Skunk cory fish profil

CoryDoras Arcuatus

Cory skunk este o blindată pașnică și tare somn care poate ajuta la menținerea fundului rezervorului dvs. curat în timp ce trăiți, de asemenea, în mod sociabil cu alți membri ai comunității dvs. de rezervoare. Un pește de școlarizare în partea de jos, preferă să trăiască în grupuri de șase sau mai multe. Dar nu fi alarmat când indivizii pop până la suprafață. Skunk Cory posedă o abilitate de a furniza cel puțin o parte din nevoile lor de oxigen prin gulparea aerului la suprafața apei. Pe măsură ce aerul trece prin tractul intestinal specializat, oxigenul este absorbit în sânge.

Prezentare speciala

Nume comune: Skunk Cory, Cory arcuite

Nume stiintific: CoryDoras Arcuatus

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Calichthyidae
Brazilia, Columbia, Ecuador, Peru
Pește de școlarizare pașnică
Fund
10 galoane
Omnivore
Egglayer
Uşor
6.8 la 7.5
2 până la 25 dgh
72 la 79 F (22 la 26 c)

Origine și distribuție

CoryDoras Arcuatus provine în bazinul râului Amazon din Brazilia, Columbia, Ecuador și Peru. Deși sunt disponibile câteva exemplare sălbatice, cele mai multe Corys Skunk vândute la pasiști ​​sunt crescuți în fermele comerciale.

Culori și marcaje

Ca și alți membri ai familiei Cory, Cory skunk este un somn blindat - în loc de cântare, ei posedă plăci osoase suprapuse, precum și spini ascuțiți pe aripioarele lor. Această "armură" le oferă o anumită măsură de protecție împotriva peștelui predativ. De asemenea, proprietarii ar trebui să-și exercite îngrijiri atunci când le plasează, deoarece spinele pot fi prinse în plasă. Frecvent confuz cu CoryDoras Narcissus, Skunk Cory are un nas mult mai scurt. Aripile sunt transparente - totuși, coada are o lovitură de pete întunecate foarte mici.

Corpul lui Skunk Cory este culoarea cremă-albă, uneori arătând o strălucire atractivă galben-aur. O bandă neagră începe la gură, trece prin ochi și apoi arcade de-a lungul spatelui, dând naștere la ambele nume de compensări montate: arcuite Cory și Skunk Cory. Această bandă continuă la începutul coastei în care se transformă brusc în jos. Indiferent dacă în alarmă sau în repaus, toate părțile acestei benzi neagră pot deveni atât de palide încât aproape dispare.

Tankmates

În natură, această specie trăiește Școli mari și nu face bine singur. Sunt recomandate grupuri de o jumătate de duzină sau mai mult. Skunk Corys sunt destul de pașnice, făcându-le potrivite pentru acvariile comunitare formate din alte specii pașnice mici și mijlocii.

Exemple de cisterții adecvați ar putea fi alte mici somnice pașnice, cichlidii pitici, DanioS, Mici Gouramis, Rasboras și Mici Tetras. Evitați păstrarea lui Skunk Corys, precum și alții în CoryDoras genul cu orice specie mare sau agresivă.

Skunk Cory Habitat și îngrijire

Cory skunk face cel mai bine într-un rezervor plantat, de preferință cu lemn de pluș sau un decor similar care oferă ascunderea locurilor. De asemenea, ar trebui furnizate zone de înot deschise, precum și pietriș mici, netede, pentru a-și păstra barbelii sensibili de la Chafing și devenind infectați. Nisip, care se găsește în habitatul lor amazonian nativ, este superior substraturilor de pietriș standard. Iluminarea slabă, precum și condițiile de apă negru, sunt ideale pentru această specie.

Condițiile bune de apă sunt esențiale pentru sănătatea amoniacului, a nitrilor și a nitraților crescuți cu Cory, și nitrați sunt mai stresante pentru această specie decât alte pești. Condițiile de apă foarte acide ar trebui evitate. Modificările frecvente de apă sunt importante, precum și o întreținere bună a filtrului. De asemenea, evitați Folosind sare în acvariu, ca Corys Skunk nu sunt tolerante la sare. Acest lucru este valabil pentru cele mai multe specii.

