Glucozamina pentru câini: utilizări și efecte secundare ghid

Glucozamină pentru câini

Există siguri rase de câini care sunt mai susceptibile la problemele din articulații care pot afecta în mod semnificativ mobilitatea lor, le pot face mai predispuși la leziuni musculo-scheletice și le afectează în mod negativ calitatea vieții. În timp ce câinii seniori sunt aproape întotdeauna de așteptat să aibă probleme comune, chiar și Pouchele mai tinere nu sunt imune la probleme comune, mai ales dacă este deja în machiajul lor genetic. Acest lucru poate afecta negativ comportamentul lor și modul în care se bucură de compania dvs. și relația socială pe care o au cu alți câini. Din fericire, există mai multe suplimente care pot contribui la îmbunătățirea funcționalității complete a articulațiilor. Unul dintre acestea este glucozamină. În acest articol, vom explora un pic mai mult despre această substanță specială care a devenit una dintre principalele formulări în mai multe formulări pentru suplimente nutritive, cât și pentru suplimentele comune de sănătate.

În legătură cu o postare: Cele mai bune suplimente comune de câine

Jack Russel câine zâmbind

O privire la articulațiile de câine

În primul rând, să încercăm să aruncăm o privire la anatomia normală a unei îmbinări sănătoase pentru câini. Acest lucru este crucial pentru că înțelegerea noastră a nevoii de glucozamină este foarte ancorată pe cât de bine înțelegem anatomia și fiziologia normală a articulațiilor câinilor noștri.

Articulațiile sunt legăturile dintre oasele care sunt aduse împreună și securizate în loc de alte țesuturi de susținere. La câini, există trei tipuri de articulații. Acestea sunt următoarele.

  • Articulațiile sinoviale

Aceste tipuri de articulații sunt cele mai frecvente și acestea funcționează în mod esențial în asigurarea unei mobilități optime pentru câini. Articulațiile sinoviale sunt situate la intersecția a două oase opuse care permit cea mai mare varietate de mișcare. Deoarece există două oase, suprafețele capetelor acestor oase sunt acoperite cu un țesut conjunctiv cunoscut sub numele de cartilaj. Puteți privi cartilajul ca o versiune mai moale a unui os.

Există un țesut conjunctiv fibros și dur care încapsulează ambele capete ale oaselor opuse. Există, de asemenea, fire de ligamente foarte dură, fibroase care dețin ambele oase în pozițiile lor respective. Aceste ligamente sunt situate atât în ​​interiorul cât și în afara capsulei comune. În interiorul acestei capsule este un spațiu sau o cavitate care este umplută cu fluid sinovial. Se poate înțelege întotdeauna articulația ca un mecanism hidraulic de pompă, prin care două suprafețe opuse sunt ținute într-o anumită îngrășăminte și lubrifiate prin lichid hidraulic. Același lucru este valabil și cu articulațiile sinoviale.

Exemple de articulații sinoviale sunt cele de la șolduri și maxilar.

  • Articulații cartilaginoase

Aceste tipuri de articulații permit un anumit grad de mișcare, dar cu siguranță mai puțin decât mișcarea obținută de articulațiile sinoviale. Acestea se caracterizează prin absența unei capsule comune care se alătură unui os la altul. În schimb, cele două oase sunt conectate printr-un cartilaj. Exemple de aceste tipuri de îmbinări sunt cele formate de coloana vertebrală.

  • Racorduri fibroase

Dacă articulațiile sinoviale permit o gamă maximă de mișcare, articulațiile fibroase sunt exact opusul. Există puțină mișcare dacă este deloc. În loc de o capsulă sinovială sau chiar cartilaj care se alătură două oase împreună, acestea sunt îmbinate cu țesut conjunctiv foarte dur fibros. Un exemplu excelent de acest tip de articulare este oasele craniului câinelui. Imaginați-vă dacă acestea au fost făcute din articulații cartilagine sau chiar sinoviale, iar mutt-ul dvs. nu va avea o protecție adecvată pentru creier și alte structuri din interiorul craniului.

Din moment ce vorbim despre probleme comune canine în contextul mobilității, vom concentra mai mult pe tipul sinovial al articulațiilor. Știm că aceste tipuri de articulații sunt în mare măsură dependente de funcționarea optimă a 3 elemente diferite, și anume:

  • Membrană sinovială
  • Cartilaj
  • Lichid sinovial

O problemă în oricare dintre aceste elemente poate duce la o problemă în articulație care poate duce la o problemă în mobilitate. De exemplu, o lacrimă în membrana sinovială va duce la scurgerea fluidului sinovial exterior, uscarea acestuia și făcând o mișcare articulară mult mai dificilă. O problemă cu cartilajul la capetele oaselor poate duce la o mișcare mai puțin netedă, creând durere pe măsură ce câinele dvs. se mișcă. Dacă lichidul sinovial este scăzut, nu există niciun mecanism care să ajute la prevenirea celor două suprafețe de articulare să se frece unul împotriva celuilalt. Acest lucru duce, de asemenea, la mișcări dureroase.

