Câinii inteligenți pot fi falsificați boala și rănile pentru a atrage atenția și tlc

Un câine din Utah a încercat acest truc pe părinții lui de companie, dar experții explică de ce trickeria nu este deliberată.

Este deja cunoscut faptul că câinii noștri sunt animale inteligente: pot învăța diferite comenzi și trucuri după câteva săptămâni de formare între multe alte abilități. Dar ați știut că câinii ar putea, de asemenea, să învețe cum să falsifice boala și rănile? Se pare că o fac pentru a atrage atenția și TLC de la proprietarii lor.

Dr. Richard Pitcairn, care a scris cartea și # 8220; Sănătate naturală pentru câini și pisici, # 8221; a spus Via Perspective sălbatice că veterinarii cred în această noțiune că câinii se pot preface că sunt bolnavi de atenție. Proprietarul său, de fapt, ar fi putut întări comportamentul.

PitCairn explică modul în care se întâmplă această armătură probabilă. Un proprietar de animale de companie, de exemplu, ar putea arăta o preocupare suplimentară atunci când câinele său dezvoltă brusc o tuse și se duce la animalele de companie și îl calmează.

Acum, această persoană ar fi putut petrece mai mult timp la serviciu și mai puțin timp cu câinele, dreapta? Dar, odată ce câinele vede că proprietarul său acordă mai multă atenție atunci când este bolnav, atunci el putea pretinde că nu este în formă bună, astfel încât proprietarul său să rămână puțin mai mult sau să ia în considerare sărind de muncă.

De asemenea, citiți: Câinele tău știe că nu poți rezista acelor ochi de catelus, spune studiul

Kennady, Alex și Falaurul Sullivan

Kennady de la Utah a avut această experiență cu câinele său Sullivan. Ea a povestit prin intermediul Buzzfeed Cum a început câinele ei într-o zi făcând acest sunet ciudat de tuse când a pregătit să meargă la locul de muncă. Când a dat atenție câinelui, tusea sa oprit, așa că a crezut că Sullivan ar fi putut avea ceva blocat în gât.

A doua zi, totuși, tusea a început din nou ca Kennady și soțul ei Alex pregătit pentru muncă. Alex a decis să rămână cu câinele pentru a vă asigura că este bine. El la dus, de asemenea, la veterinar, dar medicii nu au găsit nimic rău. De fapt, Sullivan era în stare bună de sănătate.

Nu doresc să ia vreo șansă, cuplul a primit oa doua opinie și a consultat mai mulți medici de animale. În mod surprinzător, majoritatea au spus cuplu același lucru și # 8212; Sullivan se falsifică în dimineața, deoarece proprietarii lui ar pleca la muncă.

Câinele meu a făcut similar. El sa oprit de mers pe jos, l-am repezit la veterinari. £ 36. Nimic nu este în neregulă, tocmai nu a plăcut să se simtă ceva pe laba lui.

— Papetărie cromată (@chromastatnry) 4 noiembrie 2017

Pisica mea a falsificat o limp o dată. Cel mai scump partid de milă vreodată!

— Taylor (@ Rosenoire007) 2 noiembrie 2017

Kennady a spus că de când a fost blocat și, după toate aceste excursii la veterinar, tuseaua ciudată a lui Sullivan sa oprit. Dar mama câine a minunat de faptul că pupul a tras un truc peste ei. Ea a spus că nu este surprinsă deloc ca Sullivan a fost întotdeauna inteligent.

Ce este condiționarea operatorului?

Dr. Jill Sackman a spus că comportamentul acestui Sullivan ar putea fi clasificat ca condiționarea operantă. Câinii nu știu exact cum să falsifice bolnavii. În schimb, ei învață că a face anumite comportamente pot aduce rezultate bune, ca să primească atenție de la proprietarii lor. Știința cognitivă Prof. Colin Allen a spus, de asemenea, puncte similare ca Sackman la Buzzfeed. Sullivan nu și-a înșelat proprietarii, dar își folosește experiențele pe baza unui comportament învățat.

Potrivit medicului veterinar Herbert Tanzer, proprietarii de animale de companie ar trebui să învețe să nu se agită peste animalele de companie atunci când prezintă simptome false. În schimb, ei ar trebui să-și citeze animalele de companie atunci când expun comportamente pe care proprietarii le-ar dori să le consolideze.

Cum să determinați dacă câinele îl falsifică

Cum să determinați dacă câinele îl falsificăÎntre timp, orice semn de boală nu trebuie niciodată ignorat, deși. Proprietarii de animale de companie au încă responsabilitatea de a-și verifica câinii. Ca și în cazul lui Sullivan, a ajutat cuplul cu privire la adevărata problemă. Deci, doar pentru a fi în siguranță, vizitați un veterinar cât mai curând posibil pentru a elimina simptomele.

O altă modalitate de a determina dacă câinele falsifică este prin observarea comportamentului lor general. Un câine care nu se simte bine nu se poate întoarce la a fi sănătos și bolnav, adică că nu simt brusc când decideți să treceți de muncă și să rămâneți cu ei. Dacă sunt într-adevăr bolnavi, simptomele rămân consistente.

Citiți următorul: Limba corpului câinelui - Ghidul proprietarului de companie pentru înțelegerea câinilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii inteligenți pot fi falsificați boala și rănile pentru a atrage atenția și tlc