Tremurând, tremurând și tremurând la câini

Speriat, agitat câine

Mulți câini tremură sau se agită, chiar și atunci când nu este rece afară. Acest lucru este deosebit de obișnuit la câinii mici, cum ar fi Chihuahuas. În timp ce tremurul poate fi doar un fapt normal de viață pentru câțiva câini, poate fi, de asemenea, un semn de avertizare că ceva este rău.

Există multe motive diferite ca câinele dvs. să se trezească, variind de la benignă la referință. Indiferent dacă ar trebui sau nu să căutați tratament, depinde de opinia veterinarului dvs., dar țineți cont de faptul că unele dintre motivele pentru care câinii tremur sunt destul de greu de fixat.

Avertizare

Consumul de multe toxine diferite poate determina cainele dvs. să se agită sau să aibă activitate de convulsii. Luați câinele la veterinar și apelați la controlul otrăvitorului animalelor (888-426-4435) imediat dacă câinele dvs. a început tremurul după ce a mâncat ceva. Toxinele pot provoca o urgență medicală foarte repede, așa că nu "așteptați și vedeți" dacă credeți că tremurul câinelui dvs. a fost cauzat de a mânca ceva nou.

Există multe motive diferite pe care câinii se agită. Să explorăm acum câteva dintre ele, începând cu explicația cea mai puțin gravă și se mișcă de acolo.

Vreme rece

Mulți câini cu straturi subțiri sau conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi Greyhounds și Dobermans, obțineți ușor ușor. Chiar dacă este de 50 sau 60 de grade F afară, câțiva câini sunt răciți. Să fie deosebit de precauți dacă este umed sau ploios, deoarece acest lucru face ca câinii să se simtă mai rece.

Dacă tremurul câinelui dvs. nu se oprește odată ce ați încălzit-o, verificați-vă cu veterinarul pentru a vă asigura că nu se întâmplă altceva.

Sindromul tremor generalizat

Câțiva câini mici "tremură doar."Oricine a fost în jurul câtorva Chihuahuas sau Pinschers miniatural vor fi de acord că mulți dintre acești câini mici tremură foarte mult. Experții nu au reușit să cuit exact de ce, dar ar putea fi că câinii mici sunt reci mai des, sunt mai îngrijorați sau un alt motiv necunoscut.

Fiți mai preocupați dacă tremurul este un nou comportament sau dacă însoțește alte modificări ale comportamentului câinelui dvs. Dacă câinele dvs. mic tremură foarte mult, cereți-vă medicului veterinar despre asta.

VET-ul dvs. poate evalua tonul muscular și verificați din alte motive ca câinele dvs. să treacă. Ea poate diagnostica cainele cu sindromul de tremor generalizat (GTS), care poate fi tratat cu corticosteroizi.

Semn de slăbiciune musculară sau rănire

Ați exercitat vreodată atât de mult încât mușchii tăi trec puțin? Sau a observat că un mușchi tras vibrează când mutați drumul greșit? Același lucru se poate întâmpla cu câinii tăi! Quiving este un simptom comun de durere, rănire sau slăbiciune.

Verificați cu VET dacă agordarea este limitată la o anumită zonă (de exemplu, piciorul din spate), a început după un exercițiu greu sau este însoțit de o scădere a nivelului de activitate. Este posibil să observați că tremurul muscular se înrăutățește dacă atingeți zona, încercați să vă întindeți sau să o masați sau să vă exercitați câinele. Mulți câini care tremură din cauza durerii sau slăbiciunii vor apărea, de asemenea, stresați.

Frica, entuziasmul sau anxietatea

Emoțiile puternice pot face ca câinii să tremure sau să se agită. Dacă observați că tremurul câinelui începe și se oprește în situații specifice (cum ar fi la veterinar, când oaspeții sunt vizitați, sau pe plimbări), există o șansă bună că există un motiv emoțional pentru scuturarea câinelui tău. Chiar dacă acest lucru este cauzat de entuziasm în loc de frică, este o idee bună să vă ajutați să învățați câinele să se simtă relaxat.

În acest caz, este de multe ori cel mai bine să vezi un consultant de comportament câine certificat pentru a afla cum să ajuți câinele dvs. să se simtă mai relaxat într-o anumită situație. Treceți la antrenorul local de ascultare, deoarece sunt mai calificați la predarea comenzilor decât schimbarea emoțiilor.