După cum puteți vedea, orice modificare a acestor trei elemente poate afecta în mod semnificativ sănătatea și funcționarea articulațiilor Pooch.

Cartilajul este format din condrobariști și întreținute de condrocite, care depind de o varietate de substanțe, inclusiv colagen și proteoglicani. Chondrocitele sunt, de asemenea, responsabile pentru producerea lubrifianului care se adaugă în fluidul sinovial. Pe de altă parte, lichidul sinovial este secretat de membrana sinovială și conține în cea mai mare parte hialuronan, lubrifian și fluid interstițial. Împreună, acestea formează funcțiile de bază ale fluidului sinovial care includ:

  • Reducerea forțelor de fricțiune
  • Absorbție de șoc
  • Filtrarea sau cernerea moleculară
  • Transport de nutrienți și îndepărtarea deșeurilor

Hyaluronanul este un tip de glicozaminoglican nonsulfat. Este această substanță în care glucozamina poate juca un rol foarte important în menținerea funcționării optime a articulațiilor câinelui.

De ce cartilajul canin trebuie să fie protejat

Pe baza a ceea ce înțelegem până acum cu privire la anatomia articulară, capetele oaselor lungi ale câinilor sunt acoperite cu cartilaj care joacă un rol în producerea unei părți a substanței lubrifiante în capsula comună. Este important să protejăm cartilajul cu orice preț, deoarece oasele lungi sunt în general supuse unor forțe concurente extraordinare.

Cartilajul, în acest caz, servește ca o umplutură amortizată pentru oasele dvs., astfel încât atunci când se aplică forțele de compresie, capetele foarte dense ale celor două oase nu se freacă de fiecare. Acest lucru ajută la prevenirea fracturilor. De asemenea, ajută la prevenirea durerii ca osul este umplut în mod natural cu nervi. Dacă nu există nici o umplutură între cele două oase, presiunea aplicată la capetele acestor structuri va fi interpretată ca durere. Cu umplutură, receptorii de durere nu sunt stimulați. Deci, atunci când câinele dvs. sare de pe pat, canapeaua sau chiar camionul dvs. platformă, nu va simți durerea în articulațiile sale pentru faptul că cartilajul este acolo pentru a absorbi forța de impact și a proteja cele două suprafețe opuse ale oaselor.

Înțelegerea chondroprotectivelor

Acum că avem o idee corectă despre modul în care arată o articulație a câinelui și de ce trebuie să protejăm cartilajul cu orice preț, este timpul să ne concentrăm atenția asupra unei clase de substanțe care au câștigat o atenție deosebită în ultimele decenii.

Glucozamina și chondroitina sunt acum considerate suporturi în asigurarea unei sănătăți optime comune și nu doar în gestionarea dureri articulare. Aceste substanțe au fost utilizate de om pentru gestionarea unei varietăți sau a unor probleme articulare. Studiile recente arată că aceste beneficii omului pot fi, de asemenea, extinse bine la câini și chiar pisicile, deoarece toate au în principiu același aranjament anatomic al structurilor articulare.

Împreună, aceste substanțe sunt cunoscute sub numele de chondroprotectoare, deoarece scopul principal este de a proteja și de a păstra funcționalitatea completă a condrocitelor - acele celule care mențin structura și funcția cartilajelor. Acestea sunt diferite de chondroblaste care sunt implicate în clădirea cartilajului, în timp ce sunt necesare chondroclasturi pentru distrugerea cartilajului, astfel încât acestea să poată fi reambalate și construite din nou de condoblasturi. Din punct de vedere tehnic, chondroprotective - glucozamină și condroitină și într-o anumită măsură metilsulfonilmetan sau MSM - lucrări pentru a îmbunătăți funcționarea condrocitelor pentru a aduce următoarele efecte:

  • Creșterea producției de fluid sinovial
  • Reducerea stimulării receptorilor de durere cu mișcare
  • Reducerea inflamației suprafețelor articulare
  • Optimizarea gamei de mișcare

Utilizări ale glucozaminei pentru câini

Ar trebui să fie destul de evident ceea ce este glucozamina pentru câini. Aici, am rezumat câteva dintre utilizările cheie ale glucozaminei pentru PET POOCH.

