Top # 60: cum testele dna de câine impactul cercetării veterinare

Până acum majoritatea proprietarilor de animale de companie sunt familiarizați cu Testele ADN pentru câini, modul în care lucrează și motivele pentru care le-au încercat. Cel mai adesea, proprietarii le folosesc pentru a afla mai multe despre câinii lor, inclusiv rasele și problemele potențiale de sănătate. Dar știi că testele ADN și studiul geneticii caninei face mult mai mult decât pur și simplu oferă informații despre puilor tăi?

Pentru episodul Podcast de astăzi am vorbit cu cercetător de studiu al ADN-ului canin și purtătorul de cuvânt veterinar Dr. Angela Hughes de Panou de înțelepciune, Unul dintre liderii printre companiile de testare ADN de câini. Dr Hughhes a oferit mai multe detalii cu privire la modul în care genetica Canines ajută și influențează câmpul de cercetare veterinară și a explicat, de asemenea, ce tip de proprietari de informații se poate aștepta de la aceste teste, cum să le facă și cum aceste date pot ajuta să aibă o mai bună îngrijire a lor câini.

Ascultați episodul din videoclipul de mai sus și găsiți transcrierea completă de podcast mai jos. Pentru mai multe, vizitați postul acestui episod despre oficial Teoria animalelor de companie Website.

Cum testele DNA de câine au impact asupra cercetării veterinare
(transcrierea podcast)

Cum testele DNA de câine au impact asupra cercetării veterinare

Vă mulțumim pentru reglarea unui alt episod de teorie a animalelor de companie. După cum știți, pe această podcast încerc să ajung la experți din industria animalelor de companie pentru a obține unele informații și unele cunoștințe pentru toți proprietarii de animale de companie cu milioane de întrebări despre câinii și pisicile noastre. În această săptămână am reușit să vorbesc cu Angela Hughes, care este doctor al medicinei veterinare; Are un doctorat și a fost cercetătorul principal al studiului ADN de câine recent, cel mai mare studiu de acest gen. Și ea este, de asemenea, un purtător de cuvânt al panoului de înțelepciune. Panoul de înțelepciune este una dintre companiile de vârf din industria DNA de câine - au creat testul ADN de câine de înțelepciune, care este foarte cunoscut.

Dr. Hughes este, de asemenea, un purtător de cuvânt veterinar care poate discuta constatările studiului, modul în care acestea influențează viitorul tratamentului și sănătății caninei și, bineînțeles, care proprietarii de câini trebuie să știe despre ADN-ul canin și teste ca panoul de înțelepciune. Așa că am fost încântat să vorbesc cu ea astăzi și sunt încântat de voi să ascultați și interviul.

Interviu cu Dr. Angela Hughes

Samantha: Știu că ați fost recent cercetătorul principal pe cel mai mare studiu al ADN-ului canin până în prezent; Poți să ne spui puțin despre studiu și de constatări?

Dr. Angela Hughes: Da, așa că am fost cu siguranță unul dintre cercetătorii implicați în primul studiu al acestuia și mărimea acesteia la cunoștințele noastre. Peste o sută de mii de câini au fost studiate și testate pe parcursul unui pic peste un an, și din acele date despre ceea ce am găsit se uita la sute cincizeci și două tulburări genetice și acei câini. Care este frecvența, cât de des, rasele mixte față de câinii de rasă pură transportă o mutație genetică care poate sau nu le pot afecta, astfel încât, în funcție de tulburare, unele boli sunt recesive unde aveți nevoie de două copii pentru a vedea tulburarea potențială, sau alte tulburări sunt dominante în cazul în care aveți nevoie doar de o copie. Și ceea ce am găsit a fost câinii de rasă mixtă, în general, sunt mai sănătoși în sensul că sunt mai puțin probabil să aibă două copii ale acestor tulburări recesive decât veriilor lor de rasă de pâine ca să vorbească, dar câinii de rasă mixtă sunt de fapt mai probabil să poarte o mutație genetică de un fel, astfel încât să aibă cel puțin o copie decât ratele de rasă.