Consultantul dvs. de comportament pentru câini poate sugera că vorbești cu medicul veterinar Medicamente comportamentale Pentru câinele dvs., dacă se pare că protocoalele de modificare a comportamentului nu ajută prea mult.

Boli sau motive medicale

Există o mulțime de boli înfricoșătoare care pot provoca agitarea câinelui. Distemper, Bolile neurologice, boală de rinichi, și Tulburări de convulsii (precum și multe, multe alte boli) pot provoca agitarea la câini.

Păstrați urmărirea atentă a oricăror alte modificări ale comportamentului câinelui, la nivelul activității și apetitului. Acordați o atenție deosebită frecvenței, mirosului și consistenței scaunului și urinei câinelui. Dacă tremurarea câinelui dvs. este relativ nouă și însoțită de alte simptome, obțineți o viață veterinară completă cât mai curând posibil. Pot exista sânge și alte teste implicate, dar merită pentru sănătatea puilor!

În timp ce unele dintre bolile care provoacă agitarea sunt tratate sau ușor de gestionat, altele, cum ar fi distemperul, sunt foarte grave și adesea fatale. Vaccinați câinele dvs. pentru a ajuta la prevenirea distematorului. O îngrijire preventivă bună poate, de asemenea, să-și piardă boala renală. Cauzele tulburărilor de sechestru și a bolii neurologice pot fi mai greu de fixat.

Tratament

Tratamentul pentru un câine de agitare va varia în funcție de cauza subiacentă. Pentru un câine care este rece sau excitat, tratamentul poate fi la fel de simplu ca și încălzirea ei sau calmarea ei. Dacă nu vă ajută, este probabil timpul să vedeți un veterinar.

Există câteva semne de avertizare care ne spun că este timpul să mergem să vedem mai repede decât mai târziu decât mai târziu. Sunați-vă medicul veterinar dacă:

  • Abiarea câinelui tău este însoțită de alte simptome, cum ar fi letargie, anxietate, diaree, Limping, sau vărsături.
  • Tremurul câinelui dvs. interferează cu comportamentul normal, cum ar fi timpul de joc sau de dormit.
  • Câinele dvs. începe să tremure după ce a ingerat ceva neobișnuit.
  • Câinele dvs. apare în dificultate când se agită. Să acorde o atenție deosebită "semnale de calmare"Cum ar fi stresul gâfâind, linge de buze sau urechi care sunt trase departe înapoi.

Dacă câinele dvs. este bolnav sau rănit, tratamentele vor necesita probabil ajutor veterinar. VET-ul dvs. poate prescrie odihnă, masaj sau chiar chirurgie - toate dependente de cauza subiacentă a zgomotului câinelui tău.

În funcție de ceea ce a mâncat câinele, un câine care se agită din cauza toxinelor ar putea avea nevoie doar de a vomita. Asigurați-vă că vorbiți cu un centru de control al otrăvurilor pentru a verifica dublu.

Cum de a preveni tremurarea la câini

Din nou, prevenirea specifică va depinde de cauza tremurării câinelui. Menținerea câinelui cald, relaxat, actualizat la îngrijirea preventivă, bine exercitat și departe de "gustări" toxice, toți pot ajuta să o împiedice să tremure. Acestea fiind spuse, anumite rase sau indivizi ar putea fi mai predispuși la misterios "sindromul tremor generalizat", care nu are calea cunoscută de a trata sau de a preveni.

Este important să obțineți ajutor dacă agitarea câinelui dvs. este însoțită de schimbări de comportament, alte simptome sau au început după ce a mâncat ceva nou. În timp ce tremurul poate fi doar un caz simplu de sindrom de tremor generalizat sau rece, poate fi, de asemenea, un simptom al bolilor grave sau chiar anxietate.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sindromul de agitare la câini. VCA Spitale de animale

  2. Testarea pentru slăbiciune. VCA Spitale de animale

  3. Spitalele VCA. Semnele dvs. Câinele dvs. este stresat și cum să-l scutească.

  4. Găsiți un consultant de comportament câine. Asociația Internațională a Consultanților Bectorului Animal

  5. Lowrie, Mark și Laurent Garosi. Clasificarea mișcărilor involuntare la câini: Tremore și Twitches. Jurnalul Veterinar, vol. 214, 2016, pp. 109-116., DOI: 10.1016 / J.Tvjl.2016.05.011.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tremurând, tremurând și tremurând la câini