Câinii pot mânca brânză?

Terrier mixt uitându-se la o bucată de brânză pe masă

Mulți formatori de câini fac puterea recompenselor speciale de alimente atunci când se formează prietenii cu patru picioare folosind Armare pozitivă - și brânza este adesea una dintre ele. Dar chiar dacă este adesea folosit ca instrument de instruire, mulți proprietari de animale de companie se pot întreba dacă brânza este ceva pe care câinele lor ar trebui să aibă în mod regulat.

Câinii pot mânca brânză?

În cea mai mare parte, câinii pot mânca în siguranță brânză când sunt hrăniți în modare. Dar există întotdeauna excepții -SCH ca câini care au dificultăți de procesare a produselor lactate. La fel ca niște oameni, nu toți câinii pot digera brânza, iar câinii cu cazuri severe de intoleranță la lactoză pot prezenta reacții adverse la brânză chiar și atunci când sunt consumate în cantități mici.

Un zahăr care apare în mod natural în lapte, Lactoza este ceva care este ușor tolerat de tinerii mamifere precum puii, deoarece acestea produc în mod natural o enzimă (lactază) care le permite să o digeră. Dar, pe măsură ce nu mai au nevoie de laptele mamei lor pentru supraviețuire, câinii adulți nu produc atât de mult lactază, motiv pentru care introducerea brânzei mai târziu în viață poate provoca uneori probleme de burtă. Există, de asemenea, câțiva câini care pot fi alergici la proteinele din laptele de vacă.

Ca întotdeauna, ar trebui să vă consultați medicul veterinar înainte de a oferi alimente umane animalelor de companie, dar veți dori, de asemenea, să vă uitați la câinele dvs. îndeaproape pentru semne de supărare intestinală după ce a oferit brânză pentru prima dată. Dacă câinele dvs. are o reacție negativă la brânză, probabil că veți observa modificări digestive, cum ar fi constipația, diareea, gazul sau vărsăturile, și acestea ar justifica un apel la veterinarul dvs.

Dar, chiar dacă nu observați simptome de suferință de stomac atunci când câinele dvs. gustări pe brânză, este încă cel mai bun pentru a oferi acest tratament în mod moderat. Brânza conține anumite beneficii, inclusiv calciu, vitamina A, proteine, acizi grași esențiali și vitamine complexe B, dar sunt, de asemenea, ridicate în grăsimi și sodiu. Deci, în timp ce pooch-ul dvs. poate culege beneficiile unui aliment uman de înaltă calciu, cum ar fi brânza (care poate ajuta la promovarea dinților puternici și sănătoși și oase), nu înseamnă neapărat că ar trebui să vă lăsați câinele să se mânie pe brânză pe o bază zilnică.

Pericole de brânză pentru câini

Datorită conținutului ridicat de grăsimi și sodiu, permițând ca câinele să mănânce brânza prea des, poate provoca plumb la creșterea în greutate și la altele obezitate probleme de sanatate. Consumarea prea multor alimente bogate în grăsimi poate duce, de asemenea, la condiții mai grave cum ar fi Pancreatită, care poate fi fatală.

La fel ca la om, cantități mari de sodiu pot duce la probleme cum ar fi hipertensiunea arterială și chiar daunele de organe. Deși un anumit sodiu este necesar în dieta câinelui dvs., dacă vă oferiți Pooch o mâncare de câine de înaltă calitate, atunci este probabil să primească toate sodiul de care are nevoie.

În plus, părinții PET ar trebui să acorde o atenție deosebită tipurilor de brânză pe care o oferă câinilor lor. Unele brânzeturi conțin ierburi sau alți aditivi care pot fi toxici, cum ar fi ceapă, usturoi, sau chivii.

Și cum rămâne cu brânzeturile întinse, cum ar fi brânza de cremă de pe Bagel, câinele tău ar fi probabil să-l devoreze? Aceste tipuri de brânzeturi tind să fie nerepensate și să conțină o cantitate mare de lactoză și, uneori, chiar cremă. Ei tind să fie grași extra, astfel încât acestea nu sunt recomandate decât dacă este doar o sumă foarte mică ocazional.

Cum de a oferi brânză la câinele dvs

Oricine a trebuit vreodată să dea pastile unui câine cunoaște magia brânzei (sau unt de arahide) ca o modalitate ascunsă de a le face să coopereze, mai ales că grăsimea găsită în brânză vă poate ajuta câinele să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi. După cum sa menționat anterior, gusturile mici de brânză pot fi foarte motivante ca un tratament pentru un catelus care să învețe cum să stea, să rămână sau să vină când a sunat. Doar asigurați-vă că ați optați pentru brânzeturi simple (gândiți cheddar sau elvețian) și păstrați piesele mici. Dacă oferiți brânză de șir, fiți conștienți de faptul că stringerea sa poate face un pericol de sufocare. Este cel mai bine tăiat sau a spart-o în bucăți mici de mestecat, în schimb.

Dacă brânza este ceva ce veți încorpora în dieta câinelui dvs. în mod mai regulat, veți dori să vă educați pe cele mai bune opțiuni de brânză pentru canini. În general, părinții PET ar trebui să opteze pentru brânzeturi cu grăsimi mai mici, cum ar fi brânza de capră moale, mozzarella și brânza de cabană, care este, fără îndoială, cea mai bună alegere, deoarece este mai mică în sodiu și lactoză. Brânza elvețiană, de asemenea, tinde să fie mai mică în lactoză. Cu toate acestea, asigurați-vă că citiți eticheta pe brânza de cabană, deoarece unele mărci sunt tăiate cu lapte și ridicați semnificativ conținutul lactozei.

Cele 8 cele mai bune câini sănătoși tratează din 2021
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca brânză?