Obținerea de sare creează de pe acvariul de sticlă

Aquarium de apă sărată

Acvarii de apă sărată primesc stropi sau spray de sare pe geamul și echipamentul utilizat în acvariu și acest "creep de sare" poate deveni permanent atașat la suprafețele dvs Aquarium de apă sărată. Din păcate, depozitele nu sunt doar sare (clorură de sodiu) care sunt ușor de spălat. Mineralele din apă sărată pot forma o substanță foarte tare, care este dificil de îndepărtat din sticlă când este permis să se construiască. În timp ce ați fi ignorat acest lucru pentru o vreme, poate deveni o problemă atunci când doriți să o eliminați. Acum trebuie să vă confruntați cu provocarea de a răzui mineralele din sticlă.

S-ar putea să fi încercat câteva metode ineficiente de îndepărtare a mineralelor. Pur și simplu curățarea la substanța albă cu apă proaspătă va arăta grozav până când sticla se usucă și apoi vedeți că acumularea este încă acolo. Șlefuirea sticlei cu șmirghel fine, umed sau uscat, de asemenea, nu va face truc.

Diferite soluții cum ar fi oțet, amoniac, calciu / calciu / rugină (CLR) sau acid muriatic pot fi eficiente. Dar utilizarea cu prudență, deoarece acidul muriatic poate fi periculos. Doar obținerea unui miros de fum poate provoca daune grave plămânilor dvs.

Oțet sau clr

Puteți utiliza în siguranță oțet sau CLR pentru a elimina creepul de sare, dar factorii importanți se aplică tratamentului suficient de lung și utilizând suficientă grăsime cot. Păstrarea sticlei scufundată în Oțet sau CLR pe o perioadă de timp va dizolvați depozitele minerale. Deoarece oțetul și CLR se evaporă destul de repede, aveți nevoie de o metodă de păstrare a sticlei umede cu solvenții.

Puneți un prosop de hârtie înmuiat cu solventul de pe sticlă, etanșându-l cu un strat de plastic (cum ar fi agățarea înfășurarii din plastic folosită în bucătărie) și lăsați-o să se înmoaie peste noapte. Acest lucru va ajuta la multe depozite, dar este posibil să aveți nevoie de un tratament chiar mai lung, cu un depozit gros.

Rezervor dezasamblat

Poate fi mai ușor să tratați un rezervor dezasamblat, deoarece aveți doar bucăți de sticlă plană pentru a lucra. Daca esti reconstrucția unui rezervor și doriți să îndepărtați mineralele din toate geamurile, doar să le stradeți pe o suprafață plană cu oțet între ele. Lăsați peste noapte sau atâta timp cât este nevoie, apoi răsturnați mineralele rămase cu o lamă de ras cu o singură marcată. S-ar putea să găsiți că trebuie să distrugeți suprafața de sticlă și să răzuiți cu lama de ras de câteva ori pentru a obține sticla complet curată. Curățați suprafețele de lipire cu acetonă și reasamblați geamul cu capătul de silicon.

Funcționarea acvariului

Dacă doriți să curățați un acvariu funcțional, puteți utiliza aceeași metodă pe partea exterioară a rezervorului dvs. prin simpla apăsare a ansamblului de prosoape de solvent / hârtie / plastic la sticla verticală cu bandă de conducte. Apoi, răsuciți paharul cu lama de ras pentru a elimina orice minerale reziduale. Clătiți bine paharul cu apă proaspătă pentru a termina.

Cheltuieli

Oțetul distilat funcționează la fel de bine sau mai bun decât CLR și a fost mai puțin caustic pielii. Oțetul este mult mai ieftin decât CLR. Poate dura ceva timp pentru a dizolva mineralele, dar puteți găsi multe alte utilizări pentru oțetul rămas din jurul casei. Nu numai că este utilă pentru curățarea mai multor suprafețe, puteți, desigur, să o utilizați pentru a face salată de salată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Obținerea de sare creează de pe acvariul de sticlă