Profilul speciilor hatchetfish

Hatchet pește pește de zbor al acvariului

Puțini oameni știu despre uimitorul pește proaspăt de apă dulce, mai bine cunoscut sub numele de hatchetfish. De asemenea, mulți acvaristici care păstrează aceste pești populare au învățat niciodată niciodată de capacitatea lor de zbor, ceea ce este într-adevăr destul de remarcabil pentru dimensiunea lor mică. În natură, hatchetfish face zboruri lungi, glisante folosind aripioarele lor puternice "asemănătoare" pentru a zbura peste partea de sus a apei. În captivitate, aceste pești frumoși pot trăi într-un acvariu de acasă, dar nu vor încerca să zboare.

Prezentare speciala

Nume comune: Marmura hatchetfish

NUME STIINTIFIC: Carnegiella strigata

Dimensiunea adulților: 1 la 1.4 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Gasteropelecidae
Bolivia, Brazilia, Peru, Columbia
Schoiling
Top-locuință
30-galon
Larve de insecte
Scatterer de ouă printre rădăcinile de suprafață
Intermediar la avansat
4.0 la 7.0
4 până la 2 dgh
78 F până la 82 f

Origine și distribuție

Din genul denumit în mod obișnuit hatchetfish, sunt cunoscute trei specii, Carnegiella Mysersi, Carnegiella Marthae și Carnegiella strigata. Numai Carnegiella Strigata este cunoscută și reprezentată de nu mai puțin de cinci sub-specii, care sunt observate în mod obișnuit astăzi în magazinele de acvariu.

Hatchetfishul provine din mlaștini, regiuni inundate, brooks, șanțuri și în râurile mici și mari peste tot în Gianas din America de Sud de Nord. Este deosebit de obișnuită în fluxurile de junglă ale părților centrale și inferioare ale bazinului râului Amazon.

Hatchetfish locuiesc imediat sub suprafața apei unde le place să se ascundă printre plantele de mlaștină și de apă și rădăcini crescute. Grupuri banc de nisip Împreună, în timp ce caută în permanență insecte larve și nevertebrate acvatice mici. Când un pește mai mare se apropie de pradă asupra lor, hatchetfish-ul sunt în aer și departe de pericol într-o clipă.

Culori și marcaje

Hatchetfish obține numele lor din forma lor specială. Din lateral, arată ca triunghiuri care sunt rotunjite numai în partea de jos, nu spre deosebire de forma unui hatchet. Din față, ele sunt mai subțiri decât un cracker, încurcând la o margine cuțită de-a lungul buricului. Corpul disproporționat de adânc conține mușchi mari care contribuie la capacitatea peștelui de a-și furniza aripioarele în zbor.

În hatchetfish marmorat, colorarea de bază este maroniu la galben de aur, cu un strălucire de argint, spatele este verde închis, cu puncte negre de dimensiuni diferite. Flancurile sunt acoperite cu un model de pete de obicei de culoare roz până la maro, schimbând la albastru deschis. O pereche de dungi întunecate poate fi văzută pe părțile laterale ale capului - o linie laterală neagră, mărginită pe partea superioară printr-o bandă de argint strălucitoare care se desfășoară din capacele Gill la aripa caudală.

De la marginea buricului rulează trei albastru neregulat albastru închis la dungi negre maronii care se înclină înainte și înapoi peste corp. Streaca mincinoasă deasupra furajului anal este, de asemenea, negru. Aripile sunt largi verzui și transparente. Firul caudal este clar verde.

Tankmates

Hatchetfish sunt pești de ștanțare, ceea ce înseamnă că le place să fie păstrate într-un grup de 10 sau mai multe. Orice lupte din grup sunt doar o formă de joc și nici un rău nu vine vreodată. Ele sunt foarte tolerante la locuitorii de jos și pot fi păstrate fără pericol în rândul unor specii de pește liniștite și ușor de manevrat de aproximativ aceeași dimensiune.

Habitat Hatchetfish și îngrijire

După aproximativ 48 de ore de încercări înfundate, Hatchetfish sălbatic capturat nu va încerca niciodată zborul din nou. Este cu adevărat regretabil faptul că nu ajungem să vedem acești oameni de pește în acvariu, dar au fost crescuți în captivitate pentru atâtea generații pe care le-au pierdut voința de a încerca chiar și atunci când sunt surprinși de jos de jos.

