Bronz corydoras profilul speciilor de pește

Un bronz în apropierea unei suprafețe de pebble

Bronzul CoryDoras, cunoscut și ca un bronz Cory sau un Cory verde, este un somn mic, tropical, care se situează printre cele mai multe Catfish popular păstrat în acvariile de apă dulce. Aceste pești sunt ușor de îngrijit și hardy, dar sunt oarecum timizi.

Prezentare speciala

Nume comune: Bronz Cory, Verde Cory

Nume stiintific: CoryDoras Aeneus

Dimensiunea adulților: 2.5 inci

Speranța de viață: 5 până la 10 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Calichthyidae
Argentina, Columbia, Venezuela
Pașnic
Lipsa de fund
10 galon
Omnivore
Egglayer
Uşor
5.8 la 7.0
2 până la 30 dgh
72 la 79 F (22 la 26 c)

Origine și distribuție

Aceste pești se găsesc în America de Sud de la Columbia și Trinidad în nord până la sud ca și drenajul Río de la Plata la granița Uruguay și Argentina. Bronz Corys locuiesc în cea mai mare parte râuri și cursuri de mișcare lentă și preferă zonele cu apă adâncă, noroioasă, au fost, de asemenea, găsiți în râuri cu curgere rapidă.

Cu o abilitate specială de a respira aerul de pe suprafața apei, cotfishul Cory sunt unul dintre puținele pești care se pot prospera în apă stagnantă. În acvariul la domiciliu, le veți vedea de multe ori să lege la suprafață pentru a lua o gulp rapidă de aer și apoi se scufundă înapoi spre partea de jos.

Culori și marcaje

Mici, activi și pașnici, bronzul Cory este doar o variație de culoare a aceleiași specii cunoscute sub numele de Verde Cory. În plus față de variațiile de culoare ale verde, bronz, albino și chiar negru, această specie este unul dintre multele pești care sunt uneori injectate cu colorant pentru a-și spori culoarea. Nu cumpărați specimene de pește care sunt suspectate de a fi colorate, deoarece acest lucru provoacă probleme de sănătate pe termen lung pentru pește. Este, de asemenea, înțelept să evitați toate cele deteriorate sau cele care au o burtă scufundată, ceea ce indică hrănirea inadecvată și sensibilitatea la boală.

Ca toate CoryDoras, această specie este blindată cu scale suprapuse cunoscute sub numele de plăci sau scutece. Aripile lor posedă o coloană vertebrală de lider, care poate fi blocată în loc pentru a face dificilă peștele mai mare pentru a le înghiți. Această coloană vertebrală poate face, de asemenea, o plasă dificilă, iar îngrijirea ar trebui luată atunci când faceți acest lucru. În acvariul de acasă, Corys sunt apreciate pentru a fi fermecător expresiv.

Tankmates

Bronz Corys sunt un pește de școlarizare. Păstrați-le în grupuri de cel puțin cinci. Cory Catfish Tankmates pot include majoritatea speciilor de rezervoare comunitare, atâta timp cât sunt non-agresive și prietenoase în natură. Catfish otocinclus, Tetras, Swordtails, și Alte Corys poate fi o potrivire bună. Evitați să puneți Corys în același rezervor cu Oscar, Texas Cichlids sau Jack Dempseys. Aceste specii pot răni cu Cory sau pot încerca să le mănânce.

Bronz corydoras habitat și îngrijire

Bronz Corys tolerează o mare varietate de condiții de apă. Cu toate acestea, preferă acid la pH neutru, apă moale la apă ușor tare și temperaturi în mijlocul anilor 70. Ei nu sunt toleranți sare și ar trebui să fie întotdeauna mișcat dacă rezervorul va fi sărat.

Toate Corys le place să sapă în substrat În căutarea alimentelor. Pentru a evita iritarea la barbele lor, utilizați pietriș sau nisip mic, ca substrat. Ele tind să fie timide și ar trebui să fie prevăzute cu locuri de ascundere (de preferință din lemn sau piatră), precum și plante plutitoare pentru a supune iluminatul. Ei preferă niveluri scăzute de apă similare cu apele de mică adâncime din apropierea malurilor afluenților Amazon care sunt habitatul lor nativ.

