Profilul speciilor de specii rainbowfish

Folosit de pește curcubeu sau pește de curcubeu albastru

Rainbowfish-ul obișnuit, Pseudomugil furcatus, este ușor de reprodus, frumos colorat și relativ tare. Mai puțin de doi centimetri când sunt cultivați pe deplin, acest mic Rainbowfish se potrivește bine cu altele Pești mici de pești Într-un acvariu comunitar bine plantat. Oferind ca acest pește să fie transferat lent noul său acvariu acasă, se va adapta la o gamă largă de condiții de apă variind de la apă moale și ușor acidă la greu și alcalin.

Prezentare speciala

Nume comune: Folosit de pește curcubeu, Forktail Blue Eye

Nume stiintific: Pseudomugil furcatus

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța de viață: 3 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Pseudomugilidae
Noua Guinee
Pașnic
Mijloc
30 de galoane
Omnivore
Spadă
Uşor
7.0 la 8.0
8 până la 18 dgh
75 la 79 F (24-26 c)

Origini și distribuție

Rainbowfish-ul obișnuit sunt originari din Peria Creek și râul Kwagira al Papua de Est Noua Guinee - ele există în sălbăticie într-o zonă geografică foarte mică din provincia Milne Bay. Ocazional călătoresc în râurile și afluenții din apropiere, probabil ca urmare a drenajului printre căi navigabile diferite.

Aceste pești preferă fluxurile de mișcare lentă căptușite cu vegetație grea - aceste medii ușurează să-și găsească alimentele preferate: zooplancton, fitoplancton și nevertebrate. Foarte puține curcubești înclinate sunt colectate în sălbăticie. Deoarece sunt ușor de ras, ele sunt crescute în captivitate pentru comerțul cu acvariu.

Culori și marcaje

Rainbowfishisul stivuit o specie foarte atractivă cu ochi albaștri, un corp argintiu și dungi galbene strălucitoare pe partea superioară și inferioară a corpului în sezonul de reproducere. Două răsturnate aproape de aripă Firmele pectorale, Bright galben în culoare, împreună cu aripioarele dorsale galbene strălucitoare în sezonul de reproducere face acest mic bijuterie un mare plus la orice acvariu comunitar.

Tankmates

Rainbowfish-ul obișnuit sunt o specie de șoc și trebuie păstrată între șase și zece ani. Un pește general liniștit, ei pot trăi confortabil cu specii mai mici de goi sau de somn, Danios, Tetras, Rasboras, cichidii pitici și alte mici curcubeu. Evitați păstrarea acestei specii într-un rezervor cu pește sau pește cu lungime mai lentă, cu aripioare lungi, trailing, așa cum fac uneori și pot fi un pic agresiv.

Rainbowfish Habitat și îngrijire

Când creați un habitat pentru curcubovfish-ul dvs. stivuit, amintiți-vă că mediul lor nativ este unul de apă în mișcare lentă, cu o mare vegetație. La recreați un habitat similar, Alegeți un acvariu de 30 de galoane sau mai mari și adăugați un substrat întunecat, fin, nisipos sau stâncos.

Decoreaza cu roci de râu, lemn de ploaie, plante înrădăcinate și plante cu frunze plutitoare cu pene. Plantele plutitoare pe un substrat întunecat nu numai că vor scoate culorile din această specie în cel mai bun efect, dar peștele va fi mai confortabil și calm. Plantele vii sunt necesare pentru ca acest pește să prospere. Asigurați-vă că apa este bine oxigenată. Utilizați un sistem puternic de filtrare, dar unul care nu creează prea multă turbulență.

Rainbowfish-ul obișnuit este foarte activ - nu este doar rapid, dar agil, de asemenea, înot, răsucirea și întoarcerea și ieșirea din plante. Ele sunt un pește de mijloc de mijloc și sunt în mișcare atâta timp cât sunt aprinse luminile acvariului. Cel mai bine este să păstrați doi bărbați împreună cu patru până la șase femele pentru a induce cele mai active afișaje sociale. Rainbowfish-ul obișnuit au nevoie de multe ore de timp pentru a aclimatiza într-un nou mediu rezervor. Expunerea rapidă la chimia și temperatura diferită a apei poate șoca sistemele lor.

