Durata medie de viață a unui cobai

durata medie de viață a unui cobai

Este natural ca proprietarii de animale de companie să vrea să știe cât timp vor trăi animalele lor de companie respective. Acest lucru este acela de a le ajuta să aibă grijă mai bine de animalele de companie, poate chiar până la punctul de a-și extinde durata de viață a animalelor de companie de câțiva ani. Din păcate, animalele de companie, ca oamenii, nu au o dată definită de expirare. Ei nu vin în etichete cu data "cea mai bună înainte". Nici măcar nu vin cu eticheta "valabilă până la". Putem veni întotdeauna cu un număr, dar nu este întotdeauna o garanție că PET Guinea porc va ajunge la acel număr. Să aflăm mai mult.

Guineea porc pe podea

Procesul de viață al lui Guineea și procesul de îmbătrânire

Există, de asemenea, cobai în sălbăticie. Cu toate acestea, ele nu sunt, în general, aceleași cu cele pe care le avem ca animale de companie. În mediul lor natal, aceste animale pot trăi până la 4 ani, majoritatea dintre ei abia ajung la primul an. Acest lucru este de înțeles de când trăirea în sălbăticie este plină de riscuri și pericole.

Fiind animale mici, cobaiii sunt animale de pradă. Coaliote, bufnițe, lupi și șerpi sunt principii lor prădători. Dacă se aventurează în așezările umane, porcii de guinee ferată pot veni și față în față cu pisicile domestice. Desigur, oamenii sunt întotdeauna prădători. Unele culturi vânează porci de guinee ferate pentru alimente. Adăugați la aceasta deficitul de alimente plus expunerea la elemente și vă veți realiza că frații și surorile sălbatice ale prietenilor noștri cu blană de cadă nu au într-adevăr acea șansă la o viață lungă.

Porcii de Guinee PET pot fi înședați sau plasați într-un spațiu închis, ei conduc, în general, viețile mai lungi. În medie, aceste creaturi blande pot trăi oriunde între 4 ani și 8 ani, adesea în funcție de un număr de factori pe care vom discuta în secțiunile următoare. Dacă toți acești factori sunt favorabili pentru micul critter, un porc de guinee poate trăi mult mai mult decât câțiva câini. Cel mai vechi porc Guineea de la Guinness World Record este bulgăre de zăpadă care a atins vârsta de 14 ani și 10 ani și 10 ani.5 luni. Acest mic tip "a mers la cealaltă lume în februarie 1979.

Având în vedere că porcii de la Guineea au o durată de viață relativ mai scurtă în comparație cu oamenii, precum și cu alte animale de companie, ar fi destul de imposibil să se determine vârsta lor exactă de dezvoltare. Acest lucru este diferit de vârsta cronologică. Sigur, porcul dvs. Guineea este deja de 5 ani, dar ceea ce înseamnă cu adevărat?

Picioarele sale dau adesea un indiciu cu privire la vârsta porcului de guinee. Odată ce Toe-ul său din afară începe să se înclină sau să se rotească spre "talpa", este adesea un semn că începe deja să îmbătrânească. Toe-ul de lângă ea urmează până la cele mai mari bucle de toe. Asta înseamnă că porcul dvs. Guineea este deja o bunică sau un bunic.

Două porci de guinee

Factorul de rasă

Nimeni nu știe de ce, dar rasele fără păr din cobai au o durată de viață puțin mai lungă decât frații lor cu părul lor, în special cei cu părul lung. De exemplu, porcul slab poate să trăiască până la 14 ani, deși în medie la 7 până la 8 ani. Pe de altă parte, rasele cu părul au de obicei o viață ușor mai scurtă, cu cea mai scurtă fiind Texel, American, Cuy și Teddy la o limită inferioară de 4 ani.

Iată o rundă a duratei de viață medie a diferitelor rase ale porcilor Guineei.

