelui comanda "sejur" și apoi să mergeți înainte pentru lungimea completă a leșiei lungi înainte de a vă întoarce din nou. Trebuie să mergeți în mod natural și canina trebuie să rămână în comanda lor de ședere (deși pot schimba pozițiile pentru a obține mai confortabile). Dacă animalul își completează cu succes "șederea", veți fi instruiți să le "eliberați" de la comandă.

În timpul acestui punct de testare, este posibil să nu forțați puștiul în poziții, dar vă puteți îndruma ușor cu mâinile.

Pentru a trece acest punct de testare: Câinele dvs. trebuie să efectueze acțiunile necesare fără distragere și să nu prezinte semne de a fi încăpățânate. Evaluatorul trebuie să poată vedea că câinele răspunde comenzilor dvs.

Punctul de încercare # 7: Veniți când este numit

Cel de-al șaptelea punct de testare este dacă FIDO va veni când va fi chemat de tine. Evaluatorul dvs. vă va duce la 10 metri de câine înainte de a vă întoarce să vă înfruntați și să-i numiți. Vi se permite să folosiți încurajarea pentru a vă aduce pe animalul de companie și pentru a le oferi și o comandă "Stay" sau "așteptați" pentru a le instrui să rămână în poziție.

Pentru a trece acest punct de testare: Câinele tău trebuie să vină la tine când a sunat, dar nu înainte.

Punctul de testare # 8: Reacția la un alt câine

Al optulea testează reacția câinelui la alți câini pentru a fi siguri că vor reacționa într-un mod politicos la alte animale pe care le pot întâlni. Pentru a face acest test, vi se va cere să mergi spre un alt student cu pooch-ul tău în timp ce merg spre tine cu câinele lor.

Veți începe în jur de 20 de metri distanță de celălalt manipulator și de animalul lor de companie. Pe măsură ce vă întâlniți cu celălalt handler, vi se va cere să vă agitați mâinile cu ei și să faceți schimb de salutări înainte de a continua să mergeți mai departe pentru încă zece picioare.

Pentru a trece acest punct de testare: Câinele dvs. nu ar trebui să aibă o reacție semnificativă la celălalt animal deoparte de un interes casual în ele. De asemenea, câinele dvs. nu ar trebui să meargă la celălalt animal de companie sau pe celălalt handler.

Punctul de testare # 9: Reacția la distragere

Cel de-al nouălea test este pentru reacția câinelui la distragere a atenției pentru a fi siguri că acestea pot rămâne răcoroase și încrezători în situații de zi cu zi, în ciuda oricărei distrageri (e). În timpul acestui exercițiu, evaluatorul va selecta și va efectua două scenarii de distragere a puilor dvs. și va evalua reacția lor.

Este permis ca câinele dvs. să fie interesat sau curios în legătură cu distragerea atenției și un ușor nivel de uimire este, de asemenea, acceptabil. Puteți vorbi și încuraja animalul de companie în timpul exercițiului.

Pentru a trece acest punct de testare: Câinele dvs. nu poate arăta semne de panică, agresivitate sau coajă.

Punctul de testare # 10: Separarea supravegheată

A zecea testează dacă animalul poate fi lăsat singur cu o persoană de încredere și menține un comportament acceptabil în această perioadă. Evaluatorul vă poate întreba dacă doriți să "urmăriți câinele" înainte de a-și prelua lesa. Atunci vi se va cere să mergi undeva din vedere trei minute întregi. Animalul dvs. de companie nu trebuie să rămână într-o singură poziție în acest timp, iar evaluatorul poate vorbi și cu ei.

Pentru a trece acest punct de testare: Câinele dvs. nu trebuie să arate altceva decât nervozitate sau agitație ușoară; ei nu ar trebui să meargă și nu ar trebui să plutească sau să scadă continuu. În plus, evaluatorul nu trebuie să încerce în mod repetat să-ți administreze câinele, să-i petreci în mod repetat sau să vorbească cu ei excesiv.

AKC CANINA TESTAREA CETĂȚENILOR BUNE

Testarea

Echipament de testare

Când fido își ia testul CGC, trebuie să aibă o leșie și un guler. Gulerul trebuie să fie o guler de piele, țesătură sau lanț sau un guler de cataramă bine amenajată. Este posibil să nu puneți un guler de strângere, un cablu de cap sau un guler electronic pe câinele dvs. pentru testul lor.