Bronz CoryDoras Dieta și hrănirea

În sălbăticie, Corys se hrănesc în principal pe crustacee mici, viermi și insecte. Bronzul Corys sunt omnivore și vor accepta totul de la fulgi la Mancare inghetata. Să le mențină în stare bună de sănătate, ar trebui să fie oferite o varietate de alimente, inclusiv preferatul lor alimente vii: viermi de sânge, viermi, daphnia și creveți de saramură.

Corys tind să ignore alimentele vii care rămân în apropierea suprafeței apei. Ele sunt alimentatoare de jos, care se pot dovedi a fi o problemă; Alți pești pot consuma cea mai mare parte a alimentelor înainte de a ajunge la fund. Proprietarii ar trebui să folosească clești pentru a plasa alimentele mai mici și apoi respectați îndeaproape timpul de hrănire pentru a se asigura că primesc o cantitate suficientă de alimente.

Cum să vă hrăniți peștele erbivori

Creșterea bronzului CoryDoras

Creșterea bronzului Corys este relativ ușoară. Achiziționarea de o jumătate de duzină sau mai multe exemplare tinere în același timp se va asigura că are cel puțin una sau două perechi de reproducere. Bărbații și femelele sunt, de obicei, destul de ușor de diferențiat, deoarece bărbații tind să fie mai mici și mai subțiri decât femelele, în special atunci când sunt privite din partea de sus. Înainte de reproducere, acestea ar trebui să fie condiționate de înaltă calitate Flake Foods, precum și viermi de sânge proaspăt sau înghețați și creveți de saramură.

Apa trebuie să fie ușor acidă. Apa de ploaie este adesea folosită pentru a reduce pH-ul în rezervorul de reproducere, totuși, ar trebui să se țină seama de faptul că apa de ploaie nu este apă de scurgere care poate fi contaminată cu toxine. O schimbare mare a apei (până la 50%) cu apă care este mai mare de grade decât rezervorul de reproducere, va declanșa adesea reproducerea. Dacă întâmpinați dificultăți legate de reproducere, încercați să simulați ploaia reală prin adăugarea lentă a apei în rezervor utilizând un sprinkler.

În mod normal, timid, acest somn devine foarte activ în timpul curgării. Bărbații vor urmări femele pe tot parcursul acvariului într-un ritm de preluare, oprirea pentru a freca corpul și barbele împotriva femeii ori de câte ori apare ocazia. Odată ce consimțământul feminin, acesta va căuta site-uri adecvate de ouă și va începe să curățească mai multe locații potrivite. Pe măsură ce curva progresează, rolurile inversează în cele din urmă, iar femeia începe să urmărească bărbatul.

Creșterea începe cu seriozitate atunci când perechea își asumă poziția clasică "T". Această poziție declanșează eliberarea spermei, precum și una până la 10 ouă, pe care femeia le va înțelege cu aripioarele pelvine.

Odată fertilizat, femeia va depune ouăle la locul pe care le-a curățat anterior. Ouăle sunt lipicioase și vor adera ferm la locul de cuibărit. La scurt timp după aceea, perechea va apărea din nou, depunând mai multe ouă de fiecare dată. Acest proces continuă până când femeia a eliberat toate ouăle, care pot număra până la 200 la 300. Reproducerea poate continua pe o perioadă de câteva zile.

Odată ce reproducerea este completă, adulții trebuie îndepărtați sau ouăle ar trebui să fie mutate într-un alt rezervor unde se poate creste prăjiturile. Dacă mutați ouăle, așteptați douăzeci și patru de ore înainte de a le mișca. Ouăle sunt inițial translucide, dar se vor întuneca în timp ce se dezvoltă.

În aproximativ patru până la cinci zile, ouăle vor fi trase, deși aceasta poate varia în funcție de mediul înconjurător. După ce au tras, Fry va trăi pe sacul de gălbenuș pentru încă trei până la patru zile. Inițial, ele pot fi hrănite infusoria sau pudră foarte fină Fry Food. Puteți să vă hrăniți treptat creveți de saramură proaspăt și în cele din urmă alimente pentru adulți. Frecvent schimbări de apă (10 la sută zilnic sau în fiecare zi) sunt critice în această perioadă de creștere.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, checkout:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bronz corydoras profilul speciilor de pește