Albastru de metil

Butterflyfish înot peste coral într-un acvariu

Metilen albastru (cunoscut și sub numele de clorură de metiltioniniu) este un colorant cationic, un indicator redox și fotosensibilizator. În acvacultură, ea servește ca un anti-fungic și anti-parazitar și a fost folosit în mod obișnuit pentru a trata ouăle de pește pentru a se asigura că nu sunt pierdute la overgrowth fungică. Metilen albastru este un dezinfectant sigur de acvariu și poate fi, de asemenea, utilizat pentru tratamentul amoniacului și otrăvirii cu nitrit.

Utilizări

Tulburări că metilen albastru este utilizat pentru a trata includ următoarele:

  • Otrăvire nitrită: Fish Gasp pentru respirație, bronz sau maro, mișcarea rapidă a lui Gill cunoscută sub numele de "Gilling."
  • Amoniac otrăvire: Grupul de pește pentru respirație, branhii roșii sau violet, letargic - se poate așeza pe fund, dungi roșii pe corp sau aripioare.
  • Ichthyophhirius Multifilis: Mici pete albe asemănătoare nisipului, zgârieturi de pește împotriva obiectelor.
  • Oödinium pilularis: De asemenea, cunoscut ca catifea, acest lucru este de fapt cauzat de un parazit.
  • Tulburarea vezicii urinare: Peștele se luptă pentru a menține poziția corectă, plutește cu susul în jos, înotă cu coadă mai mare decât capul.
  • Fungus de ou: Servește ca un dezinfectant sigur și ușor pentru ouăle de pește.
  • Stresul peștilor: Tratamentul profilactic al peștilor sub stres, de obicei din cauza mișcării.

Aplicații sigure

Metilen albastru poate fi utilizat cu crustacee, inclusiv crabi, creveți și melci, dar trebuie introduse cu atenție. Va deteriora plante vii și ar trebui să fie utilizate cu prudență în astfel de cazuri, asigurându-se că plantele sunt expuse doar pentru perioade limitate de timp.

Metilen albastru nu trebuie utilizat simultan cu eritromicină sau tetraciclină. După utilizarea unui tip de reducere a reducătorului redox (care include majoritatea cazurilor de apă), așteptați timp de 30 de minute înainte de a adăuga albastru de metilen. Întrerupeți utilizarea mediilor de carbon în filtre în timp ce tratați, deoarece va scoate albastrul de metilen.

Ciuperci pe ouă de pește

Pentru prevenirea sau tratarea ciupercii pe ouăle de pește, urmați aceste instrucțiuni pentru tratarea acvariului cu albastru de metilen:

  1. Îndepărtați carbonul din filtru și continuați să funcționați cu medii de filtrare mecanică.
  2. Adăugați o linguriță de 2.303% albastru de metilen pe 10 galoane de apă. Aceasta produce o concentrație de 3 ppm. Pentru concentrații crescute, adăugați aproximativ 1/3 linguriță (1.64 ml) la 10 galoane pentru fiecare creștere necesară 1 ppm.
  3. Este necesară o singură aplicație. Tratamentul ar trebui să continue timp de 3 zile din treapta de înot liber sau pentru lideri la 2 zile după naștere.

Protozanii paraziți externi

Dacă acvariul dvs. este afectat de o ciupercă sau de protozo-uri parazitare externe, aplicați albastru de metilen utilizând următorii pași:

  1. Scoateți filtrul de carbon și continuați să acționați cu medii de filtrare mecanică pe parcursul perioadei de tratament.
  2. Adăugați o linguriță de 2.303% albastru de metilen pe 10 galoane de apă. Aceasta produce o concentrație de 3 ppm. Continuați tratamentul timp de 3 până la 5 zile.
  3. Efectuați o schimbare a apei ca fiind menționată și înlocuiți carbonul filtrului la încheierea tratamentului.

Nitrit sau otrăvire cu cianuri

Ca un ajutor în inversarea inversării nitritului (NO2-) sau a cianurii (CN-) a peștilor marin sau a apei dulci, utilizați albastru de metilen în următoarea aplicare:

  1. Scoateți filtrul de carbon și continuați să acționați cu medii de filtrare mecanică pe parcursul perioadei de tratament.
  2. Adăugați o linguriță de 2.303% albastru de metilen pe 10 galoane de apă. Aceasta produce o concentrație de 3 ppm. Continuați tratamentul timp de 3 până la 5 zile.
  3. Efectuați o schimbare a apei ca fiind menționată și înlocuiți carbonul filtrului la încheierea tratamentului. Parazite protozoare."

Utilizați ca o baie

De asemenea, puteți utiliza albastru de metilen ca o baie pentru tratarea peștelui cu infecții fungice, cele afectate de paraziți protozoare externi sau cei care suferă de otrăvire cu cianuri.

  1. Pregătiți un recipient nemetalic de dimensiuni suficiente pentru a conține peștele care trebuie tratat prin adăugarea de apă similară acvariului original.
  2. Adăugați 5 lingurițe (24.65 ml) pe 3 galoane de apă. Aceasta produce o concentrație de 50 ppm. Nu se recomandă ca concentrația să fie mărită dincolo de 50 ppm.
  3. Plasați peștii să fie tratați în această soluție timp de cel mult 10 secunde.
  4. Returnați pește la acvariul original.

Produse

Pește vetet metilen albastru

Instrucțiuni de dozare: 1.25 oz. Instrucțiuni de dozare a sticlei de fixare: Adăugați 1 drop pe 1 galon. Efectuați o schimbare de 25% a apei după 3 până la 5 zile și înlocuiți carbonul. Dacă este folosit ca preventiv preventiv de ou, continuă tratament de 2-3 zile după ce peștele sunt înotul liber.

Instrucțiuni de dozare concentrată în pulbere: Scoateți partea superioară și adăugați încet apă în partea superioară a sticlei. Înlocuiți capacul strâns și agitați ușor pentru a amesteca (vă recomandăm să utilizați osmoză inversă sau apă distilată). Adăugați 1 linguriță la 10 galoane. Efectuați o schimbare de 25% a apei după 3 până la 5 zile și înlocuiți carbonul. Dacă este folosit ca preventiv preventiv de ou, continuă tratament de 2-3 zile după ce peștele sunt înotul liber.

Întrerupe filtrarea de carbon, dar păstrați toate celelalte filtrare în timpul tratamentului. Înlocuiți carbonul după tratament.

Kordon / Oasis Metilen pentru acvariu

Direcțiile producătorului de utilizare: Următoarele proceduri sunt sugerate pentru acvariile și iazurile de apă dulce și marin. Metilen albastru poate fi absorbit de materiale poroase, cum ar fi rock, coral și lemn. Produsul este cel mai bine folosit în acvariile goale sau iazuri, mai ales dacă sunt noi. Metilen albastru poate colora definitiv etanșantul de silicon în acvariu. La încheierea tuturor tratamentelor, ar trebui să se facă o schimbare parțială sau completă a apei, iar carbonul activat înlocuit în filtru.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sipos, A.J., si H. Urakawa. Răspunsurile diferențiale ale arhaei și bacteriilor de nitrificare la toxicitatea albastră de metilenScrisori în microbiologie aplicată, vol 62, nu. 2, 2016, pp. 199-206. Wiley, DOI: 10.1111 / Lam.12534

Skicka ett socialt nätverk:

Springa