Pot dormi câinii?

Tânăr alb și roșu husky câine eskimo dormit pe podea din lemn

Câinii fac o mulțime de lucruri amuzante în somnul lor.

Rottie mea doarme de obicei pe spate într-un mod care îmi amintește întotdeauna Hobbes.

Ea se învârte în jurul unei grămezi, îi încinge picioarele din când în când și vocalizează un pic. Dar, din fericire, ea rămâne destul de staționară atunci când o fac.

Cu toate acestea, o mână de câini iau lucrurile mai departe. Twitch-urile lor de picior pot progresa spre un galop complet, și pot chiar să meargă puțin într-o stare semi-coerentă. Acest lucru îi determină pe mulți proprietari să se întrebe dacă câinele lor este somnambulos. Dar este chiar posibil? Do câini Sleepwalk?

După cum se dovedește, Adevărul este un pic complicat, deoarece este evident imposibil să știți exact ce se întâmplă în capul câinelui vostru. Dar vom rezuma gândirea curentă pe această temă și vom încerca să vă ajutăm să înțelegeți mai bine aceste comportamente ciudate de mai jos.

Ce este Sleepwalking, exact?

Toată lumea știe ce este somnambulos, dar pentru claritatea, o definiție este în ordine. In conformitate cu Fundația Națională de Somn, Sleepwalking este o tulburare comportamentală "provine în timpul somnului profund și are ca rezultat mersul pe jos sau de a efectua alte comportamente complexe în timp ce adormi."

Important, Aceasta implică mai mult decât doar mersul pe jos - implică o varietate de procese complicate; Plimbarea este pur și simplu cea mai evidentă.

La om, se crede că are loc în 1% până la 15% din populație, și de obicei nu este asociat cu problemele medicale sau psihologice subiacente.

Sleepwalking-ul este foarte frecvent la copiii între 3 și 7 ani, în special la cei care suferă de apnee de somn sau de bedweetting. Poate exista o componentă genetică a comportamentului, deoarece tinde să apară de-a lungul liniilor familiale.

Sleepwalking se întâmplă cel mai frecvent în timpul ciclurilor de somn profund, deși poate apărea și în ciclurile non-REM, care este o porțiune fără vis de somn.

Evident, cea mai mare parte a ceea ce știm despre Sleepwalking și tot ce știm despre visarea vine de la subiecții umani. Pentru că nu sunt teribil de articulate (să spun cel puțin), câinii fac subiecți săraci de cercetare - nu vom ști niciodată exact ce gândesc.

Sleepwalking la câini

Dream caini?

Răspuns scurt și nesatisfăcător: nu știm.

Răspuns puțin mai satisfăcător: Se pare că se pare că există o sumă semnificativă dovezi care susține această afirmație.

Până când câinii dezvoltă abilități lingvistice și începe să păstreze jurnalele de vis, nu vom ști niciodată dacă au vise. Chiar dacă o fac, nu știm că sunt similare cu visele oamenilor.

Oamenii sunt creaturi vizuale, iar visele noastre sunt în mare parte afacerile vizuale, dar câinii experimentează în mare măsură lumea prin nasul lor - înseamnă că visele lor sunt compuse din diferite mirosuri? Ce ar fi un coșmar de câini? Ce fel de miros neholos ar sperie un câine?

Câinii prezintă cu siguranță semne care sunt în concordanță cu visarea, inclusiv mișcările și vocalizările, printre altele. Ele prezintă, de asemenea, aceleași tipuri de modele electrice în schimbare care caracterizează diferite stări de somn la om - inclusiv faza REM (Mișcarea rapidă a ochilor), în care are loc cele mai multe vise.

Oamenii de știință au documentat unele dovezi destul de convingătoare pe care șobolanii visează. Chiar par să viseze la evenimentele din ziua lor, cum ar fi oamenii. Când oamenii de știință au cartografiat funcția creierului și activitatea șobolanilor care completează un labirint, au remarcat că șobolanii au prezentat activitate electrică similară în timpul somnului REM. Acest lucru sugerează că își amintesc experiența în labirint de la începutul zilei.

