Cum de a rasa affenpinschers - istorie, practici de reproducere & # 038; sănătate

Cum de a rasa Affenpinschers - Istorie, Practici de reproducere & # 038; Sănătate

Învăța Cum la rasă Affenpinschers Cu cel mai complet ghid de pe Internet. Terrier de maimuță este o rasă minunată, jucăușă și prietenoasă care se bucură de o mare popularitate în SUA, iar astăzi veți afla totul despre asta.

Informații exclusive despre originea și istoria sa, perspectivele despre temperamentul și aspectul său, o revizuire completă a problemelor de sănătate și sfaturi de experți pentru reproiectarea affenpinschers cu succes.

Fundal de affenpinschers

Terrier de maimuță are o istorie fabuloasă care se va întoarce în Germania în 17a secol. Pentru a vă aduce un fundal solid și complet, aici aveți o revizuire completă. Veți afla de ce au fost creați, de unde provin și de ce sunt atât de speciali.

Origins

După cum am văzut, originea de afinpinscher datează din 17a secolul în Germania, dar atunci au fost diferite de versiunea pe care o avem astăzi:

  1. 12-15 inci versus 9-11 inci
  2. Piept alb și picioare (o trăsătură foarte comună)
  3. A fost un ratat (Pentru a elimina șobolanii și șoarecii acasă, fermele și granarii)

Pentru a-și îndeplini scopul principal - a fi un ratat - crescătorii au nevoie pentru a face mai mici și mai bine adaptate pentru a face față unui astfel de dăunător la domiciliu, precum și cu mai mult asemănător. Prin urmare, au început să o încrucișă cu alte rase:

  1. Silky Pinscher: Responsabil pentru a oferi mulți affenpinschers haina lor de argint frumos și moale
  2. Mops: Să-și reducă dimensiunea și să-i aducă craniu special și caracteristici faciale
  3. Pinscher german: Responsabil pentru a-și da stratul său caracteristic și moale

Experimentele au avut succes și au dat o origine unui terrier mai mic, drăguț și mai jucăuș, care a câștigat inimile femeilor germane în cel mai scurt timp. A făcut un lapdog excelent și un șurub eficient; rețeta pentru succes.

Este important să știți că nu a fost până la câteva decenii mai târziu, anii 1800, că acest câine a primit recunoașterea științifică a acestuia datorită zoologilor elvețieni și germani:

  • Theodor Stuger
  • H.G reichenbach
  • Ludwig Rutimeyer

Origine

Strămoșul affenpinschers a fost Pinchers wirehait, care pot fi urmărite înapoi până la 15a secolul în Germania. Au inspirat mai multe opere de artă, fiind cele mai proeminente:

  1. Picturile de către Jan van Eyck, Un important artist flamand
  2. Vârsta de lemn de către Albrecht Dürer, un artist recunoscut de la Nürnberg

Când vorbim despre strămoșul afinpinscher, este necesar să vorbim despre unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii câinilor, Locuințele lacului neolitic din regiunea alpină (1854). Această descoperire uimitoare ne-a adus relicvele care datează din nou 3000 B.C. și ne-a permis să descoperim că Piatra de vârstă Canis Familiaris Pallustris A fost principalul strămoș al raselor de pincher, inclusiv desigur, afinpinscherul modern.

În plus, afspinscherul a fost folosit și în dezvoltarea Miniatura Schnauzer si Bruxelles Griffon.

rasa rare affenpinscher
Affuspinscherul este o rasă destul de rară, cu o deficitație de cățeluși disponibili pe piață.

Affenpinschers în America - creșterea, declinul și creșterea

Deși rasa a provenit din Germania, în zilele noastre SUA are cea mai mare populație de afspinpinschers din lume. In conformitate cu AKC Gazette, Rasa a sosit în America în deceniul din 1930. În plus, această afirmație devine pe deplin validă deoarece doamna. Bessie Mally (Cicero, Illinois) a fost prima persoană care a importat affenpinschers în America în 1935.

Deși au suferit o degradare gravă în popularitate din 1940, pentru că a fost ultima dată Stud Carte a înregistrat o intrare afspinscher. Sa datorat sentimentului puternic negativ față de tot ceea ce este legat de Germania. Acest eveniment dramatic a durat nouă ani.