În mare parte, probabil, pentru că există mai multe presiuni de selecție și mai mulți oameni care testează și caută aceste tulburări și populația de rasă de rasă decât încercarea de a se reproduce de la ei așa cum ar trebui să fie, atunci în populația mixtă unde se întâmplă o mulțime de lucruri Willy-Nilly. Și, de fapt, câinele cu cele mai pozitive mutații genetice a fost un câine de rasă mixt și au avut cinci din o sută cincizeci și doi care sunt puțin înfricoșătoare, dar inutil să spună că am spus procentul de câini care sunt susceptibile să dezvolte una dintre testele genetice sau boli genetice pe care am testat-o. Acestea sunt mai aproape de intervalul de două până la patru procente, în funcție de momentul în care sunt, indiferent dacă sunt rase mixte sau pure.

Samantha: Wow, asta e uimitor.

Dr. Angela Hughes: O mulțime de informații minunate.

Samantha: Da, cum va afecta aceste informații pe câmpul veterinar înainte?

Dr. Angela Hughes: Au fost câteva puncte pe care am vrut să încercăm să le depășim. Unul a fost că un câine de rasă mixt există în ceva numit vigoarea hibridă și având puțini biți de variabile, în general, nu este un lucru rău, dar înseamnă că ați putea purta de-a lungul tulburărilor de la fiecare dintre aceste rase, astfel încât rasa dvs. mixtă ar putea să sufere încă de la o tulburare genetică. Așa că țineți cont de faptul că nu putem spune doar și că sunt niște câini de rasă mixtă, vor fi sănătoși și nu se gândesc la asta sau nu se îngrijorează.& # 8221; Deci, testarea acestora este încă foarte utilă pentru a oferi o mulțime de informații medicului veterinar și clientului. Populația cu rasă, evident, am știut pentru o vreme, avem anumite tulburări pe care trebuie să le acordăm atenție și la testarea genetică pentru ei, este, de asemenea, foarte utilă, de a înțelege că sunt predispuși sau nu.

Deci, unul dintre lucrurile pe care rasa ta ar putea fi predispus la cainele tau, probabil nu este, pentru că nu au moștenit aceste tulburări genetice, iar apoi al treilea lucru a fost să creeze o bază de date, așa că am creat o bază de date numită MyBreedData.COM În cazul în care medicii veterinari sau crescători sau proprietarii de câini generali ar putea să vadă și să vadă frecvența acestor tulburări, aceste mutații în diferite populații de crescătorie sau ca o rasă mixtă pentru toate populațiile, astfel încât să puteți vedea cât de comună este într-o rasă și ce tulburări au a fost găsit în acea rasă.

Deci, dacă vă uitați la o nouă rasă, spuneți că sunteți interesat de Labrador Retriever și doriți să vedeți ce tulburări genetice ar putea fi prezente în acea rasă, că crescătorul dvs. va fi testat și au anumite informații despre, astfel încât să fiți siguri că câinele dvs. nu va dezvolta această tulburare, puteți merge aici și puteți vedea cele 11 sau 12 tulburări diferite pe care le putem testa în prezent că Labrador nu transporta și așa ar trebui să întrebați a crescătorul despre a fi testat pentru acestea și a asigurat că populația lor de pui nu va fi afectată.

Samantha: Da absolut, cred că este ceva ce o mulțime de părinți de companie nu își dau seama când doresc să adopte, ei doar presupun că orice crescător de reputație va testa pentru aceste lucruri și asta nu este întotdeauna cazul.

Dr. Angela Hughes: Da, mulți dintre ei fac și cu siguranță majoritatea au cea mai bună în inima lor pentru rasa lor și pentru câinele lor, unii dintre ei ar putea avea nevoie doar de o mai mare educație cu privire la ceea ce este disponibil și ceea ce trebuie să facă. Dar este întotdeauna bine să verificați și să vă faceți cercetările în prealabil, astfel încât să puteți merge și să întrebați întrebările corecte și să obțineți informațiile de care aveți nevoie.

Samantha: Da, cu siguranță, absolut și mergeți înainte de aceasta după ce vă adoptați animalul de companie, există și alte lucruri pe care părinții ar trebui să le cunoască. Recent am testat ADN-ul panoului de înțelepciune pe Beagle Molly, a fost un amestec pe care l-am cunoscut pe crescător, eram destul de sigur că tatăl ei era un cocker spaniel și mama ei era un beagle, am întâlnit atât părinții, dar, desigur, am întâlnit-o pe părinți aspectul unui câine pe care nu-l poți spune întotdeauna, așa că nu eram siguri că mai departe în istoria ei ce altceva am fi găsit. Testul panoului de înțelepciune a arătat că ea a fost o împărțire de 50/50 și a fost testată, de asemenea, pentru că sunt doi diferiți unul care se uită doar la rasă și unul care arată mai mult în sănătatea lor.