  • Ameliorarea durerii asociate cu problemele musculo-scheletice

Câini cu displazie de șold poate beneficia foarte mult de la administrarea glucozaminei. Deoarece problema majoră cu displazia de șold canin este potrivirea incorectă a capului femurului în soclul pelvic numit acetabulum. În mod normal, ambele suprafețe sunt acoperite cu cartilaj pentru a oferi o gamă mai fină și mai largă de mișcare. În displazie de șold, aceste suprafețe nu pot fi netede deloc, în cea mai mare parte grav. În timp ce corpul câinelui este capabil să compenseze prin producerea mai multor cartilaj, amabilitatea condrobarilor și a condrocitelor, este nevoie de o perioadă destul de lungă. Cu fiecare mișcare a câinelui tău, suprafețele cartilagoice se degradează și mai mult. Aceasta începe un ciclu vicios de deteriorare a cartilajului urmată de inflamație și de debutul durerii. Cea mai deteriorată cartilajul devine mai puțin capabilă, cartilajul se va repara.

Glucozamina ajută la reducerea durerii pe aceste suprafețe, oferind cadrul necesar pentru condrocitele pentru a crește rata pe care condrocitele pot repara cartilajul. Cu cât este reparat cartilajul mai rapid, cu atât este mai rapid rezoluția inflamației, iar cea mai mică este apariția durerii. În plus, deoarece condrocitele sunt implicate în producția de fluid sinovial, ele pot ajuta la îmbunătățirea lubrifierii în capsula articulară, umezind efectiv forțele de șoc, astfel încât acestea să nu reverbereze prin capsula sinovială. De asemenea, deoarece osteoartrita este o complicație foarte frecventă a displaziei șoldului, introducerea glucozaminei poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea presiunii acestor suprafețe articulare, permițând ca câinele să se miște independent.

  • Tratamentul adjuvant în cazurile de vătămare a discului spinal al câinelui

Am aflat că articulațiile din coloana vertebrală sunt, de fapt, compuse din țesuturi cartilagoice. Boala degenerativă a discului este destul de comună la câini. Problema constă în discurile intervertebrale sau echivalentul capsulelor sinoviale în articulațiile sinoviale. Unele rase sunt mai susceptibile la degenerarea discului intervertebral, rezultând că măduvei spinării se zdrobeste sau ciupite de fragmentele discului degenerativ. Acest lucru cauzează durerea, precum și paralizia în funcție de localizarea rănirii.

Tratamentul bolii degenerative este chirurgia. Acest lucru este efectuat pentru a scuti presiunea de pe măduva spinării. Fragmentele sunt, de asemenea, eliminate. Deoarece glucozamina ajută la îmbunătățirea funcționării condrocitelor - păzitorii cartilajului - atunci ar trebui să fie capabili să promoveze regenerarea mai rapidă a rănirii vertebrale la câini.

  • Recuperarea chirurgicală

Câinii care au suferit o intervenție chirurgicală comună pot beneficia, de asemenea, de natura chondroprotectivă a glucozaminei prin stimularea funcției de condrocite în formarea și întreținerea suprafețelor articulare, adăugând, de asemenea, la fluidul sinovial. Aceasta ameliorează tulpina pe cele 2 suprafețe articulare opuse astfel încât rana chirurgicală să fie lăsată să se vindece în mod corespunzător.

  • Performanța fizică maximă

Câinele dvs. nu are nevoie să aibă o boală comună înainte de a începe să o dați glucozamină. După cum am învățat deja, această substanță poate contribui la îmbunătățirea funcționării globale a condrocitelor care conduc la o gamă mai mare de mișcare. Acest lucru se traduce ușor la alergare mai rapide, salturi mai mari și plimbări mai semnificative fără pooch vreodată simțindu-se durerea în articulațiile sale. Și dacă aveți un câine construit pentru a concura, aceasta este cu siguranță o modalitate excelentă de a-și intensifica performanța.

Cum funcționează glucozamina

Am discutat despre indicii de glucozamină și ar trebui să fie deja clar cum funcționează. În primul rând, glucozamina stimulează condrocitele pentru a continua producerea glicozaminoglicanilor care sunt foarte importanți în asigurarea integrității întregii capsule comune. Aceste combinații de zaharuri și proteine ​​ajută la asigurarea structurii necesare pe care capsula articulară își atrage rezistența.

În al doilea rând, glucozamina stimulează indirect chondrocitele pentru a sintetiza colagenul, o proteină care este implicată în formarea și întreținerea matricei extracelulare. Este colagen care oferă rezistența structurală în capsulă.

