Cercetătorul a găsit o modalitate de îmbunătățire a adoptării câinilor de salvare

Un cercetător tocmai a descoperit metode de reducere a stresului pentru câini care pot ajuta în final în îmbunătățirea homing a animalelor de adăpost.

Una dintre aspectele majore Toate adăposturile de animale și adoptanții de animale de companie au este incapacitatea de a determina adevăratul temperament al unui câine, în timp ce câinele și potențialul adoptator sunt închise la adăpost. Am discutat acest lucru într-un Podcast Interviu cu Richie Camden.

Practic, câinii sunt sub stres constant când sunt în aceste adăposturi de animale și sunt înconjurate de multe alte animale stresate. Acest lucru poate duce la ca câinii să nu fie pe cel mai bun comportament sau să-și prezinte adevăratele temperamente atunci când adoptorii vin în jur.

Acest lucru, din păcate, poate duce la două consecințe negative: câinii sunt lăsați în jos pentru aparent (dar nu înnători) și # 8220; # 8221; sau oameni care adoptă un câine care nu este de fapt un meci bun pentru casa lor. Ambele cazuri sunt foarte frecvente în adoptarea PET.

Dar rezultatele dintr-un nou studiu pot ajuta la prevenirea acestor tipuri de situații care au loc în viitor și, potențial să găsească o modalitate mai bună pentru adăposturile animalelor și adoptivi viitori pentru a găsi efectiv acasă câinii de salvare și pisicile. Studiul a căutat să determine ce ca câini de adăpost sunt ca atunci când li se oferă șansa de a fi departe de adăpost.

Studiul

Studiul a fost realizat de Lisa Gunter, care studiază neuroștiința comportamentală la Canărie Collaborator de Știință în Departamentul de Psihologie de la Universitatea de Stat din Arizona.

Studiul constată că câinii de adăpost subliniați se comportă mai puțin optim
Cercetătorul Lisa Gunter se joacă cu salvarea ei de 11 ani. Fotografie: Charlie Light / Asu

Proiectul a fost inițiat ca studiu pilot la Cei mai buni prieteni sanctuar animale În Kanab, Utah. Cei mai buni prieteni este cel mai mare adăpost pentru animalele americane.

Aproximativ 1.600 de pisici și câini locuiesc la Cei mai buni prieteni, și sunt vizitate de aproximativ 30.000 de persoane în fiecare an. Oamenii au nevoie de o săptămână de vacanță voluntară ", iar oaspeții sunt încurajați să ia animalele înapoi în camerele lor de hotel cu ei peste noapte în timp ce vizitează Cei mai buni prieteni animale de companie.

Studiul lui Lisa Gunter a ajuns la concluzia că acele somnoroase sunt imens benefică pentru câini. Ajută la reducerea nivelurilor de stres și dezvăluie adevărata lor comportament oamenilor.

Scopul principal al lui Gunter în desfășurarea acestui studiu a fost de a determina dacă comportamentul câinilor în timpul somnului a fost sau nu predictiv. Ea a căutat să afle dacă o noapte din adăpost ar afecta câinii în orice mod semnificativ.

Speranța a fost că acest lucru ar ajuta să determinați ce fel de comportament se poate aștepta să vadă de la acel câine odată ce câinele era acasă.

În timpul studiului, Gunter a măsurat nivelurile hormonului cortizol care a fost prezent la câini - cea mai eficientă modalitate de a înțelege nivelul de stres la câini. Ea a efectuat, de asemenea, un profil comportamental rapid al fiecărui câine, punând întrebări, cum ar fi:

  • Ce este el ca pe o lesa?
  • Ce-i place când vede un alt câine?
  • Cum se comportă când intri în canisa lui?

Cercetătorii au măsurat nivelurile de cortizol ale fiecărui câine la 3 puncte: câinele la adăpost, câinele în timpul somnului și câinele înapoi la adăpost.

Ceea ce au găsit

Un câine într-un adăpostLisa Gunter a reușit să determine că într-o noapte petrecută departe de adăpostul rezultat la câini care se confruntă cu o semnificație semnificativă scădea la nivelurile de cortizol. Și, important, nivelurile lor de cortizol au rămas la acest nivel scăzut când s-au întors la adăpost a doua zi.

Oamenii care au luat câinii din dormit au observat o tendință comună: după ce fiecare câine sa stabilit, el sau ea va lua imediat un pui de somn lung.

Gunter și echipa ei presupunea că câinii au fost defavorizați cronic și că unul dintre contribuabili la reducerea imediată a stresului a fost abilitatea de a dormi în mod pașnic fără a fi deranjat.

Când câinii au experimentat mai puțină stres, au putut să se comporte mai natural - mai mult în acord cu temperamentul lor înnăscut și, de obicei, mai calm.

Să gândim - cum vom face ca oamenii să se comporte în circumstanțe similare cu viața reală? Dacă managerii au venit să vă intervieveze pentru un loc de muncă în timp ce vă aflați într-o celulă de închisoare, ascultați toți ceilalți deținuți care strigă la voi și niciodată să dormiți, probabil că veți găsi dificil (dacă nu imposibil) să "arătați" destul de bine pentru a obține destul de bine un serviciu.

Gunter își desfășoară cercetarea în colaborare cu un alt cercetător la Colegiul Carroll din Helena, Montana. Recent, li sa acordat o subvenție care le va permite să efectueze acest studiu la patru adăposturi diferite pe U.S. Și în loc să ajungă la o singură zi, câinii vor primi două zile.

Adăpostește lupta la nivel național pentru a obține câini în case. Ei se luptă în mod egal cu obținerea câinilor în case care nu vor fi returnate mai târziu.

Această cercetare ar putea reduce în mod semnificativ cazurile de adopții necorespunzătoare care apar și, prin urmare, reduc prevalența câinilor returnați la adăposturi după adopție.

Dacă vă gândiți la adoptarea unui câine, întrebați adăpostul dacă puteți avea mai întâi mai multe vizite cu câinele. Dacă adăpostul poate găzdui, întrebați dacă puteți petrece timp în afara locului cu câinele. Acest lucru vă va oferi un indicator mai bun al comportamentului câinelui.

Nu fiecare câine este perfect pentru dvs. sau pentru stilul tău de viață. Ca și relațiile umane, companionii canini trebuie să fie sincronizați cu personalitățile noastre pentru ca armonie să apară. Să cunoașteți un câine atunci când nu este într-un mediu de înaltă stres este benefic pentru adoptat și pentru câine.

Citiți următorul: 13 sfaturi utile pentru salvarea unui câine dintr-un adăpost

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cercetătorul a găsit o modalitate de îmbunătățire a adoptării câinilor de salvare