Rainbowfish Diete și hrănire

Un mare avantaj al Rainbowfish-ului obișnuit este cerința lor de hrănire necomplicată: nu au aproape nici o nevoi speciale. Alegeți fulgi, micropellete și alimente înghețate mici, cum ar fi Daphnia, creveți pentru bebeluși (Artemia Nauplii) și Cyclops.

Utilizați ciclopii ca alimente într-un acvariu de apă dulce

Diferențele dintre sexe

Rainbowfish-ul fermecat de sex masculin poate fi distins prin culorile lor mai clare și o formă de finisare izbitoare sunt curbate și aproape de aripă și sunt galbene strălucitoare. Femelele și minorii au aceeași culoare de bază ca și bărbații, dar culorile nu sunt la fel de strălucitoare.

Reproducerea curcubeului stivuit

Aceste pești sunt de scurtă durată în natură, astfel încât acestea să se maturizeze rapid, și rasează tinerii. Masculii sunt prime la aproximativ opt luni - după un an la 15 luni, vor dezvolta un piept de porumbei, moment în care sunt prea bătrâni sau maturi pentru a se reproduce. Cu toate acestea, mulți curcubovfish stîngajați trăiesc pentru a fi un pește foarte vechi într-un acvariu comunitar.

Aceștia se ocupă de specie în interiorul șinei și își pune ouăle printre Plante frunze cu pene. În ultimii 10 ani, acest membru remarcabil al familiei Rainbowfish a dispărut aproape complet de scena acvariului de acasă. Este nefericit, pentru că nu numai că acest pește remarcabil este unul dintre cele mai ușoare dintre Rainbowfish să păstreze într-un acvariu comunitar, este, de asemenea, unul dintre cele mai ușoare de felul său de a rasa.

Folosind doi bărbați și șase femele, fiecare bărbat va înființa propriul "teritoriu" în rezervorul de reproducere bine plantat. Unul dintre bărbați va lua în posesia unei plante cu frunze fine sau a unui mop de reproducere la un capăt al rezervorului. Veți observa că femelele vor rămâne în mijlocul acvariului în timpul acestui ritual de împerechere - celălalt bărbat poate lua în posesia unei alte plante a mopului de reproducere la celălalt capăt al rezervorului.

Trebuie să vă ridicați la răsăritul soarelui sau să determinați sistemul de iluminare în rezervorul de reproducere pentru a simula zorii, ceea ce este atunci când bărbații se vor afișa pentru femele. Acest lucru merită să se ridice pentru că devin destul de frumoase în dansurile lor. Ocazional, bărbații pot avea o scurtă plimbare pentru dominație, dar tind să se ignore reciproc.

În cele din urmă, o femeie va urma unul dintre bărbați înapoi la planta lui aleasă sau la mopul de reproducere pentru a spawn. Veți ști că se reproducă când se înmoaie la atingerea inferioară a rezervorului și înotați în plantă sau pe mop aproape unul de celălalt. Pe măsură ce ajung aproape de partea de sus a plantei, ei înotă unul în celălalt și eliberează ouă și Milt împreună.

Cea mai dificilă parte despre reproducerea acestui pește remarcabil este așteptarea ouălor să tragă cum va dura cel puțin 14 zile. Din cauza acestei întârzieri, există o șansă reală de a pierde ouăle la ciuperci dacă sunt lăsate în rezervorul de reproducere. Scoateți ouăle într-un rezervor de apă steril cu tratament cu ciuperci pentru a obține cele mai bune rezultate.

FRY (peștele pentru copii) din această specie este neobișnuit printre straturile de ouă mai mici, deoarece acestea sunt înotul liber și autosuficiente la momentul incubației. Ele sunt destul de mari pentru a mânca în direct Baby Brin Shermp și alimente uscate în pulbere.

Utilizați un filtru de burete în rezervorul de creștere FRY după trei săptămâni, schimbați 20% din apă în fiecare săptămână și alimentați cantități mici de alimente diferite de șase ori pe zi. Cu noroc și o atenție deosebită la detalii, la trei luni vor fi de peste un centimetru lung.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de pești care ar putea fi buni de tank-uri pentru curcubovfish-ul dvs. stivuit, verificați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de specii rainbowfish