Formarea papagalilor de companie

Papagal de companie pe mâna omului

Instruire Pet papagali Are beneficii care se extind cu mult peste valoarea de divertisment a unui papagal care poate vorbi și face trucuri. Instruirea va întări legătura pe care o aveți cu Parrot, care va aștepta cu nerăbdare atenția unu-la-o singură dată implicată în sesiuni de formare, mai ales atunci când succesul înseamnă o mulțime de laudă și atenție împreună cu tratamentele preferate. De asemenea, învățarea unor comenzi simple vă va face să vă manipulați papagalul.

Păstrați-o pozitiv

Cheia pentru a instrui papagalul dvs. este de a menține interacțiunea pozitivă. Trei concepte oferă baza pentru formarea papagalului:

  1. Parrot face ceva bun, dă-i o recompensă
  2. Papagalul face ceva nedorit, ignorați-l
  3. Nu vă pedepsiți niciodată papagalul

Acest lucru este un pic simplist, dar scopul dvs. este de a vă modela comportamentul păsărilor în ceea ce doriți, oferind o recompensă pentru lucruri bune și ignorarea (fără recompensă, nici o reacție) pentru lucruri rele. Recompensa poate fi un tratament preferat de hrană, dar o simplă laudă sau o sesiune de joc cu o jucărie prețuită poate fi o motivație bună pentru unele păsări. Dacă pasărea ta face ceva nedorit, trebuie să ignori pur și simplu pasărea (pasărea ta nu va răspunde la pedeapsă). O reacție negativă se poate transforma într-o recompensă dacă pasărea dvs. caută atenție (atenția negativă este mai bună decât nici o atenție), deci trebuie să fiți atenți să nu provocați neintenționat unele comportamente nedorite pentru a crește datorită reacției dvs. Ignorarea comportamentului ar putea determina mai întâi să se intensifice, dar în cele din urmă, comportamentul nedorit va opri cel mai probabil. Cum vă apropiați de formare vă poate ajuta să păstrați formarea pozitivă:

  • Tren numai când sunteți relaxat. Formarea pozitivă are răbdare!
  • Alegeți un moment în care pasărea dvs. este atentă și nu distrasă de mâncarea, preîncălzirea sau activitatea gospodăriei.
  • Sesiunile frecvente, dar scurte, de formare sunt, în general, mai eficiente. Câteva minute la un moment dat, de câteva ori pe zi funcționează bine.
  • Alegeți o recompensă preferată (dar nu exagerați dacă este alimentară).
  • Odată ce pasărea dvs. captează la ceva, nu dați un tratament de fiecare dată (comutați la laudă o parte a timpului) sau pasărea dvs. poate face doar comportamentul dacă știe că aveți un tratament la îndemână.
  • Încheiați fiecare sesiune pe o notă pozitivă. Așteptați o încercare de succes sau cel puțin o încercare bună la ceea ce sunteți Instruire, dați un tratament și treceți la altceva.
  • Păstrați sesiunile de antrenament upbeat și distractiv pentru pasărea dvs.

Formarea foarte fundamentală: Treceți și faceți pasul

Dacă a trebuit să alegeți doar două lucruri pentru a vă învăța papagal, acestea ar fi cele care vor alege. Aceasta înseamnă instruirea papagalului dvs. pentru a vă urca pe deget sau încheietura mâinii (sau cu mâna de mână) pe comandă și apoi faceți din nou înapoi. Acestea sunt abilități relativ ușoare și extrem de importante de a învăța. Trecerea este o mișcare suficientă pentru o pasăre, astfel încât este, în general, ușor să vă antrenați acest lucru (pasarea în jos este un pic mai dificil pentru a preda).

Obținerea pasării dvs. pentru a urca și a pasi pe comanda face ca manipularea mult mai ușor și vă ajută să setați unele limite pentru pasărea dvs. (de exemplu, puteți să vă îndepărtați mai ușor pasărea din zonele casei dvs. care nu sunt izolate cu păsări, returnați a pasăre la sala de gimnastică sau cușcă etc.). Dacă aveți o pasăre pentru copii, probabil că este destul de cooperativă, dar începând mai devreme cu comenzile pas în sus și pasul este încă o idee bună. Nu numai că formarea unui copil cooperativ vă permite să oferiți o mulțime de armare pozitivă, dar de asemenea stabilește o bază bună pentru formarea mai multor abilități pentru pasărea dvs. în viitor.

Mai multă papagalitate de formare și sfaturi de comportament:

niste Păsările nu iau să fie mângâie Deoarece nu este un comportament natural. Cu toate acestea, puteți aplica principiile formării papagalului pentru a crește acceptarea păsărilor de contact, atâta timp cât lucrați pentru a înțelege personalitatea și limba corpului dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Formarea papagalilor de companie