Cum să vă antrenați pisica în 5 pași simpli

Cum să vă antrenați caracteristica CAT

Din ce în ce mai mulți iubitori de pisici văd că nu numai că este o pregătire a pisicilor, este, de asemenea, o activitate distractivă pentru toți membrii familiei. Pentru pisicile de interior, care nu primesc suficientă îmbogățire, timpul petrecut în timp util va deveni un punct culminant al zilei lor și să le păstreze de comportamentele distructive datorită plictiselii.

Formarea pisicii tale le va învăța trucuri distractive și abilități practice în timp ce își îndeplinesc nevoile zilnice de interacțiune socială pozitivă a pisicilor.

Pasul 1: Obțineți un clicker

Formarea CAT se bazează pe principii de consolidare pozitivă; Dăm pisicii un tratament pentru un loc de muncă bine făcut și învață să ofere comportamente în schimbul recompenselor. Un clicker este un instrument util pentru a oferi instrucțiuni de instruire clare.

Clickerul este un dispozitiv mic portabil care face clic pe sunet atunci când este apăsat. Învățăm pisica că un singur clic este egal cu un tratament, iar sunetul de clic devine un marker care spune pisicii tale că au făcut ceva corect și un tratament vine.

Gândiți-vă la un clicker ca luarea unui instantaneu al acțiunii pe care doriți să o recompensați. De exemplu, atunci când învățați o pisică la înălțimea a cinci, ați face clic pe Split secundar își ridică laba, așa că știu că au fost recompensați pentru acea acțiune specifică.

Odată ce pisica învață că ridicarea laba este comportamentul dorit, ei vor repeta liftul labe pentru a păstra acest joc. Atâta timp cât îți amintești că comportamentul care este recompensat se repetă, ești bine pe drumul tău să devii un maestru la antrenamentul pisicii tale.

Pasul 2: Găsiți recompense de mâncare pe care pisica ta iubește

Pentru antrenamentul de clicker pentru a lucra, trebuie să găsim o recompensă că valorile dvs. de pisică. Pentru proprietarii de pisici, acest lucru poate fi cel mai dificil pas în proces, deoarece multe pisici mănâncă dintr-un castron de alimente de pisică lăsate toată ziua, ceea ce scade valoarea alimentelor - există vreun motiv pentru care oamenii se plătesc după ce au lucrat, nu inainte!

Puteți întări comportamentul bun al pisicii cu mesele lor, cu condiția ca acestea să nu fie lăsate toată ziua pentru ca ei să fie liberă. Introduceți mese mici, programate pentru a vă construi motivația alimentară a pisicii.

Înainte de mesele de pisică, utilizați o parte din alimentele lor pentru formare. Dacă vă hrăniți pisica umedă sau mâncarea brută, recompensa poate fi câteva linge ale alimentelor lor de pe o lingură. Dacă vă dați pisicii dvs. Kibble, puteți folosi o mână de piese ca recompense.

După antrenament, puneți restul mesei în jos ca un jackpot pentru toată munca lor grea. Cu cât mai multe recompense pe care le aveți pentru pisica dvs., pregătirea mai ușoară va fi. Multe pisici vor lucra, de asemenea, pentru o pisică sănătoasă, cum ar fi bucăți mici de pui de congelare uscată.

Lucrul pentru alimente este un mod excelent pentru pisica ta să cheltuiască energie și să-și îmbogățească viața.

Pasul 3: Captați un comportament - Învățați-vă pisica să stea

Odată ce aveți o recompensă că pisica ta îi place, alegeți o abilitate pe care doriți să o lucrați și să vedeți cum puteți crea o situație pentru a vă încuraja pisica să ofere acest comportament, astfel încât să puteți citi "Captură" # 8221; cu clickerul. Predarea SIT este un truc ușor de antrenat, deoarece majoritatea pisicilor vor sta pe tot parcursul zilei, oferindu-vă o oportunitate excelentă de a practica folosind clickerul.

Apucați-vă clickerul și așteptați până când pisica dvs. se află. Faceți clic cât de îndată ce bâtul lor lovește pământul și le aruncă un tratament. Pisica ta va prinde rapid că sunetul de clic prezice un tratament. Deoarece comportamentul care este recompensat devine repetat, ar trebui să vă vedeți pisica dvs. să vă uitați la dvs. și să oferiți Sit pentru a câștiga recompense.