În plus, oamenii de știință au efectuat experimente care au implicat deconectarea Ponsorilor - o parte a creierului care împiedică oamenii și, probabil, alte animale să-și acționeze visele - de la restul creierului animalului.

Destul de sigur, aceste animale au început să acționeze diferite comportamente, cum ar fi mersul pe jos, alergând și sniffing pentru alimente. Cu toate acestea, activitatea electrică a creierului a rămas în concordanță cu cea expusă în timpul somnului profund.

Do câini Sleepwalk?

În timp ce câinii pot visa foarte bine, ei nu pot dormi, conform Pete Wedderburn, VET rezident pentru Telegraf, din 2007. Cu toate acestea, el recunoaște că câinii își pot mișca picioarele în somn (așa cum au observat căi de câini au observat) și pot fi observați "Lurching la câțiva metri înainte de a flop în pământ."

Dar aceasta nu este ceea ce majoritatea oamenilor se gândesc la fel de somnoros. De fapt, Câinii care sunt observați care prezintă un comportament asemănător cu somnambulos clasic sunt potențial suferiți de o tulburare neurologică, de somn sau cognitivă. Dacă asistăm la acest tip de comportament în câinele dvs., trebuie să se solicite o evaluare veterinară cât mai curând posibil.

Videoclipul de mai sus a devenit o senzație virală cu câțiva ani înapoi, așa cum pare să arate un somn de dormit. Cu toate acestea, aceasta este probabil o interpretare greșită a comportamentului său. Câinele din videoclip - Bizkit (care, bănuiesc a făcut totul pentru un cookie?) Probabil s-au trezit brusc dintr-un vis, care la determinat să lovească terenul de alergare - ca să vorbească.

Acesta este un alt exemplu al unui câine care pare a fi "Sleepwalkingking."Nu pot să urmăresc nicio informație despre videoclip, ci pentru banii mei, asta arată ca o tulburare de convulsii. Spuneți-ne dacă aveți informații suplimentare despre acest videoclip, astfel încât să putem ajunge la proprietar și să aflăm dacă un medic veterinar a fost vreodată consultat.

Lucruri care pot fi confundate cu somnambulismul

Deoarece câinii nu par a fi de fapt somn, cele mai multe comportamente asemănătoare somnambulului sunt probabil rezultatul problemelor medicale, tulburărilor de somn și alte condiții. Unele dintre cauzele cele mai probabile includ:

Tulburări neurologice

Dacă creierul și sistemul nervos al câinelui nu funcționează așa cum ar trebui, poate rezulta o varietate de comportamente ciudate. Unele tulburări neurologice, cum ar fi convulsii, pot face ca un câine să apară ca el este somnambulos, Chiar dacă el este complet treaz. Ei îl pot face, de asemenea, să facă lucruri cum ar fi ritmul în cercuri, apăsați capul pe perete sau vocalizați fără nici un motiv aparent.

Deoarece mai multe condiții neurologice pot fi în detrimentul sănătății câinelui (iar unele se pot dovedi fatale fără tratament), Veți dori ca câinele dvs. să verifice cât mai repede dacă expune aceste tipuri de comportamente ciudate.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă sunați la veterinar de fiecare dată când câinele dvs. face ceva ciudat - nu am coborât niciodată la telefon. Dar, dacă vedeți un model de comportamente ciudate, se dezvoltă sau apar în mod regulat, este înțelept să vedeți ce trebuie să spună VET despre această problemă.

Tulburari de somn

Cercetarea de animale tulburari de somn este destul de nascut, dar Se pare că câinii pot suferi de unele dintre aceleași tipuri de tulburări de somn pe care oamenii le pot. Aceasta include lucruri cum ar fi apneea de somn - o condiție în care respirația se oprește temporar pentru perioade scurte de timp - și bedweetting.