Dr. Angela Hughes: Da, deci avem panou de înțelepciune 3.0 și 4.0 care se referă la strămoșii de reproducere, precum și una sau două tulburări genetice, cum ar fi sensibilitatea la medicamente și colapsul indus de exerciții, ambele foarte critice pe care proprietarul ar trebui să le conștient și să țină cont de. Cu panoul 4.0 intră, de asemenea, în trăsăturile câinelui și, după cum ați menționat cu ajutorul panoului, ceea ce ați făcut a fost trăsăturile noastre de strămoșii și sute cincizeci de tulburări genetice, inclusiv cele două pe care le-am menționat înainte de sensibilitatea la medicamente multiple și colapsul indus de exerciții fizice.

Samantha: Da.

Dr. Angela Hughes: Din fericire, Molly era clar pentru toți.

Samantha: Știu, am fost atât de încântați să vedem că, să auziți că stigma înșelătoare destul de des, care face ca câinii de rasă să fie mai sănătoși decât câinii de rasă și avem un retrievere de la Labrador Purebred, a venit de la cineva pe care îl cunoaștem și a fost testată ca un cățeluș, așa că am decis că, pentru că avem rezultatele testului de când a fost mai tânăr că am încerca acest lucru cu Molly și am sperat pentru rezultate bune și am fost foarte încântați să vedem că a ieșit curată totul a fost grozav. Dar ce ar aștepta un proprietar de câine, deoarece, evident, nu fiecare câine va fi negativ pentru toți, ce informații ați putea obține de la acest test dacă câinele dvs. a testat pozitiv pentru una dintre aceste tulburări genetice?

Dr. Angela Hughes: Da, de exemplu, dacă vrem să vorbim ca și beagle, ei au câteva tulburări care sunt puțin mai frecvente, una dintre cele care vine în minte este ceva numit deficiență factor 7 și este încă destul de răspândită în rasă, aproximativ 35% din rasă poartă o copie a câinilor pe care am testat până acum, poartă cel puțin o copie a tulburării genetice și aproximativ 5% sunt ceea ce numim genetic la risc, astfel încât au purtat două exemplare. Și deficiență a factorului 7 este o tulburare de sângerare moștenită, este că un număr de rase, dar beagles sunt foarte bine cunoscute pentru aceasta, este de obicei o tulburare destul de ușoară, dar poate avea un efect mai intens sau sever provoca sângerări excesive după traume sau chirurgie care un fel de lucru.

Deci, este foarte important ca proprietarii și medicul veterinari să știe că pot lua măsuri de precauție adecvate dacă câinii ar fi răniți dintr-un anumit motiv sau pot intra chiar și pentru o intervenție chirurgicală electivă ca o ședere sau un neutru care are conștiința medicului veterinar să se ocupe de mai mult decât sângerarea normală este importantă pentru a cunoaște acest lucru, astfel încât acestea pot fi pregătite. Dar ați obține informații de genul că în raportul dvs. este clar câinele dvs., este pozitiv pentru o copie sau este pozitiv pentru două exemplare și, prin urmare, genetic la risc și un anumit indicatori cheie despre cum să gestionați această condiție și să aveți conversația cu medicul veterinar.

Samantha: Da, am aflat că foarte util, evident că nu am avut nimic pop-ul cu Molly, dar am arătat în revizuirea mea și că va fi un link sub podcast, astfel încât oamenii să poată viziona acest videoclip, dar primiți un e-mail pe care îl puteți trimite clipul pe toate informațiile sunt disponibile online, ar fi foarte ușor să luați aceste informații cu imprimarea acesteia, luați-o cu dvs. pe telefonul dvs. mobil orice doriți să faceți și să o aduceți la medicul veterinar și să aveți Această conversație și îmi place foarte mult că panoul de înțelepciune vă oferă acele mici sfaturi și trucuri pentru a vorbi cu VET, deoarece uneori poate fi o conversație dificilă pentru unii oameni să aibă.

