Bifați mușcăturile pe animale de companie

O mână care ține o bifă

Găsirea unui A Tick pe câinele sau pisica dvs. este un eveniment comun pentru proprietarii de animale de companie iubitoare în aer liber. Căpușele sunt predominante pe tot parcursul primăverii, vara și căderii, în special în ceea ce privește climatul umed, cu litere mici. Și mușcăturile de bijuterii sunt mai mult decât o neplăcere. Multe tipuri pot, de asemenea, să transmită bolile cum ar fi Lyme, Ehrlicioza, Babesioza, Anaplasmoza și Fever Rocky Mountain Spotted. Îndepărtarea căpușelor de îndată ce atașează poate ajuta la prevenirea transmiterii acestor condiții potențial grave.

Ce este o mușcătură?

Căpușele sunt de obicei găsite după ce ei îi îngropă pe gura lor în pielea gazdei pentru a atașa și suge sângele. Căutați un corp negru sau maro blocat pe piele pentru a identifica intrusul. Odată ce o bifată a avut umplutura, va scădea, adesea lăsând în urmă un loc roșu, mâncărime sau un mic scab. Uneori, căpușele pot fi găsite târâtoare în blana de animale de companie înainte de a atașa, caz în care pot fi pur și simplu s-au scufundat și a spălat toaleta.

Simptome de mușcături de bifați pe animale de companie

După o vară Romp în pădure, perie sau iarbă, ar trebui să efectuați întotdeauna o verificare a bifați pe animalul dvs. de companie. Simțiți-vă și inspectați niște bucăți de sub acea găsiți, și dacă animalul dvs. de companie își scutură capul sau mâncărime într-un singur loc, verificați imediat vecinătatea (uită-te în urechi și între picioare) pentru a vă asigura că nu se datorează unei biți Bite.

Simptomele bolilor transmise de căpuri variază, dar dacă observați lamele (care poate părea să se deplaseze de la picior la picior), vânătăi inexplicabile sau sângerări, ganglioni limfatici umflați sau orice alte simptome neobișnuite, discutați cu medicul veterinar și asigurați-vă că ați menționat orice căpușe pe care le-ați găsit în ultimele luni.

Cauze ale mușcăturilor de bijuterii

Căpușe și vreme caldă merg mână în mână, făcându-l aproape imposibil să le evitați cu totul. Ei locuiesc în iarbă, zone împădurite, arbuști și grămezi de frunze așteaptă doar o gazdă la sauntru. Căpușele au nevoie de sânge pentru a supraviețui și pot fi atrase de respirația, mișcarea, căldura corpului și mirosul corpului. Ei așteaptă în poziție (numită "Questing") până când se plimba perfect. Apoi, cu picioarele frontale întinse (căpușele nu pot zbura sau sări), ei urcă și încep să se hrănească de îndată ce găsesc un loc cald și penetrabil.

Tratament

Efectuați o verificare a bifați pe animalul dvs. după intrarea de la sesiunea Evert Outdoor Play. Inspectați întregul corp, dar acordați o atenție deosebită urechilor, feței, picioarelor și burției. Dacă găsiți o bifă încorporată în piele, utilizați pensete cu evidență fină sau un instrument de removersiune pentru a înțelege cât mai aproape de piele la punctul de atașare. Utilizați o aderență fermă și fermă pentru a trage încet capul direct de pe piele și Scoateți bifarea de pe pisica dvs sau câine în siguranță. Unele instrumente de eliminare a căposi, cum ar fi Twister Tick, sugerează o mișcare circulară în timpul tragerii. Încercați să nu perforați corpul bifați. Acest lucru poate cauza agenți patogeni potențiali să se elibereze în animalul dvs. de companie, în timp ce bifarea este încorporată. Odată ce bifați este îndepărtată, curățați pielea cu săpun și apă ușoară și păstrați un ochi pe zonă pentru a vă asigura că vindecă în mod normal.

Dacă o parte a căpușei se descompune în piele, puteți încerca să o eliminați așa cum ați fi o splinter. Cu toate acestea, este cel mai bine să lași singur partea separată. Corpul îl va respinge în timp. Apel Medicul veterinar Dacă aveți vreo preocupare. De asemenea, nu utilizați un meci sau materiale caustice în încercarea de a obține bifați să renunțe. Această acțiune poate deteriora pielea animalului dvs. și poate determina hijackerul să regurgiste saliva (și potențialii agenți patogeni) în organism. Același lucru este valabil și pentru "sufocarea" căpușii cu jeleu de petrol sau un material similar.

Cum de a preveni mușcăturile de biți

Din fericire, multe medicamente preventive de prevenire sigură și eficiente sunt disponibile pentru câini și pisici. Veterinarul dvs. poate recomanda un produs adecvat pe baza nevoilor și stilului de viață al animalului dvs. de companie. Când vă jucați afară, încercați să evitați zone cu ierburi înalte sau grămezi mari de perie și frunze de decădere. Păstrați curtea bine îngrijită prin tăierea ierbii, tăierea arbuștilor și tăierea florilor moarte. Tick ​​Repelants (în mod ideal numai opțiunile naturale) pot fi, de asemenea, utilizate în zonele problematice din curtea dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bifați mușcăturile pe animale de companie