Folosind produse lactate în rețete alimentare pentru câini de casă

Dacă urmați aici rețete de mâncare pentru câini de casă aici Top sfaturi de câine, Este probabil că ați văzut unele dintre aceștia să recomande produse lactate în lista de ingrediente. Dar nu sunt produse lactate rău pentru câini și nu sunt câini intoleranți la lactoză? Nu, și nu. Mi sa cerut să mă uit la unele dintre dovezi și să scriu acest articol despre motivul pentru care utilizarea produselor lactate în rețetele de alimente pentru câini de casă este bine (în funcție de câinele dvs.).

De ce este controversat de lapte?

Multe produse lactate - lapte, brânză și iaurt în special - nu sunt favorizate de proprietarii de câini. Aceste alimente nu sunt în sine toxice pentru câini, dar pot reprezenta unele probleme minore ale stomacului și GI pentru anumiți câini.

Ceea ce face ca un câine sensibil la produse lactate lactoză, un compus de zahăr în produsele lactate. Pentru orice mamifer pentru a digera lactoza, trebuie să fie spart în organism în două componente de zahăr de bază de către o enzimă numită Lactase.

În doze mari (sau doze mici la un câine foarte intolerant), unele produse de jurnal pot supăra un sistem GI al unui câine cu simptome de gaz, balonare, diaree și vărsături. Acest lucru este adevărat și a fost observat în studii (1). Dar sa observat, de asemenea, că carnea de vită, grâu, oaie, ouă, carnea de porc, hering, cod, porumb, iepure, biscuiți de câine, fasole rinichi, curcan și alte ingrediente poate provoca aceleași probleme ca produsele lactate la anumiți câini.

Unii câini sunt pur și simplu alergici la anumite ingrediente, inclusiv produse lactate. Este probabil că acestea sunt mai puțin tolerante la produsele lactate decât de produse din carne, dar nu toți câinii sunt întotdeauna 100% intoleranță la produsele lactate.

Dog și Lactază # 8221; Mit

Iată-vă în cazul în care problema propusă de Dairy vs câini & # 8221; vine de la.

Multe resurse acolo sugerează că toți câinii nu au această enzimă numită lactază în corpul lor și, prin urmare, acest lucru le face la lactoză-intolerant prin natura lor. Nu este adevarat, În ciuda credinței populare și a numeroaselor site-uri care predică acest mit.

Ceea ce este adevărat este acela câinii au lactază în corpul lor, dar de activitate inferioară (2). Acest lucru le face mai puțin tolerante decât oamenii la produsele lactate, dar Nu intoleranți (3).

Să ne uităm la unele dovezi, noi?

În primul rând, câinii nu pot fi complet intoleranți la lactoză, deoarece laptele matern al câinelui conține lactoză (4, 5). De fapt, a 2001 Studiu a găsit asta Lactoza crește la laptele câinelui mamei cu cât ajunge la livrare, de la nivelurile de concentrare de 16.6 g / l în prima zi de sarcină, la niveluri de 34.0 - 40.2 g / l în zilele de sarcină 7 - 42.

A 2002 Studiu a aratat ca câinii au de fapt lactază. De asemenea, a demonstrat că, în timp ce intoleranța la lactoză poate crește odată cu vârsta la câini, aceasta nu pare a fi o problemă pentru majoritatea canininelor și sunt încă capabili să tolereze lapte. Puppies, în special, sunt mai bune cu produsele lactate.

În unele țări, cum ar fi Sri Lanka, de exemplu, hrănirea laptelui la câini este extrem de comună (aproximativ jumătate dintre câini vor consuma lapte zilnic ca o masă separată). În A 2016 sondaj, Oamenii de știință au pus la îndoială proprietarii de câini pe practicile lor de hrănire și au constatat că 49% dintre câini au fost hrăniți în mod regulat lapte, fără efecte secundare.

În cele din urmă, A 2010 Studiu a arătat activități de lactază, maltază și să se succee în intestinul câinilor, care le oferă capacitatea de a hidroliza dezavantajele. Studiul a concluzionat, de asemenea, că câinii, spre deosebire de pisici, se exprimă de fapt lactază suficient de bine și poate consuma lapte la vârsta adultă.

Linia de jos? La fel ca și cu alte alimente și ingrediente (carne de vită, pui, grâu, porumb și ce not), unii câini vor tolera produsele lactate și alții nu vor. Unii pot fi alergici la acest aliment, iar alții nu vor fi. Unele sunt intolerante la lactoză, iar altele nu sunt.

Deci, cât de mult este prea mult?

Dacă câinele dvs. este intolerant la lactoză (arătând simptome de gaz, diaree și stomac supărat), nu trebuie să le hrăniți produselor lactate sau să adăugați ingrediente lapte în alimente de casă, deoarece acestea vor duce întotdeauna la efecte adverse.

Acestea fiind spuse, nu toate produsele lactate sunt create în mod egal, iar unele produse conțin mult mai mult lactoză sau mult mai puțin lactoză decât altele.