Cu toate acestea, după astfel de evenimente, a câștigat din nou notorietatea, în special datorită unor celebrități precum Evaalyn Walsh McLean, o heiress faimoasă și socială, cunoscută pentru a fi proprietarul diamantelor celebre: Diamond Hope 45 de carate și steaua de 94 carate Est. Ea a deținut câțiva câini și a avut o iubire specială pentru afinpinscher, La care a adus publicitate neprețuită care și-a sporit popularitatea.

Banana Joe v Tani Kazari

Westminster Kennel Club Show Dog este unul dintre cele mai prestigioase concursuri din lumea câinilor, iar Banana Joe v Tani Kazari a fost primul afinpinscher din lume pentru ao câștiga. A câștigat 137a ediție și a adus mai multă publicitate și notorietate la rasa sa, datorită devenind campionul grupului de jucărie.

În zilele noastre este de 12 ani, iar realizarea sa a marcat o lovitură în istorie, care a inspirat mai mulți proprietari ai acestei rase.

Apariția standard

Aspectul afinului este una dintre cele mai puternice trăsături care atrage tot mai mulți fani. Acestea sunt principalele caracteristici.

Dimensiune și greutate - sunt câini mici care aparțin Categoria de jucării; Acesta este intervalul mediu pentru dimensiune și greutate:

  • Mărimea: 9 până la 11 inci
  • Greutate: 7 până la 10 kilograme

De aceea a făcut un lapdog excelent, datorită dimensiunii sale pete.

Culori - Activitățile vin într-o mare varietate de culori:

  • Negru
  • Bronz
  • Gri
  • Argint
  • roșu
  • Belgia

Mai mult, există mai multe variante:

  • Oțel albastru
  • Negru cu puncte roșii
  • Roșu cu oțel albastru și masca
  • Fawn cu sabatul negru

După cum puteți vedea, există o mulțime de varietăți atunci când vine vorba de culori. Cu toate acestea, colecțiile de acoperire neagră sunt cele mai populare.

Forma craniului - Forma sa de cap este rundă, Comed și Puțin mai mare. Fața sa este similară cu o maimuță, și de aceea primește numele de maimuță terrier, precum și de ape terrier. De fapt, Affpenpinscher înseamnă & # 8220;maimuţă câine & # 8221; in germana. Mai mult, seamănă cu forma craniului brahicalic și este proporțională cu corpul.

Coat și blană - haina lor și blana sunt moi, shaggy și nemulțumit. În plus, este aspru și dens. Haina sa nu scade și necesită îngrijire minimă.

Urechi - ele variază de la dimensiuni mici la mediu. Ele sunt situate aproape de craniu și sunt așezate înalte. Au o formă caracteristică V. Ele pot varia de la erect la semi-erect, nepotrivite și au scăzut.

Ochi - rotundă în formă, culoarea întunecată și dimensiunea lor este moderată. Una dintre cele mai distincte trăsături sunt jantele de ochi, care sunt foarte pigmentate și se potrivesc perfect.

Nas - prezintă nările bine deschise, iar culoarea este luminată și poate varia de la negru la ficat sau de culoarea pielii.

Bot - botul lui are un plan drept și este semnificativ mai scurt decât craniul de sus. În plus, fălcile sale sunt bine dezvoltate și pot exercita o mulțime de forțe.

Îngrijirea

Cerințele sale de îngrijire sunt destul de scăzute pentru că trebuie doar să o faci o dată pe săptămână. Haina sa este inerent înspăimântătoare și neclintită și, prin urmare, periajându-l o dată pe săptămână este mai mult decât suficientă. Aici aveți cele mai bune sfaturi de îngrijire:

  • Utilizați o perie de slicker pentru întregul strat
  • Utilizați un pieptene la nivelul pieptenei prin blană
  • Cu mâinile tale, spargeți covoarele

Faceți acest lucru o dată pe săptămână și veți păstra stratul de afin în condiții excelente. În plus, vestea bună este că această rasă nu aruncă deloc părul și, prin urmare, este considerat un câine hipoalergenic.

Temperament de rasă

Când alegeți ce câine să cumpere sau să crească, temperamentul și atitudinea joacă un rol critic. Aici vă vom anunța dacă un afinpinscher este un câine drept pentru dvs.

Așa cum am văzut în fundal despre rasă, au fost creați pentru a vâna mici rozătoare cum ar fi șobolanii și șoarecii. În plus, după Crossbreeding de succes, Au devenit lapdogii ideali.