Skunk Cory Dieta și hrănirea

Skunk Corys sunt omnivore și vor accepta o gamă largă de alimente. Deoarece acestea sunt în primul rând un locuitor de jos, este important să se includă alimente scufundate în dieta lor. Alimentele vii, cum ar fi viermii de sânge și creveții de saramură, sunt gobile. Dar dacă nu sunt disponibile alimente vii, alimentele congelate sunt o substituție acceptabilă. Peletele scufundate sunt o mâncare bună pentru această specie. Asigurați-vă că Cory Skunk primește suficientă mâncare prin livrarea și deplasarea alimentelor în partea de jos cu clește.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

În general, femeile CoryDoras sunt mai mari și mai rotunde decât omologii lor de sex masculin. Aceste diferențe sunt subtile.

Reproducerea lui Skunk Cory

CoryDoras Arcuatus este una dintre cele mai dificile ale speciilor Cory la rasă. Începeți prin pregătirea unui rezervor de reproducere cu un fund de nisip și o mulțime de locuri de ascundere. Anubis și Java Moss sunt selecții bune ale plantelor pentru rezervorul de reproducere. Filtrarea ar trebui să fie robustă, deoarece Corys preferă puternici Curenți pentru reproducere. PH-ul apei trebuie să fie aproape de 7.0, cu o duritate de nu mai mult de 10 DGH și temperatura inițială a apei în intervalul de 72 până la 79 F (22 la 26 c).

Introduceți crescătorii în rezervor, la un raport de doi bărbați pe femeie. Condiționați crescătorii cu o varietate de alimente vii, cum ar fi creveții de saramură, Daphnia, Larvei de țânțari, tubifex și viermi. Dacă alimentele vii nu sunt disponibile, pot fi utilizate alimente congelate. Efectuați o șansă de apă de 10 până la 15% de două ori pe săptămână pentru a se asigura că calitatea apei rămâne pristine. Atunci când efectuați modificări ale apei, utilizați apă care este mai rece de două sau trei grade decât apa acvariului - această apă mai mică, cu stimularea creșterii prin imitarea începutului sezonului ploios.

Femelele vor deveni vizibil în timp ce se umple cu ouă și vor începe să curățească posibilele locații de reproducere în rezervor. Între timp, bărbații vor deveni, de asemenea, mai activi, înotând nervos despre rezervor. Uneori se vor opri și vor rămâne în apă, întinzându-și aripioarele și își scutură întregul corp. Ca nerădăcină de reproducere, bărbații își asumă o poziție t în fața capului femeii, apucându-și barbele între aripioarele și corpul pectoral.

Femeia își bate aripile pectorale pentru a forma un coș în care lansează mai multe ouă. Se crede că, în această specie, femeia trece de sperma prin branhii ei pentru a direcționa ulterior sperma spre ouăle pe care o ține. Odată fertilizat, ea plasează ouăle adezive pe zonele din rezervorul pe care le-a curățat anterior. Nu este neobișnuit ca bărbații să urmărească femeia într-o încercare de a fi aleasă pentru a fertiliza următorul lot de ouă pe care le eliberează. Acest proces va continua până când sunt așezate o sută sau mai multe ouă.

În acest moment, părinții trebuie îndepărtați din rezervorul de reproducere, deoarece acestea vor consuma ouăle odată ce reproducerea este completă. O altă opțiune este de a muta ouăle depuse într-un rezervor de creștere. Plasați câteva picături de albastru de metil În rezervorul de ou pentru a preveni formarea de ciuperci. Unii crescători au descoperit că creveții de cireșe sunt un mijloc excelent pentru a împiedica răspândirea ciupercii. Ei vor mânca ouă bolnave, dar vor lăsa ouă sănătoase nevătămate.

În trei până la cinci zile, ouăle vor fi trase, iar Fry va avea ca pe cont propriu Sacul de gălbenuș pentru mai multe zile. După aceea, ei vor trebui să fie hrăniți creveți de saramură proaspătă, microupi, sau Pulberi de prăjit comercial. Modificările frecvente de apă sunt importante pentru a menține o bună calitate a apei. Este important ca rezervorul să fie bine oxigenat, folosind un filtru de burete sau cutie, astfel încât prăjirea hatchlingului să nu fie aspirată în aportul de filtrare. Multe pierderi din stadiul Fry se datorează condițiilor necorespunzătoare a apei.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Skunk cory fish profil