Testarea titerului pentru câini - definiție, cost, diferite tipuri & faqs

Testarea titerului pentru câini - definiție, cost, diferite tipuri și întrebări frecvente

Testarea titerului pentru câini este o procedură de laborator care detectează numărul de anticorpi din sângele câinelui dvs. Un test de titru de câine de obicei teste pentru anticorpi împotriva canin distemper, canin parvovirus, canin adenovirus, și canin parainfluenza. Testul este util pentru proprietarii care nu doresc să-și vaccineze câinii și câinii cu o istorie necunoscută de vaccinare. Acest test poate prevenirea vaccinării pentru că sugerează dacă un câine are încă imunitate pentru unele boli.

În același timp, totuși, testele titerului nu sunt întotdeauna corecte. Nu există exacte Teste titerii de câine Pentru unele boli bacteriene cum ar fi leptospiroza. Ca și în cazul oricărei proceduri, sunt argumente pro și contra, deci este important să știți ambele părți înainte de a lua o decizie. Cu acest lucru în minte, citiți-vă pentru a găsi avantajele și dezavantajele testelor titrului câinilor.

Ce este testarea titerului pentru câini?

Testul titerului este un test de sânge de laborator. Aceasta Verificări pentru anticorpi în sânge. Aceasta înseamnă că un test de titer măsoară imunitatea umorală care circulă împotriva unei boli. Testarea implică luarea de sânge de la câine și verificarea acestuia într-un laborator. Când un test de titer al animalului se întoarce și # 8221; sugerează că câinele poate lupta împotriva bolii. Cu toate acestea, deoarece rezultatele unui test de titer variază în funcție de metodologia utilizată, precum și de istoricul medical al animalului, nu există răspunsuri definitive cu privire la ceea ce protejează în întregime împotriva bolii.

Pentru rezultatele cele mai exacte ale testelor titerului, unele veterinari vor efectua, de asemenea Testele standard de laborator de aur. Acestea includ neutralizarea virușilor (VN) sau testele de inhibare a hemaglutinării (HI). Dacă rezultatele titerului se corelează cu rezultatele VN sau HI, concluzia generală ar trebui să reflecte un prag de anticorpi mai definiți.

Este testarea titerului câinelui exactă pentru toate vaccinurile?

Testarea titerului pentru câini nu este utilă pentru toate bolile. Imunitatea indusă de vaccin este un proces multilateral. Aceasta implică nu numai imunitate umorală, ci Prelucrarea antigenului, imunitatea locală, memoria celulară și imunitatea mediată de celule. Prezentarea dacă un câine are protecție împotriva bolilor bazate exclusiv pe imunitatea umorală oarecum simplifică procesul imunitar.

Canin leptospiroza, De exemplu, este dificil să se evalueze cu precizie prin testarea titerului. MAT (testul de aglutinare microscopică) nu poate face distincția între anticorpii produse prin vaccinare și cele produse datorită expunerii la boală. Titrurile vaccinului de leptospiroză sunt rareori mai mari de 1: 800 și de obicei scade la 1: 200 sau mai puțin în 120 de zile de vaccinare. Pentru un rezultat pozitiv, titrurile ar trebui să fie 1: 1600. Un rezultat suspect este de 1: 800. Rezultatul negativ este de 1: 400. Aceasta înseamnă că Un test de titer nu poate determina cu precizie dacă câinele dvs. are suficienți anticorpi pentru a lupta împotriva bolii sau nu. Titrurile persistente sunt observate din cauza expunerii naturale la boală, dar nu după vaccinări. Aceasta înseamnă că Titrurile de anticorpi pentru boli cum ar fi leptospiroza funcționează mai bine ca instrumente de diagnosticare.

Dacă este atras prea repede după o vaccinare, un test de titer ar putea fi negativ. Acest lucru se datorează faptului că vaccinul este încă activ în sistemul câinelui. Nu faceți greșeala de a obține un test de titer prematur, deoarece va produce rezultate inexacte. Acest lucru nu înseamnă că testele titerului sunt inutile. În timp ce acestea nu sunt exacte pentru identificarea imunității de la unele vaccinuri, ele sunt foarte utile pentru alții. Ele sunt, de asemenea, utilizate ca un instrument de diagnosticare pentru unele boli bacteriene.

Ce este testarea titerului pentru câini
Testarea titerului detectează numărul de anticorpi din sângele puilor.