Principalele trăsături de personalitate

Activitățile sunt populare pentru a fi jucăuș, alertă, curios, activ, curios și afectuos. Este un amestec unic de caracteristici care îl deosebesc de alte rase de jucărie. În plus, au avut o mare etică de lucru, pentru că, la urma urmei, au fost crescuți cu un scop funcțional. Ei acționează cu tone de încredere, la fel ca și cei mai mari câini din vecinătate. Cu toate acestea, este De asemenea, cunoscut pentru încăpățânarea sa.

Cu copii

Ei pot face bine cu copiii acasă; Cu toate acestea, această rasă este foarte teritorială și, prin urmare, necesită instruire pentru a face bine cu copiii mici.

Cu străini

Din nou, datorită naturii lor teritoriale, în plus față de vigilența lor, ei nu primesc cu ușurință străini. Socializarea și formarea precoce vor ușura acest aspect al personalității lor. Cu toate acestea, le face ca niște câini de alertă excelentă.

Cu alți câini

Aceleași trăsături fac o prioritate de a vă socializa afinul cu alți câini de la o vârstă fragedă. Ei sunt neînfricați și, prin urmare, pot reacționa negativ la orice fel de câine. Prin urmare, dacă doriți să vă faceți mai prietenos de afin către străini și la alți câini, atunci trebuie să începeți procesul de socializare cât mai curând posibil.

Cu alte animale de companie

Datorită lui Ratters, ei nu se simt bine cu alte animale mici, în special cu rozătoarele. Este instinctul lor să meargă după ei. Socializarea poate ușura acest aspect; Cu toate acestea, amintiți-vă că vor ataca rozătoare mici indiferent de ce.

Instruire

Datorită încăpățânării lor, sunt greu de antrenat, dar nu imposibil. În favoarea lor, ei au dragostea și loialitatea față de proprietarii lor, ceea ce face o prioritate pentru a vă mulțumi maeștrii lor, împreună cu inteligența lor surprinzătoare, care este peste medie. Formarea lor este o provocare, sigur, dar este posibil.

Secretul de a instrui un affunpinscher cu succes este să îl păstrați în mod constant. Prin urmare, este mai bine să păstrați sesiunile de instruire mai scurte și mai frecvente, cu piese și mersul pe jos, pentru a-și menține interesul și starea de spirit într-o stare bună.

https: // YouTube.com / ceas?v = oanknmfsnac

Probleme de sănătate la reproducere Affenpinschers

Ca orice rasă, aceștia poartă anumite probleme și predispoziție pentru a dezvolta afecțiuni și sindroame specifice. Iată o revizuire onestă și atentă a celor mai frecvente probleme de sănătate care afectează affenpinschers.

Luxarea patellară

O problemă care afectează rasele mici de câini, inclusiv affenpinschers. Se întâmplă atunci când patella nu este aliniată în mod corespunzător. Poate fi derivă în lamențe, artrită și vopsea comună. Toți affenpinschers se nasc cu această condiție, dar se dezvoltă doar atunci când sunt mai în vârstă. Cel mai frecvent caz de luxare patellar este luxarea bilaterală, care reprezintă 50-65% din cazuri. Cu tratament precoce, acesta poate fi controlat și oprit.

O luxare patellară dăunează progresiv ligamentelor, deoarece patella se mișcă prea departe într-o parte și altul. În cazuri severe, intervenția chirurgicală este necesară pentru a repara daunele.

Artrită

Rasele mici de câini, cum ar fi adresate, sunt predispuse în special pentru dezvoltarea artritei. După cum am văzut, poate fi un rezultat al luxării patellar datorită frecării constante. În plus, o altă sursă poate fi displazie de șold, care este o altă problemă de sănătate predominantă în această rasă. Afectează în special affenpinschers Senior.

Cea mai bună modalitate de ao opri de la dezvoltare este prin îngrijirea dietei câinelui dvs. și prin tratarea celor mai frecvente surse: Luxarea patellar și displazia de șold. În funcție de severitatea cazului, medicul veterinar va sugera diferite medicamente antiinflamatoare cum ar fi rimadyl.

