Pot câinii să mănânce hrișcă?

O mâncare de sănătate foarte populară în multe țări, Hrișcă începe să decoleze în SUA, deoarece datorită cantității ridicate de substanțe nutritive, minerale și antioxidanți. În ciuda numelui său, nu este legată de grâu și este fără gluten. Dar câinii pot mânca hrișcă și este hrișcă bună pentru caini să consume?

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;pot să-mi dau câinele hrișcă,& # 8221; raspunsul este Da - puteți da hrișcă câinilor Atâta timp cât o pregătiți corect. Asigurați-vă că gătiți bine semințele și le pură într-o masă ușor digerabilă. Hrișcă poate fi adăugată la mesele obișnuite ale câinelui sau utilizat ca bază pentru tratarea câinilor de casă.

În acest articol, vom avea o privire mai atentă la ceea ce este hrișcă, câinii pot mânca hrișcă fără consecințe și care sunt beneficiile pentru sănătate și efectele secundare ale acestuia.

De asemenea, citiți: Pot câinii să mănânce afine?

Ce este hrișcă?

Hrișcă este un tip de semințe care a fost utilizat în alimentele umane de secole, în primul rând datorită varietății sale de conținut nutrițional. Se poate găsi adesea ca o bază în multe alimente moderne, cum ar fi clătite, și ca înlocuitor al pastei și orezului greu de gluten. Adăugarea de hrișcă la dieta dvs. vă poate ajuta să rămâneți în formă, ornamental și sănătoși.

Hrișcă aparține unui grup de alimente denumite pseudocereale, deoarece este consumată ca boabe de cereale normale, dar nu crește în ierburi. Această sămânță este considerată a Superfood plin de vitamine și nutrienți esențiali pentru oameni și câini.

Aceasta este la felul de hrișcă neplăcută:

Hrișcă pentru câini

În ciuda numelui său, hrişcă nu este deloc grâu sau cereale. Este o sămânță în formă de triunghi care împachetează o pumnul nutrițional puternic fiind bogat în proteine, lizină și aminoacizi. Este, de asemenea, o sursă excelentă de amidon rezistent și fibre solubile. Poate fi un instrument util pentru a atenua constipația, hipertensiunea și obezitatea.

Formele populare de hrișcă includ:

  • Crupe de hrișcă; kerneluri de semințe deșurubate care gătesc la o formă similară cu orezul
  • Făină de hrișcă; folosit ca înlocuitor de coacere pentru produsele de gluten
  • Fidea Soba; hrișcă prelucrată ca fidea de la făină de hrișcă

LEGATE DE: Câinii pot mânca carne de bologna?

Hrișcă pentru câini 101
Pot câinii să mănânce hrișcă?

Câine în câmpul plantelor de hrișcă

Astfel încât câinii să mănânce hrișcă la fel ca oamenii pot? Da, absolut. Odată ce gătiți cu atenție, îl puteți adăuga la masa de casă a câinelui sau chiar alimente comerciale pentru câini (atât la alimente umede cât și uscate) pentru a crește profilul nutrițional al mesei.

Hrișcă este plină de minerale, dar nu este mare în nici o vitamină. Este o sursă bună de fibre cu o anumită proteină acolo. Cele mai abundente nutrienți găsiți în hrișcă sunt:

Mangan
Cupru
Magneziu
Fier
Fosfor

Atât studiile de animale, cât și cele umane au arătat multe beneficii de includere a hrișcă în dietă. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:

  • Hrișcă promovează sănătatea inimii (1, 2, 3)
  • Hrișcă ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge (4, 5, 6)
  • Rutina în hrișcă poate reduce inflamația și tensiunea arterială (7, 8, 9)
  • Quercetin în hrișcă poate reduce riscul de boli de inimă și de cancer (10, 11)
  • D-Chiro Insitol în hrișcă poate ajuta la gestionarea diabetului (12)

Deci, este un hrișcă bun pentru câini? Da, este - având în vedere faptul că nu este toxic sau dăunător câinilor odată pregătit, puteți vedea că există multe motive pentru a le include în dieta animalului dvs.

LEGATE DE: Pot câinii să mănânce tofu?

5 Beneficiile de hrișcă pentru câini

Aici sunt încă cinci beneficii de a da hrișcă pentru câini care pot aplica în mod specific caninului.

1. Hrișcă este o putere de fibră.

Cantitatea semnificativă de fibre solubile în hrișcă ajută la încetinirea absorbției de glucoză, ceea ce este deosebit de important pentru câinii diabetici și normalizează tractul digestiv. Fibrele protejează, de asemenea, stomacul de la deteriorarea oxidativă cauzată de radicalii liberi, prevenind astfel infecții și cancer.

2. Semințele de hrișcă promovează sănătatea colonului.

Hrișcă este o sursă de amidon rezistent care scapă de digestie în intestinul subțire. Acest tip de amidon posedă fibre solubile și insolubile. Majoritatea hrișcă este foarte digerabilă, dar cantitatea mică de amidon rezistent poate încuraja sănătatea colonului.

3. Nivelurile ridicate de proteine ​​din hrișcă îmbunătățesc sănătatea generală a câinelui.

Hrișcă conține mai multă proteină decât cereale tradiționale, cum ar fi orezul, porumbul sau grâul. Proteinele sunt esențiale pentru sănătatea caninei, deoarece influențează funcția de organe, sinteza substanței, procesele digestive și defalcarea produselor deșeurilor.