Înțelegerea rezultatelor unui test titer pentru câini

Un rezultat al titrului negativ sugerează că câinele dvs. are Fără imunitate pentru boala specifică. În majoritatea cazurilor, un câine cu un titru negativ va avea nevoie de reevaluare pentru boală. Acest lucru se datorează faptului că expunerea la virusul virulent este ar trebui să stimuleze răspunsul anticorp al câinelui la niveluri mai adecvate. Un câine cu rezultate titer negative după primirea vaccinurilor de bază ar putea fi susceptibile la infecție dacă este expusă bolii. În pui, acest rezultat ar putea reflecta, de asemenea, nivelurile de interferență ale Anticorpi derivați matern La momentul vaccinului.

Un rezultat de titru pozitiv sugerează imunitate de protecție. Rezultatele testului de anticorpi pozitivi sugerează că câinele dvs. ar putea avea o expunere anterioară la infecția pe care au recuperat-o. Acest lucru poate indica, de asemenea, cainele dvs are imunitate împotriva bolii. Dacă rezultatele titrului câinelui sunt pozitive, ar putea însemna că nu au nevoie încă de un alt vaccin de rapel. Consultați întotdeauna cu veterinarul dvs. pentru a discuta vaccinările câinelui dvs.

Interpretarea rezultatelor testelor titerului nu este întotdeauna simplă. De exemplu, un mare titru pentru o boală ar putea sugera că câinele are o anumită imunitate față de acea boală. Acest lucru sugerează că câinele nu necesită vaccinare ulterioară. În același timp, titrurile scăzute nu oferă întotdeauna informații fiabile despre dacă câinele este protejat sau nu. Asta pentru ca Sunt implicați diferiți factori decât nivelurile de anticorpi. În plus, unele teste produc rezultate false-negative și fals-pozitive. Acestea pot indica numărul de anticorpi mai mici sau mai mari decât ceea ce este cu adevărat prezent. Din aceste motive, testele titerului sunt uneori asociate cu Standarde de aur analize de laborator.

Beneficiile testelor titerului

Testarea titerului oferă mai multe beneficii. Nu numai că oferă o perspectivă valoroasă asupra imunității câinelui, dar îi ajută și pe proprietarii de a evita vaccinarea cu privire la animalele noastre iubite și ajută la economisirea de bani.

Evitând peste vaccinare

Peste vaccinare este Practica de administrare a vaccinurilor atunci când nu sunt necesare. Deoarece a fost odată practică obișnuită să reevalueze câinii în fiecare an, când în realitate aceste vaccinuri sunt necesare doar la fiecare trei ani, mulți dintre câinii noștri au fost supra-vaccinați. Pentru cei care vă faceți griji cu privire la vaccinarea câinilor lor, un test de titer poate ajuta. Acesta oferă dovezi dacă PET dvs. are încă anticorpi împotriva unei boli specifice din vaccinarea anterioară.

Cercetarea actuală sugerează că Câinii necesită doar revaccinări de bază la fiecare trei ani. Acest lucru este în contrast cu liniile directoare anterioare care au sugerat că reevaluările de bază sunt date anual. Vaccinuri de bază pentru canin distemper, canin parvovirus, canin adenovirus, și canin parainfluenza sunt date ca o combinație numită DHPP. Deoarece minimul DOI din acest vaccin este oriunde de la trei la patru ani, este de înțeles că unii proprietari sunt îngrijorați de supra-vaccinarea animalelor lor de companie. Verificarea rezultatelor titrului PET vă poate ajuta pe dvs. și pe veterinarul dvs. pentru a lua decizia cea mai informată despre următoarea revaccinare a câinelui dvs. și când să o programați.

Economisind bani

Deși testele titerului sunt uneori scumpe, ele pot ajuta la economisirea de bani pe termen lung Evitarea vaccinărilor inutile anuale. Costul unui Testul titerului variază în funcție de boala specifică, de regiunea dvs. și de prețurile individuale ale medicului veterinar. În cea mai mare parte, costurile testului titerului pot varia între $ 40 și 80 $, În timp ce testele specifice pentru rabie sau distemper pot costa oriunde de la 120 la 150 $. Costul de bază pentru un test de titer este un pic mai mult decât majoritatea vaccinurilor de bază, dar nu este nerezonabil de mare.