Legg-Perthes Boala

Boala Legg-Perthes determină daunele și degenerarea capului femurului (cunoscută sub numele de necroză avasculară). Este recurentă în rândul câinilor miniaturali între 4-12 luni de vârstă. Într-adevăr, aceasta duce la dezintegrarea coxofemoral, articulația care unește îmbinarea șoldului. De asemenea, poate duce la inflamație și osteoartrită. Cauzele acestei boli rămân necunoscute.

Dacă observați că câinele dvs. nu puneți o greutate pe un picior specific, atunci este un semn că boala afectează acel picior. Un alt indicator este pierderea masei musculare pe piciorul afectat. Acesta poate afecta foarte mult calitatea vieții animalului dvs. și, prin urmare, necesită tratament imediat.

Displazie de șold

Cum ar fi Luxation patellar, Hip displazia afectează, de asemenea, câinii de jucărie. Cu toate acestea, este cea mai frecventă printre rasele mari de câini (20-40% din cazuri). Se întâmplă atunci când îmbinarea socluului și mingea de șolduri nu s-au dezvoltat corect, ceea ce duce la deformarea șoldului. Veterinarii au ajuns la concluzia că este o condiție genetică care se înrăutățește datorită factorilor externi.

În plus, provoacă lamele picioarelor din spate și, în mai multe cazuri, starea este prezentă de la naștere. Din nou, ca o luxare patellar, ar putea necesita o intervenție chirurgicală în unele cazuri severe.

Murmurs de inimă

Ei nu sunt o problemă de sănătate în sine, ci mai degrabă manifestarea altor condiții. Cauza este un flux sanguin anormal și sunt vibrații în inimă și, din fericire, este posibil să le tratăm. Cu toate acestea, medicul veterinar trebuie să diagnosticheze cauza murmurelor pentru a aduce tratament adecvat. Acestea sunt cele mai frecvente cauze:

  • Endocardită
  • Boală de vierme
  • Defecte în pereții inimii
  • Tumorile
  • Cardiomiopatie

Dacă le observați, atunci ar trebui să vă luați Afgenul la medicul veterinar pentru un diagnostic adecvat, deoarece acestea ar putea indica un defect cardiac congenital sau o boală, care va avea nevoie de tratament imediat.

Ductus de brevet Arteriosus (PDA)

Similar cu murmurul inimii, dar în acest caz, este o problemă reală de sănătate, mai degrabă decât o manifestare a problemelor subiacente, Brevet Ductus Arteriosus este o condiție cardiacă caracteristică a afinpinschers. Un defect congenital care afectează Ductus arteriosus, care este un vas de sânge mare.

Această condiție are nevoie de tratament imediat, deoarece dacă este lăsată netratată, Are o rată de mortalitate de 50% cu un an, deoarece duce la insuficiența cardiacă și, prin urmare, la moarte. Puteți detecta această boală de la naștere și datorită tendinței de a dezvolta acest defect, atunci ar trebui să le inspectați cât mai curând posibil.

Distichiaza

Affenpinschers sunt predispuși la dezvoltarea Distichiaza, care provoacă fire de păr anormale să crească în interiorul pleoapelor. Ele pot provoca ulcere corneene și durere oculară severă. Această problemă de sănătate este comună printre rasele mici și de jucărie, Din fericire, este ușor de tratat, deoarece medicul veterinar trebuie doar să elimine firele de păr. Prin urmare, nu pune viața în pericol.

Cu toate acestea, trebuie să o faceți cât mai curând posibil pentru a evita deteriorarea, care în cazuri severe pot fi permanente.

Canin displazie foliculară

O boală provoacă o pierdere anormală a părului. Aceasta afectează structura foliculilor de păr, care determină efectul cunoscut sub numele de alopecie. Există diferite tipuri, dar cel mai frecvent bun care afectează affenpinschers este Displasia foliculară sezonieră.

Aceasta afectează fiecare rasă diferită, iar în cazul adresărilor, aceasta afectează spatele și regiunea de flanc. La tinerele adfes, poate fi ușoară, dar în câinii de rang înalt, este mai severă.

Syringomyelia (SM)

O boală care umple cavitățile în măduva spinării cu fluid. Cel mai caracteristic simptom al acestei afecțiuni este zgârierea "fantomă", care se întâmplă atunci când câinele încearcă să-și zgârie gâtul sau umerii fără a atinge pielea. Iată o simulare pe calculator a SM, pentru a avea o referință vizuală. Provoacă dureri de gât, care poate varia de la ușoară la intensă, ceea ce afectează calitatea vieții animalului dvs.

