De ce câinii alerg în somn: faptele pe care nu le-ați știut

De ce câinii alerg în somn

Nu este drăguț să-ți vezi câinele care rulează în somn? Câinele dvs. vă poate duce chiar și într-o aventură.

Deci, de ce câinii alerg de fapt în somnul lor?

De ce câinii alerg în somn?

Somnul este o funcție importantă în viața noastră și ceva esențial pentru bunăstarea noastră fizică și mentală. Ați încercat vreodată să fii treaz pentru o linie dreaptă 40 de ore? Cum te simti?

Câinele dvs. se simte în același mod, deoarece oamenii și câinii sunt identici de 95% din punct de vedere genetic și fizic. Acesta este motivul pentru care modelul de somn este similar între oameni și câini și determină modul în care acționează în timpul trezoreriei.

câine care rulează în somn

La fel ca oamenii, câinii visează prea mult. Ei au vise despre activitățile lor de zi cu zi, temerile și emoțiile lor. Aceste sentimente diferite se manifestă în timpul somnului și acest lucru explică de ce alergii câinii.

Pentru a înțelege mai multe despre aceste fenomene, să vedem ce este modelul de somn pentru câini și care sunt factorii care îi influențează.

Modelul de somn al câinilor

Modelele de somn ale câinilor adulți depind de vârsta, activitățile câinelui, mărimea animalului de companie și sănătatea generală și bunăstarea.

  • mărimea

Câini mari tind să doarmă mai mult decât câini mici Deoarece trupurile lor au nevoie de mai multă odihnă din cauza dimensiunii lor mai mari. Chiar și o plimbare simplă de o oră poate trimite pooch-ul într-un pui de somn lung după-amiază!

  • Vârstă

Din nou, vârsta are un impact major asupra somnului. În general, câinii mai în vârstă tind să doarmă mai mult, deoarece rata lor de metabolism este mai lentă și nu au energia pentru activități fizice. În acest sens, este similar cu ceea ce se întâmplă și la om. Seniorii tind să aibă mai multe napuri în timpul zilei în comparație cu cineva din anii 20 și 30 de ani. Și acest lucru este din același motiv.

În mod similar, puii tind să doarmă mai mult decât câinii adulți, deoarece somnul îi ajută pe organele lor fizice, simțurile și creierul să se maturizeze. Copiii umani dormi prea mult timp în primele câteva luni și în timp ce cresc, numărul de napuri coboară.

Astfel, vârsta este un factor mare în modelul de somn al unui câine. Câinii foarte tineri și foarte bătrâni tind să doarmă mai mult decât câinii adulți.

  • Modelul în sine

O altă diferență importantă între câini și oameni este cantitatea de timp petrecută în statul "REM". Statul "REM" este etapa în care are loc o mulțime de vise active. La om, acest lucru constituie aproximativ 25% din ciclul nostru total de somn, în timp ce la câini, este de numai 10%. Acesta este motivul pentru care somnul nu le reîmprospătează cât de mult și au nevoie de aproximativ 12 până la 14 ore de somn pe zi.

În general, câinii experimentează două tipuri de etape de somn - REM și un somn de undă lent (SWS). SWS-ul este stadiul inițial al somnului în care funcțiile încetinesc, dar creierul este încă activ. REM Sleep este stadiul mai profund de somn.

Valurile creierului înregistrate în timpul somnului unui câine arată că activitatea fizică este o manifestare a stării de vis. Acest lucru înseamnă că câinele tău se află în somn pentru că a avut un vis despre urmărirea unui animal, fugi de un alt animal sau poate chiar să alerge spre tine! Deoarece activitatea fizică este o manifestare a visului său, câinele o execută chiar și în timpul somnului.

  • Exercițiu

Exercitarea este un aspect care se crede că are unele dintre ele cu modelele de somn ale câinelui și visele sale.

câinii alerg în visele lor

De regulă, câinele dvs. are nevoie de minim 30 de minute de exercițiu în fiecare zi, deși rasele mari și de lucru precum vegherii au nevoie de mai multă activitate pentru a le menține alertă. Când câinele dvs. este obosit, acesta tinde să doarmă mai mult și poate chiar petreceți mai mult timp într-o etapă adâncă de somn. Acest lucru ar putea declanșa visele care pot, la rândul lor, să facă ca câinele să alerge în somn.

  • Convulsii

În timp ce cauzele de mai sus sunt benigne și poate chiar distractiv pentru câinele dvs., există un model pe care ar trebui să-l urmăriți.

Uneori, câinii alerg când au convulsii în somn. Vestea bună este că este ușor să Identificați convulsii deoarece sunt foarte diferite de un pas normal de alergare. Dacă observați un model de convulsii, faceți o notă despre el și luați-vă câinele la veterinar imediat.

Este important să aveți un jurnal al datelor și orelor de sechestru, deoarece acest lucru va ajuta VET să identifice cauza principală a comportamentului. VET poate lua câteva teste și poate chiar să păstreze câinele sub observație de ceva timp, înainte de a decide asupra următorului curs de acțiune. De obicei, medicamentul este dat pentru a contracara convulsii și va trebui să urmăriți din nou modelele pentru a spune medicului dumneavoastră dacă aceste convulsii au crescut sau scăzute în frecvență.

Ce poti face?

Răspunsul cinstit nu este nimic. Nu puteți face nimic despre dvs visele câinelui deoarece aceasta este o funcție normală a corpului, probabil că și câinele dvs. nu are control!

Dar un lucru pe care îl puteți face este să vă ajutați ca câinele să aibă vise pozitive, petrecând timp și dând o tona de dragoste și afecțiune. În acest fel, câinele tău va avea vise pozitive și poate că se duce spre tine în visele sale, în loc să fugi de o teamă.

canin rulează în somn

De asemenea, puteți da un mediu pașnic pentru ca câinele dvs. să doarmă, deci există puțină perturbare sau zgomot. Un pat cald moale ar fi, de asemenea, ideal pentru ca câinele dvs. să se culce bine.

În legătură cu o postare: Cel mai bun pat de câine încălzit

Pe scurt, câinii tăi alerg în somn din cauza unui vis sau instinct pe care au experimentat-o. Nu există nimic prea mult pe care îl puteți face în legătură cu aceasta, cu excepția faptului că stați înapoi și bucurați-vă de distracția de a vă vedea câinele de câine cu ochii închiși.

Amintiți-vă, tu și câinele tău aveți o tona de similitudine în felul în care dormiți, deci fiți atenți și petreceți ceva de calitate cu pooch-ul dvs., deci are vise pozitive și o viață fericită.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii alerg în somn: faptele pe care nu le-ați știut