Parson russell terrier: profil de rasa de caini

Portretul lui Parson Russell Terrier

Jucăuș și plucky, parsonul Russell Terrier (PRT) este un câine mic, cu o personalitate mare. Acești terrieri au un apel instantaneu, datorită dimensiunilor lor mici și a expresiilor pline de viață. Inițial crescute pentru vulpi de vânătoare, astăzi aceste canini de dimensiuni de pint excelează în totul, de la agilitate la doctoratul și vânătorii de hambar. Ei fac animale de companie excelente - dacă puteți păstra un pas înaintea aceștia câini inteligenți care pot fi gânditori independenți și vise puternice.

Nu confunda PRT cu Jack Russell terrier- deși ar fi ușor să faceți acest lucru. Cele două rase împărtășesc o origine comună și o mulțime de asemănări, dar astăzi sunt considerate a fi două rase distincte. PARSON RUSSELL terrier este conform cu un tip de corp mai specific și standard de rasă, în timp ce Jack Russell Terrier include o gamă mai largă de posibilități. Cu toate acestea, personalitatea și conducerea ambelor rase rămân similare.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 13 până la 14 inci

Greutate: 13 până la 17 kilograme

Palton: Suport dublu scurt sau dur scurt

Culoarea stratului: Solid alb sau alb cu marcaje în negru, bronz sau ambele (cunoscute sub numele de tri-color)

Speranța de viață: 15 până la 18 ani

Caracteristicile parsonului Russell Terrier

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria parsonului Russell Terrier

Istoria parsonului Russell Terrier se va întoarce în Anglia în anii 1800. John Parson Russell, un ministru și un sportiv englez englez, dorea un foxhound mai mic care ar putea să țină pasul cu vulpi pe vânătoare și să meargă la pământ "pentru a urmări creaturile rapide în urletele lor subterane și le-au spălat.

Începând cu un mic terrier de pedigree incerte numit Trump, Russell a început un program selectiv de reproducere care să producă în cele din urmă o canisa de terrii petite cu o privire distinctivă și o personalitate tenace pe vânătoare. Câinii au fost de statură suficientă pentru a alerga cu foxhounds mai mari în limba engleză, dar au avut un cadru flexibil și suficient de ușor pentru a stoarce în foxholes și golful vulpei din ascunzătoarea lui.

Russell a murit în 1883, dar moștenirea vânătorilor mici, dar puternici ar trăi. De fapt, termenul "Jack Russell Terrier" a început să fie folosit pentru a descrie o gamă largă de mici străzi de lucru și de câini. Acest lucru vorbește cu impactul pe care Russell a făcut-o pe lumea câinilor de vânătoare din Anglia și dincolo de, dar și-au adus propriile provocări.

Un număr tot mai mare de entuziaști de rasă au simțit că termenul "Jack Russell Terrier" a fost aplicat prea liber într-un bazin din ce în ce mai diversificat al teritorilor - multe dintre care au avut picioare mai scurte și mai mult decât standardul la care Russell și-a dezvoltat rasa. În 1904, Arthur Heinemann este creditat cu primul Standard de rasă pentru Jack Russell Terrier. Un deceniu mai târziu, el ar fi găsit Clubul Parson Jack Russell Terriel din Anglia, care a urmărit să păstreze rasa adevărată tipului și viziunii pe care John Parson Russell a lucrat atât de greu de dezvoltat.

Cu toate acestea, un număr mare de câini cu o diversitate de caracteristici au fost exportate în alte țări, inclusiv în Statele Unite sub termenul "Jack Russell Terrier."Acest lucru a declanșat decenii de dezbatere între puristurile standardului de rasă și cei care pun accentul pe capacitatea de lucru a rasei.

În 1985, a fost înființată Asociația Jack Russell Terrier din America. Standardul de rasă al clubului a reflectat standardul de rasă Heinmann din 1904. Apoi, în 1990, Clubul Kennel al Angliei a recunoscut pe Parson Jack Russell Terriel ca o variantă a Fox Terrier și a adoptat un standard de 14 inch pentru rasă. Mergând înainte în timp, AKC a dat statutul de înregistrare al lui Jack Russell terrier în 1997 și apoi a adăugat-o la grupul terrier în 2003.

Astăzi, totuși, nu veți găsi "Jack Russell Terriers" în lista de rase recunoscute AKC. De ce nu? În 2003, AKC sa mutat pentru a schimba numele oficial al rasei PARSON RUSSELL TERRIER pentru a identifica mai bine caracteristicile specifice ale acestei rase. Asociația Jack Russell Terrier din America și-a schimbat identitatea pentru a se potrivi Parson Russell Terrier Association of America.

Această schimbare nu a fost unanimă printre micile comunități terrier de lucru. O rețea comisă de entuziaști de rasă se simte puternic că intenția și accentul acestei rase ar trebui să fie pe capacitatea de lucru și păstrează numele "Jack Russell Terrier."Clubul Jack Russell Terrier din America își păstrează propriul standard de rasă și registru.

Cu toate acestea, astăzi parsonul Russell Terrier este cunoscut ca un vânător cu picioare lungi și robuste. Unii spun că această tulpină de terrier de lucru are o unitate și o intensitate mai mare decât Jack Russell Terrier. Avocații atât pentru terrierii Parson Russell, cât și pentru terrierii Jack Russell susțin că tipul lor este o reprezentare mai adevărată a ceea ce a intenționat John Parson Russell pentru câinii săi - un vânător mic, dar puternic.

