Kribensis cichlid profil specii de pește

Kribensis - Pulcer Pelvicachromis

Un pitic Cichlid, Kribensis este un pește colorat care este ușor de îngrijit. Numele său latin se traduce la "burta frumoasă."În timpul sezonului de reproducere, femeile sportive un burghiu strălucit, cireș-roșu. Peștele Kribensis provin din apele africane din sudul Nigeriei și zonele de coastă din Camerun. Preferă apa superficială cu Vegetația groasă dar sunt tolerante din mai multe niveluri diferite de duritate a apei.

Prezentare speciala

Nume comune: Kribensis, Cichlid Purple, Niger Cichlid, Paleta Cichlid, Rainbow Krib, Cichlid Kribensis Pink, King Cichlid

Nume stiintific: Pulcherul Pelvicachromis

Dimensiunea adulților: 3 până la 4 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cichlidae
Africa
Pașnic
Locuitorul de Jos
20 galon
Omnivore, mănâncă cele mai multe alimente
Egglayer
Uşor
6.5
8 până la 12 dgh
75 la 77 F (24-25 c)

Origine și distribuție

Așa cum este adesea cazul cu nume comune, există dezbateri asupra căruia este cu adevărat specii Kribensis. Din punct de vedere tehnic, Kribensis se referă la specie Pelivicachromis Taeniatus. Cu toate acestea, în comerțul cu acvariu, Pulcherul Pelvicachromis peștele este de obicei vândut sub numele Kribensis.

Peștele provine din zona de drenaj la gura râului Etiope din Delta Nigerului, unde există o varietate de condiții de apă. Apa cu fluxurile de apă neagră scăzută este acidă și foarte moale, în timp ce apele delta sunt puțin bruște, mai alcaline și mult mai greu decât fluxurile care îl hrănesc. Din acest motiv, Kribensis este uneori descris ca un pește de apă brută, deși schimbări bruște în chimia apei accentuează acest pește și contribuie la boli.

P. Pulcher a fost mai întâi importat în Germania în 1913 de creștinul Bruening. Timp de câteva decenii, această specie a fost disponibilă sub diverse nume, inclusiv Kribensis, Niger Cichlid, Cichlid Purpuriu și Cichlid Palette. Practic, toate specimenele vândute în comerțul cu acvariu sunt captivați, mai degrabă decât prinși sălbatici.

Culori și marcaje

Chiar și atunci când nu reproduce, acestea sunt un pește atractiv care poate fi găsit într-o varietate de morfuri de culoare, cum ar fi galben, roșu, verde și albastru, în plus față de varietatea albinoasă care a fost crescută timp de mai multe decenii.

Tankmates

P. Pulcher este adesea păstrat într-o rezervor comunitar, Cu toate acestea, aveți grijă să alegeți cisterții. Deși sunt un pește pașnic, aceștia pot tăia aripioarele de pește în mișcare lentă, cum ar fi îngerii. Dacă alte cichlide trebuie să trăiască în rezervor, alegeți o specie care nu este locuință de fund, astfel încât acestea nu vor concura pe același teritoriu. Evitați să le păstrați cu o altă specie de locuințe, deoarece Kribensis sunt teritoriale despre peșteri.

Kribensis Habitat și îngrijire

Chiar dacă nu intenționați să le desființați, să oferiți fiecare pește cu una sau două peșteri. Formațiile stabile de rock sau de flori sunt cele mai frecvent utilizate materiale. Peștera nu trebuie să fie mare, dar trebuie să fie din punct de vedere structural și să aibă o singură intrare care permite în lumină minimă. Asigurați-vă că marginile deschiderii sunt netede.

Atunci când se utilizează ghivece de lut semi-rotund sau de flori ceramice, asigurați-vă că nu există substanțe chimice pe sau în materialul pot să se scurgă. Faceți o mică deschidere, întoarceți-o cu susul în jos și o îngropați în pietriş. Chiar și conductele de plastic, cochilii de nucă de cocos sau lemnul de pluș pot fi folosite pentru a crea peșteri adecvate. Pentru a utiliza o jumătate de cochilie de nucă de cocos, tăiați o mică bucată de un capăt pentru a face o intrare, puneți-o pe partea sa și apăsați-o în pietriș.

Rezervorul însuși ar trebui să fie plantat bine cu plante reale sau artificiale. În timp ce în general, nu sunt distructive pentru vegetație, Kribensis îi place să se umfle și pot dezrădă plantele. Ei favorizează pietriș fin, de culoare închisă, pe care ei îl vor rearanja repede pentru a se potrivi nevoilor lor. În plus față de peșteri și acoperire, oferă o zonă pentru înot deschis. Kribensis este un pește nedeterminat când vine vorba Condiții de apă, Care este un alt motiv pentru popularitatea sa.

Kribensis Dieta și hrănirea

Kribensis sunt omnivori și vor accepta alimente de fulgi sau pelete, creveți de saramură înghețată, creveți de salină proaspătă, Daphnia, Larve de țânțari, viermi de sânge și chiar legume, cum ar fi dovlecei. Să-și mențină sănătatea bună, să le hrănească o varietate de alimente. Ele sunt locuitori de jos, oferind astfel unele alimente care se vor scufunda, cum ar fi peletele scufundate. La condiționarea peștilor înainte de reproducere, oferiți o mulțime de alimente vii.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Femelele au aripioare rotunjite mai scurte și o bandă galbenă largă în partea de sus a vârfului dorsal. Ele sunt mult mai mici decât bărbații și au o burtă mai rotunjită, care este roșu aprins / violet atunci când sunt gata să se spună.

