Julii corydoras profilul speciilor de pește

CoryDoras Julii Fish

Julii Corys sunt locuitori drăguți de fund care vă vor curăța rezervorul cu barbelele sensibile pe care le folosesc pentru a rădăcina în jurul valorii de mâncare pe timp de noapte. Dar orice pește care încearcă să înghită acest somn diminuent va fi în o surpriză dureroasă a vârfurilor și armurii. Această specie are capacitatea de a roti ochiul, ceea ce îl dă aspectul de a câștiga. Prin urmare, de pește găsesc adesea acest pește destul de distractiv și îndrăzneț.

Prezentare speciala

Nume comune: Julii Catfish, Julii Cory, Leopard Cory

Nume stiintific: CoryDoras Julii, Sinonim CoryDoras Leopardus

Dimensiunea adulților: 2.5 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Corydoradinae
Râul Amazon inferior în NE Brazilia
Nocturn, pașnic
Locuitorul de Jos
10 galon
Omnivore, mănâncă toate alimentele
Egglayer
Uşor
6.5 la 7.8
Până la 20 DGH
73 până la 79 de grade F (23 până la 26 de grade C)

Origine și distribuție

Indigen în regiunea amazonului inferior, în primul rând râul Parnaíba din Brazilia, CoryDoras Julii se găsește în regiunile forestiere inundate, precum și în creeks și mici afluenți. Este adesea confundată cu CoryDoras Trilineatus, o specie care se găsește în amazonul superior.

Regiunea Julii vine de la nu este foarte pescuită comercial, astfel încât cele mai multe magazine nu poartă adevărate Julii Corys. Deși este destul de obișnuit să vezi CoryDoras trilineatus etichetate incorect ca CoryDoras Julii, adevăratul Julii Cory va fi doar ocazional văzută spre vânzare în magazinele de pește prin creșterea hobby.

Culori și marcaje

Mulți proprietari care cred că au luat acasă Julii Cory, CoryDoras Julii, au achiziționat accidental CoryDoras Trilineatus. Julii Corys sunt mai mici și mai puțini în construire, cu un cap mai scurt și un bot rotund. Ei au, de asemenea, locuri mici, izolate, în timp ce CoryDoras Trilineatus are locuri care tind să se conecteze într-un model reticulat - acest lucru este deosebit de vizibil pe cap. Această specie atinge o dimensiune a adulților de un pic peste 2 inci.

Ca și alte specii Cory, corpul este argintiu gri. O dungă întunecată zigzag rulează de-a lungul liniei laterale de la branhii până la coadă. Deasupra și sub această linie întunecată este o secțiune care nu este văzută, dincolo de care sunt multe puncte mici întunecate de dimensiuni diferite. Pe corp, unele dintre aceste spoturi se conectează pentru a forma linii scurte, dar pe cap, pe cap sunt distinct separate, o caracteristică care diferențiază această specie din Corys similare.

Firul dorsal este transparent cu o blot negru mare pe aripa superioară care nu se extinde în corp. Firul caudal are rânduri verticale de pete maro închise care dau aspectul de stripare. Aripile anale, adipoase, pectorale și ventrale au, de asemenea, aceste pete, dar sunt mult mai palide în culoare decât pe aripa caudală. În loc de cântare, această specie are plăci grele care se suprapun, cunoscute Scuze- Prin urmare, se numește un somn blindat.

Tankmates

Ca și în cazul multor membri ai genului, CoryDoras, această specie trebuie păstrată într-o școală de cel puțin patru sau mai multe. Se înțeleg bine cu alte mici somn, precum și peștii pașnici mici. Posibili cisterții includ membrii mici ai familiei Tetra, Danios, Rasboras, Cichlide Pity, precum și orice pește comunitar mic. Evitați orice pește mare sau agresiv.

Julii CoryDoras Habitat și îngrijire

Juliis sunt nedorită și tolerează o serie de inițiale parametrii apei. Apa poate fi ușor acidă până la ușor alcalină, cu moale până la mediu-greu Duritatea apei. Cu toate acestea, ele sunt sensibile la tancurile slab întreținute, în special cele cu un substrat murdar și puține schimbări de apă, rezultând deteriorarea chimiei apei. Apa trebuie să fie bine filtrată și oxigenată.

Substratul ar trebui să fie moale, deoarece acest pește va scăpa de fund pentru biții de alimente. Nisip sau pietriș mic, foarte neted, este potrivit. Este recomandat, precum și orice altceva care poate servi drept loc ascuns. Plantele sunt, de asemenea, necesare - plantele plutitoare pot fi folosite pentru a diminua iluminatul, deoarece această specie nu apreciază luminile luminoase.

