Canții pot bea lapte?

Înapoi de când eram copii, Am auzit povestiri și am văzut reclame spunându-ne despre numeroasele beneficii ale laptelui și, în general, presupunem că aceleași beneficii se pot întinde spre câinii noștri. Dar câinii pot bea lapte? Uneori - în funcție de câinele specific - da, pot; Cu toate acestea, de cele mai multe ori, răspunsul este, probabil, nu. Adevărul este că majoritatea sistemelor digestive ale câinilor nu vor putea tolera laptele și majoritatea produselor lactate.

În timp ce laptele ca produs are într-adevăr beneficii, și nimeni nu ne păcăliți de fapt în reclame TV, mulți oameni și câini au probleme cu digerarea laptelui. Aceasta este consecința intoleranței lactozei, care a câștigat mai multă atenție în anii precedenți.

Dacă aveți noroc, câinele dvs. poate fi perfect bun de băut lapte și bucurați-vă de toate părțile bune ale acestuia. Cu toate acestea, un număr semnificativ de câini sunt intoleranți la lactoză, iar amploarea și severitatea acestei intoleranță pot varia în funcție de un câine.

De asemenea, citiți: Pot câinii să bea laptele matern uman?

Ce este intoleranța la lactoză la câini?

Să înțeleagă de ce o mulțime de lapte este adesea rău pentru câini sau pur și simplu nu o pot digera bine, trebuie să înțelegem exact ce este intoleranța la lactoză la câini.

Laptele conține substanța nutritivă numită lactoză care este un zahăr complex. Există două tipuri de zahăr în lactoză. Pentru ca un câine să o digeră, câinele are nevoie de o enzimă numită lactază în organismul lor. Rolul lui Lactase este de a sparge două tipuri de zaharuri în părți separate și de a facilita sistemul digestiv al câinelui nostru de ao procesa.

Adesea, un pui nu are suficientă enzimă în corpul lor, ceea ce face ca câinele dvs. lactoza intoleranți. Știind care sunt simptomele intoleranței la lactoză la câini și cum să recunoască efectele secundare ale laptelui de băut vă pot ajuta să determinați severitatea stării câinelui dvs.

Consecințele laptelui de băut

Consecințele laptelui de băutDacă câinele dvs. bea un pic de lapte care a rămas în paharul tău, probabil că nu va avea efecte secundare. Excepția de la acest lucru este dacă câinele este alergic la lapte și nu doar la lactoză intolerant, dar aceasta nu este o problemă comună.

În cazul în care câinele dvs. este printre cei care sunt intoleranți la lactoză și consumă un pahar plin de lapte, veți vedea simptome similare ca cele la om, cum ar fi boala, vărsături, dureri abdominale, gaze excesive și diaree. Dacă se întâmplă acest lucru, nu vă panică, deoarece trece rapid și nu este deosebit de periculos. Este nevoie de aproximativ o jumătate de zi pentru ca simptomele să apară în pooch și mai multe ore pentru ca câinele să o scoată din sistemul său.

O consecință mai severă de hrănire a câinelui cu lapte este o grăsime mare. Laptele integral este ridicat în lactoză, dar și în grăsimi și, dacă este consumată de multe ori, poate duce la boli grave dacă depășiți pupa cu lapte. Unele dintre condițiile mai grave includ obezitatea și pancreatita care poate fi rezultatul de a avea lapte ca parte a unei diete regulate de câine.

Cantitatea este importantă

Efectele secundare ale băuturii de băut vor depinde în mare măsură de cantitate. Dacă doriți să verificați dacă pooch-ul dvs. se bucură de lapte, începe cu doze foarte mici și monitorizează apoi comportamentul lor.

Amintiți-vă că, dacă există consecințe, le veți vedea mai multe ore mai târziu. Verificați dacă abdomenul câinelui dvs. este sensibil nefiresc, dacă este dezinteresat să meargă sau să se joace, sau dacă el evită întoarcerea pe spate. Acestea sunt semne vizibile că are probleme cu digerarea laptelui.

Chiar dacă un câine este intolerant la lactoză, dacă îi dați o mică parte din lapte, acest lucru nu va pune sistemul digestiv în nici o suferință.

Cum rămâne cu laptele mamei?

O concepție greșită comună este că, pentru că câinele dvs. sa bucurat de lapte produs de mama sa și nu a avut consecințe din ea, el va putea să proceseze lapte atunci când crește mai în vârstă. Rețineți că laptele mamei câinelui este diferit de laptele produs de o capră sau de o vacă.

Ca o altă explicație, amintiți-vă că, odată ce puii nu mai alăptați, nivelul lor de lactază scade și face digestia lapte mai dificilă în viața ulterioară.

Dacă câinele meu place într-adevăr lapte?

Există multe lucruri care sunt rele pentru câini și încă mai doresc să le mănânce sau să le bea. Uneori datorită gustului sau mirosului atrăgător și uneori pentru că proprietarul lor o mănâncă, vor dori să încerce alimente diferite pe care le întâlnesc.

Unii proprietari de câini au hrănit câinii lor cu lapte de mult timp, doar pentru a descoperi că toate aceste dureri de stomac sunt cauzate de lactoză. Dar, în momentul în care au descoperit că câinele a fost atât de obișnuit cu produsele lactate, încât a fost foarte dificil să o evitați complet.

În aceste circumstanțe, Dogfoodvisor sugerează înlocuirea acestuia cu un produs lactat care conține mai puțină grăsime și lactoză. De exemplu, în timp ce 1 ceașcă de lapte integral conține 11 grame de lactoză, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi conține 5, iar 1 uncie de brânză Cheddar nu are nici măcar un gram complet.

rezumatPot să bea lapte și ceea ce trebuie să știți

În timp ce laptele de băut poate aduce unele beneficii pentru animalele noastre de companie, fiți conștienți de faptul că mulți câini sunt intoleranți la lactoză. Sumele mici nu vor fi în detrimentul sănătății sale, dar porțiunile mai mari pot pune sistemul digestiv în primejdie.

Chiar dacă consecințele sunt temporare, grăsimea din lapte poate aduce mai multe boli grave. Dacă câinele dvs. se bucură de produse lactate, dați-i lapte în mod moderat și numai ca un tratament sau treceți la alte persoane care au lactoză mai mică.

Citiți următorul: Top 5 cele mai bune înlocuitori de lapte de catelus

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Canții pot bea lapte?