Creșterea și îngrijirea pentru anubias barteri var. Nana

Anubias Barteri var. Nana

Nume comune: ANUBIAS NANA, DWARF ANUBIES, NANA
Nume stiintific: Anubias Barteri Var. Nana
Sinonim: Anubias Nana
Familie: Araceae
Origine: Camerun, Africa de Vest
Înălţime: 2-6 inci (5-15 cm)
Lăţime: 3-5 inci (8-13 cm)
Rata de crestere: Încet
Plasare: Prim plan sau mijlocul
Nevoile de iluminare: Scăzut până la moderată
Temperatura: 72 - 82 ° F (22-28 ° C)
PH: 6.0-7.5
Duritate: 3-10 DGH
Dificultate: Uşor

Origine și distribuție

Originare din regiunile occidentale din Africa, Anubias Specii au fost descrise pentru prima dată în 1857. De-a lungul anilor, au fost recunoscute un număr de specii, provocând ca nomenclatorul să fie în flux de ceva timp. Cu toate acestea, nomenclatura actuală a fost stabilă de câteva decenii și se află la opt specii recunoscute. În plus față de speciile recunoscute, există și cinci soiuri de Anubias Barteri, care este specia primară utilizată în acvariu.
Anubias Barteri are cinci soiuri cultivate recunoscute, inclusiv A. Barteri Var. angustifolia, A. Barteri Var. Barteri, A. Barteri Var. Caladifolia, A. Barteri Var. GLARA, și A. Barteri Var. Nana. În plus față de A. Barteri soiuri, cealaltă Anubias Specii sunt A. Afzelii, A. Gigantea, A. Gilletii, A. Gracilis, A. Hastifolia, A. Heterophyllai, și A. Pynaertii. Genul Anubias face parte din familia plantelor înflorite cunoscute sub numele de Araceae, care include planul popular Filodendron.

În natură, Anubias Specii se găsesc în zone umede, împădurite, în general de-a lungul malurilor căilor navigabile. Aceste locații umbrite au dat naștere la numele dat acestui gen care a fost numit după zeul vieții de după moarte, Anubis. Azi, Anubias sunt cultivate în întreaga lume pentru a fi utilizate în acvarii și paludariile.

Descriere

Nana este cea mai mică dintre Anubias Barteri Specii, ajungând la o înălțime de 2-6 cm (5-15 cm) cu frunze groase care cresc până la 2 și frac12- inci (6 cm) lungime și puțin peste 1 inch (3 cm). Linii diagonale rulează de la vena centrală la marginea exterioară a frunzelor ovale verde strălucitoare. Partea inferioară a frunzei este o verde mai ușoară decât partea superioară și venele sunt clar vizibile. Aproape indestructibil, frunzele individuale pot dura ani de zile.

Ocazional, această plantă va flori - acest lucru poate apărea atunci când este fie complet scufundată, fie parțial deasupra liniei de apă, cum ar fi într-un paludarium. Floarea arată ca un spadix alb cremos, similar cu a Calla Lily. Ca și frunzele, florile vor dura mult timp, adesea câteva luni.

Ca toți Anubias specii, Anubias Barteri Var. Nana este o plantă extrem de rezistentă, care o face populară pentru utilizarea acvariului, precum și pentru Paludariums. Frunzele sunt groase, verde închis și destul de dur, aproape până la punctul de a se simți din piele. Acest lucru le face ideale pentru acvarii cu specii de pești care sunt cunoscuți de plantele care se cunosc sau dezrădăcinoase. Chiar și cichlidele active și iubitoare de plante Dolari de argint nu pot distruge această plantă.

Plasarea / utilizările

Anubias Barteri Var. Nana este atât de atractiv încât este adesea folosit ca o piesă centrală. Ele pot fi folosite ca o plantă de plantă mijlocie sau plantă primară și sunt adesea atașați la lemn de ploaie sau roci. Plasați-le în zone umbrite deoarece preferă de fapt iluminatul supus - acest lucru îi va păstra Alge în creștere care poate fi o problemă atunci când este plasată în zone luminoase luminoase.

Când plasați nanele, nu îngropați rizomul sub substrat, deoarece va putrezi și va muri. Utilizați firul de bumbac sau linia de pescuit ușoară atunci când atașați la roci sau bobowood și legați-l ușor pentru a evita deteriorarea plantei. Planta se va strecura orizontal într-o singură direcție, crescând destul de încet. Peștii mici vor găsi că această plantă face un mare loc ascuns.

Îngrijire

În general, Nana preferă condițiile de iluminare moderate până la scăzute. Dacă sunt plasate în condiții de iluminare ridicată, frunzele vor crește mai repede, dar vor fi mai compacte și mai susceptibile la creșterea algelor, în special Beard Algae. În aceste situații, peștele care mănâncă alge, cum ar fi Eaters Siamese Algei (SAE) sau Otocinlus, vor ajuta să se ocupe de creșterea algelor. Fertilizarea nu este necesară și nici utilizarea de CO2, totuși, CO2 suplimentar va promova o creștere mai rapidă.

Plasați rizomul și rădăcinile pe partea superioară a pietrișului sau atașate în mod liber la roci sau lemn de ploi. Să tăiați Anubias Barteri Var. Nana, Utilizați un cuțit sau foarfece ascuțite și tăiați o secțiune de rizom care conține cel puțin câteva frunze. Puteți utiliza porțiunea tăiată pentru a începe o nouă plantă.

Creștere / propagare

Toate Anubias Specii sunt cultivatori încetiniți, cu frunzele care ies de la un rizom. Nana nu face excepție, adesea producă doar o frunză într-o lună. Rizomii maturi pot fi tăiate din planta-mamă și fie împărțite de-a lungul mugurilor latente, fie întregul rizom poate fi plasat în apă și împărțit odată ce s-au format plantele mici.

De asemenea, este posibil să se cultive Anubias de la semințe. Contrar gândului anterior, această plantă răspunde la utilizarea de CO2 și iluminatul suplimentar și crește mai repede cu ea decât fără. Cu toate acestea, aveți grijă atunci când utilizați condiții de evidențiere, deoarece lumina suplimentară poate promova creșterea algelor pe frunzele care sunt greu de combate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Creșterea și îngrijirea pentru anubias barteri var. Nana