Pasul 4: Adăugați un semnal

Când pisica ta face un stam în mod fiabil, poți pune comportamentul și # 8220; pe Cue.& # 8221; Un semnal poate fi un semnal de mână sau un semnal verbal pentru a indica pisicilor dvs. că sunteți dispus să "plătiți" # 8221; pentru comportament. Pentru SIT, ați putea alege să adăugați tasta verbală, ședea.& # 8221;

Pentru a preda Cue verbal, spuneți cuvântul exact așa cum vă vedeți pisica dvs. să se mute în poziție. Practicarea semnalului verbal cu comportamentul pe mai multe repetări până când vă vedeți ca pisica dvs. să înceapă să răspundă la cuvânt când o spui.

Pasul final este să vă recompensați numai pisica pentru ședința când spuneți, ședea.& # 8221;

Pasul 5: Aveți pregătire distractivă!

Folosind metoda de capturare, puteți preda o mulțime de trucuri și comportamente drăguțe. Pisica ta vrea sa se rostogoleasca sau sa mearga pe labele din spate? Luați clickerul dvs. și vedeți ce puteți captura. Pentru a vă menține atenția pisicii, sesiunile de instruire ar trebui să fie distractive, ușor și scurte, cum ar fi 3 până la 5 minute.

Oprește asta! Cum să vă îmbunătățiți comportamentul pisicii

Cat Calico ajunge la un om

În plus față de utilizarea de formare pentru a vă învăța pisica dvs. pentru a efectua trucuri distractive, vă puteți instrui pisica dvs. pentru a opri comportamentele problematice.

Ce zici de a folosi antrenamentul pentru a opri pisica ta de a face ceva, de exemplu, sărituri pe contorul de bucătărie?

Majoritatea oamenilor se concentrează pe învățarea pisicii lor pentru a răspunde unei comenzi verbale, cum ar fi & # 8220; nr, # 8221; Dar aceasta nu este cea mai bună abordare pentru că nu-ți învețe pisica ce vrei să facă în schimb. Imaginați-vă că sosiți la o petrecere de cină unde există o masă mare cu setări de loc pentru zece persoane, alegeți un loc și să vă așezați, iar gazda spune că, nu stați acolo.& # 8221; Te ridici și te mute la un alt scaun și din nou gazda vă cere să vă mutați.

Acum începeți să vă întrebați, unde puteți sta. Imaginați-vă cum se simte pisica dvs. atunci când spui și # 8220; nu!& # 8221; Pisica ta nu are nici o idee despre ceea ce vrei sa faca.

Din perspectiva lor, ei sunt fie foame, fie căutând atenția dvs. și când le spuneți că nu, nu rezolvă motivul care stă la baza motivului pentru care fac comportamentul în primul rând. Este mult mai ușor pentru oameni și pisici atunci când instrucțiunile sunt clare: și # 8220; au un loc în acest loc și vă voi aduce o gustare.& # 8221;

Învățați-vă pisica în care doriți să meargă și apoi să le răsplătească foarte mult! Nu uitați să faceți noul loc la fel de atrăgător ca și locul lor iubit anterior.

Înapoi la punctul nostru de cină - dacă gazda te pune pe partea laterală la masa copilului când vrei să stai cu adulții, nu vei fi fericit. De asemenea, dacă încercați să creați un nou & # 8220; Loc de parcare & # 8221; Pentru pisica ta pe podea și vor să aibă o vedere clară asupra tot ceea ce faci în bucătărie, acest lucru nu va lucra pentru că nu-ți îndeplinește nevoile pisicilor.

Ajutați pisica dvs. să depășească temerile

Gri Cat High-Five o mână umană

Formarea vă poate ajuta, de asemenea, pisica să îmbrățișeze activitățile pe care altfel le-ar fi frică, cum ar fi intrarea în transportatorul lor sau ca unghiile lor tăiate.

Dacă aveți probleme cu perierea pisicii sau tăiați unghiile?

Trebuie să trecem la unelte și să folosim o altă metodă de formare, numită desensibilizare și contra-condiționare. Partea de desensibilizare este locul în care prezentăm obiectul sau experiența pisicii dvs. nu le place la un nivel pe care îl pot tolera.

Să spunem că sunteți speriat de a merge într-un lift pentru că vă simțiți claustrofob într-un spațiu mic. În acest caz, trebuie să vă ajut să vă simțiți confortabil într-o zonă mică închisă înainte de a vă putea face confortabil într-un lift în mișcare.

S-ar putea să petrecem prima sesiune în care tot ce faceți este să intrați și să ieșiți dintr-un lift staționar. În această etapă, s-ar putea să mai poți intra în lift pentru o secundă înainte de a fi prea înfricoșător.

Peste mai multe sesiuni de a intra in si dintr-un lift stationary, putem lucra pana la zece secunde si apoi in cele din urma un minut. Punctul de desensibilizare este de a introduce lucrul înfricoșător într-un mod care este posibil.

