Bandit cory specii de pește profil

CoryDoras Metae

Banditul destul de mic este un scalat peşte, Deci, necesită o calitate bună a apei. Ca o completare pașnică la un rezervor comunitar, se înțeleg foarte bine cu alte specii mici. Foarte sociale, fac cel mai bine în grupuri de trei sau mai multe, dar ele sunt alimentatoare nocturne, astfel încât acestea pot fi timide în timpul zilei. În timpul sezonului de reproducere, totuși, acest pește devine extrem de activ, iar ritualurile lor de reproducere sunt orchestrate cu atenție.

Prezentare speciala

Nume comune: Bandit Catfish, Bandit Cory, Masked Cory, META Râul Catfish, Rio Meta Cory

Nume stiintific: CoryDoras Metae

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieCalichthyidae
OrigineColumbia
SocialPașnic
Nivelul rezervoruluiLocuitorul de Jos
Dimensiunea minimă a rezervorului10 galoane
DietăOmnivore, mănâncă cele mai multe alimente
CreștereEgglayer
ÎngrijireUșor de intermediar
ph6.5 la 7.0
Duritate5 până la 10 dgh
Temperatura72 la 79 F (22 la 26 c)

Origine și distribuție

CoryDoras Metae a fost inițial descrisă în 1914 și ulterior numită după Rio Meta, râul unde a fost găsit pentru prima dată. Rio Meta este un afluent important al râului Orinoco din Columbia și este râul primar al câmpiilor estice ale Columbiei. Banditul Cory este endemic pentru râurile mici și creeks din această regiune. Este disponibil pe scară largă în comerțul cu acvariu și este printre cele mai populare din genul CoryDoras.

Culori și marcaje

Banditul Cory este numit aptilat, datorită benzii negre care rulează de la Gill până la Gill, mergând peste vârful capului și acoperind ambii ochi ca o mască. Corpul este un bej pal, cu o nuanță roz. Toate aripioarele sunt incolore, cu excepția Finului dorsal - partea de jos de două treimi până la o jumătate din aripa dorsală este negru, în timp ce restul este incolor. Din aripa dorsală, o bandă neagră se desfășoară de-a lungul crestei din spate până când se întâlnește cu aripile caudale. Această bandă se îndoaie în jos și se execută paralel cu baza coada, de sus în jos, terminând fără a continua în coada însăși.

Ca și în cazul altor coruri, banditul Cory posedă mai multe raze de finisare specializate. Aceste raze sunt armate, destul de ascuțite și pot fi blocate într-o poziție rigidă pentru a apăra împotriva unui prădător care ar putea înghiți acest pește diminutiv. Adipoze, dorsale și pectorale au astfel de spini. Păstrați în minte aceste spini ascuțite atunci când încercați să ne plimbă sau să se ocupe de corue, deoarece pot reduce atât net cât și pielea.

Bandit Corses se numără printre somnul blindat, ceea ce înseamnă că nu posedă scale. În schimb, părțile lor sunt acoperite de două rânduri de plăci osoase suprapuse. Plăcile osoase acoperă, de asemenea, capul lor. La vârful gurii sunt două perechi de barbeli moi. Acestea sunt foarte sensibile la miros, permițând alimentelor să fie ușor localizate.

Tankmates

Bandit Corses sunt incredibil de pașnice, făcându-le bine adaptate la tancurile comunitare cu pește armonios mic până la mijloc. Țineți întotdeauna Școli de cel puțin trei din aceeași specie, dar de preferință șase sau mai multe. Nu păstrați niciodată un singur specimen, deoarece va deveni foarte timid. Viața solitară pentru coruri duce adesea la o durată de viață mult scurtă.

Bandit Cory Habitat și îngrijire

Ca și în cazul tuturor speciilor Cory, Bandit Cory furage prin pietriș în căutarea particulelor alimentare. Un substrat cu margini ascuțite poate răni barbele moi, care, în cele din urmă, pot duce la infecție și chiar la moarte. Utilizați întotdeauna nisip sau pietriș cu tăietură mică pentru habitat CoryDoras, de preferință întuneric în culoarea. Iluminarea trebuie să fie supusă.

Aranjați rezervorul cu zone deschise pentru înot. Driftwood sau Bogwood, precum și plante, fac locuri de ascundere bune pentru Corses. Perioadele extinse de temperaturi scăzute sau mai mari decât cele normale nu sunt recomandate pentru această specie, astfel încât întreținerea regulată este esențială. Corys sunt sensibile la condițiile de apă slabă - evitați toate sarele, cuprul și cele mai multe medicamente cu toate peștii de scară mai puțin, cum ar fi banditul Cory. Utilizarea unor astfel de produse este probabil să provoace mai mult rău decât boala tratată.

