Câinii pot mânca pecani?

Pecanii de pecan

În timp ce nuci sunt o gustare hrănitoare, bogată în proteine ​​pentru oameni, aceste leguminoase nu sunt întotdeauna cele mai fictoase tratate. Când vine vorba de pecani, este mai bine să nu împărțiți cu Pochi-Pecanii sunt considerați toxici pentru câini datorită capacității lor de a crește mucegaiul și de a duce la stres GI, blocaje intestinale sau alte simptome grave cum ar fi convulsii.

Evitați hrănirea acestor oameni alimente la câinele dvs

Sunt pecani în siguranță pentru câini?

Indigen în America de Nord și Mexic, pecanii sunt adesea găsiți în plăcinte, prăjituri, brioșe și alte tratamente delicioase. Ei fac, de asemenea, o gustare satisfăcătoare pe cont propriu, deoarece sunt bogați în grăsimi sănătoase, nesaturate și ambalate cu cel puțin 19 vitamine și minerale.

Dacă câinele dvs. se întâmplă să smulgă un pecan care a căzut accidental pe podea, probabil că nu trebuie să vă faceți griji. Dar pecanii nu sunt cu siguranță în siguranță pentru a oferi câinelui dvs. ca un tratament, deoarece aceste nuciuri particulare conțin o toxină cunoscută sub numele de juglone, care poate fi dăunătoare pentru ei (joglonul este, de asemenea, foarte toxic pentru cai).

Ca nuci, Pecanii sunt, de asemenea, susceptibili la mucegai, care conține mycotoxine tremorgenice care pot duce la tremur, convulsii și chiar să deterioreze sistemul neurologic al unui câine. Ele sunt un tip de piuliță de copac care poate conține, de asemenea, o altă otravă naturală, aflatoxina, care este produsă dintr-o matriță care crește pe pecanii cunoscuți sub numele de Aspergillus.

Dacă câinele dvs. ingeră un pecan care a devenit mucegai (care se poate întâmpla cu ușurință și rapid pe cochilii), ele pot prezenta simptome, inclusiv Convulsii și alte probleme neurologice. În timp ce pecanii sunt inofensivi pentru orice om care nu are o alergie cu nuci, sistemele GI ale câinilor nu sunt suficient de puternice pentru a rezista toxinelor care pot fi ascunse pe partea exterioară a uneia dintre aceste nuci.

Ce se întâmplă dacă câinele dvs. mănâncă pecani

Dacă câinele dvs. ingerați accidental fie un pecan mucegai sau a reușit să fure o cantitate mare de piulițe (gândiți-vă o mână sau mai mult), simptome imediate pentru a avea grijă să includă vărsături și diaree. Uneori aceste simptome vor dura doar câteva ore - dar în cazuri mai grave, vărsăturile și diareea vor deveni intense și va trebui să vă luați câinele în veterinar imediat, deoarece starea lor poate deveni fatală dacă este lăsată netratată.

Dacă câinele dvs. va vărsa, urinarea sau defecarea la o rată crescută, medicul veterinar va trebui probabil să administreze medicamente, fluide și să efectueze o muncă de sânge. În plus, conținutul ridicat de sodiu din pecani poate fi foarte dăunător câinilor și poate duce la eșecul ficatului și dezvoltarea pietrelor în vezică urinară. Sângele din scaunul câinelui este un simptom pe care ficatul lor a fost afectat de consumul de pecan și va necesita, de asemenea, o atenție veterinară imediată.

Nuci precum pecanii sunt bogate în grăsimi și, prin urmare, vă pot supăra stomacul Pooch și duce la comun GI simptome precum diareea. Consumarea pecanilor și a altor nuci pot duce, de asemenea, la dezvoltarea unor afecțiuni grave cum ar fi pancreatita, o inflamație a pancreasului sau gastroenterită, care apare atunci când stomacul câinelui sau intestinele devine inflamate. Pecânele preambalate pot conține, de asemenea, aditivi cum ar fi sare sau alte condimente care pot fi dăunătoare pentru animalele noastre de companie.

La fel ca multe nuci, pecanii sunt, de asemenea, dificil pentru câini de digerare, iar dimensiunea și textura lor pot provoca blocaje intestinale grave (și chiar amenințătoare), în special în rasele mai mici. Aceste blocaje necesită adesea o intervenție chirurgicală și pot fi fatale.

Există beneficii de sănătate ale pecanilor pentru câini?

Nuci ca pecanii sunt ambalate cu grăsimi și proteine ​​sănătoase, fibre și vitamine și minerale, iar pecanii sunt dovediți la colesterolul rău. Sunt bogați în antioxidanți și, de asemenea, posedă o aromă dulce, pe care majoritatea câinilor ar merge cu nuci.

Dar, din păcate, deoarece câinele dvs. ar fi trebuit să mănânce o cantitate semnificativă de pecani pentru a profita de oricare dintre beneficiile pentru sănătate pe care oamenii le pot pune în pericol pentru condiții grave de sănătate - omologii noștri canini pur și simplu nu pot lua în siguranță din beneficiile de sănătate ale NUTS.

Sunt alte nuci sigure pentru câini?

Veterinarii, în general, nu recomandă niciun piuliță pentru câini, ci arahide, cashews și migdale sunt considerate mai puțin dăunătoare. Deși aceste piulițe conțin substanțe nutritive cum ar fi fibrele și proteina, aceștia poartă riscul de a provoca suferință de stomac sau blocaje intestinale și sunt adesea ambalate cu aditivi potențial nocivi cum ar fi sare și alte arome.

Nu trebuie să oferiți niciodată nuci de macadamia câinelui sau nuci hickory, deoarece ambele sunt considerate toxice pentru câini. Nucile negre și piulițele de fistic sunt, de asemenea, cunoscute a fi deosebit de dăunătoare pentru animalele noastre de companie.

Ce tratamente sunt potrivite pentru câinele dvs?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca pecani?