Dr. Angela Hughes: Cu siguranta, dar este conversaþa pe care trebuie sa aiba si sincer poti o multitudine de informații genetice acolo, care este destul de nou, deci nu fiecare veterinar va avea toate detaliile din partea de sus a lor cap. Așadar, trebuie să ne angajăm cu ei și să le oferim informațiile pe care trebuie să le ajute să o cerceteze mai mult și să o înțeleagă mai bine pentru ca ei să poată fi mai bine echipați pentru a avea cea mai bună îngrijire a animalului nostru individual unic. Știi că fiecare câine este și fiecare pisică pentru asta este un individ unic și ei fac tot mai bine pentru a avea grijă de toată lumea, dar o mulțime de aceste informații, cum am spus că este foarte nou doar în ultimii ani, deci ei au ieșit din școală pentru mai mult de două sau trei ani șanse sunt că nu au fost într-adevăr expuse la o mulțime de ea. Așa că este important să avem acea conversație cu ei într-un mod sensibil și de susținere, pentru că nu vrem să spunem clar că știți ce vorbești, dar în cele din urmă toți lucrăm la cel mai bun lucru pentru animalul nostru.

Samantha: Absolut, suntem susținători pentru animalele noastre, așa că cred că acest lucru vă oferă un loc de plecare frumos, puteți face niște cercetări pe cont propriu și să-l aduceți și să începeți această discuție, așa că a fost grozav. Deci, ce pot învăța proprietarii de câini, deoarece un alt aspect al panoului de înțelepciune nu este doar aspectele de sănătate, ci diferitele trăsături pentru diferite rase?

Dr. Angela Hughes: Așadar, așa că cred că unul dintre lucrurile care uneori sunt, cel puțin inițial, oamenii nu își dau seama întotdeauna, dar înțeleg ce rase intră în câinele tău pentru a înțelege comportamentul câinelui tău și într-adevăr de ceea ce face ca câinele tău să bifeze sau cum face ca câinele tău să bifeze Îi place să gândească și să se deblocheze puțin și să înțeleagă, atunci ce înseamnă ceea ce înseamnă pentru stilul lor de viață și cum le păstrați în casa dvs. De exemplu, câinele meu sa dovedit că era un câine de rasă mixt pe care l-am găsit aleatoriu pe străzile orașului Portland Oregon și când am găsit-o, nu acționează la fel ca un terrier, dar cred că a alergat pentru mai multe mile după la un alt alergător că a urmat și cine știe ce statutul ei nutriție a fost și tot felul de lucruri care trăiesc pe străzi.

Dar când a fost curățată la adăpost și am decis să o adoptăm și am adus-o acasă și arată foarte terorist, dar din cauza comportamentului ei nu eram gata să accept că sunt ca și cum nu trebuie să văd ADN-ul pentru a dovedi ADN-ul că ea este de fapt un terrier. Ei bine, așa că am făcut testarea ADN-ului, dar așa cum sa dovedit că unele odihnă și mâncarea în primele câteva zile au transformat-o într-adevăr într-un terrier și ADN-ul ei a confirmat-o. Deci, ea este de fapt jumătate din Terrier, un trimestru de câine de bovine australiene și trimestrul mixt și ea este un pic de câini de bovine Russell terrier mix, ea are tone de energie, ea este totul despre urmărirea acelor veverițe și sincer pentru mine Ca genetician veterinar și îmi cunosc rasele, am avut o conversație rapidă atunci când a cu un comportamentist și mi-a dat câteva sfaturi suplimentare despre terrieri, cum ar fi faptul că sunt într-adevăr mai mult decât câinele mediu de animale și le place să-mi distrugă lucrurile și un fel de burrow sub chestii și sunt așa care explică de ce păstrează ruperea lui 30 de dolari.00 pat de câine pe care l-am cumpărat.

Ceea ce i-a recomandat de fapt le-a dat în schimb ziarul mărunțit, așa că îi dă mai mult de ceva pe care îl poate distruge fără să mă enerveze și să creeze un spațiu de denunțare și apoi să-i pun cutia într-un colț în care este " puțin mai liniștit și din cale, așa că nu simte că trebuie să fie în alertă tot timpul și acele lucruri au ajutat cu adevărat. Dar, de asemenea, păstrăm blind-urile în jos pentru a ne păstra casa de la unghiile ei; ea sincer este o veveriță acolo. Deci, lucruri de genul că puteți să vă adaptați și să vă schimbați și să faceți cazare pentru că poate avea un spațiu mai bun în casa dvs. și puteți avea o relație mai fericită cu ea și cu toate acele lucruri pentru că într-adevăr vrem să combatăm oamenii Doar nu par să se înțeleagă cu câinele lor și să decidă să o ia înapoi la adăpost, care nu este scopul final, scopul final este să ai o casă fericită și sănătoasă pentru tine și pentru câinele tău. Și așa cred că componenta de comportament este într-adevăr uneori, ca parte a acestui test, știind ce rase intră și ceea ce sunt un fel de avantaje și căpușe pot ajuta cu adevărat familiile să facă cel mai bun mediu și mai fericit câine.