Este una dintre cele mai grave boli pe care câinele dvs. le poate dezvolta pentru că oprește creierul să trimită semnale adecvate spre restul corpului datorită blocajului din măduva spinării. Cu cât are mai multe anomalii pe câinele dvs., cu atât va fi durerea mai intensă.

În majoritatea cazurilor, acesta este tratat cu medicamente antiinflamatorii și corticosteroizi pentru a reduce producția de fluid spinal. Cu toate acestea, în cele mai grave cazuri, intervenția chirurgicală va fi necesară.

Practici de reproducere cu afspinpinschers

Affenpinschers tind să aibă unii Probleme în timpul sarcinii. Dar să vedem ce altceva este implicat atunci când reproduceți affenpinschers cu succes. Luați act de faptul că cea mai bună modalitate de a evita problemele de sănătate menționate mai sus este să se reproducă cu afspinpinschers cu a Clean Clean Health și documentația corectă. Va fi mai scump, sigur, dar va crește șansele de a obține o gunoi de sănătate excepțională.

Affenpinscher de reproducere pentru șobolani
Inițial, afffinpinschers au fost crescuți pentru a vâna șobolani în case, fabrici și spații comune.

Dimensiunea gunoiului

Dimensiunea medie a gunoiului unui afinpinscher este foarte mică deoarece generează doar 1 până la 3 pui. Deși, în unele cazuri, poate obține până la patru pui, astfel de cazuri sunt excepția de la regulă. Ei sunt orbi când s-au născut pentru prima dată și sunt excepțional de fragili, deci au nevoie de o atenție deosebită și de îngrijire.

În plus, este important să ne amintim că afinpinschers pot avea doar un singur gunoi pe an pentru ca puii să fie sănătoși. Evita Înapoi la reproducere cu ei. Asigurați-vă că amelioratorul urmărește acest protocol. Datorită dimensiunii mici de gunoi, acestea au tendința de a costa mult mai mult, mai ales atunci când sunt de la crescătorii certificați cu toate listele și documentația.

Probleme de naștere

Așa cum am văzut, Ambele au o serie mare de probleme de sănătate recurente și, prin urmare, este esențială pentru a cumpăra câinele dvs. de la un crescător care urmează practici bune și sănătoase. Va fi mai scump decât adoptarea unuia sau cumpărarea acestuia de la Crescător neacreditat, Dar vă va salva de la tone de dureri de cap.

Din păcate, nu există nici un public Protocolul de reproducere, care se datorează rarității acestei rase. În afara SUA, afinpinschers nu sunt foarte populare - de exemplu, în Marea Britanie, există doar 30 de crescători și aceleași lucruri pentru Australia cu mai puțini crescători. Prin urmare, cea mai bună mișcare este să cumpărați de la o piață acreditată care vă aduce o documentație adecvată și o examinare amănunțită a sănătății.

Citiți prin articolul nostru Probleme de naștere la câini Pentru a afla despre problemele potențiale care ar putea apărea la muncă și livrare.

Prețuri

Datorită rarității și deficitului lor și pentru că nu există mulți crescători chiar și în SUA, prețul lor variază între 2.000 de dolari la 3.500 USD. Aici aveți câteva exemple:

  • Un catelus de affenpinscher vechi de 8 săptămâni, cu listări OFA care certifică sănătatea optimă (fără probleme comune de sănătate) și cu ecrane de sănătate asupra taților costă 3.500 USD USD
  • Un catelus de 1 an, cu liste de liste si ecrane de sanatate de la tati costă 2.500 USD USD

După cum puteți vedea, documentația și vârsta joacă un efect enorm asupra prețului. Puteți adopta unul pentru mult mai puțin, dar după cum am văzut, din cauza problemelor multiple de naștere care se pot întâmpla din cauza problemelor de sănătate care afectează această rasă, s-ar putea să nu merite reducerea.

Acum aveți în mâinile dvs. toate informațiile despre Cum să reproduceți affenpinschers. Aveți o revizuire clară a istoriei și strămoșilor, analiza experților pe cele mai comune probleme de sănătate, perspective asupra temperamentului și orientărilor despre reproducere. Tot ce trebuie să începeți calea cea bună!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rasa affenpinschers - istorie, practici de reproducere & # 038; sănătate