4. Hrișcă este plină de minerale și vitamine critice.

Această sămânță se mândrește cu o cantitate impresionantă de minerale și vitamine necesare pentru funcții sănătoase ale corpului, inclusiv:

  • Mangan pentru proteine, carbohidrați și utilizarea enzimei
  • Magneziu pentru structura osoasă și dinți, funcția enzimatică și stabilitatea musculară
  • Potasiu pentru funcțiile de transmisie și transport de impulsuri nervoase
  • Vitamina B complexă pentru energie și metabolizare, generarea de glucoză, funcția de celule roșii din sânge, reglarea hormonului și funcția sistemului nervos
  • Compușii polifenolici (antioxidanți pe bază de plante) pentru oprirea deteriorării celulare cauzate de radicalii liberi
  • Rutin, bioflavonoid care este antiinflamator și poate lupta împotriva cancerului
  • Zinc pentru funcția pielii, vindecarea rănilor, replicarea celulelor și metabolismul proteinelor și carbohidraților
5. Hrișca este în mod natural fără gluten și perfectă pentru canini sensibili la cereale.

Dacă câinele dvs. suferă de alergii alimentare sau trebuie să evite glutenul în mâncarea sa, atunci hrișcă ar putea fi ceea ce căutați. Aceste semințe sunt în mod natural fără gluten, făcându-l mai ușor de digerat pentru câinii care sunt gluten și sensibil la alergen.

Este hrișcă bună pentru câini

Deci, câinii pot mânca hrișcă în siguranță?

Câinii pot mânca hrișcă fără probleme atunci când este pregătită și dată în mod moderat. Nu există efecte secundare de hrănire cu hrișcă gătită la câini ca parte a mesei lor ocazionale. De fapt, poate fi chiar recomandabil să adăugați unii la dieta lor.

De asemenea, citiți: Câinii pot mânca semințe de dovleac?

4 efecte secundare potențiale ale hrișcă pentru câini

Cu cele de mai sus, este un hrișcă bun pentru câini? Este, dar trebuie să fiți atenți cu prea multă hrișcă sau nu pregătiți-o drept, la fel ca și cu oricare altul alimentele umane pe care le dați câinilor. În timp ce semințele de hrișcă sunt sigure pentru câini, există unele considerații care trebuie luate în considerare înainte de a le include în dieta câinelui dvs.

1. Magazinul cumpărat de hrișcă poate conține aditivi nesănătoși.

Asigurați-vă că achiziționați hrișcă organică certificată și gătiți-l acasă înainte de ao hrăni la câinele dvs. Multe forme comerciale de hrișcă includ zaharuri adăugate și alți aditivi procesați care pot fi dăunători câinelui dvs.

Dacă achiziționați hrișcă în formularul Soba NOODLE, asigurați-vă că ceea ce cumpărați este 100% hrișcă, deoarece unele taitei sunt parte de hrișcă și grâu de păr, care poate fi problematică pentru câinii cu alergii la boabe.

2. Hrișcă poate provoca alergii la câțiva câini.

Chiar dacă este o sămânță și nu un boabe, pot exista câțiva câini care dezvoltă sensibilități acute la hrișcă. Simptomele de alergii alimentare pot include mâncărime frecvente, erupții cutanate și greață.

3. Aceste semințe pot provoca suferință gastrointestinală.

Ca și în cazul oricărei noi alimente, asigurați-vă că gătiți cu atenție hrișcă și introduceți lent în dieta câinelui dvs. Hrișcă conține o cantitate semnificativă de fibre, iar dacă câinele dvs. este neadecvat să aibă atât de multă fibră în dieta sa, el poate deveni gazos și suferă de dureri de stomac și diaree.

4. Prea multă harnitură poate duce la creșterea în greutate.

Nu exagerați cantitatea de hrișcă alimentată câinelui dvs. ca făină de hrișcă are o mulțime de calorii în el. Prea mult pe o perioadă lungă de timp poate duce la câinele dvs. câștigând greutate sau devenind obezi.

Un avertisment suplimentar despre hrișcă

Feriți-vă de planta de hrișcă.

Semințele de hrișcă sunt sănătoase și inofensive pentru majoritatea câinilor. Însă Planta de hrișcă în sine nu este. Planta reală, parte a Poligoneae Familie, conține Făgopirin, o substanță care este toxică pentru câini.

Aceasta este ceea ce arată planta de hrișcă:

Planta de hrișcă toxică pentru câini

Permiteți câinelui să mănânce semințe de hrișcă, dar îl conduceți clar din planta în sine.

rezumat
Pot câinii să mănânce hrișcă?

Pot câinii să mănânce hrișcăDeci, câinii pot mânca hrișcă? Având în vedere toate cele de mai sus, răspunsul este da - câinele dvs. poate mânca în siguranță hrișcă în cantități moderate. Asigurați-vă că vă pregătiți în mod corespunzător hrișcă și adăugați-o în masa câinelui sau chiar în Kibble pentru a spike conținutul nutrițional.

Semințele de hrișcă sunt foarte nutritive, cu multe vitamine și minerale necesare pentru funcția corporală adecvată și sănătoasă. Hrișcă poate fi utilă în special pentru câinii care sunt alergici la boabe, deși moderarea este, în cele din urmă, cheia pentru a vă asigura că câinele dvs. culege beneficiile complete ale acestor semințe.

Stați departe de planta de hrișcă, cu toate acestea. Planta însăși este toxică pentru câini.

Citiți următorul: 4 motive bune pentru a hrăni alimentele umane la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce hrișcă?