Flame tetra (von rio tetra) profilul speciilor de pește

Flacără tetra în rezervor

Flacăra Tetra sau Von Rio Tettra, este una dintre cele mai enunțate frumuseți ale tuturor peștelui de acvariu de apă dulce, mai ales atunci când este sportivă culorile sale de reproducere complete. La un moment dat, aproape nu Acvariul comunitar a fost completă fără acest pește. În anii 1940 și anii 1950, a fost printre cele mai bune vânzări ale tuturor peștilor de caractere. Un motiv pentru popularitatea sa copleșitoare a fost capacitatea sa de a supraviețui într-o gamă largă de temperaturi. Înainte de zilele de încălzire la prețuri accesibile pentru acvariul la domiciliu, acest lucru a mers mult spre a face prima alegere ca un prim pește.

Prezentare speciala

Nume comune: Flame Tetra, von Rio Tetra, Tetra de incendiu, Tetra Red

Nume stiintific: Hyphessobrycon Flammeus

Dimensiunea adulților: 1.6 inci (4 cm)

Speranța de viață: 3 până la 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Caractere
America de Sud, Brazilia, râurile de coastă
Pașnic
Toate zonele
10 galon
Omnivore
Un strat de ouă
Uşor
5.5 la 7.5
3 până la 15 dgh
72 la 82 F (22 la 27 c)

Origine și distribuție

Flacăra Tetras se găsesc în America de Sud în râurile de coastă din Brazilia de Est și în jurul Rio de Janeiro în regiunea Bay Guanabara, Paraiba Do Sul și bazinele râului Guandu, precum și Sao Paulo în bazinul râului Tiete superior. Aceste tetrauri preferă creek-uri cu curgere lentă, afluenți de râu și apele din spate. Flacăra Tetras a fost importat mai întâi în Europa în 1920 și în Statele Unite în curând după aceea.

Din anumite motive, acest lucru aparent de acvariu comunitar favorit a scăzut în popularitate în ultimul trimestru al anilor 1900 și a fost aproape rar la rândul său de la mileniu. Popularitatea sa este din nou în creștere, iar von Rio Tetra poate fi găsit acum la majoritatea comercianților cu pești tropicali.

Culori și marcaje

Corpul acestui pește este alungit, ușor comprimat și este culoarea de argint strălucitoare. Părțile sale sunt bronz la roșu, iar spatele este roșu strălucitor ca majoritatea aripioarelor sale. Finul anal are o margine și vârf de lider negru.

Tankmates

Flacăra Tetras sunt extrem de pașnici în natură. Ele sunt cele mai fericite în școli de șase sau mai multe. Alți potențiali tankmates pentru flacăra Tetras sunt cea mai mare parte a livelui, Danios, Rasboras, Alte Tetras și locuitori pașnici de fund.

Flacăra Habitat și îngrijire

Unul dintre motivele Flacării au fost populare a fost capacitatea lor de a supraviețui Temperaturi la fel de scăzut ca 64 și de la 85 de grade Fahrenheit, în timp ce preferă temperaturi de aproximativ 72 de grade. De asemenea, acest pește acceptă situații de lumină foarte scăzută - iluminarea slabă va dezvolta de fapt această culoare cea mai bună pește.

Flacăra Tetras preferă o acoperire de plante și o pietriș mai întunecată. Pentru substrat, utilizați nisipul râului cu unele rădăcini răsucite și răsucite. Adăugați niște frunze uscate la nisip, care va pata apa un maro deschis. Înlocuiți frunzele la fiecare câteva săptămâni.

Flame Tetra Dieta și hrănirea

Un alt atribut uimitor al acestui pește este capacitatea sa de a mânca aproape orice. Deoarece sunt omnivore, tetra de flacără va mânca în general tot felul de alimente vii, proaspete și fulgi. Furajează creveții de saramură (fie live sau congelate) sau viermi de sânge ca un tratament. Hrăniți acest pește de mai multe ori pe zi și doar hrăniți ceea ce acest pește poate consuma în trei minute sau mai puțin.

Este peștele dvs. Omnivore, erbivore sau carnivore?