Parson Russell Terrier Care

Când vine vorba de îngrijirea unui parson Russell Terrier, nu face nici o greșeală despre asta - acești câini mici implică un angajament mare. Echipat cu energie aparent nesfârșită și o natură intermitentă, inteligentă, această rasă de câine este întotdeauna în mișcare. Din acest motiv, PRT-urile fac adesea animalele de companie bune în case cu copii, deoarece se vor juca cu plăcere ore întregi. Cu toate acestea, este important să învățați copii cum să tratați câinele cu respect.

Parson Russell Terriers au nevoie cel puțin mai multe plimbări solide sau o rulare în fiecare zi. Odată ce au ajuns la vârsta adultă, PRT cu picioare lungi face un partener de jogging compact. Fără exerciții fizice suficiente și stimulente mentale, ele pot fi strânse la domiciliu și chiar recurge la comportamentul distructiv.

Din fericire, ele sunt potrivite pentru o serie de concursuri canine. În afară de o mulțime de succes în inelul de spectacol pentru conformare, PRT sa bucurat de onoruri de top în agilitatea caninei, doctoratul, studiile goale la sol și vânătoare de hambar. Astfel de activități reprezintă o modalitate excelentă de a se lega cu câinele dvs., oferind, de asemenea, această rasă o priză pentru intensitatea și conducerea sa.

Cu această cerințe de energie a rasei în minte, este important să rețineți că dimensiunea lor mică poate părea foarte potrivită pentru viața apartamentului, dar nevoile lor de exerciții sunt suprasarcate prin comparație. Bineînțeles că există PRT-uri fericite și sănătoase care sunt locuitori ai orașului, dar trebuie să fii pregătit să dai acest tip de câine o priză obișnuită, activă, dacă intenționați să-l păstrați într-un apartament.

Parson Russell Terrier nu este, de asemenea, recomandat pentru primii proprietari de câini. În plus față de energia abundentă a rasei, personalitatea terrier se manifestă adesea într-o dungă încăpățânată sau independentă. Proprietarii unui PRT trebuie să prezinte o conducere eficientă de la început pentru a evita acest mic câine de a domina casa sau preferă să-și urmeze propriile idei. Rasa nu este cunoscută pentru că este prea timidă sau timidă, dar totuși beneficiază de o abordare pozitivă, fermă.

Ținând cont de originea rasei ajută la vărsarea mai multă lumină asupra personalității sale, deși fiecare câine individual este diferit. Inițial crescute să lucreze cu un pachet, parson Russell Terrier, în general, este compatibil cu alți câini. Agresivitatea sau o natură certătoare au fost privite ca trăsături nedorite și au fost evitate în programul de reproducere timpurie.

În plus, natura independentă poate provoca din cauza faptului că acești câini au fost crescuți pentru a putea urmări independent o vulpe și, dacă este necesar, să urmărească cariera în burrow.

Deși antrenamentul și îngrijirea acestei rase de câine sunt orice altceva decât o întreținere redusă, rutina îngrijirii este. Acest haină scurtă și grosieră a câinelui are nevoie doar de o frecare ocazională, cu un mitt de îngrijire pentru ao păstra în ordine. O baie va păstra pe câine de la cereale și mirosuri, dar nu este nevoie de o bază de rutină. Îndepărtați unghiile după cum este necesar, periați în mod regulat dinții câinelui și asigurați-vă că țineți urechile curate.

Probleme comune de sănătate

Parson Russell Terrier se bucură, în general, de o durată lungă de viață - până la 15 ani sau mai mulți, cu câteva preocupări majore de sănătate pentru a fi conștienți de. Cu toate acestea, pentru a vă ajuta să asigurați inima rasei, ecranul crescătorilor responsabili pentru problemele de sănătate ereditare, cum ar fi problemele oculare, surzenie și multe altele.

Unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate care afectează această rasă includ:

Dieta și nutriția

Parson Russell Terrier este o rasă de câine activă care va face cel mai bine o calitate a câinelui de înaltă proteină. Nu lăsați acești câini mici să devină supraponderali de masa la două ori pe zi și să păstreze tratamentele în verificare. Amintiți-vă, de asemenea, că această rasă agilă este capabilă să sară până la înălțimi surprinzătoare - deci nu lăsați masa de cină nesupravegheată!

Cele mai bune rase de câine cu durată lungă de viață
PROS
  • Învățătorii inteligenți și rapizi

  • Coat de întreținere redusă

  • Adaptabil la multe competiții canine

Contra
  • Are nevoie de o conducere puternică

  • Uvii de înaltă exercițiu pentru o rasă mică

  • Nu este recomandat pentru proprietarii de câini novice

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier parson Russell

Dacă sunteți în căutarea unui parson Russell Terrier, ați putea dori să începeți căutarea cu grupuri de salvare. Energia și entuziasmul rasei rezultă uneori la proprietarii nepregătiți care renunță la acești câini. Cu toate acestea, dacă știți ce să vă așteptați de la un PRT, ați putea găsi noul dvs. cel mai bun prieten care așteaptă la o salvare.

Există, de asemenea, un număr de crescători ai teritoriului Parson Russell în întreaga Statele Unite. Atât Clubul de rasă, cât și AKC sunt resurse bune pentru a identifica potențialii crescători.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Parson Russell Terrier este o rasă energetică care necesită timp și o pregătire considerabilă, dar vă recompensează cu iubire abundentă și o durată lungă de viață. Dacă aveți în vedere un PRT, faceți cercetarea dvs. pentru a vă asigura că aveți ceea ce este necesar pentru a păstra acest câine mic și plin de viață fericit și sănătos.

Iată câteva rase similare pentru a verifica:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Parson russell terrier: profil de rasa de caini