Ce este un strănut invers la câini?

Strănenzing pooch

Strănutul invers este un eveniment respirator destul de comun văzut la câini și afectează și pisicile, dar este rară. În timp ce inofensiv, poate fi destul de alarmant pentru proprietarii de câini să mărturisească pentru că sună mai mult ca o gâscă de gâscă decât un zgomot tipic de câine. Dar ce anume este un invers strănut și ce cauzează-o?

Ceea ce este un strănut invers

Din punct de vedere medical, strănutul invers este numit Inspirație paroxistică de inspirație. Este cauzată de un spasm al zonei laringiene și al palatelor moi. Se numește "strănut invers", deoarece câinele este forțat și inhalarea rapidă a aerului. Cu un strănut regulat, aerul este expulzat. Inhalarea aerului poate fi destul de forțată, conducând unii proprietari să se grăbească la clinica de urgență.

Un strănut invers poate dura de la câteva secunde până la un minut sau două. În timpul unui episod, câinele este de obicei foarte încă cu capul și gâtul sa extins. Odată ce episodul sa terminat, câinele reia comportamentul normal.

Ratele mai mici, cum ar fi jucării și terrii, sunt mai predispuși la strănutul invers și pot avea mai multe episoade pe zi. Unii câini vor experimenta strănezele inverse pe tot parcursul vieții, în timp ce poate fi doar un eveniment ocazional pentru alții.

Cauze

Strălucirea inversă este cauzată de iritarea gâtului, faringerii sau zonei larale. Orice număr de lucruri poate provoca acest lucru. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca motivul să rămână necunoscut.

De exemplu, la câțiva câini, se va întâmpla atunci când se încântă sau când trag pe lesa. Pentru unii, o schimbare bruscă a temperaturii - care se deplasează de la o casă caldă la temperaturi în aer liber FRIGID - poate declanșa și strănutul.

Se poate întâmpla, de asemenea, dacă inhalați iritanți, cum ar fi polenul sau mirosurile puternice, sau dacă au alergii. Unii câini sunt mai sensibili decât alții la articole, cum ar fi parfumul, produsele de curățare a gospodăriei și lucruri similare care au un parfum puternic. Din acest motiv, un strănut cronic invers ar trebui să excludă orice declanșator potențiali de mediu.

Un strănut invers poate fi, de asemenea, cauzat de infecții respiratorii, picurare postnazală, obstrucție sau inflamație a pasajelor nazale sau excesul în descărcarea nazală. Deși este mai puțin frecventă, pneumonia, boala gastrointestinală, tumorile nazale sau bolile dentare pot fi, de asemenea, o cauză, în special la câinii mai în vârstă fără un istoric de strănut invers.

Tratament

Dacă strănutul invers devine un eveniment regulat, este cel mai bine să programați o întâlnire cu medicul veterinar pentru evaluare. Acestea pot fi capabile să restrângă orice cauze potențiale pentru a vedea dacă situația se îmbunătățește. O vizită VET ar trebui să se întâmple cât mai curând posibil dacă observați căii prelungite de strănut invers sau de descărcare nazală sângeroasă sau galbenă.

Pentru câini, VET este probabil să încerce să excludă condițiile ca iarba AWN inhalare, colaps trahea, Tusea canisei, și infecții respiratorii. Pentru pisici, veterinarul va dori să caute astm de feline și Infecții respiratorii superioare.

Sneezerile inverse sunt auto-limite și, de obicei, nu sunt tratate cu medicamente. În funcție de cauză, VET poate recomanda o antihistaminică, deși este adesea numai în cazurile de alergii sau de bord cronice.

Pentru strănutul ocazional, puteți oferi câinelui dvs. un confort. O metodă comună pe care o folosesc oamenii pentru a ține nasul câinelui în timp ce masați ușor partea inferioară a gâtului său timp de câteva secunde. Veți observa că câinele va înghiți de câteva ori în timpul acestui proces. Scopul este de a calma câinele și de a promova fluxul de aer. Aerul proaspăt sau, cel puțin, o schimbare de mediu poate ajuta, de asemenea.

Cel mai important, rămâneți calm. Sneetul invers nu este de obicei o problemă serioasă, ci un episod momentan care va trece. Cu toate acestea, ar trebui să ridici orice preocupare cu medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este un strănut invers la câini?