  • Abyssinian Guineea Porc - 5 până la 7 ani
  • American Guineea Pig - 4 până la 8 ani
  • Cuy Guinea porci - 4 până la 8 ani
  • Himalayan Guinea porc - 5 până la 8 ani
  • Porc de guinee peruvian - 5 până la 8 ani
  • Shealtlie Guinea porci - 5 până la 8 ani
  • Silkie Guineea Pig - 5 până la 8 ani
  • Skinny Guineea Pig - 7 până la 8 ani
  • Teddy Guineea Pig - 4 până la 5 ani, deși pot ajunge la 7 ani
  • Texel Guinea porc - 4 până la 7 ani
  • Guineea cu crestere albă - 5 până la 8 ani

Din nou, este important să înțelegem că aceste numere nu sunt nimic mai mult decât atât, numere. Cum vă pasă de PET Guineea Porc va avea un impact asupra vieții sale adevărate. După cum am împărtășit deja cu tine, bulgăre de zăpadă a ajuns la vârsta de aproape 15 ani.

Impactul dietei și nutriției

Unul dintre lucrurile care pot afecta foarte mult durata de viață a porcului Guineei este dieta sa. Ca orice alt animal de companie, porcii Guineei necesită dieta potrivită specifică pentru etapa lor de dezvoltare sau de viață. De exemplu, peletele pe bază de alfalfa bogate în calciu sunt excelente pentru porcii gravioși și juvenili. Cu toate acestea, dacă dați acest tip de mâncare unui porc de guinee normal, sănătos, atunci există o șansă corectă ca problemele de sănătate să se dezvolte. Din acest motiv, iarba de iarbă sau Timothy Hay este cea mai bună pentru cavii adulte sănătoase.

Porcii de guinee nu pot produce vitamina C, astfel încât acest lucru ar trebui să fie întotdeauna inclus în dieta lor. Salata și morcovii sunt bogați în vitamina C. Acestea pot fi date animalului dvs. ocazional, nu zilnic, deoarece acestea pot provoca, de asemenea, probleme de burtă. Puteți să vă adresați medicului veterinar dacă este posibil să vă dați pilulele de vitamina C de la Guineea. Doar nu amestecă asta în apa animalului tău.

De înaltă calitate, fânul proaspăt, iar iarba sunt încă cele mai bune alimente pentru porcul dvs. Guineea. Oferindu-le alte alimente sigure, ocazional, vă pot ajuta să vă prelungească viața.

Alți factori de luat în considerare

Există și alte lucruri care pot afecta durata de viață a animalului dvs. de companie. De exemplu, cusca sa ar trebui să fie suficient de spațioasă pentru a permite să se exercite. Guineea de porci iubesc să alerge și chiar să se îngroape. Având o casă sau o cușcă care să permită astfel de activități naturale să contribuie foarte mult la bunăstarea globală a animalului dvs. de companie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cuști de cobai

Același lucru este valabil și cu menținerea cușinei curată și fără germeni. Ele sunt foarte mici și pot fi ușor afectate de bacterii, ciuperci și chiar de viruși. Curățarea cuscarii pe o bază mai frecventă, regulată, vă poate ajuta să vă asigurați că sunt sănătoși și ajung la maximum de viață.

De asemenea, ar trebui să fiți foarte vigilent față de comportamentul animalului dvs. și schimbările corporale. Pierderea în greutate, dificultatea de respirație, slăbiciune sau letargie, respirația zgomotoasă, strănutul, diareea sau chiar prezența sângelui în urină va indica întotdeauna o problemă de sănătate. Ar trebui să căutați întotdeauna semne în animalul dvs. că ceva este rău. Acest lucru ar trebui să vă facă să aduceți porcul de la Guineea către VET pentru o determinare mai precisă a problemei și eventualul său tratament.

Având în grijă de porcul dvs. de guinee este cheia pentru a asigura că trăiesc mult timp.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Durata medie de viață a unui cobai