Partea contra-condiționată a procesului vă ajută să răspundeți pozitiv la a fi în lift. Aș putea face asta, făcând ceva bun când intri în lift. Să spunem că vă place ciocolata și vă dau o bucată de ciocolată de fiecare dată când intrați în lift.

Două lucruri se întâmplă în această formare: învățați că ascensorul nu este înfricoșător și că atunci când mergeți în lift, veți obține ciocolată, ceva ce vă place. Atâta timp cât nu ne grăbim antrenamentul, puteți afla că ascensorul este sigur și plăcut (din cauza ciocolatei!).

Dacă pisica voastră urăște când atingeți labele lor, va trebui să le atingeți într-un loc pe care îl pot tolera (poate vârful piciorului sau pieptul lor) și apoi să le prezinte cu un tratament delicios. Glisați mâna din partea corpului în care pisica dvs. este confortabilă cu atingerea în zona pe care o pot tolera (observă că atingi noua zonă și sunt îngrijorați, dar nu vă temeți, eu.E., mers pe jos) și prezintă mâncarea pe care o iubesc.

Luați în considerare exemplul liftului și cât de ușor am făcut procesul de desensibilizare. Dacă aș fi fost într-un ascensor în mișcare chiar de la început, m-aș fi așteptat prea mult. Pentru a vă îmbunătăți răspunsul pisicii la declanșele și manipularea unghiilor, acesta ajută la prezentarea unui plan de instruire cuprinzător scris de un behavioros felinar.

Ajutați-vă pisica să-și pună cea mai bună labată înainte

Combinați ambele metode de antrenament (formare de clocker și desensibilizare / contra-condiționare) pentru a atinge toate obiectivele dvs. de instruire.

Antrenamentul de clicker învață pisica dvs. sunt în controlul mediului lor. Este alegerea pisicii dvs. de a participa la activitate și de a oferi acțiunile. De exemplu, dacă vă învățați pisica dvs. pentru a rămâne într-un transportator, cu antrenament clicker, pisica dvs. este în controlul cât timp rămân acolo - este alegerea lor de a intra și de a rămâne în a câștiga recompense.

Acest tip de antrenament creează o pisică fericită și încrezătoare. Desensitizarea și contra-condiționarea vă ajută pisica la un nivel emoțional să depășească temerile. Dacă doriți să accelerați progresul, acesta plătește să combine ambele aceste metode.

De exemplu, pentru antrenamentul de tăiere a unghiilor, puteți să vă arătați pisica că atingerea labei lor nu este înfricoșătoare și le-a învățat că vă dau cinci ani și shake-urile de labe sunt egale cu tratează și atenție.

Indiferent dacă doriți să vă învățați abilitățile și trucurile prietenilor tăi, ajutați-i să meargă în cutia de gunoi, redirecționează canapeaua de zgâriere la un post de zgâriere, îmbunătățind comportamentul pisicii dvs. este de 100% posibil, iar atât pisicile mai mari, cât și pistele mai vechi pot învăța. Concentrați-vă pe formarea distractivă și metodele pozitive pentru a vă stabili pisica pentru o experiență de învățare de succes.

Întrebări frecvente:

Sunt pisici ușor de antrenat?

Da, atâta timp cât utilizați o pregătire pozitivă de armare, pisicile sunt instruiți. Pentru a instrui o pisică, trebuie să aveți o recompensă pe care o apreciază - folosind mâncarea ca salariu este cea mai ușoară modalitate de a vă învăța o mulțime de trucuri și abilități.

Cum îți antrenezi pisica?

Clicker Training este o metodă excelentă de formare a pisicilor pentru a vă învăța pisica un repertoriu extins al comportamentelor.

Poți să înveți comenzi de pisici?

Pisicile pot învăța o mulțime de trucuri și comportamente utile. Gândiți-vă la pregătirea pisicilor, cum ar fi învățarea semnalelor de pisică încât amândoi înțelegeți. Comenzile implică faptul că pisica dvs. nu are de ales, în timp ce indicii (semnale) înseamnă că este opțiunea pisicii dvs. de a participa.

Cum antrenezi o nouă pisică?

Puzzle-urile alimentare sunt o modalitate excelentă de a introduce o pisică nouă pentru a lucra pentru mâncarea lor și de a le pregăti pentru instruire. Ascunde mâncarea pisicii sau tratează într-o jucărie puzzle și vezi dacă vor rezolva puzzle-ul, eu.E., scoateți mâncarea. Dacă pisica ta nouă este confortabilă în jurul tău și interacționând cu puzzle-ul, vei fi gata să le introducă pentru a clipi de formare. Alegeți un comportament ușor de început, ca să-i învățați să stea.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați pisica în 5 pași simpli