Pot câinii să mănânce migdale? 5 beneficii potențiale și 5 efecte secundare

Nuci sunt minunate pentru oameni, iar migdalele sunt una dintre cele mai gustoase. Dar câinii pot mânca și migdale și sunt migdale pentru câini în condiții de siguranță pentru a consuma? Cum rămâne cu sănătatea beneficiilor de la hrănirea migdalelor la câini și există efecte secundare? Să aruncăm o privire mai atentă.

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;Pot să-mi dau migdalele de câine,& # 8221; raspunsul este Da - dar numai în cantități extrem de mici. Migdalele sunt bune pentru câini și pot avea unele beneficii pentru sănătate, dar dacă dați doar un pic prea mult, pot exista efecte secundare grave.

În acest articol, voi analiza ce este această mâncare și dacă migdalele sunt bune pentru câini, câte migdale un câine poate mânca și care sunt beneficiile și efectele secundare ale migdalelor pentru câini.

De asemenea, citiți: Pot câinii să mănânce piulițe macadamia?

Ce sunt migdalele?

O migdale este un tip de semințe comestibile care provine dintr-un copac al acelasi nume. Aceste semințe sunt strâns legate de prune, piersici și cireșe (pe care le puteți de asemenea, dați câinilor).

Migdalele sunt ridicate în grăsimi nesaturate sănătoase și oferă o valoare nutrițională bună. Ele conțin vitamine și minerale esențiale, făcând această semințe comestibile (adesea numită o piuliță) o forță de sănătate puternică.

Aceasta este ceea ce arata migdale crude:

Cum arată migdalele?

La om, studiile au arătat că migdalele pot ajuta slăbi Datorită faptului că sunt foarte alimente prietenoase cu pierdere în greutate și accelerarea metabolismului (1, 2, 3). Cercetările ulterioare au arătat cum au Îmbunătățiți sănătatea inimii și tensiunea arterială (4, 5, 6).

Migdalele pot reglementa nivelurile de zahăr din sânge și pot ajuta oamenii cu Diabet (7, 8, 9). De asemenea, inclusiv migdalele din dietă se vor îmbunătăți bacterii intestinale și Sănătatea digestivă (10, 11).

Dar câinii pot mânca migdale și culege aceleași beneficii pentru sănătate ca și oamenii? Și cum rămâne cu efectele adverse ale hrănirii migdale la câini? Nu a fost făcută la fel de multă cercetare pe migdale pentru câini, dar putem trage câteva concluzii oricum, așa că să aruncăm o privire.

Migdale pentru câini 101
Pot câinii să mănânce migdale?

Pot să-mi dau migdalele de câine?Deci, câinii pot mânca migdale? Da, migdale din punct de vedere tehnic sunt bune pentru câini.

Cu toate acestea, avertismentul este că migdalele sunt doar în siguranță pentru câini atunci când sunt hrănite în cantități extrem de mici, adică una sau două semințe de migdale la un moment dat.

Cea mai bună alegere este migdalele naturale și brute, complet nefavorate și nesalterate.

Hrănirea cantităților mari de migdale pentru câini nu este recomandată deoarece aceasta va duce la efecte adverse și probleme de sănătate potențial grave pe care le discutăm mai jos.

Iată nutrienții care sunt sănătoși pentru câinii găsiți în migdale:

  • Vitamina B2
  • Vitamina E
  • Magneziu
  • Mangan
  • Potasiu
  • Fosfor
  • Fier

Migdalele sunt, de asemenea, o sursă bună de grăsimi alimentare sănătoase, proteine ​​și carbohidrați. Acest lucru și toate cele de mai sus sunt substanțe nutritive pe care câinii pot beneficia, dar cât de mult pot absorbi de fapt și câte migdale sunt bune pentru caini pentru a obține doar beneficiile?

De asemenea, citiți: Pot câinii să mănânce cantaloupe?

5 beneficii potențiale ale migdalelor pentru câini

Sunt migdale bune pentru câiniDeci sunt migdale bune pentru câini? Da, când sunt hrănite în cantități foarte mici.

Când vă dați migdalele de câine și restricționați servirea la 1-2 semințe de migdale, mai jos sunt beneficiile potențiale ale sănătății pe care Canina dvs. le poate culege din această adăugare la dieta sa.