Câinii li se permite să poarte un ham de corp pentru testarea lor; Cu toate acestea, hamul trebuie să fie eliminat de evaluator înainte de testare pentru a fi sigur că nu este restrictivă sau manipulativă a câinelui în nici un fel.

De asemenea, vi se va cere să aduceți peria de îngrijire a câinelui pentru punctul de testare trei.

Încurajarea în timpul încercării

În timpul testelor CGC ale câinelui dvs., vi se permite să vă încurajați și să vă laudeți pooch-ul și puteți, de asemenea, să le îngrijiți între diferitele puncte de testare. Nu vi se permite să utilizați alimente, băuturi sau jucării sau pentru a manipula animalul în efectuarea anumitor acțiuni.

Motive pentru eșec sau concediere

Există două motive principale pentru ca câinii să fie concediați din testarea CGC:

  • Câinele elimină în timpul testului. Acest lucru este considerat un eșec. Singura dată acest lucru poate fi trecut cu vederea este în timpul celui de-al zecelea punct de testare dacă este ținut într-un forum în aer liber.
  • Câinele se fixează, mârâie, mușcături, atacuri sau încearcă să atace orice persoană sau animal. În acest caz, animalul va fi demis din test.

AKC CGC Proprietarii responsabili de câini responsabili și # 8221;

Înainte de a lua testul de cetățean bun canin cu tovarășul dvs., vi se va cere să semnați angajamentul "AKC CGC Dog proprietarul proprietarului proprietarului. Acest angajament este o listă de responsabilități pe care vă angajați să le susțineți ca a Proprietarul câinilor responsabili și include următoarele:

  • Voi fi responsabil pentru nevoile de sănătate ale câinelui meu (Îngrijire veterinară de rutină, inclusiv verificări și vaccinuri, nutriție adecvată prin dietă adecvată, apă curată în permanență, exerciții zilnice și baie regulată și îngrijire).
  • Voi fi responsabil pentru siguranța câinelui meu.
  • Voi controla corect câinele meu, oferind garduri, acolo unde este cazul, fără a lăsa câinele meu să se desprindă și folosind o lesă în public.
  • Mă voi asigura că câinele meu are o formă de identificare atunci când este cazul (care pot include etichete guler, tatuaje sau ID-ul microcipului).
  • Voi oferi o supraveghere adecvată atunci când câinele și copiii mei sunt împreună.
  • Nu voi permite câinelui meu să încalce drepturile altora.
  • Nu voi permite câinelui meu să se desprindă în vecinătate.
  • Nu voi permite ca câinele meu să fie o neplăcere pentru alții, lăsând în timp ce în curte, într-o cameră de hotel etc.
  • Voi ridica și voi elimina în mod corespunzător deșeurile câinelui meu în toate zonele publice (cum ar fi pe motive de hoteluri, pe trotuare, parcuri etc.)
  • Voi ridica și voi elimina în mod corespunzător deșeurile câinelui meu în zonele sălbatice, pe trasee de drumeții, campinguri și în parcuri off-lesa.
  • Voi fi responsabil pentru calitatea vieții câinelui meu.
  • Înțeleg că formarea de bază este benefică pentru toți câinii.
  • Voi da câinele meu atenția și timpul de joc.
  • Înțeleg că deținerea unui câine este un angajament în timp și îngrijire.

Programe de luat în considerare ulterior

Odată ce ați finalizat formarea și testarea CGC, puteți găsi că pierdeți nivelul de interacțiune pe care cursul ți-a dat-o și puiul. În acest caz, există o mulțime de alte clase și oportunități mari de luat în considerare, inclusiv:

  • AKC Community Canine (CGCA)
  • AKC Urban Canine Cetățean (CGU)
  • Programul de câine de terapie AKC
  • AKC trick câine sau formare generală de câine
  • Dog sport
  • Ascultare
  • Agilitate
  • Rally
  • Urmărire
  • Munca de miros
  • Evenimente de performanță

Citiți următorul: 10 cele mai frecvente probleme de comportament câine (și cum să le remedieze)

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

AKC CANININ CERTIFICAREA CETĂȚENILOR - Tot ce trebuie să știți

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Certificare de cetățenie bună: tot ce trebuie să știți