În contrast, Costul vaccinurilor pentru câini variază de la 20 până la 150 de dolari în primul an, iar de la 10 la 100 USD pe an după aceea. Costul variază în funcție de care sunt date vaccinuri și dacă acestea sunt date la biroul unui VET sau la o clinică de vaccinare cu costuri reduse conduse de o agenție guvernamentală sau o organizație umană. În funcție de circumstanțele dvs., un test titer ar putea fi mai ieftin decât revacinarea și astfel ar putea însemna că cheltuiți mai puțin pe vaccinurile pe termen lung.

Cine ar trebui să obțină un test de titru de câine făcut?

Câini cu an Istoria vaccinului necunoscut, I.E. adăpost câini, câini care se datorează pentru următoarele vaccinuri, ar putea beneficia de testarea titerului, și atunci când importați un animal de companie într-o altă țară. Animalele de adăpost provin din toate mediile. În timp ce unii ar fi putut primi toate vaccinările lor, alții ar fi putut avea doar câteva sau deloc. Pentru a înțelege ce vaccinuri un adăpost pentru animale de companie, proprietarul potențial ar trebui să ia în considerare un test titer pentru vaccinurile de bază. În plus, testele titerului sunt o opțiune atunci când se apropie vaccinurile din PET dvs. Dacă doriți să evitați să vă vaccinați pe animalele de companie, un test de titer poate arăta ce boli ale animalelor dvs. de companie are imunitate. În cazurile de vaccinuri cu o durată de imunitate (DOI) de trei până la patru ani, un test de titer vă poate ajuta să vă sfătuiți atunci când este mai bine să vă vaccinați din nou animalul de companie.

Pentru a importa un animal de companie în UE, trebuie să îndeplinească un câine mai multe cerințe. O cerință este de a Treceți un test titer pentru rabie. Pentru schema UE de călătorie de companie, o probă de sânge trebuie luată la cel puțin 30 de zile după vaccinul rabiei pentru a testa anticorpi rabie. Vă recomandăm să confirmați cu autoritatea de sănătate animală adecvată înainte de a organiza vaccinul și testul titerului ca regulamente în fiecare țară variază. În cazuri rare, câțiva câini nu reușesc să ajungă la tăierea unui titru adecvat. În aceste cazuri, câinele dvs. ar putea avea o injecție de rapel. Veterinarul dvs. ar putea recomanda, de asemenea, un vaccin diferit pentru a vă îmbunătăți rezultatele animalului.

Rezultatele titerului negativ pentru câini
Un câine cu un titru negativ va avea nevoie de reevaluare pentru boală.

Testarea titerului pentru câini - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări sau preocupări legate de testele titrului câinilor? Secțiunea noastră de întrebări frecvente vă va îndrepta în direcția cea bună!

Cât de mult este un test de titer pentru câini?

Costul unui test titer variază în funcție de boală, de regiunea dvs. și de prețul dvs. de medic veterinar individual. Costurile de testare a titerului pot variază între 40 și 80 de dolari, În timp ce testele specifice pentru rabie sau distemper pot costa oriunde de la 120 la 150 $. Costurile ar putea varia, de asemenea, în funcție de dacă VET dvs. poate efectua testul in-house. Alte veterici vor trebui să trimită eșantionul la un laborator de testare.

De asemenea, va trebui să luați în considerare prețul taxei de consultare inițială. Ține minte că Costurile VET variază foarte mult în funcție de locul în care locuiți. Taxele VET sunt competitive pe baza ratelor altor veterinari din zona locală, precum și natura serviciilor pe care le oferă. Dimensiunea și greutatea câinelui pot, de asemenea, să influențeze costurile. Asigurați-vă că cercetați taxele potențiale înainte de a fi de acord cu un test de titer pentru a evita costurile neașteptate!

Cum se face un test titer?

Pentru a obțineți eșantionul de sânge, Veterinarul dvs. va rade un mic patch de blănuri din partea dreaptă sau gâtului câinelui. Ei iau un eșantion mic, unul până la trei mililitri, prin Introducerea unui ac mic în vena animalului tău. Procesul este foarte asemănător cu un test de sânge uman. Majoritatea câinilor tolerează bine această procedură. Reținerea blândă ar putea fi folosită pentru câinii nervosi.

