Iditarod sled dog cursa sub foc pentru scandalul dopajului de câine

Faimoasa concursul de cămăși de câine a văzut campionul său de patru ori acuzat de câini dopaj și este acuzat că a gestionat greșit testul de droguri.

Am auzit despre scandalurile dopajului în baseball, pistă și domeniu și alte sporturi. Dar acum într-o nouă dezvoltare șocantă, vânătoarea de câini acum sa alăturat drogatorilor ei artiștii.

Sponsorii au început, de asemenea, să scoată celebra rasă. Și acum, lucrurile nu sunt ajutate de scandalul recent de dopaj, primul său test pozitiv de droguri din 1994.

Iditarodul este o cursă de 1000 de kilometri în peisajul din Alaska, și este extrem de competitivă. O serie de voluntari ajuta câini de curse și oamenii lor (numiți și copii # 822;) de-a lungul drumului.

Presupusa dopaj sa întâmplat în luna martie a acestui an, dar a fost dezbătută fierbinte de atunci. Revelația recentă a identității mustherului acuzat a agitat lucrurile sever în această lună trecută, în mare parte datorită nevinovăției de muzică.

Dallas Savey este un campion Iditarod de patru ori. La finalizarea cursei, primele 20 de echipe din întreaga linie sunt testate de droguri. Savey și câinii lui au venit pe locul al doilea în acest an.

Iditarod sub foc pentru scandalul dopajului de câine
Savey își curse câinii.
Fotografie: Știri de expediere Bob Hallinen / Alaska

La testarea, patru dintre câinii săi au testat pozitiv pentru tramadolul de droguri, o substanță interzisă, imediat după ce au terminat pe locul al doilea în cursa. Savey a făcut mai multe declarații publice cerșind publicul să creadă că nu avea cunoștințe despre câinii care primesc drogul și crede că altcineva a făcut acest lucru câinilor săi "din răutate."

Incidentul este bizar să fie sigur și lasă o mulțime de camere pentru întrebări.

Un număr tot mai mare de probleme

Tramadol este un ucigaș de durere opioid, care nu ar presupune că ar fi dat câinilor să-și sporească performanța. Medicamentul are un efect sedativ puternic.

Testele au indicat, de asemenea, că câinii au primit medicamentul cândva între 15 ore înainte de a termina cursa până la momentul în care au fost testate în Nome.

LEGATE DE: Capătul de curse, lăsând sute de Greyhounds fără adăpost

Peta (persoanele pentru tratamentul etic al animalelor) spune că aceasta este doar o dovadă suplimentară că această cursă nu mai ar trebui să aibă loc. Potrivit PETA, cinci câini au murit în acest an în legătură cu cursa, iar 150 de câini total au murit de când Iditarodul a început acum 44 de ani.

Cursa a intrat în incendiu în ultimii ani datorită deceselor câinilor. Acest lucru a dus la creșterea presiunii pentru a pune capăt practicii din grupurile privind drepturile animalelor; Peta spune că, în plus față de decese, câinii sunt supuși unor condiții dureroase, cum ar fi labele sângeroase și infecțiile majore.

Iditarod sub foc pentru scandalul dopajului de câine
Savey și câinii săi se recuperează după cursa din 2015.
Fotografie: Loren Holmes / Alaska Dispecers News

Savey crede că cineva - poate un concurent sau un activist pentru drepturile animalelor - încerca să-l saboteze.

El pretinde că Iditarodul a expus securitatea lax la punctele de abandonare a alimentelor pentru câini și a întrebat aspru modul în care organizația a gestionat testarea medicamentului în general.

Reguli revizuite și reacție

Oficialii de curse nu vor pedepsi pe cei care nu vor dovedi că medicamentele au fost administrate de el cu intenție.

Cu toate acestea, au schimbat cursa de testare a medicamentelor Reguli pentru anul viitor; Până în 2017, normele au împiedicat descalificarea unui concurentor dacă intenția lui Musher nu a putut fi dovedită. Dacă nu era clar că mustherul a dat drogurilor câinilor săi, el a fost sigur de răspundere.

Dar, în conformitate cu regulile revizuite din 2018, mușcătorii vor fi "radiați strict" pentru testele pozitive de droguri care implică câinii lor.

Iditarodul a păstrat identitatea lui Marcavey până la 23 octombrieRd, După ce a eliberat declarații publice sub numele "Musher X" și zvonurile au început să zboare pe forumuri sociale și de știri.

Eliberarea numelui a fost determinată de o cerere de identitate emisă de Clubul Finishers Oficial Iditarod, care a fost semnat de mai mult de 80 de mușchi.

Chiar după ce numele său a fost eliberat, Savey a scos un videoclip de 18 minute pe YouTube, menținându-și nevinovăția, împreună cu anunțarea că abandonează din cursa din 2018.

Chiar înainte ca numele lui Savey a fost lansat în această lună, Federația Internațională a Sporturilor Saledog a emis o scrisoare deschisă Comitetului de traseu Iditarod, criticând gestionarea organizației de testare a drogurilor, aplicarea protocolului și modul în care riscă reputația unui potențial Musher nevinovat.

Ei au indicat că s-ar distanța de Comitetul de Trail Iditarod după aceasta.

Clubul Finishers Oficial Iditarod a criticat, de asemenea, manipularea testelor de droguri și lipsa de transparență din partea Iditarodului.

Ei au solicitat, de asemenea, o repornire a noii reguli din 2018 privind testarea drogurilor și a cerut o prelungire a termenului limită prin care mușchii se pot retrage din cursa și vor primi încă taxa de intrare de 4.000 de dolari înapoi.

Iditarodul 2018 este destinat să aibă loc între 28 februarie - 6 martie.

Citiți următorul: 30 de câini de agitate care sunt mai ușor de instruit pentru concursuri

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Iditarod sled dog cursa sub foc pentru scandalul dopajului de câine