Câinii știu cu adevărat cum să spună timp?

Deși nu pot citi numerele sau nu pot înțelege cum funcționează ceasul, câinii au un cadou uimitor pentru a spune timp aproape cu precizie.

Vedem cainii noștri ne lipsesc când suntem departe, ne comunică în anumite momente ale zilei, așa că toți ne-am întrebat - câinii au capacitatea de a spune timp? În timp ce literalmente nu pot citi ce sunt pe ceas și diferențiază orele și minutele, se pare că câinii sunt mereu conștienți când este timpul să mănânce sau să meargă la o plimbare.

În conformitate cu rezultatele acestui studiu, efectul rămas singur a fost demonstrat printr-un comportament mai intens de felicitare de către câine față de proprietarul lor, precum și de o frecvență mai mare a activității fizice și a comportamentului atent când proprietarul sa întors.& # 8221;

De ce câinii știu când să aștepte proprietarii lor de către ușă în timpul seriilor după muncă? De ce pot anticipa poștașul care vine în anumite momente ale zilei?

Ca majoritatea mamiferelor, câinii se bazează pe ei Ceasul circadian. Determină schimbările fizice, biologice și mentale care se întâmplă în corpul câinelui într-un ciclu de 24 de ore. De asemenea, ajută mamiferele să răspundă la schimbările luminoase și întunecate în mediul înconjurător. În multe cazuri, indicațiile sociale și de temperatură influențează și ritmul circadian.

La fel ca la om, ceasul circadian ajută câinii să determine când este timpul să se trezească, să vă simțiți foame și să dormiți. Numai obiceiurile sau activitățile umane diferă de la câini, prin urmare, putem pierde cu ușurință calea timpului sau putem ieși din program. Caninii, pe de altă parte, au ritmuri mai flexibile circadiene, astfel încât să se poată trezi repede și să meargă cu entuziasm pentru o plimbare, chiar dacă tocmai au avut un somn adânc.

LEGATE DE: Studiul arată cum câinii pot simți forme și dimensiuni ale obiectelor

Recunoașterea modelelor

Experții au spus că există mai mult la abilitatea unui câine de a spune timp decât doar ritmul circadian, totuși. În 2011, oamenii de știință suedezi a făcut un experiment Pentru a determina modul în care câinii pot diferenția durata de timp și constatările lor au fost publicate în știința comportamentului animalului aplicat.

În studiu, cercetătorii au folosit o cameră ascunsă pentru a prinde reacțiile câinilor când proprietarii lor au plecat și s-au întors acasă. Experții au vrut să conecteze reacțiile câinilor la cât timp au plecat proprietarii lor. Oamenii au fost rugați să se întoarcă "# 8221; la intervale diferite & # 8212; 30 de minute, două ore și patru ore.

Experții au observat mai multă entuziasm de la câini când proprietarii lor s-au întors după două ore față de 30 de minute. Cu toate acestea, nu au existat diferențe semnificative în reacțiile lor dacă proprietarii lor s-au întors după două ore sau patru ore.

Experimentul a arătat că câinii ar putea înțelege trecerea timpului prin modele. De asemenea, a arătat că sunt bune la acordarea atenției la ceea ce este în jurul lor pentru a determina indicațiile comportamentale, de mediu sau sociale.

Folosind celelalte simțuri

Unii experți au sugerat, de asemenea, că câinii sunt capabili să-și asocieze activitățile cu evenimentele zilnice. De exemplu, ei pot spune că este timpul pentru micul dejun atunci când văd că soarele privesc prin fereastră și ei văd, de asemenea, proprietarii lor pregătindu-și mâncarea.

Câinii folosind celelalte simțuriCu toate acestea, unii cred că câinii își folosesc simțurile puternice pentru a determina modelele din jurul lor. Deci, dacă știu că veniți acasă în câteva minute, ar putea fi pentru că ei pot ridica sunetul foarte special al mașinii dvs. de la colțul străzii.

Mirosul tău lasă, de asemenea, mari indicii care ajută câinii să spună când vii acasă, mai ales dacă urmezi un program destul de regulat. Bazat pe intensitatea, slăbiciunea sau concentrarea mirosului tău, câinele tău poate da seama aproape momentul exact când vei apărea la ușă.

Câinii își folosesc, de asemenea, nasul pentru a diferenția diferite momente ale zilei. Mirosul casei se schimbă când timpul se mișcă de dimineață până seara pe baza a ceea ce este în jurul aerului, studiile arată. Această abilitate este, de asemenea, cum câinii sunt capabili să spună când se ajunge la o furtună. Aparent, câinii pot detecta diferențele în miros și temperatură în aer, astfel încât acestea manifestă comportamente ciudate minute înainte ca norii de ploaie să se toarne.

Citiți următorul: 13 lucruri câinii pot simți despre tine

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Câinii știu cu adevărat cum să spună timp - aici este răspunsul

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii știu cu adevărat cum să spună timp?