Raccoon: profilul speciilor

Închideți o față de raton

Ratonii nu sunt animale comune pentru un motiv bun. În unele privințe, ele sunt mult ca un mare dihor sau Puppy. Ele pot fi afectuoase și jucătoare cu oamenii preferați. Cu toate acestea, majoritatea ratonilor par întotdeauna plini de rău. Ele sunt o întreținere extrem de ridicată și destul de imprevizibilă, motiv pentru care majoritatea experților de animale recomandă să-i păstreze ca animale de companie. Mulți vă vor afecta casa și obiectele ca parte a anticurilor lor zilnice. Sunt greu de îmblânzit cu adevărat și sunt betters notorii când ceva îi deranjează. În plus, ratonii au nevoi dietetice și probleme de sănătate care pot fi dificil de gestionat. Dar dacă aveți cunoștințele și timpul să vă îngrijiți în mod corespunzător un raton, ele pot fi însoțitori fascinați și amuzanți.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Raton

Nume stiintific: Procyon Lotor

Dimensiunea adulților: 16-28 inci și 7 până la 20 de kilograme în medie

Speranța de viață: Până la 20 de ani în captivitate

Raccoon comportament și temperament

Racooanele sunt animale inteligente, cunoscute pentru amintirile lor bune și abilitățile de rezolvare a problemelor. În plus, acești nativi nord-americani sunt nocturni, adică că sunt cei mai activi noaptea. Și chiar și atunci când s-au născut în captivitate sau ridicate de oameni, ei își păstrează de obicei trăsăturile sălbatice.

Ca animale de companie, ei nu fac bine în cuști sau chiar în dormitoare mici. Au nevoie de spațiu pentru a călca, urca și a explora să fie fericiți. Cu toate acestea, ghearele lor ascuțite și dinții pot distruge cu ușurință proprietatea. Dacă nu au suficiente jucăriile proprii pentru a juca cu - sau sunt doar curioși sau plictisiți - ați putea să le găsiți mestecând pe ramele ușilor, rupeți-vă foile de pat, bătând peste elementele de decor și multe altele. În plus, reputația lor "mascată" nu vine doar din marcajul întunecat în jurul ochilor lor. Ratonii sunt destul de adepți la ruperea prin blocuri și alte zone securizate dacă curiozitatea lor primește cele mai bune dintre ele.

Datorită inteligenței lor, majoritatea ratonilor de companie sunt capabili să-și învețe numele și chiar câteva comenzi, cum ar fi "Sit" și "Shake."De asemenea, ei pot fi instruiți să folosească o cutie de gunoi. Dar ele sunt destul de încăpățânate și selective când vor să se supună.

Ratonii se vor lega cu oamenii lor, mai ales atunci când sunt ridicați în captivitate de la o vârstă fragedă. Și mulți au devenit uneori destul de cudddly sau jucăuș. Cu toate acestea, ele sunt, în general, rapid de muscat - chiar și oamenii lor preferați - când ceva îi deranjează sau îi sperie. În plus, ei ar putea ataca alte animale de companie în casa ta, în special animale mici, deoarece sunt prădători în sălbăticie.

În timp ce fac unele vocalizări, ratonii sunt, în general, animale liniștite. Dar viața nu se va simți liniștită cu un raton de companie. Aceste animale necesită o mulțime de spațiu, întreținere și supraveghere.

1:08

Ați putea deține un raton de companie?

Locuind ratonul

Unii oameni care îi păstrează ratonii într-o cutie de câini mare atunci când nu sunt acasă să-și urmărească animalul de companie. Cu toate acestea, ratonii sunt prea activi pentru a fi conținut într-o cușcă timp de câteva ore. Astfel, majoritatea timpului unui timp de companie ar trebui să fie cheltuit în roamingul casei dvs., jucând, urcând pe lucruri, explorând și fiind răutăcios. Asta înseamnă că casa ta trebuie să fie rezistentă la racoaton. Ratonii sunt predispuși la mestecarea pe corzi, urcând pe rafturi, și bătând obiecte de valoare. Astfel încât orice ar putea răni sau deteriorat trebuie să fie eliminat din zona lor.

Dacă aveți spațiu, este ideal pentru a oferi o incintă securizată în aer liber pentru ratonul dvs. Aceasta este o opțiune excelentă atunci când sunteți ocupați sau trebuie să vă părăsiți casa și doriți ca animalul dvs. să aibă un spațiu sigur de jucat. Un stilou în aer liber ar trebui să fie cât mai mare posibil cu pereții și un tavan care va conține animalul tău. Mulți oameni își construiesc propriul stilou din lemn și screening. În interior, ratonul dvs. ar trebui să aibă acces la alimente, apă, adăpost și structuri (e.G., ramuri mari) pentru alpinism și sărituri. Includeți jucării, cum ar fi bilele și puzzle-urile alimentare, pentru a vă menține animalul de companie distractiv.

Ce mănâncă un raton de companie?