Acest pește este un locuitor al mediilor exclusiv de apă de apă. Ei preferă ramurile căzute, plante vii, scrobo-uri de rocă și necesită loc să înoate în și în jurul lor. Punerea acestor pești unici într-un rezervor gol îi va face să se simtă foarte vulnerabilă și nesigură - nu vor supraviețui mult timp.

Hatchetfish sunt o completare foarte populară la acvarii, cu toate acestea, este important să ne amintim că acest lucru este pește care trăiește sub baldachinul forestier. Furnizați un acvariu mare cu suport sau diminuat LED iluminat. Utilizați specii de plante care cresc până la suprafața apei pentru a-și simula mediul natural. Utilizați un substrat întunecat pentru a simula fundul râului.

Este puțin probabil ca peștele pe care îl cumpărați în magazinele locale și crescute în captivitate ar încerca să zboare, dar nu ia șansa - sa știut să se întâmple. Ar trebui să meargă fără a spune că orice acvariu care conține hatchetfish ar trebui să fie acoperit cu o capotă completă de acvariu pentru a evita zborurile neprogramate.

Hatchetfish dieta si hrana

În natură, ele sunt consumatoare de insecte și Larva Eaters Luând nevertebrate terestre și acvatice și alte zooplancton luate la sau în apropierea suprafeței apei. Ele sunt foarte eficiente în Păstrarea populațiilor de țânțari în jos.

În acvariu, acesta va accepta alimente uscate de dimensiuni adecvate, dar ar trebui să li se ofere, de asemenea, mese regulate de tarifuri mici și congelate, cum ar fi Artemia Nauplii, Daphnia, Moina, sau viermi de măcinare. Drosophila Fructele de fructe sau alte insecte tinere pe care le puteți ridica în vrac pot fi de asemenea hrănite, deși este mai bine să umpleți stomacurile acestor insecte (bio-încărcare) prin hrănirea fulgilor de pește și a materiei vegetale înainte de a le oferi peștelui.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Caracteristicile sexuale externe sunt necunoscute. Unele specimene cresc mai mari și mai pline de corp decât altele și sunt probabil femele adulte. Există tulpini ușor diferite de linii de culoare, parte datorată încrucișării și parțial datorită tehnicii de observare. Când nu în condiția de reproducere primară, sau când cineva nu observă îndeaproape, toate hatchetfishul pare pur și simplu argint.

Reproducerea hatchetfish

Reproducerea în această specie este posibilă, dar nu este obișnuită. Acesta este un pește foarte dificil de reprodus și este doar încercat de un crescător de experți sau de cineva care dorește o provocare și are timp, spațiu și răbdare să o încerce.

Această specie își împrăștie ouăle Printre rădăcinile mari ale plantelor foarte aproape de suprafața apei la amurgul natural al unui rezervor care este aprins de lumina naturală a soarelui. De asemenea, poate apărea de la lumina lunii simulate. Temperatura este foarte importantă pentru a reproduce - 86F cel mai bine simulează sfârșitul primăverii / începutul verii în habitatul lor natural.

Când reproduceți, bărbații fac un dans fluturând paralel cu femelele de pe lăstarii de plante cu pene fin sub suprafața apei. Ouăle lipicioase împrăștiate de aceste plante cu frunze fine. Creșterea prăjiturii, care trasează după 24-30 de ore, nu este dificilă. Hrăniți-le pe rotifers (Infusoria) și mai târziu creveți de saramură pentru copii.

Hatchetfish nu sunt consumatori de ouă, astfel încât calendarul nu este la fel de critic ca și cu multe dintre celelalte pești tropicali. Cu toate acestea, părinții Hatchetfish vor mânca în mod activ prăjirea cât mai curând posibil, eliminați părinții în decurs de 24 de ore. De asemenea, asigurați-vă că plantele utilizate într-un rezervor de reproducere sunt libere de melci ca ouăle de pește sunt un aliment preferat de melc.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

În cazul în care Hatchetfish face apel la dvs. și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor hatchetfish