Diferențele dintre sexe

Cele două sexe ale tetrai de flacără sunt mult deopotrivă, atât în ​​culoare, cât și în formă. Bărbatul are un cârlig mic pe aripile sale anale, care se poate prinde pe o plasă de plasă fină. Dacă se întâmplă acest lucru, o mare atenție trebuie să fie luată pentru a nu rupe cârligul în plasă. Acest cârlig este folosit pentru împerechere.

Bărbatul este mai mic, iar aripile sale anale sunt tăiate distinct cu negru. Corpul său este oarecum pudgy, înclinând la coadă, care se extinde într-o aripă caudală considerabilă. Culorile masculine, în condiții principale, sunt liliacul peral pe burta înainte cu strălucire galbenă într-o linie orizontală indistinct la coadă. Pe fiecare parte a părții din față a corpului sunt două pete întunecate, una în spatele celuilalt, care arată ca niște murdărie.

Abdomenul inferior și aripioarele anale, dorsale și caudale, mai degrabă decât să fie exact colorate, sunt sufocate cu colorarea flacării. Contrastul dintre bărbați și femei este chiar mai clar atunci când bărbatul transformă aproape roșu strălucitor roșu

Mulți observă un punct în aripile anale a femeii, dar acest lucru nu este definitiv sau coerențial de pește la pește. În plus, există o frontieră largă, neagră la finala anală a bărbatului - această frontieră este fie complet absent la femeie, fie pur și simplu mai înguste și mai ușoară în ton.

Regiunea de burtă a femeii este mai groasă și rotundă, ceea ce le face mai adânc în corp decât bărbații subțire. La timpul de reproducere, femelele vor fi foarte pline cu ouă.

Reproducerea flacării tetra

Un alt motiv principal pentru popularitatea acestui pește este ușurința în reproducere. Se rase într-un rezervor mic - nu are nevoie particulară de apa dulce - ea spawns până la 500 de ouă, iar tinerii sunt destul de greu. La reproducerea Tetras, trebuie să se facă o mare atenție pentru a găsi exemplare cu formă bună a corpului și cele care sunt cele mai roșii în aparență.

În timp ce primarii de reproducere este mai ușor în ansamblu, acest pește este, de obicei, atât de ușor de ras încât este specia recomandată pentru începător care reproduce un nivel de ou pentru prima dată. Rezervorul de reproducere poate fi un rezervor de 10 galoane plantate cu pătuțuri de Plante cu frunze mici- Dacă este posibil, utilizați Java Moss. Păstrați femele izolate de la bărbat și condiționați ambele rezervoare pe alimente vii timp de o săptămână. Temperatura rezervorului de reproducere trebuie adusă până la aproximativ 80 de grade Fahrenheit înainte de a introduce femeia bine condiționată.

Introduceți femeia după-amiaza, urmată de bărbat cu aproximativ o oră înainte de întuneric. Creșterea probabil va avea loc curând după zori în dimineața următoare. Cârligul din Fița anală a bărbatului este folosit pentru a ține femeia apropiată, deoarece femeile depozitează ouă pe o plantă fină. Dacă peștele masculin a pierdut acest cârlig, rata de fertilitate a ouălor ar putea fi scăzută.

După administrarea oriunde între 150 și 500 de ouă, părinții pot dori să se hrănească cu ouăle. Este important să scoateți imediat perechea de reproducere după reproducere. Ouăle de ouă în decurs de 24 până la 48 de ore. Fry atârnă pe plante și pe paharul rezervorului timp de aproximativ două zile. Ei sunt înot liber până în a treia zi.

Fry ar trebui să fie hrănit Infusoria în prima săptămână, iar apoi creveți pentru bebeluși și alimente comerciale. Ele sunt foarte rezistente în a treia săptămână, deși au tendința de a rămâne spre fundul rezervorului, devorând aproape orice. După aproximativ patru luni, încep să pară ca părinții lor și sunt aproape jumătate. La șase luni, ele pot fi introduse într-un acvariu comunitar ca un nou Shoal of Fish.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă flacăra tetra vă apelează și sunteți interesat de un pește similar, ați putea lua în considerare și:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Flame tetra (von rio tetra) profilul speciilor de pește