1. Migdalele conțin vitamina B2 care oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Vitamina B2 (riboflavina) este un antioxidant foarte puternic care a fost studiat extensiv la oameni și sa dovedit a îmbunătăți sănătatea semnificativ în multe domenii.

Pentru câini, vitamina B2 (riboflavină) poate ajuta cu prevenirea cataractei, a ajuta la o creștere puternică a oaselor și reproducerii, ajutați-o cu crearea de celule roșii din corpul caninului.

Vitamina B2 este, de asemenea, critică pentru pielea sănătoasă a câinelui, unghiile și creșterea părului. Vitamina B2 poate, de asemenea, să prevină formarea pietrei vezicii urinare.

2. Proprietățile antioxidante ale vitaminei E securizează diverse boli.

Migdalele conțin o cantitate bună de vitamina E, care a fost arătat a fi un antioxidant crucial pentru prevenirea bolilor de inimă și a cancerului.

Vitamina E poate fi motivul pentru care migdalele sunt foarte bune pentru sănătatea inimii. Vitamina E de la migdale poate, de asemenea, reduce tensiunea arterială și poate preveni deteriorarea celulelor la câini.

3. Magneziul îmbunătățește multe funcții importante ale corpului.

Magneziul găsit în migdale promovează creșterea osoasă și producția de proteine ​​într-un corp al caninului. De asemenea, este cunoscut pentru a ajuta organismul să absoarbă mai bine toate vitaminele și mineralele.

În plus, a fost magneziu studiat pe scară largă Pentru efectul său pozitiv asupra tuturor organismelor vii, în special în domeniile sănătății osoase și tensiunii arteriale.

4. Potasiul ajută la promovarea funcțiilor corpului vital la câini.

Potasiul este un alt nutrient important pe care toți câinii au nevoie în dieta lor. Migdalele conțin cantități mici de potasiu care păstrează funcții de vase sanguine sănătoase și înlocuiește electroliții pierduți în corpul caninului.

Potasiul joacă, de asemenea, un rol important în consolidarea dezvoltării musculare la câini.

5. Antioxidanții în migdale sunt receptori de sănătate super-alimentare.

La fel ca pentru oameni, antioxidanții (vitaminele) sunt extrem de importante pentru câini, deoarece împiedică stresul oxidativ care dăunează celulelor în corpul canin.

O cantitate mare de antioxidanți găsiți în migdale poate, în teorie, să împiedice mai multe boli la câini, cum ar fi cancerul canin și să ajute la încetinirea procesului de îmbătrânire la câini.

LEGATE DE: Câinii pot mânca marshmallows?

Beneficiile de sănătate ale migdalelor pentru câini infografice
Nutsforlife.COM.au

"Deci, pot să-mi dau migdalele de câine?"

da, Migdalele sunt bune pentru câini în cantități foarte mici și nu sunt toxice pentru câini. Puteți să vă hrăniți câinele 1-3 semințe de migdale la un moment dat, dar nu mai mult.

Hrănirea unei mici serviri de migdale pentru câini asigură că pot obține unele dintre beneficiile de sănătate ale migdalelor pentru câini fără a le expune riscurilor potențialele efecte secundare.

Migdalele hrănite în exces, care depind de dimensiunea câinelui dvs. (pentru câțiva câini care înseamnă mai mult de 3 semințe de migdale), pot crește riscul de toxicitate sau cel puțin unele probleme minore de sănătate și efecte secundare.

Linia de jos: O cantitate foarte mică de migdale sunt în siguranță pentru ca câinele dvs. să mănânce. Mai mult de 3 semințe de migdale la un moment dat pot duce la probleme minore de sănătate la câini.

5 efecte secundare potențiale ale migdalelor pentru câini

Efectele secundare ale migdalelor pentru câiniAșa cum am discutat mai sus, migdalele sunt bune pentru câini în cantități foarte mici și pot beneficia chiar și câinii lor. Cu toate acestea, prea multe migdale pentru câini pot duce la unele efecte secundare.

De fapt, în anumite cazuri, migdalele pot reprezenta ca amenințare la adresa sănătății chiar și pentru oameni. Ele sunt deosebit de riscante pentru oamenii cu alergii (12), prezintă un risc de pietre la rinichi La unii indivizi (13) și poate inhiba Absorbția anumitor minerale, cum ar fi calciul (14).

