Java moss profil de plante de acvariu

Java Moss - Taxifhyllum Barbieri

Java Moss (Taxifhyllum barieri) este o fabrică excelentă care să includă în Acvariile cu lumină redusă care dețin mici pești tropicali de apă dulce. Este una dintre plantele mai ușoare de creștere, tolerează o gamă largă de temperaturi și va crește fericit În aproape orice substrat sau atașați-vă la orice suprafață. Aproape imposibil de rău, Java Moss este un favorit al multor acvaristi tropicale de apă dulce populare.

Prezentare generală

Java Moss este cunoscut de o serie de nume comune, inclusiv mușchi de Crăciun, mușchi dublu de vezică, Mini Moss, Moss Singapore, Moss triunghiular și Moss de Willow.

  • Nume stiintific: Taxifhyllum Barbieri
  • Sinonim: Vesicularia Dubyana
  • Origine: Asia de Sud-Est
  • Înălţime: Până la 4 inci (10 cm)
  • Lăţime: Până la 4 inci (10 cm)
  • Rata de crestere: Lent la mediu
  • Plasare: Mijlocul și primele
  • Nevoile de iluminare: Scăzut
  • Temperatura: 59-82 Fahrenheit (15-28 Celsius)
  • PH: 5.5-8.0
  • Duritate: 6-20 DGH
  • Dificultate: Uşor

Origine și distribuție

Java Moss provine din Asia de Sud-Est, inclusiv Indonezia, Japonia, Java, Malaezia, Filipine, Singapore, Vietnam și Insulele din Arhipelagul Indian de Est. Este foarte frecventă în climatul tropical umed, adesea văzut în creștere viguros pe stânci, trunchiuri de copaci și bănci de râuri. Aceasta este cea mai comună dintre mușchii utilizate în acvarii și este vândut pe scară largă în întreaga lume, în comerțul acvariu, atât în ​​magazine și on-line.

Identificate inițial ca Vesicularia Dubyana, Java Moss a fost recent a fost reclasificate ca Taxifhyllum Barbieri. Multe referințe utiliza în continuare clasificarea inițială și continuă dezbaterea asupra corectitudinii schimbării numelui. Unii afirmă că Vesicularia Dubyana este o specie diferită, cunoscută de numele comun al mușchiului Singapore. Cu toate acestea, acest punct de vedere este, de asemenea, extrem de dezbătut și mulți cred că aceste plante sunt, de fapt, același mușchi,.

Descriere

Un mușchi delicat, Java Moss are tulpini mici ramificate neregulate, care sunt populate cu rânduri de frunze mici care se suprapun în formă de oval. Frunzele verzi alungite ale formelor scufundate de mușchi Java sunt mult mai mici decât cele care cresc pe uscat. Ca și alți mușchi, Java Moss nu are rădăcini adevărate - în schimb, absoarbe substanțele nutritive în primul rând prin frunzele sale. Va crește liberi sau va trimite rhizoide pentru a se atașa la roci, decorațiuni și lemn de pluș, precum și la pietriș sau nisip.

Plasarea și utilizările

Java Moss este foarte popular ca un capac din prim plan pentru substraturi nisipoase sau stâncoase, dar va crește pe aproape orice suprafață. Covoarele uimitoare ale mușchiului Java sunt ușor create prin atașarea acestuia într-o plasă de plastic, care poate fi plasată direct pe substrat sau pe partea acvariului pentru a crea un zid viu.

Pentru a crea un covor de mușchi Java folosind plasă de plastic, puneți mușchiul între două bucăți de plasă și legați-le împreună cu firul sau linia de pescuit. De-a lungul timpului, mușchiul va crește prin găuri pentru a crea o covor dens care poate fi folosit în mai multe moduri. Aquaristienii creativi au format conuri de plasă, bile și alte forme pe care să crească Moss Java. O altă utilizare pentru Moss Java atașată la ochiuri este de a acoperi echipamentul de acvariu neatractiv.

Un covor de mușchi Java este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru peștele împrăștiat de ouă. Ouăle se încadrează în mușchi și sunt protejați de cei adulți. Java Moss face o copertă excelentă pentru pește mic și peștii juvenili. Mature Java Moss sprijină, de asemenea, creșterea Infusoria - o primă mâncare ideală pentru prăjirea recent eclisă.

Java Moss poate fi, de asemenea, folosit ca o plantă plutitoare pentru a oferi un site de reproducere pentru peștele de reproducere a MOP. Pește care construiesc cuiburi de bule, cum ar fi Bettas și Gouramis, De asemenea, bucurați-vă de aglomerări de mușchi Java plutitor. Permiteți mușcăturilor plutitoare în plus față de aglomerări pe substrat pentru a oferi o mulțime de ascunderea locurilor pentru pește.

Îngrijire

Menținerea unei calități bune a apei este cea mai bună modalitate de a vă oferi mușchiul Java, dar hrănirea periodică cu îngrășământ lichid va promova o nouă creștere și va păstra mușchiul sănătos. Java Moss pe fundul rezervorului este predispus la colectarea resturilor, care pot fi inestetice și chiar dăunătoare pentru plante dacă se construiește cantități mari. Pentru a curăța acest mușchi, scoateți-l din rezervor și clătiți-l bine în apă departe de timpul de reproducere. Nu vă faceți griji că sunteți prea dur cu planta, deoarece Java Moss este destul de robust.

Poate că singura problemă obișnuită întâlnită cu Java Moss este Algei de creștere. Odată ce algele încep să crească în mușchi, este aproape imposibil de îndepărtat, iar întreaga plantă ar trebui să fie aruncată. Cea mai bună modalitate de a preveni creșterea algelor este de a evita lumina excesivă și de a menține apa curată. Elevat nitrați și fosfați, care tind să se strecoare când schimbările de apă nu sunt efectuate în mod regulat, sunt ceea ce încurajează creșterea algelor.

Creștere și propagare

Java Moss este un cultivator lent și mediu și este propagat de diviziune. Pentru a începe plantele noi, pur și simplu împărțiți bucăți de pe planta principală și plasați-le într-o altă locație. Divizia se va atașa la orice suprafață prin utilizarea rizoidelor asemănătoare rădăcinilor. Cu toate acestea, aceste rhizoide nu absoarbe substanțe nutritive ca rădăcinile - singurul scop pe care îl servesc este de a atașa planta la un obiect. Toată nutriția este absorbită prin tulpini și frunze.

În general, Java Moss crește destul de încet. Temperaturile mai calde ale apei tind să încetinească creșterea acestui mușchi. Așa cum crește, planta se întinde atât pe orizontală, cât și pe verticală, adesea formând trunchiuri dense de creștere puternică. Ar trebui să fie tăiată pentru a menține o formă bună și pentru a promova o creștere ulterioară. Piesele care sunt tăiate pot fi utilizate pentru a începe noi plante.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Java moss profil de plante de acvariu