În al treilea rând, am menționat, de asemenea, că chondrocitele produc lubrici care se adaugă în fluidul sinovial. Din punct de vedere tehnic, glucozamina este indirect responsabilă pentru proprietățile lubrifiante ale fluidului sinovial. Acest lucru ajută la reducerea frecării, oferind, de asemenea, o pernă de siguranță împotriva forțelor concasive.

Al patrulea, glucozamina, deoarece este un tip de glicozaminoglican, poate fi utilizat de condrocitele articulațiilor pentru a produce hialuron sau acid hialuronic, care este principala componentă a fluidului sinovial.

Acum imaginați-vă că puneți toate acestea împreună și aveți o putere de o moleculă în glucosamină.

Beneficiile glucozaminei pentru câini

Pe baza a ceea ce am discutat până acum, putem spune că glucozamina poate oferi o serie de beneficii. Iată câteva dintre cele mai populare.

  • Reduce inflamația și ameliorează durerea

Simplul fapt că glucozamina poate îmbunătăți capacitatea cartilajului de a se repara pur și simplu se traduce pur și simplu la cicluri mai mici de inflamație și durere. Amintiți-vă ceea ce am spus despre tulburările comune fiind un ciclu de deteriorare a cartilajului și inflamația culminând în durere înainte de a bilanța înapoi la deteriorarea mai mare a cartilajelor? Dacă glucozamina poate ajuta la grăbitul pe care cartilajul poate fi reparat, atunci incidența și frecvența inflamației și durerii vor scădea în mod natural, de asemenea.

  • Promovează articulații sănătoase și creșterea gamei de mișcare

Glucozamina promovează sănătatea optimă și funcționarea condrocitelor pe care le cunoaștem acum pentru a fi foarte importante în menținerea integrității articulațiilor. În timp ce poochul dvs. nu poate avea boală articulară, consolidarea articulațiilor este una dintre cheile pentru a vă asigura că câinele dvs. este liber de orice rău care este asociat cu aceste tipuri de condiții canine. Mai mult, îmbunătățirea activității chondrocitice ajută la facilitarea îmbunătățirii mobilității, permițând câinelui dvs. să se bucure de ceea ce face cel mai bine.

  • Reduce nevoia de AINS

În timp ce durează ceva timp înainte de a observa efecte de ameliorare a durerii sau efecte antiinflamatorii ale glucozaminei, puteți avea totuși sigur că efectele sale sunt mai durabile decât ameliorarea durerii AINS. Aceste medicamente funcționează foarte repede. Cu toate acestea, efectele lor vor fi la fel de repede. Mai mult, acestea pot produce o varietate de efecte secundare care ar putea submina starea deja compromisă a câinelui dvs. Pe de altă parte, glucozamina este complet naturală și nu va reprezenta nici o amenințare pentru câinele dvs. Dacă câinele dvs. este în durere extraordinară, mergeți mai departe și dați-i NSAID. Dau și glucozamină. Odată ce durerea a fost gestionată, puteți opri AINS-ul și continuați cu glucozamina. Nu ar trebui să existe mai multe dureri de acum, deoarece glucozamina va lucra deja minunile sale în articulațiile câinelui tău.

Bulldogul francez rulează în parc

Cum să dați glucozamină câinilor

Frumusețea formulărilor de glucozamină de astăzi pentru câini este că vine într-o varietate de preparate. Acest lucru se face pentru a vă asigura că aveți o mulțime de alegeri. Multe alimente pentru câini - atât uscate, cât și conservate - sunt deja fortificate cu glucozamină. Deoarece aceasta este deja parte a dietei sale, apoi furnizarea articulațiilor sale cu glucozamină este relativ ușoară. Există, de asemenea câine tratează și suplimente nutritive care sunt fortificate cu glucozamină. Și apoi există suplimente care conțin numai glucozamină, precum și MSM și Chondroitin. Punctul de chestiune este că nu veți avea niciodată probleme de a da glucozamină câinelui dvs., deoarece aveți o mulțime de opțiuni. Doar nu dați glucozamina proiectată special pentru oameni. Asta e un mare nu-nu.

Glucozamina este una din cele 3 substanțe care sunt utilizate în promovarea sănătății optime comune, ameliorarea durerii și reducerea inflamației în problemele articulare și îmbunătățind mobilitatea generală a unui câine. Este sigur și este disponibil în multe produse nutriționale de câine. Când vine vorba de sănătate din articulațiile câinelui tău, glucozamina nu va lăsa niciodată câinele în jos.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hrană pentru câini uscați

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Glucozamina pentru câini: utilizări și efecte secundare ghid