Unii câini pot suferi, de asemenea, de insomnie și narcolepsie. Ambele condiții pot provoca somnolență extremă în timpul zilei și pot declanșa modele neobișnuite de fază de somn. Rezultatul final este că câinele dvs. poate apărea adormit, în timp ce într-adevăr se trezește - ceea ce ar putea să vă facă să vă greșiți mișcările pentru somnambulism.

Va trebui să aveți câinele dvs. evaluat de un medic veterinar (de preferință unul care este specializat în tulburări de somn) Dacă bănuiți că are acest tip de problemă.

Unele dintre aceste tulburări pot fi periculoase - Nu vrei să lași câinele narcoleptic să alerge în jurul valorii de la piscină, de exemplu. Și câteva tulburări, cum ar fi apneea de somn, pot duce la moarte subită.

pot dormi câinii

Tulburări cognitive

Din păcate, câțiva câini vor avea o scădere cognitivă pe măsură ce îmbătrânesc. Acest lucru le poate determina să se rătăcească fără scop, să acționeze sau să se comporte în moduri ciudate. Uneori, proprietarii interpretează astfel de comportamente ca somnambulism - în special atunci când apar în timpul nopții.

Nu există prea multe lucruri care să se facă pentru a încetini sau a opri acest tip de declin mental și pare să facă parte din procesul de îmbătrânire pentru câțiva câini. În schimb, va trebui pur și simplu să vă întâlniți cu noua realitate a câinelui dvs. și să faceți ceea ce puteți pentru al împiedica să se rănească sau să rătăcească.

Este încă important să vizitați medicul veterinar pentru a vă asigura că vârsta avansată a câinelui dvs. este responsabilă pentru comportamentele ciudate și nu o altă problemă medicală - nu doriți să ignorați o problemă care ar putea fi fixată.

Ce ar trebui să faci dacă câinele tău face lucruri ciudate în somn?

Există câteva lucruri pe care probabil că ar trebui să le faceți pentru a vă menține puii în siguranță în timp ce doarme și există și lucruri care să-l ajute să treacă prin noaptea mai pașnică. Unii dintre cei mai buni pași de luat include:

  • Oferiți câinelui dvs. un loc confortabil pentru a dormi. Câinii care suferă de Hip sau probleme comune poate avea probleme să se simtă confortabil, ceea ce poate deranja ciclurile lor de somn. Un pat bun poate ajuta, de asemenea, pooch-ul dvs. să se simtă în siguranță, ceea ce îl poate ajuta să ia un somn bun.
  • Plasați patul câinelui într-un loc în afara drumului, deci este mai puțin probabil să se rănească în timpul nopții. Nu vrei ca pooch-ul tău să ia o îndoială pe scări sau să-l ducă într-o masă de cafea și să se rănească.
  • Asigurați-vă că dieta câinelui dvs. este solidă. Deficiențele dietetice pot provoca probleme de somn, deci asigurați-vă că vă hrăniți câinelui un aliment nutritiv. De asemenea, poate fi înțelept să vă oferiți câinele Acizi grași de omega-3 suplimentar, care pot ajuta la promovarea unor modele bune de somn.
  • Asigurați-vă că câinele dvs. primește suficient exercițiu în timpul zilei. În timp ce exercițiul nu va pune capăt tulburărilor de somn Bona Fide, cum ar fi Narcolepsy, acesta poate ajuta la obosirea lor și să promoveze modele mai bune de somn. Doar asigurați-vă că câinele dvs. este suficient de sănătos pentru exerciții înainte de a alerga maraton cu el.
  • Mai presus de toate, păstrați-vă veterinarul în buclă. Unele tulburări de somn vă pot amenința sănătatea și bunăstarea animalului dvs., deci este imperativ să vă luați puii pentru o examinare. În acest fel, puteți aborda cu promptitudine orice probleme subiacente.

Sleepwalking-ul nu pare să fie ceva câini, dar cu siguranță fac o grămadă de lucruri ciudate în timp ce iau somnul lor de frumusețe. Spuneți-ne despre lucrurile ciudate pe care câinele dvs. îl face în somnul lui de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot dormi câinii?