Bandit Cory Dieta și hrănirea

Ușor de mulțumit, banditul Cory va mânca o mare varietate de alimente. Flake hrană și pelete sau tablete scufundate sunt cea mai comună dietă. Creveții de saramură, daphnia și viermii de sânge ar trebui, de asemenea, să fie incluși în dieta lor, fie înghețată, fie înghețată. Ori de câte ori este posibil supliment cu alimente vii.

Amintiți-vă că banditul Cory este un pește de hrănire de jos și va mânca numai alimente care se scufundă în partea de jos sau este livrată la acea profunzime prin clește și depuse. Ei au, de asemenea, tind să fie alimentatori nocturnă, așa cum este atunci când sunt cei mai activi. Dați-le o masă chiar înainte de a scoate luminile pentru această zi.

Nutriția corespunzătoare pentru peștele dvs. de acvariu

Diferențele dintre sexe

Bandit Corses sunt cel mai ușor sexe când sunt privite de sus. Femeia va fi mult mai rotundă și mai largă decât bărbații. Bărbații sunt, de asemenea, mai mici decât femele. Aripile ventrale ale bărbatului matur sunt mai indicate decât cele ale femeii.

Creșterea banditului Cory

Corile sunt spaders sezoniere, răspunzând la schimbări în chimia apei și temperatura care apar în timpul sezonului de iarnă ploios. Imitarea acestor schimbări sezoniere este o modalitate excelentă de a induce reproducerea. Acest lucru se poate face prin reducerea temperaturii, făcând apa mai moale și coborând pH-ul (nu coborâți sub 6 ani.0).
Efectuați A Schimbarea apei în fiecare zi cu apă care este mai mare de grade decât rezervorul. Adăugarea de turbă la filtru sau utilizarea tratamentului cu apă blackwater va reduce pH-ul în timp ce înmuiați apa. Testați apa pentru a vă asigura că pH-ul nu este prea scăzut.

Grupul de reproducere trebuie să fie alcătuit din doi bărbați pe femeie, dacă este posibil. Starea crescătorilor cu o varietate de creveți și viermi de saramură live și congelați. Femelele vor deveni plumperi în timp ce se umple cu ouă, indicând că sunt aproape gata să se spună. În acest moment, crescătorii vor deveni foarte activi și plini de viață. Această activitate poate continua câteva zile înainte de a avea loc reproducerea.

Activitatea în rezervor va continua, trecând prin perioade de mișcare intensă urmată de perioadele de odihnă. Femelele pot rămâne în staționare și dezinteresate uneori. Bărbații se vor bloca sau vor rămâne în loc să-și trezească corpurile. Nu este neobișnuit ca bărbații să se angajeze în lupte falsă. Instant se mișcă femeile, bărbații vor deveni emoționați și primăvara la acțiune, urmărind femeia neîncetată.

Când o femeie este receptivă la reproducere, ea îi va permite bărbatului să-și mângâie butoaiele și, în cele din urmă, să ia o poziție "T" în fața capului ei. În timp ce în această poziție, femeia își aduce aripioarele pelvine împreună, creând un coș în care lansează una sau două ouă. Bărbatul eliberează ulterior sperma care fertilizează aceste ouă.

Odată ce se produce fertilizarea, femeia înotă cu ouăle și găsește un site potrivit pentru a le plasa. Masculii vor aștepta cu nerăbdare plasarea oului, urmărind uneori femeia înainte de a fi terminată. Acest proces se va repeta până la 60 până la 80 de ouă (nu toate ouăle sunt fertilizate). Bandit Corses are de obicei o rată de fertilizare de 50 până la 80%.

Adulții vor mânca ouăle, astfel încât părinții și ouăle trebuie să fie separate după reproducere. Mulți crescători găsesc mai ușor să mute ouăle, mai degrabă decât adulții. Dacă ouăle sunt aplicate în plante, întreaga plantă poate fi mișcată. Când ouăle sunt atașate la geam, ele pot fi îndepărtate cu atenție folosind degetul.

Rezervorul de creștere trebuie să aibă apă de aceeași temperatură și chimie ca rezervor de reproducere. Utilizați un filtru de burete și adăugați câteva picături de albastru de metilen la apă pentru a preveni ciuperca de ouă. Îndepărtați imediat orice ouă care dezvoltă ciupercă. Creveții de cireșe sunt uneori folosite în rezervoarele de creștere, deoarece mănâncă ouă bolnave, dar vor lăsa ouă sănătoase neatinsă.

Ouăle vor fi trase în patru până la cinci zile. După două până la trei zile, prăjirea va consuma în întregime sacul de gălbenuș și ar trebui să fie hrănită cu creveți de saramură proaspăt. Acestea pot fi încet mutate în alimente mai mari, pe măsură ce se creează Fry. În acest timp, sunt necesare modificări zilnice de apă. Orice pierdere a unui număr mare de tineri se va datora în general eșecului de a schimba apa și Păstrați rezervorul curat.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de un alt pește compatibil pentru acvariul dvs., verificați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bandit cory specii de pește profil