Alimente și apă

Ratonii sunt omnivore, adică să mănânce atât carne, cât și plante. Oferiți-vă animalului dvs. o dietă variată, inclusiv alimente pentru câini, păsări de curte, pește, ouă, insecte, legume și fructe. Tratează, cum ar fi nuci și alte alimente grase, ar trebui să fie oferite cu ușurință pentru a preveni obezitatea. Un vas de apă curată ar trebui să fie disponibil în orice moment. Consultați-vă medicul veterinar pentru cantitatea și varietatea care este cea mai bună pentru animalul dvs., deoarece acest lucru poate varia în funcție de vârstă, dimensiune și nivel de activitate.

Racooanele sunt consumatoare murdare. Îi place să-și ducă mâncarea în vasul de apă înainte de ao consuma. Înseamnă că va trebui să-i schimbați în mod regulat apa și să le hrăniți într-o locație în care este ușor de curățat. Majoritatea ratonilor adulți au nevoie de două mese pe zi în dimineața devreme și seara târzie, deși urmați sfatul veterinar cu privire la acest lucru. Poți pur și simplu să-și pună mâncarea într-un castron. Dar este, de asemenea, ideal să luați unele dintre ele pentru a pune în puzzle-uri alimentare sau pentru a ascunde în jurul incintei lor ca formă de îmbogățire.

Probleme comune de sănătate

Înainte de a obține un raton de companie, găsiți un Veterinar exotic care este dispus să trateze animalul. Chiar și în cazul în care ratonii sunt legali, poate fi dificil să găsiți un veterinar care să se specializeze în ele.

Racooanele pot dezvolta tot felul de probleme medicale. Ele sunt susceptibile la infecții și purici ale pielii, mai ales dacă își petrec timpul afară. Căutați fulgi de piele și mâncărime excesiv ca un semn ceva greșit. De asemenea, pot dobândi paraziți intestinali, ceea ce ar putea determina fecale anormale, o pierdere a apetitului și mai mult. În plus, unele primesc infecții ale tractului urinar, ceea ce ar putea provoca urinare excesivă. Și dacă ratonul dvs. de companie este depășit și / sau nu are un exercițiu suficient, există o șansă bună încât va deveni obeză, ceea ce poate pune tot felul de stresuri pe corpul său.

În plus, ratonii pot achiziționa rabie. Și deși pot fi vaccinate cu o canină Vaccinul rabiei, Este necunoscut dacă acest vaccin este cu adevărat protector pentru ratonii.

Racooanele născute și ridicate în captivitate sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta multe dintre aceste boli. Dar este încă foarte important să vă luați animalul de companie pentru vizitele regulate de VET.

Este legal să dețină un raton de companie?

Înainte de a lua în considerare chiar un raton de companie, ar trebui să fii conștient de tine Legile locale și de stat / provinciale. Racooanele de companie sunt ilegale în multe domenii, inclusiv Arizona, Colorado, Idaho, Kentucky, Louisiana, Maryland și Massachusetts. Și există legi specifice care înconjoară proprietatea Raccoon în majoritatea statelor. De exemplu, unele state nu permit importul de ratonii din alte state.

În plus față de verificarea legilor care înconjoară proprietatea, privește cu atenție reglementările pentru proprietarii ratonilor. De exemplu, ce se întâmplă cu ratonul dvs. dacă se pierde? Ce se întâmplă dacă se zgârie sau mușcă pe cineva? În unele zone, legile sunt destul de aspre în ceea ce privește tratamentul animalelor sălbatice păstrate ca animale de companie și ar putea duce la animalul dvs. de companie eutanass dacă este problematic în comunitate.

Achiziționarea de raton

Nu luați niciodată un raton de la sălbăticie pentru a ridica ca un animal de companie. Care este de obicei ilegal în majoritatea locurilor, cu excepția cazului în care sunteți un reabilitător licențiat sălbatic. Și captivitatea poate stresa foarte mult a animal salbatic Chiar și până la punctul de ucidere. În plus, animalele luate în captivitate adesea nu pot fi eliberate înapoi în sălbăticie Dacă decideți că nu vă puteți păstra animalul pentru că devin prea dependenți și confortabil în jurul oamenilor.

Astfel, este cel mai bine să achiziționați un raton de companie de la un crescător de reputație și să vizitați animalul în persoană înainte de a vă angaja. Nu achiziționați un animal pe Internet sau printr-un anunț clasificat. Așteptați să plătiți între 300 de dolari și 700 de dolari în medie. Un crescător bun vă va putea arăta cum se descurcă și interacționează cu toți ratonii lor tineri pentru a ajuta la îmblânzirea animalelor și pentru a diminua dorința lor de a mușca. Cresterul ar trebui, de asemenea, să vă ofere informații detaliate despre originea animalelor și istoricul sănătății. Unele steaguri roșii includ un raton care este subponderal cu coastele sale, precum și un animal foarte letargic sau unul care nu este interesat de alimente. Acestea sunt semne posibile ale unei probleme de sănătate.

Specii similare la raton

Dacă sunteți interesat de ratonii de companie, verificați și:

În caz contrar, verificați alte animale exotice care poate fi noul dvs. animal de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Raccoon: profilul speciilor