Masculii sunt mai mari, mai lungi și mai subțiri cu aripioare care se termină în puncte distincte. Ele sunt mai puțin colorate decât femelele, mai ales pe burtă. Asigurați-vă că obțineți aceeași specie de pește - există mai multe specii strâns legate, care arată similare.

Reproducerea Kribensisului

Dacă doriți să reproduceți P. Pulcher, Găsirea unei perechi de cuiburi stabilite face ca procesul să fie relativ simplu. Cu toate acestea, puteți selecta propria dvs. pereche, deoarece sunt destul de ușor de împerecheat. Alegeți exemplare tinere care sunt sănătoase și robuste. P. Pulcher atinge maturitatea sexuală în cât mai puțin de șase luni (femelele mature mai repede), deci întrebați dacă proprietarul magazinului cunoaște vârsta peștelui. Odată ce a fost stabilită o pereche, nu introduceți un alt pește în rezervor. Masculii vor lupta invariabil, iar chiar și două femei se vor certa în atenția bărbatului.

O pereche de reproducție ar trebui să aibă rezervorul pentru ei înșiși, deoarece devin foarte agresivi în timp ce reproduceți și îngrijiți tinerii. Dacă este ținut într-un rezervor cu alte pești, evitați peștele de locuit de fund, cum ar fi Plecos. Un rezervor de 20 de galoane sau mai mare este ideal. Acest lucru este deosebit de important dacă prăjiturile (peștele pentru copii) este permis să rămână cu adulții în timp ce se maturizează. Oferă mai multe peșteri, astfel încât perechea să aleagă cea mai bună locație.

Apă ușor moale la un pH de 7.0, de obicei, produce prăjituri într-un raport relativ uniform al bărbaților / femelelor. Temperatura ideală a apei este de aproximativ 80 de grade. Temperaturile mai mici sau mai mari pot afecta dimensiunea ambreiajului și chiar și raportul sexual al prăjiturii.

Utilizați pietriș fin (sub 3 mm) și utilizați o adâncime de cel puțin două centimetri, astfel încât perechea de reproducere poate să se îngroape. Substratul cu diametru mai mare va împiedica perechea de la burrowing și, de asemenea, puneți micul prăjit în pericol de a cădea prin spații în pietriș și ulterior pierderea.

Pe măsură ce condiționați perechea prin hrănirea lor o dietă generoasă care include alimente vii, culorile lor se vor intensifica în timp ce se pregătesc să se spună. În general, femeia va iniția reproducerea prin arătarea abdomenului ei viu colorat. Pentru a atrage bărbatul, ea își va arunca corpul, își va curăța aripioarele și își va vibra corpul într-un afișaj de curți. Femelele gata de a fi spawn pot fi destul de agresive.

Este obișnuit să vezi pereche de reproducere mișcarea pietrișului din peșteră chiar înainte de reproducere - pregătesc peștera pentru tânărul prăjit. Odată ce perechea și-a pregătit cuibul, reproducerea va avea loc în peșteră, unde vor fi puse la 200 la 300 de ouă. Din momentul în care sunt așezate ouăle până când prăjirea este liberă înot, femeia va rămâne în peșteră, ieșind doar foarte rar să mănânce. Bărbatul se va patrula în jurul peșterii, protejând femeia și puii lor. Drăguț de prăjit de pe suprafața pietrișului este dificil de observat. Când vă aventurați din peșteră, se vor lipi lângă peștele părinte ca o umbră.

Odată ce prăjirea este liberă, hrăniți-le creveți de saramură proaspăt vopsită, hrană foarte fulgată de fulgi sau una dintre cele disponibile în comerț Furnizarea de alimente. Oferă cantități mici de alimente de mai multe ori pe zi. Modificările frecvente de apă sunt critice, având în vedere alimentarea multiplă, precum și deșeurile produse de tinerii în creștere. Dacă nu este efectuată, toxinele pot deteriora sau ucide prăjirea. Cu toate acestea, aveți grijă să evitați adăugarea apei, îndepărtarea apei sau aspirarea în zona din apropierea peșterii. Acest lucru este foarte stresant pentru pește și elimină infuzorii că tinerii se hrănesc.

Pe măsură ce prăjirea devine mai activă, ambii părinți vor avea tendința de obicei pentru ei. Cu toate acestea, în unele cazuri, un părinte va prelua îngrijirea tinerilor și nu va permite celuilalt părinte apropiat, chiar să meargă în măsura în care să atace părintele non-custodial. Când se întâmplă acest lucru, îndepărtați prompt părintele secundar la un alt rezervor pentru a evita luptele.

În două până la patru săptămâni, prăjirea va ajunge la aproximativ o jumătate de inch în dimensiune și ar trebui să fie separată de părinți. În acest moment, părinții sunt gata să se angajeze din nou și vor da naștere dacă în casa lor de reproducere.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

În cazul în care peștele Kribensis vă recurs la dvs. și sunteți interesat de alte cichlide părintești, citiți:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Kribensis cichlid profil specii de pește