Samantha: Da, sunt absolut de acord, știi destul de des oamenii vor adopta un câine, mai ales dacă este o rasă mixtă care nu știu exact ceea ce intră și asta poate provoca probleme în viitor. Așa că știind în prealabil după ce vă adoptați câinele dacă faceți un test ca acesta și puteți să vă dați seama de ceea ce să vă așteptați în anumite lucruri care să-și facă viața mai ușoară, viața voastră mai ușoară doar face lucrurile mai bune pentru toată lumea.

Dr. Angela Hughes: Absolut.

Samantha: Deci, testarea ADN de câine devine un pic mai frecventă, a fost în jur de zeci de ani, care cred că o mulțime de oameni nu își dau seama, dar devine tot mai frecvent cu aceste teste de supra-the-counter ca și panoul de înțelepciune, ce În cazul în care proprietarii de câini știu deoarece există diferite opțiuni pe piață, ce ar trebui să știe înainte de a alege cel mai bun test și ce ar stabili panoul de înțelepciune în afară de alte opțiuni de pe piață?

Dr. Angela Hughes: Da, deci există câteva teste diferite pe piață, panoul de înțelepciune a fost pe piață de peste 10 ani, de fapt venim la cea de-a 11-a aniversare aici, în toamnă, am testat aproximativ un milion de câini în asta Timpul, astfel încât am testat cu siguranță, probabil, cea mai mare parte a oricărei companii de departe și avem o bază de date foarte extinsă de rasă. Deci, avem peste 250 de tipuri de rase și soiuri, astfel încât să vă putem oferi o mulțime de informații minunate, de asemenea, avem câini din întreaga lume, astfel încât testul nostru este disponibil nu numai în Statele Unite, ci și în Australia, Marea Britanie, Europa părți ale Europei. Pentru a vă deplasa în acele piețe diferite, trebuie să colectăm câinii de pe acele piețe și să ne asigurăm că profilurile lor genetice se potrivesc cu ceea ce avem sau avem nevoie pentru a crea noi, deci, de exemplu, când ne-am mutat în Australia, am avut de gând să creăm o semnătură suplimentară pentru collie de frontieră, pentru că am avut un grup de colonii de frontieră acolo, care nu se potriveau atât de bine la u.S arată linii de collie de frontieră că u.L liniile de câmp de frontieră collie.

Având toate aceste informații în baza noastră de date de peste 15.000 de câini de rasă de rasă de rasă, face o mare diferență și îmbunătățește acuratețea testului și ne oferă o mulțime de informații minunate pentru a vă transmite. De asemenea, oferim teste de trasat, astfel încât nu am vorbit cu adevărat despre acest lucru prea mult, dar putem testa un număr de caracteristici fizice diferite și trăsături care pot fi o mulțime de distracție pentru ca oamenii să înțeleagă, nu putem obține albastrul ochii versus ochii maro la câini și pisici, dar, de exemplu, câinele dvs. are o ureche dreaptă genetic sau ei se bazează într-adevăr obține acest tip de până la jumătatea drumului în sus și în jos, se bazează erect, deoarece ar trebui să fie pe deplin în poziție verticală destul de învățați cum să mergeți până la capăt.

