Coaimundi (coali): profilul speciilor

Coali pe o ramură din junglă

Coaimundi sau Coatis sunt ratonii din America de Sud legate de ambele Kinkajous și ratonii din America de Nord. Există patru rase de Coari, dar numai două - Coatis-american alb și sud-american - sunt uneori ținute ca animale de companie. Coasp sunt omnivore cu o mulțime de energie, o dungă curioasă și, la fel ca verișorii nord-americani, furajează pentru mâncare în sălbăticie. Unii oameni optează să aibă grijă ca animalele de companie, dar aceste animale sălbatice nu sunt ideale pentru majoritatea gospodăriilor.

Prezentare speciala

Numele comun (e): Coaimundi, Coari, coaon de porc

Denumirea științifică (numele): Nasua Narica, Nasua Nasua

Dimensiunea adulților: Până la 18 kilograme

Speranța de viață: Aproximativ 14 ani

Coaimundi comportament și temperament

Racooanele sud-americane sunt spre deosebire de Racooane din America de Nord- ele sunt diurne și sunt active în timpul zilei. Bărbații sunt singuri în sălbăticie și sunt de obicei mai mari decât femele, care tind să trăiască în grupuri.

Nu permiteți copiilor să se joace cu Coasp așa cum pot și să muște. În general, acest tip de animal nu este considerat animalul potrivit pentru majoritatea oamenilor.

Coatis masculin poate deveni foarte agresiv odată ce sunt maturi sexuale. Se recomandă neutering înainte de vârsta de 6 luni pentru a reduce o parte din agresiune. Femelele pot deveni agresive atunci când sunt în căldură - pentru un strat mai uniform, spay-l.

Deținerea unui stratimdi este ceva de genul îngrijirii unui copil permanent cu gheare și dinți ascuțiți, care au o capacitate fantastică de a urca, înota și de a intra în răutate. Dacă Coatis nu sunt sticle ridicate la o vârstă fragedă și în permanență socializată, ele pot deveni violente și periculoase, la fel ca a Primate Pet. Ori de câte ori manipularea unuia, va trebui să purtați mănuși groase, protectoare pentru a preveni zgârieturile dintr-un fitget sau scorrying Coali.

Cu toate că Declarat și îndepărtarea dinților poate părea ca opțiuni bune pentru a vă proteja familia împotriva mușcăturilor și zgârieturilor, este foarte nefiresc și nu este adecvat să facă nici unui animal, inclusiv o Coari. Dacă nu vă puteți ocupa de dinții ascuțiți și ghearele unui Coari, atunci nu ar trebui să aveți unul ca un animal de companie.

Pentru a vă mări șansele de a avea un animal de companie iubitor și plăcut, furnizați-vă Coai cu o mulțime de îmbogățire, exerciții și atenție.

Locuind Coaimundi

Coatis sunt animale de mare energie care au nevoie de o mulțime de spațiu, în special la o vârstă fragedă. Chiar și cu locuințe adecvate, unele straturi pot deveni stresate - rezultatul poate fi o sănătate slabă și energie scăzută.

În mod ideal, Coatis ar trebui să aibă o incintă mare interioară și în aer liber, care ar trebui să fie de cel puțin 10 picioare, cub. Echipați cuștile cu jucăriile și zonele de alpinism provocatoare pentru a vă menține animalul angajat și activ. O altă opțiune bună a incintei este reprogramarea unui aviar de mers pe jos (folosit anterior pentru papagali, păsări sălbatice sau turme mici).

Coasp sunt animale inteligente. Cu formare și răbdare, ele pot fi instruite de așternut. Unii proprietari își pun straturile pe leashes și le ia în aer liber, deși acest lucru poate fi complicat dacă Coali devine încăpățânat și refuză să respecte comenzile.

Nu este recomandabil să păstrați un Coari în interior. Acesta vă va afecta casa și vă poate răni.

Alimente și apă

Pet Coatis respectă o dietă strictă. PET dvs. va necesita rapoarte dietetice măsurate de fructe la legume la proteine ​​și carbohidrați:

  • 60% hrană pentru câini fără cereale
  • 10% fructe proaspete
  • 20% păsări de curte, carne de vită sau ouă
  • 10% legume (și mai mult necesare)

Tratamentele pot include Gut-încărcate de greutăți și mese viermi, Cereale sau biscuiți. Stratis favorizează fructele de pere de păr - sunt o opțiune excelentă ca o recompensă de antrenament.

Evitați alimentele prea dulci sau sărate atunci când vă dați straturile dvs. Boli legate de dietele sărace, agresiunea alimentară sau mâncarea pretențioasă se pot dezvolta dacă vă stricați Coali cu aceste alimente.

Când hrăniți Coasp, împrăștiați mâncarea cu privire la incinta lor și ascundeți-o înăuntru și sub obiecte pentru a încuraja comportamentul natural de hrănire. Hrăniți cel puțin de două ori pe zi și adăugați oa treia hrănire dacă pare să continue să furajeze pentru alimente.

Utilizați boluri grele fabricate din metal sau din plastic robust, non-masticabil pentru alimentele cu apă și umedă. Piscinele mici cu apă curgătoare funcționează bine ca o gaură de udare. Curățați și dezinfectați toate recipientele pentru alimente și apă zilnic.

Probleme comune de sănătate

Coali dvs. va avea nevoie de un veterinar exotic experimentat pentru verificări anuale. Coatis are rareori probleme medicale, deși sunt predispuse la obținerea unui prolaps rectal de la pătrunderea la defecture datorită paraziților sau diareei.

O dietă necorespunzătoare va provoca probabil malnutriție. Și, dacă utilizați mai multe straturi împreună, luptele pot provoca vătămări. Nu există vaccinuri licențiate pentru Coasp, dar mulți veterinari vor folosi vaccinuri pentru câini sau pisici.

Este legal să dețină un PET Coaimundi?

Ca și în cazul altor animale de companie exotice, Coaimundis sunt reglementate de lege. Deoarece această specie a provocat răni oamenilor și poate transmite boli, multe locuri le depășesc. Statele și județele au Legi și regulamente În ceea ce privește Coaimundis, și trebuie să știți care este legea unde intenționați să trăiți cu animalul dvs. de companie. În plus față de cunoașterea dacă Proprietatea Coai este legală, este, de asemenea, esențială pentru a verifica dacă veți avea nevoie de un permis.

Achiziționarea dvs. CATIMUNDI

Nu adoptați niciodată PET Coaimundis de la sălbăticie - acest lucru poate fi periculos atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. de companie. Este, de asemenea, ilegal în multe locuri. Nu veți putea găsi Coaimundis în magazinele de animale de companie, dar puteți găsi crescători. Acestea pot costa 500 $ la 1.500 $.

Dacă cumpărați de la un crescător, cercetați cu atenție reputația lor. Știți unde vine animalul dvs. și cât de vechi este. În mod ideal, un Pet Coatimundi ar trebui să se nască în captivitate și ar trebui să fie confortabil care să interacționeze cu ființele umane. Când vizitați crescătorul, petreceți ceva timp cu Coari. Verificați pentru a vedea că pare sănătos și are ochi strălucitori, un strat strălucitor și o mulțime de energie. La fel de important, asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu animalul pe care urmează să-l adoptați, deoarece veți petrece o mulțime de timp, bani și energie pe noul dvs. animal de companie.

Animale similare la Coatimundi

Dacă sunteți interesat de Coaimundis, verificați:

În caz contrar, verificați altele animale exotice care poate fi noul dvs. animal de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coaimundi (coali): profilul speciilor