Dinți de hedgehog

Hedgehog căscat într-un adăpost din lemn

Probabil știți dvs arici are dinți - cum altceva ar putea să-și zdrobească mâncarea insectivă ca cereale - dar știi că acești dinți pot avea nevoie de o atenție regulată la fel ca a ta? Bolile dintelui argehog sunt reale și nu ar trebui ignorate. Ele pot provoca dureri serioase și infecții cu ariciul tău și dacă ai avut vreodată o durere de dinți, știi că nu este distractiv!

Ingrijire dentara

Ariciul pot avea până la 44 de dinți mici. Ei au incisivi, premolari, molari și dinți canini la fel ca noi. Ei primesc aceste dinți atunci când sunt doar 3 săptămâni, ceea ce înseamnă că le au aproape toată viața lor pentru a le permite să mestece și să-și ia mâncarea. Majoritatea proprietarilor de arici nu își perie dinții lui Hedgie, dar acest lucru nu înseamnă că dinții nu pot fi curățați profesional de către medicul veterinar de animale exotice sau că problemele nu vor apărea cu dinții lor.

Pentru a obține dinții de arici Curățată profesional Ariciul tău va trebui să fie pus sub anestezie. Atunci acei mici dinți pot fi curățați, lustruiți și radiografiați. Este posibil ca dinții problematici să fie extrași. Aceasta este aceeași procedură care se face pe pisici, câini și alte animale de companie cu dinți, dar există încă un risc anestezic implicat oricând, animalul dvs. de companie merge sub anestezie. Screeningul sanguin și fluidele IV trebuie discutate înainte de procedura cu medicul veterinar pentru a asigura posibila profilaxia dentară cea mai sigură.

Periaj la domiciliu

Dacă doriți să încercați dinții de periere, nu utilizați pasta de dinți. Încercați să utilizați un vârf q umed și frecați ușor toate dinții cu vârful Q-TIP. Se concentrează în primul rând pe molarii din spate și pe partea dinților pe care o puteți vedea. Nu vă subliniați ariciul și faceți-vă fii delicat. Dacă gingiile încep să sângereze puțin, nu panică! Acest lucru înseamnă doar că nu sunt obișnuiți să fie periat și nu pot fi foarte sănătoși. Dacă vedeți o cantitate mare de sânge sau puteți vedea oricare dintre rădăcinile dinților, obțineți ariciul dvs. pentru a vedea medicul veterinar. Dacă există o mulțime de tartru construit în sus-maro sau negru colorare - pe dinți, nu veți putea să o scoateți cu periajul. Unghiul tău poate să-l rătăcească ușor de pe dinte, deși arici nu permit de obicei acest lucru. În caz contrar, o curățare profesională cu un scaler ultrasonic este singura dvs. altă opțiune.

Probleme dentare

Placă, tartru și calculul sunt ceea ce vă aflați medic veterinar ar putea numi lucrurile negre sau maro pe dinții hedgie. Este alcătuită din saliva, particule de alimente și bacterii. Este o problemă deoarece face dinții nesănătoasă și se află pe linia gingiilor. Linia gingiilor este o cale directă spre aprovizionarea cu sânge a ariciului, care, prin urmare, permite bacteriilor să meargă la toate organele majore din organism. O acumulare mare de una dintre aceste trei lucruri poate duce la o infecție sistemică în ariciul tău. De obicei, puteți să vă spălați placa mai moale, dar, de obicei, tartrul și calculul sunt prea greu pentru a opri fără o curățare profesională.

Abcesele rădăcină a dinților

Hedgehogii pot avea, de asemenea, fracturi dinți și abcese dentare. Un abces de rădăcină din dinte este atunci când rădăcina dintelui, pe care nu o puteți vedea fără raze X pe un dinte sănătoasă, are un buzunar de puroi care o înconjoară în gura de arici. Acest lucru se datorează unei infecții de dinți proaste și uneori poate provoca o bătaie sub ochiul lui Hedgehog pe marginea feței în care se află dintele rău. Această bombă poate arăta ca un Zit și poate apărea destul de repede. Dacă vedeți o ciocnire ca aceasta, sau orice bucată pe arici, obțineți-i să vadă veterinar cât mai curând posibil. Doamnele rău va trebui să fie extras, restul dinților curățați și micul tău arici are nevoie de anumite medicamente și antibiotice grave.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Chaprazov, Tzvetan și colab. Tulburări orale și dentare în hedgehogii de animale de companieJurnalul turc al Științelor Veterinare și Animale, vol 38, 2014, pp. 1-6. Consiliul de Cercetare Științifică și Tehnologie din Turcia, DOI: 10.3906 / VET-1302-46

  2. Boli ale ariciilorMerck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dinți de hedgehog