Cât timp trăiește peștele betta?

Betta pește

Media Betta trăiește aproximativ trei ani. Cu toate acestea, asta nu înseamnă neapărat că veți avea betta dvs. atât de lungă. De ce? Deoarece un betta achiziționat la un magazin de animale de companie este adesea de un an deja. Bărbații, în special, li se permite să se maturizeze complet, astfel încât aripioarele și culorile lor sunt bine dezvoltate. Femelele pot fi vândute la o vârstă mai mică, dar în general vor avea vârsta de cel puțin șase luni când sunt oferite spre vânzare.

Una dintre cheile de a vă bucura mai mult de Betta este să cumpărați un pește sănătos, tânăr dintr-un magazin de animale de companie reputație. Evitați să cumpărați pește palid ca acesta este un semn al bolii. Aripile nu ar trebui să fie rupte sau zdrențuite. Ochii ar trebui să fie clară și nu aruncați. Căutați orice semne de răni sau răniri pe corp. O Betta sănătoasă este activă și vă va răspunde când plasați mâna pe paharul rezervorului.

Cum de a oferi Bettas o viață mai lungă

Bună grijă și o dietă sănătoasă poate prelungi durata de viață a betta dvs. Dar nu-l depăși, deoarece prea multă mâncare poate provoca boală ficat grasă (lipidoză hepatică), care poate scurta durata de viață a Betta. Menținerea apei curată prin efectuarea unor schimbări frecvente de apă va ajuta, mai ales dacă betta dvs. este păstrată într-un acvariu ne-aerat. Exercițiul sa dovedit a crește durata de viață a Betta, astfel încât un flux de apă blând prin rezervor pentru a oferi rezistență atunci când înotul va păstra potrivirea betta, dar fluxul nu ar trebui să fie atât de excesiv încât suflă Betta în jurul rezervorului. Chiar și așa, este rară pentru ca o betta să trăiască mai mult de cinci ani. Deci, dacă peștele tău trăiește doar un an sau două după cum o achiziționați, nu presupuneți că ați fost un proprietar rău. Aceasta este o durată de viață perfect normală.

Prevenirea luptelor între Bettas Batest pentru o durată de viață completă

Un alt factor în longevitatea pentru Bettas este menținându-l pe Bettas de sex masculin, așa că nu se luptă reciproc. Numele lor comun este de pește de luptă Siamese, iar bărbații sunt capabili să se angajeze în bătăli teritoriale. Ei se pot răni reciproc și care pot reduce durata lor de viață. Unii proprietari de acvariu care doresc să păstreze mai mult de un bărbat Betta folosesc Betta Condos pentru a le păstra separat. Cu toate acestea, există speculații că ei încă mai suferă de stres în a vedea alți bărbați și care ar putea avea un efect asupra sănătății lor. Acvarii cu compartimente multiple pentru Bettas trebuie să aibă un material opac între secțiuni. În general, este înțelept să urmați regula unui betta de sex masculin pe rezervor. Bărbații nu pot fi păstrați cu feminin Bettas, cu excepția în timpul împerecherii, iar apoi femeia trebuie îndepărtată. Femeile Bettas, în general, pot fi păstrate împreună, dar chiar și ei se pot certa uneori. O notă bună despre Bettas este că un bărbat poate fi păstrat într-un acvariu cu pește neagresiv de alte specii care sunt de dimensiuni similare.

Păstrați Bettas în rezervoarele corespunzătoare - nu o vază

Era o mulțime de Păstrarea unei betta într-o vază sau alt container mic, mai degrabă decât într-un acvariu. Acest lucru a fost nesănătos pentru pește în mai multe moduri. Temperatura apei nu este reglată și la temperatura camerei comune este probabil mai mică decât acestea sunt folosite în sălbăticia din Thailanda. Temperatura ideală a apei este de aproximativ 78 până la 80 de grade F, așa cum ar fi asigurată de un încălzitor de acvariu. În caz contrar, peștele va fi lizat și poate refuza să mănânce, ceea ce nu este bun pentru sănătatea lor.

Bettas trebuie să aibă acces la aerul de suprafață din partea de sus a apei pentru a respira cu gura lor umedă și organele de respirație labirint. Curățenia apei este un alt factor important pentru o sănătate bună. Apa dintr-un recipient mic trebuie schimbată în fiecare zi dacă nu este filtrată, iar acvariile filtrate ar trebui să aibă încă 25% sau mai mult de apă schimbate cel puțin o dată pe lună. Bettas sunt predispuși la putregaiul fin, dacă nu sunt păstrate în condiții de apă bune. În ansamblu, este mai bine să păstrați o betta într-un acvariu aerat și filtrat, fie prin el însuși, fie cu alte specii de pește de dimensiuni similare.

Cele mai vechi betta

Vă întrebați cât timp trăiau cel mai vechi Betta? Există cazuri documentate de Bettas care trăiesc atâta timp cât nouă sau zece ani în captivitate.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Bettas nevoie de mai mult decât boluri. Universitatea din Illinois la Colegiul de Medicină Veterinară Urbana-Champaign

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp trăiește peștele betta?