  • Tot laptele (1 cană) - 11 grame de lactoză
  • Lapte degresat (1 cană) - 11 grame de lactoză
  • Inghetata de vanilie (½ cană) - 6 grame de lactoză
  • Iaurt cu grăsime redusă (1 cană) - 5 grame de lactoză
  • Smântână (½ cană) - 4 grame de lactoză
  • Brânză de vacă (½ cană) - 4 grame de lactoză
  • Brânză americană (1 oz) - 1 gram de lactoză
  • Brânză elvețiană (1 oz) - 1 gram de lactoză
  • Brânză Cheddar (1 oz) - 0 lactoză

Notă: un consum zilnic de câine de produse lactate nu ar trebui să depășească 10% din calorii lor.

Când vine vorba de utilizarea lactatelor în mesele de hrană pentru câini de casă, nici una dintre rețetele mele sau cele dezvoltate de veterinarii holistici nu conține cantități mari de produse lactate.

Dozele mici de lapte sunt susceptibile de a fi sigure pentru câini sănătoși (non-lactoză-intolerant) și vă va permite să culegeți unele dintre produsele lactate pentru sănătate vă poate oferi animalului dvs. de companie. Cu toate acestea, fiți atenți când vă completați consumul de alimente zilnic al câinelui cu tratamentele lactate - asigurați-vă că utilizați cele din partea inferioară a lactozei spectrului de produse lactate.

Să aibă grijă de condițiile de sănătate existente

Să aibă grijă de condițiile de sănătate existente

La fel ca cu orice rețetă sau ingredient sau medicament sau chiar comercial Kibble, observați animalul dvs. de companie pentru orice semne de sensibilități atunci când alimentați produsele lactate sau adăugarea de produse lactate în mesele de hrană pentru câini de casă.

În unele cazuri, acest lucru poate fi mai periculos decât în ​​altele, cum ar fi:

  1. Intoleranță la lactoză - Câinii care sunt cunoscuți ca fiind intoleranți la lactoză nu trebuie să li se administreze produse lactate.
  2. Boala intestinală inflamatorie - Stomacul / intestinele câinelui se infectează cu un număr anormal de celule inflamatorii care inhibă absorbția și trecerea corespunzătoare a alimentelor, iar produsele lactate pot agrava acest lucru mai departe.
  3. Colita - o inflamație a colonului.
  4. Gastrită - o inflamație a stomacului.

Consultați cu un medic veterinar holistic înainte de a începe să hrăniți produsele lactate la câinele dvs., precum și înainte de a trece la un plan de dietă alimentară pentru câini de casă. Atunci când utilizați produse lactate în rețete de hrană pentru câini de casă, începeți cu cantități mici pentru a evita tulburarea stomacului. Mai bine, dați câinelui o bucată mică de ingredient lactat separat pentru a vă asigura că sunt bine cu ea.

Beneficiile potențiale ale produselor lactate pentru câini

Deși dozele uriașe de lapte nu pot fi sănătoase pentru câini, cubul ocazional de brânză, o lingură de iaurt sau o lingură de brânză de vaci nu ar trebui să aibă efecte adverse. Laptele crud este, de asemenea, recomandat față de cei care au fost puternic pasteurizați.

Brânză este mai mică în lactoză și poate furniza pooch-ul dvs. cu un impuls de proteine ​​care se află diferit de proteina pe bază de carne (care conține astfel nutrienți diferiți). Este, de asemenea, plin de calciu, vitamina A, acizi grași esențiali și vitamine complexe B. Biții mici de brânză pot fi utilizați ca parte a recompenselor pentru antrenament și, de asemenea, să ascundă pastilele.

Iaurt (grăsime simplă și scăzută) poate fi un aditiv sănătos la masa câinelui tău. Acest produs alimentar este plin de enzime bune care ajută la ameliorarea digestiei, oferă un pic de proteine ​​și probiotice, precum și poate ajuta la menținerea câinelui tău mai mult timp.

Brânză de vacă este bogată în proteine ​​și micronutrienți. Acesta poate fi adăugat la kiblele câinelui dvs. atât pentru textură, cât și pentru aromă, sau folosit pentru a ajuta la calmarea burtă supărată a animalelor de companie. Asigurați-vă că alimentați numai soiurile scăzute de grăsimi scăzute și cele care conțin Lactobacillus acidophilus - O tulpină comună de bacterii vii probiotice găsită uneori în brânză de cabana, care poate, în teorie, să ajute un câine bolnav.

Lapte crud (capră sau vacă) este o formă de lapte în cea mai pură, înainte ca substanțele nutritive și bacteriile bune să fie "gătite" din ea prin pasteurizare. Câinii pot beneficia de lapte crud, deoarece ajută la susținerea digestiei, poate contribui la creșterea apetitului mâncătorului și poate ajuta câini cu alergii prin controlul mâncării, vărsarea și pielea flacără.

Citiți următorul: De ce adăugați usturoi la rețete de hrană pentru câini de casă?

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Sfaturi despre utilizarea produselor lactate în rețete de hrană pentru câini de casă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Folosind produse lactate în rețete alimentare pentru câini de casă