Hrănirea prea multor migdale pentru câini reprezintă cele de mai jos cinci pericole de sănătate:

1. Gastrointestinal deranjat.

Migdalele sunt foarte ridicate în grăsimi nesaturate, care - atunci când sunt date în cantități mari - nu sunt ușor pentru caini să digeră. O pierdere a apetitului, vărsăturilor și diareei poate rezulta.

2. Obstrucție și sufocare.

Din cauza dimensiunilor lor mici, migdalele pot fi o obstrucție potențială și o amenințare la adresa câinilor, mai ales dacă animalul dvs. devine o ținut de ei fără tine.

Câinii tind să înghită mai degrabă decât să mestece, iar o migdale poate fi prinsă în stomacul unui câine, esofag sau vânt. Proprietarii câinilor mici de rasă ar trebui să fie deosebit de vigilenți.

3. Risc de pancreatită canină.

Ca și cu multe alte produse alimentare, prea multe substanțe nutritive pot reprezenta un risc de pancreatită canină, în special atunci când este expusă în mod regulat.

Migdalele au un nivel ridicat de grăsime alimentară nesaturată. Chiar dacă este sănătos în cantități mici, hrănirea unor cantități mari pentru câinele dvs. poate duce la pancreatită, o inflamație a pancreasului câinelui, unde pancreasul devine incapabil să funcționeze corect.

Pancreatita determină durere și disconfort semnificativ pentru câinele dvs. Câinele se poate vărsa în mod repetat, își va pierde apetitul, iar stomacul său poate fi licitat și umflat.

Această condiție este clasificată ca o urgență și necesită spitalizarea unui câine. La spital, câinele va primi fluide IV, medicamente pentru durere și antibiotice pentru recuperare.

4. Retenția apei la câini.

Cu excepția migdalelor brute, alte versiuni ale acestei piulițe sunt adesea sărate (și nu ar fi o opțiune bună pentru câini oricum din mai multe alte motive). Excesul de sare și sodiu pot duce la retenție de apă la câini la fel cum o face în oameni.

Retenția excesivă a apei este deosebit de periculoasă pentru câinii cu boală cardiacă. Alte reacții adverse includ Bloat Canine, dureri intestinale și disconfort și vărsături.

5. Supradozaj de sodiu la câini.

Câinii sunt incapabili de a sparge sarea / sodiul la fel de ușor ca oamenii pot, și nivelurile ridicate de sodiu în anumite tipuri de migdale pot prezenta pericole de sănătate reale.

Câinii care supradozează pe sodiu vor bea exces de apă, conducând la urinare mai frecventă și tensiuni imense asupra sistemelor circulative și gastro-intestinale.

O supradoză de sodiu la câini poate duce la diaree, Canina Bloat, vărsături, și în cazuri extrem de grave, convulsii.

Rezumat:
Pot câinii să mănânce migdale?

Pot câinii să mănânce migdaleÎn concluzie, Câinii pot mânca migdale. De fapt, migdalele sunt bune pentru câini, dar numai atunci când sunt date în cantități foarte mici (1-3 semințe de migdale pe servire).

Dacă trebuie, atunci este cel mai bine să dați migdale naturale, brute, nefavorate, nesalterate.

Din cauza potențialelor pericole care pot apărea dacă un câine este depășit pe migdale, nu este recomandat să li se administreze această semințe de nuci ca tratamente regulate.

Fă-ți cel mai bine pentru a păstra orice migdale în casa ta de la îndemâna câinelui tău pentru a preveni o bucată de mâncare accidentală și supradozaj de migdale pentru câini.

În general, ia în considerare un tratament mai bun, mai puțin potențial dăunător pentru a vă hrăni câinele în loc de migdale în mod regulat, cum ar fi Banane.