Apoi, în cele din urmă, evident, componenta de sănătate, așa că a fost ceva pe care l-am dezvoltat mai mult în ultimii ani, dar asta este o piesă cu adevărat critică pentru a ajuta veterinari și clienți să înțeleagă aspectele de sănătate în plus față de a spune doar bine "Are un Labrador, Shepherd German, Amestec de Aur Retriever și cele trei rase sunt în general predispuse la artrită, în special displazia de șold, așa că dorim să fim atenți la acest lucru bine că acum putem merge puțin mai adânc și să spunem bine care dintre aceste boli genetice pe care le putem testa, suntem, de asemenea, pozitivi sau negativi, de exemplu, în acel câine de rasă de amestec pe care ne-am gândit că poate să se prăbușească un colaps indus. Care este din nou o boală pe care proprietarii îl pot ajuta să atenueze sau să controleze, astfel încât câinii care au exerciții induce colaps atunci când își exercită foarte tare chiar și pentru o perioadă destul de scurtă de timp, poate doar 10 minute mușchii lor dau doar și ei doar un fel de prăbușire dreapta acolo și poate fi cu adevărat înfricoșător pentru oameni dacă nu știu ce se întâmplă.

Am vorbit cu o femeie care are o rasă foarte mixtă acolo și tot felul de lucruri cu acest câine și nu sa uitat la fel ca un Retriever Labrador, dar a fost pozitiv pentru două exemplare ale acestui CIC sau extras în aceste clape și ea a avut a trebuit să prăbușească episoadele înainte de a-și realiza cu testarea genetică, ceea ce a fost boala și a fost repetat-o ​​în clinica veterinară, clinica de urgență îmi pare rău ce este în neregulă cu câinele sau catelul ei, dar dacă știți ce este, puteți lua măsuri adecvate pentru a păstra măsurile necesare câinele de la prăbușirea sau dacă se prăbușește să rămână cu ei, să-i păstreze calm, să-i liniștească și să se răcească și ar trebui să fie bine într-o perioadă relativ scurtă de timp și să se recupereze, dar dacă nu știți că poate fi într-adevăr deranjează să se întâmple cu tine. Astfel încât acele informații sunt foarte utile și credibile oamenilor, deci avem doar o gamă foarte extinsă de testare la dispoziția clientului și prin produsele noastre veterinare și veterinarilor direct.

Samantha: Și ce altceva ar trebui ca ascultătorii noștri să știe că nu am acoperit deja?

Dr. Angela Hughes: Desigur, suntem disponibili la Wisddompanel.COM. Așa cum ați spus că avem două panou de teste diferite, care este panoul 4.0 Care este cel mai bun lucru în care oamenii pot învăța despre rasă, strămoși, trăsături și două tulburări sau dacă sunt interesați și doresc să meargă un fel de panou mai mare, sănătatea panoului de înțelepciune care rulează 149 $.99 pe site-ul nostru, de asemenea, disponibil la Amazon.COM. Da, absolut este o modalitate excelentă de a debloca piesele interioare ale creierului câinelui astfel încât să vorbească, să înțeleagă comportamentul lor, ceea ce sunt nevoile lor, ceea ce quirk-urile lor sunt în mod sănătos cu acea componentă inhalează și apoi răspund în mod evident curiozității vechi Întrebare care este ceea ce este ceea ce este rasa acestui câine sau rase, după caz, ceea ce este adesea ceea ce conduce oamenii să o facă în principal și apoi pot învăța toate aceste lucruri pe capătul din spate, care este mare.

Samantha: Absolut și vom avea legături chiar sub podcast și când împărtășim acest lucru pe mass-media socială, acesta va fi corect sub linkul pe care îl puteți obține pe Wisdompanel.comotii au un site fantastic de modul în care există tone de informații minunate acolo pentru proprietarii de animale de companie care se gândesc să facă un test, dar nu 100% sigur și, desigur, informațiile despre diferitele opțiuni disponibile dacă oricine interesat.

Dr. Angela Hughes: Perfect că este minunat, vă mulțumesc atât de mult pentru ca Pat să mă aibă.

Samantha: Și vă mulțumesc dr. Hughes Atât de mult pentru timpul dvs. de astăzi, chiar apreciez că ați avut câteva informații minunate despre ADN-ul canin și cum va afecta câmpul veterinar în viitor. Sunt foarte încântat să urmez acest subiect și, dacă cineva să asculte acolo vrea să urmeze și subiectul, asigurați-vă că sari pe site-ul nostru teyyofpets.com puteți să vă întoarceți și să verificați toate podcast-urile mele trecute și să fiți și vor fi viitoare podcast-uri, unele dintre cele referitoare la acest subiect, deoarece este foarte interesant pentru mine.

Podcast anterior: Tratarea cancerului canin cu toxinele lui Coley

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Top # 60: cum testele dna de câine impactul cercetării veterinare