Julii CoryDoras Dieta și hrănirea

Foarte acceptând cele mai multe alimente, această specie va consuma în esență orice lucru care cade în partea de jos. Cu toate acestea, nu presupuneți că devin suficient pentru a mânca. Nu este neobișnuit ca un somn mic de locuință să stea înfometat înainte ca proprietarul lor să o recunoască. Pentru a fi siguri că primesc dieta corespunzătoare, folosiți tablete sau pelete scufundate ca dietă primară. Alimente vii, cum ar fi creveții de saramură, daphnia și viermele de sânge pot fi livrate în partea de jos prin cleme pentru a-și completa dieta. Deoarece acestea sunt nocturne, hrănițele sunt momente în mod ideal pentru a fi chiar înainte ca luminile să fie dezactivate.

Este peștele dvs. Omnivore, erbivore sau carnivore?

Diferențele dintre sexe

Ca și în cazul altora din genul CoryDoras, diferențele sexuale pot fi determinate cel mai bine prin examinarea de sus. Femeia va fi mai roți și mai largă în organism decât bărbatul. În general, femeia este mai mare, iar când este plină de ouă arată considerabil în comparație.

Reproducerea Julii CoryDoras

Creșterea lui Julii Cory este tipică pentru alte specii Cory. Se recomandă un rezervor de reproducere, deoarece părinții își vor consuma cu bucurie ouăle și se prăjește, deci este necesar să separe părinții din ouă după ce a avut loc reproducerea. Dacă reproducerea are loc într-un rezervor de reproducere, adulții pot fi mutați înapoi la rezervorul principal și ouăle rămase în rezervorul de crescător pentru a trapa și a crește.

Utilizați pietriș sau nisip foarte bun pentru substrat. Un fund gol este, de asemenea, potrivit. Apa trebuie să fie moale, cu un pH ușor acid la neutru (6.5 la 7.0) și la o temperatură de aproximativ 75 de grade F (24 grade C). Filtrarea este importantă, dar ar trebui să fie suficient de blândă pentru a nu suge mici prăjiți în filtru. A Filtru de burete funcționează bine pentru acest tip de configurare de creștere. Furnizați un mop de reproducere sau plante cu frunze fine, cum ar fi Java Moss.

Fiți conștienți de faptul că această specie va fi încrucișată cu ușurință cu CoryDoras Trilineatus, care poate sau nu poate fi de dorit. Unii simt că traversează specia este degradarea liniilor de sânge, în timp ce altele găsesc speciile încrucișate o opțiune interesantă. Când încercați să reproduceți această specie, utilizați grupuri în care există mai mulți bărbați decât femelele. Se recomandă un raport de cel puțin doi până la patru bărbați pentru fiecare femeie.

Condiție grupurile de ameliorator cu alimente vii, cum ar fi chimici de sânge sau daphnia. Utilizați omologii înghețați sau înghețați dacă alimentele live nu sunt disponibile. Când burta femeii este umflată considerabil cu ouă, efectuați o schimbare de apă de 50%, cu apă foarte moale, care este mai mare de mai multe grade decât apa deja în rezervor. Acest lucru va ajuta la declanșarea reproiectării. Dacă nu apare reproducerea, continuați cu modificările zilnice de apă mari, așa cum s-a descris anterior. Aerarea în creștere va ajuta, de asemenea, la declanșarea reproiectării.

Reproducerea începe cu o activitate sporită, după care bărbații încep să urmărească în mod activ femelele. Odată ce o femeie acceptă un bărbat, ei vor presupune o "poziție t", în care femeia este poziționată cu capul ei împotriva porțiunii de mijloc a bărbatului. Bărbatul va înclina barbelii femelei cu aripioarele sale pectorale, în timp ce femeia formează un coș cu aripioarele pelvine. Ea va depune până la patru ouă în acest coș. Se crede că sperma de la bărbatul trece prin branhii de sex feminin și sunt îndreptate spre ouăle fertilizate. Odată ce ouăle sunt fertilizate, femeia va găsi un loc dorit și va atașa oul adeziv. Acest proces va continua până la 100 până la 150 de ouă.

Adult Julii Corys nu protejează sau îngrijesc ouăle odată ce au fost puse. Dacă lăsați în rezervorul de reproducere, părinții vor consuma ouăle. Pentru a trasa cu succes ouăle și a ridica prăjirea, este necesar să separe ouăle de la orice pește adult.

O altă provocare pentru ouă este o infecție fungică. Adăugați câteva picături de albastru de metilen la apă pentru a reduce șansele de a pierde ouă la ciuperci. Urmăriți-le și îndepărtați ouăle care dezvoltă ciupercă, sau ciuperca se va răspândi și va ucide toate ouăle. Creveții de cireșe pot fi păstrate în rezervor, deoarece vor consuma ouă putrede în timp ce lăsând ouă sănătoase.

Ouăle vor fi trase în trei până la cinci zile și ar trebui să fie hrănite cu creveți de saramură proaspăt, micro-viermi sau rotifers. Foarte Four Fry Food este, de asemenea, o opțiune, dar ca și în cazul oricărei alimente, este important să eliminați prompt porțiuni neobișnuite. Orice deteriorare a chimiei apei va fi probabil fatală pentru tinerii prăjiți.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de Julii Cory și doriți să verificați specii similare, explorați alte pești conexe, cum ar fi:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Julii corydoras profilul speciilor de pește