Cheagurile de probă de sânge și apoi separă. Un minim de o jumătate de mililitru este necesar pentru testare. Dacă temperaturile ambientale în timpul transportului vor depăși 80f, expeditorul ar trebui să includă un pachet rece înghețat. VET-ul dvs. poate trimite eșantionul la un laborator pentru a testa sau a-l păstra până când poate fi procesat in-house. Metoda utilizată pentru procesarea eșantionului PET depinde de testul utilizat. Titrurile de anticorpi pot fi obținute prin următoarele teste:

În general, titrurile de anticorpi sunt calculate prin diluarea probei de sânge în rapoartele seriale. De exemplu, rapoartele ar putea fi 1: 2, 1: 4, 1: 8, 1:16 sau mai mare. Folosind metoda de detectare corespunzătoare, fiecare diluare este testată pentru prezența anticorpilor. Dacă anticorpul este detectabil în fiecare dintre diluții, dar nu a fost detectat într-o diluție 1:32, titrul este 16. Dacă este detectabil în diluțiile 1: 2 și 1: 4, titrul este 4. Acest lucru se datorează faptului că valoarea titerului indică ultima diluare în care au fost găsiți anticorpii.

Cât de des ar trebui verificat titrul rabiei?

Testele titerului rabiei sunt necesare la 30 de zile după vaccinare, înainte de a intra într-o țară fără rabie. Țările fără rabie și unele țări care sunt Rabies controlat vă va cere să vă testați câinele pentru rabie înainte de a intra. Pentru țările din UE, testul titerului trebuie doar să se facă o dată pe durata de viață a câinelui dvs. Acest lucru este cu condiția ca vaccinările din rabie să fie actualizate. Alte țări din afara UE acceptă doar titruri pentru o anumită perioadă de timp.

Este important să rețineți că rezultatele titerului rabiei pozitive Nu faceți ca animalul dvs. să fie scutit de vaccinare. Sunteți liber să verificați rezultatele titerului câinilor dvs., după cum doriți! Cu toate acestea, autoritățile nu vor accepta titruri pozitive în locul vaccinării complete. Asigurați-vă că citiți legile statului privind vaccinurile din rabie pentru a evita problemele juridice.

Rabies titru pentru câini
Țările fără rabie vă vor cere să vă testați câinele pentru rabie înainte de a intra.

La ce vârstă încetați să vă vaccinați câinele?

Veterinarul dvs. va trebui să discute despre acest lucru cu dvs. În cele din urmă, veterinarul știe istoricul medical complet al câinelui dvs. Ei pot decide dacă este încă sigur pentru animalul dvs. de companie senior pentru a primi vaccinuri sau nu. De obicei, Animale de companie superioare Primiți cele mai multe vaccinuri la fiecare trei ani, cu excepția cazului în care nu mai este sigur să faceți acest lucru. Indiferent de vârsta de animale de companie, acestea vor mai solicita un vaccin de rabie în conformitate cu legile locale, cu excepția cazului în care sunt scutite din alte motive. Numai în vârstă nu este legal un motiv valid pentru a nu vă vaccina animalul împotriva rabiei.

Este testarea titerului merită pentru câini?

Testarea titerului, ca toate celelalte proceduri, are avantajele și dezavantajele sale, dar este Avantajele depășesc Contra. Deși testele titerului pot fi costisitoare, ele sunt deosebit de utile pentru adăpostul animalelor de companie cu o istorie necunoscută de vaccinare și pentru animalele care au fost vaccinate în trecut. Dacă aveți îndoieli cu privire la vaccinurile dvs. de companie, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi!

Nu toți proprietarii doresc să-și dea un test de titer. Acest lucru se datorează costurilor, bolii în cauză și pur și simplu dorința de a-și reconsidera animalul de companie, indiferent de rezultatele titerului. Cu cunoștințele că vaccinurile de bază sunt necesare la fiecare trei ani, nu în fiecare an, proprietarii pot rezerva pur și simplu următorul rapel fără teste deloc. Testele de titer nu sunt, de asemenea, utile pentru unele vaccinuri bacteriene, astfel încât în ​​aceste cazuri, testele titerului nu sunt & # 8221; efortul.

Testele titerului de câine sunt utile pentru proprietarii care nu doresc să-și vaccineze câinii și câinii cu o istorie necunoscută de vaccinare. Acest test poate preveni vaccinarea peste, deoarece sugerează dacă un câine are încă imunitate pentru unele boli.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Testarea titerului pentru câini - definiție, cost, diferite tipuri & faqs