Referințe

Referințe și citate

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Mattes Rd1, Drep ML. Nuci și mecanisme de întreținere a greutății corporale sănătoase. Asia Pac J Clin nutr. 2010; 19 (1): 137-41.
  2. Wien Ma1, Sabaté Jm, Iklé DN, Cole se, Kandeel FR. Almonds vs carbohidrați complexi într-un program de reducere a greutății. INT J OBES RELATE METAB DISSORD. 2003 noiembrie; 27 (11): 1365-72.
  3. Zaveri, S. și Drummond, S. (2009), Efectul includerii unei gustări convenționale (bară de cereale) și o gustare neconvențională (migdale) pe foame, frecvența de alimentație, consumul dietetic și greutatea corporală. Jurnalul de Nutriție și Dietetică umană, 22: 461-468. DOI: 10.1111 / J.1365-277X.2009.00983.X
  4. Nishi, S., Kendall, C. W. C., Gascoyne, A.-M., Bazinet, R. P., Bashyam, B., Lapley, K. G., ... Jenkins, D. J. A. (2014). Efectul consumului de migdale pe profilul acidului gras seric: un studiu de răspuns la doză. Jurnalul Britanic de Nutriție, 112 (7), 1137-1146. http: // Doi.Org / 10.1017 / s0007114514001640
  5. Yazdekhasti, N. și colab. Relația dintre consumul de nuci și tensiunea arterială într-o populație iraniană adultă: Isfahan Health Heart Program. Nutriție, metabolism și boli cardiovasculare. Volumul 23, Ediția 10, 929 - 936
  6. Fraser Ge1. Consumul de nuci, lipide și riscul unui eveniment coronarian. Asia Pac J Clin nutr. 2000 sep; 9 sur 1: S28-32.
  7. Viguiliouk, E., Kendall, C. W. C., Blanco Mejia, S., Cozma, A. I., Ha, V., Mirrahimi, A., ... Sievenpiper, J. L. (2014). Efectul piulițelor de arbore asupra controlului glicemic în diabet zaharat: o revizuire sistematică și meta-analiză a studiilor dietetice controlate randomizate. PLOS ONE, 9 (7), E103376. http: // Doi.Org / 10.1371 / Jurnal.ponei.0103376
  8. Liu JF1, Liu YH, Chen cm, Chang Wh, Chen Cy. Efectul migdalelor asupra inflamației și stresului oxidativ la pacienții chinezi cu diabet zaharat de tip 2: un studiu de hrănire controlat randomizat. EUR J Nutr. 2013 Apr; 52 (3): 927-35. DOI: 10.1007 / s00394-012-0400-Y. EPUB 2012 Jun 22.
  9. Ramadass S1, Basu S2, Srinivasan AR3. Nivelurile de magneziu serice ca indicator al stării diabetului zaharat de tip 2. Sindrul de Metab de diabet. 2015 Jan-Mar; 9 (1): 42-5. DOI: 10.1016 / J.DSX.2014.04.024. EPUB 2014 mai 24 mai.
  10. Liu Z1, Lin X1, Huang G2, Zhang W1, Rao P1, Ni L3. Efectele prebiotice ale migdalelor și a pielărilor de migdale asupra microbiotei intestinale la adulți sănătoși. Anaerob. 2014 Apr; 26: 1-6. DOI: 10.1016 / J.anaerob.2013.11.007. EPUB 2013 DEC 3.
  11. Chen J, Li Y, Tian Y, Huang C, Li D, Zhong Q, MA X1. Interacțiunea dintre microbii și sănătatea intestinală gazdă: modulare prin substanțe nutritive alimentare și axă intestin-endocrină-imună. Curr proteine ​​PEPT SCI. 2015; 16 (7): 592-603.
  12. Costa J1, Mafra I, Carrapatoso I, Oliveira Mb. Alergeni de migdale: caracterizarea moleculară, detectarea și relevanța clinică. J Agric Food Chem. 2012 Feb 15; 60 (6): 1337-49. DOI: 10.1021 / JF2044923. EPUB 2012 Feb 2.
  13. Massey LK1, Roman-Smith H, Sutton Ra. Efectul oxalat dietetic și calciu pe oxalat urinar și riscul de formare a pietrelor renale de oxalat de calciu. J am Diet Assoc. 1993 august; 93 (8): 901-6.
  14. Petry N1, Egli I2, Gahutu JB3, Tugirimana Pl3, Boy E4, Hurrell R5. Concentrația acidului fitic influențează biodisponibilitatea fierului de la boabele biofortificate la femeile din Rwandese cu status scăzut de fier. J Nutr. 2014 noiembrie; 144 (11): 1681-7. DOI: 10.3945 / JN.114.192989. EPUB 2014 Sep 3.

Citiți următorul: 6 Sfaturi trebuie să cunoască pentru a vă face propria casă de casă de casă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce migdale? 5 beneficii potențiale și 5 efecte secundare